Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 22 March, 07:00

Trelleborgs Allehanda - 28 jul 13 kl. 14:53

Burma får rullande bibliotek
Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi har invigt landets första rullande bibliotek, uppger NTB. Det rör sig om en buss med plats för 1 500 böcker. - Det är bara en buss med ett rum, men om vårt folk använder den på rätt sätt så kan vi få stor glädje av den, sade Aung San Suu Kyi under en ceremoni på lördagen.Det finns bara några få bibliotek i Burma och efter 50 år av militärstyre är utbildningssystemet eftersatt.Aung San Suu Kyi fick Nobels fredspris 1991 och planerar att ställa upp i det utlysta presidentvalet år 2015..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Aung San Suu Kyi, NTB, Burma, San Suu Kyi, Nobels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Burmafår , rullande, bibliotek
Kristianstadsbladet - 28 jul 13 kl. 14:53

Burma får rullande bibliotek


Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi har invigt landets första rullande bibliotek, uppger NTB. Det rör sig om en buss med plats för 1 500 böcker. - Det är bara en buss med ett rum, men om vårt folk använder den på rätt sätt så kan vi få stor glädje av den, sade Aung San Suu Kyi under en ceremoni på lördagen.

NT - 28 jul 13 kl. 14:53

Burma får rullande bibliotek

Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi har invigt landets första rullande bibliotek, uppger NTB. Det rör sig om en buss med plats för 1 500 böcker..

Västerbottens Folkblad - 28 jul 13 kl. 14:54

Burma får rullande bibliotek

Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi har invigt landets första rullande bibliotek, uppger NTB. Det rör sig om en buss med plats för 1 500 böcker. [...

Skånskan - 29 aug 16 kl. 16:36

Rullande ekobibblan har trampat igång

LUND Miljöfrågor och hållbarhetstänk ska upp på agendan i hela Lunds kommun. Det med hjälp av en eldriven lådcykel som ska trampa runt kommunen.Inspirerade av ett tidigare så kallat pop-up bibliotek i tunneln på Lunds station drar miljöstrategiska enheten i Lund nu igång Ekobibblan.

UNT - 29 apr 12 kl. 13:12

Ett rullande paradis för bokmalar

Bokbussen i Tierps kommun sprider läsning till dem som bor långt ifrån ett bibliotek. Vi var med när det rullande biblioteket besökte Vendels skola..

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 12 kl. 09:00

Rullande service för bokmalar

Det finns inga dåliga väder ? bara bra böcker. Under sommaren har bokbussen tagit extraturer för alla lässugna semesterfirare.

Kristianstadsbladet - 10 mar 17 kl. 08:55

Bibliotek på hjul - uppskattad landsbygdsservice

Som komplement till kommunens bibliotek finns även bokbussen, som på ett rullande schema besöker 80 hållplatser var eller varannan vecka..

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 11 kl. 14:00

Rött ljus för rullande förskolor

Arkivfoto: Hasse Holmberg/Scanpix
Det blir alldeles för dyrt, tycker bildningsnämnden.
I början av maj berättade TA att kommunen funderade på att erbjuda rullande förskola till barn i kommunen. I en rullande förskola äter barnen frukost på en vanlig förskola och tar sedan bussen ut i naturen.

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 11 kl. 10:30

Lång väg till rullande förskola i Trelleborg

Trelleborgs kommun undersöker just nu om en rullande förskola är en bra idé.
Någon enkel lösning på akut lokalbrist visade sig en rullande förskola iallafall inte vara. ?

YLE - 11 apr 17 kl. 13:42

Grankulla bibliotek är rekordpopulärt

- Vårt starkaste kort är kundservicen, det lockar kunder till och med lite längre ifrån, säger Maria Grundvall som är bibliotekarie och ansvarig för sociala medier på biblioteket i Grankulla. Alla publikundersökningar visar att det här uppskattas allra mest. Fulla hyllor i Grankulla bibliotek.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser i Skåne

Räddningstjänsten fick rycka ut till en villa på Vitkålsgatan i Ystad efter att det börjat brinna i skorstenen..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Ny förskola med åtta avdelningar ersätter Högalid

Senast den 15 maj flyttar barn och personal ut ur Högalids förskola och sagan är all för den mögelskadade byggnaden. Men TA kan nu avslöja att det kommer att byggas en ny förskola med åtta avdelningar på platsen..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Öppen fråga till allmänheten

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Att diskriminera killar löser inte det stora problemet

Med det senaste förslaget från fritidsnämnden skall det göra skillnader på tjejers och killars idrottande..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Miljöpartiet är starkt emot en ringväg och östlig infart till hamnen

Först och främst. Om någon mot förmodan undrar vad Miljöpartiet i Trelleborg tycker om att bygga en lång omväg för hamntrafiken, över vackra Östra strand, förbi bostadsområden från öst till väst, som asfalterar åkermark av bästa klass, går kring husknuten för de personer som behöver en läkande miljö på Rättspsykiatriskt centrum, blir orimligt dyr, oönskad av mäktiga länsstyrelsen och Trafikverket och, om den byggs, kommer knuffa undan viktiga investeringar i kommunen på skola, vård, kultur och fritids, så är svaret lika tydligt som det alltid har varit. Miljöpartiet är starkt emot en ringväg och östlig infart till hamnen..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Tif-tränare vill satsa vidare

Tif Vikings har spelat färdigt. Något avancemang till division två blir det inte, men tränaren Vesa Ruskanen tycker klubben ska vara nöjda med säsongen i stort. Själv vill han gärna stanna kvar och leda laget..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Sport: Han får lagkaptensbindeln i Salifs frånvaro: ”Stolt”

Winqvist har testat olika alternativ under försäsongen. Nu är det klart att den 23-årige mittbacken Alexander Blomqvist tar över som lagkapten i skadade Salif Camara Jönssons frånvaro. – Jag känner ett stort förtroende från ledarteamet, säger Blomqvist..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Journalisterna tror inte på TFF: ”Satt och garvade”

Näst sist om journalisterna får gissa. Men TFF-tränaren Patrick Winqvist är inte orolig. – Jag hade nästan förväntat mig att vi skulle tippas sist, säger Winqvist..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

HBK avslutade med förlust

Trelleborg HBK avslutade säsongen med att förlora bortamatchen mot Farmen med 22–28 (13–13). Därmed landar laget på fjärde plats i division två. – Klart godkänt, säger Martin Bengtsson, tränaren som nu tackar för sig..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Läskig teater som lockade till skratt

En mamma och hennes två barn hittar ett övergivet hus att sova i när de ska campa i skogen. Men efter tolv väcks spöken till liv. Piggssvinsteaterns ungdomsgrupp bjöd på skräckkomedi under onsdagskvällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.