Barometern > Nyheter

Tuesday, 28 January, 05:50

Barometern - 27 jul 13 kl. 11:44

Svårt att göra prioriteringar i vårdenKommentar till artikel "Barn med handikapp får inget stöd" i Barometern.
Samverkan och samarbete är ibland svårt. Många av oss har erfarenheter av situationer där vi trots god vilja inte lyckats i vår strävan att samarbeta med gott resultat. Det kan gälla i familjen eller på jobbet eller i en förening.
I det dagliga arbetet med brukare och patienter sker varje dag en stor mängd arbete i samverkan mellan kommun och landsting.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Barn, Barometern, MöllerAvdelningschef Socialförvaltningen Kalmar, Roger HolmbergOrdförande Socialnämnden Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , göra, prioriteringari , vården
Cornucopia - 14 jan 20 kl. 09:56

Läsarna: Istället för att amortera 149 miljarder på statsskulden - försvar, sänkt skatt, rättsväsendet, sjukvården

Om bloggens läsare hade fått råda över vad som skulle gjort med de upp till 149 miljarder kronor som nu istället amorterades på statsskulden, så hade pengarna fördelats till störst del åt försvaret, sänkta skatter, rättsväsendet och sjukvården.
Läsarnas prioriteringar om vad man skulle göra med statens positiva kassaflöde på 149 miljarder kronor istället för att amortera.51% av de 2096 svarande bloggläsarna tycket att rikets försvar skulle få del av de 149 miljarder kronorna som nu istället användes för att amortera statsskulden samtidigt som det sägs att "vi har inte råd".

Sydsvenskan - 15 jul 14 kl. 05:30

Min poäng handlar om prioriteringar

Naturligtvis måste vi göra prioriteringar men att börja med att ta bort det som är grönast och vackrast är sällan det mest rationella”. Så avslutar MP-kommunalrådet Lari Pitkä-Kangas sitt inlägg i kolonidebatten.Nej, jag vill tvärtom.

BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Mer pengar till sjukvården

Välfärden har varit avgörande för Sveriges utveckling, och för att varje enskild individ ska kunna leva ett fritt och självständigt liv. Men nu ser vi att någonting håller på att gå sönder. Allt fler upplever att sjukvården har blivit sämre de senaste åren.

BT - 11 aug 14 kl. 09:43

Sjukvården förtjänar att placeras främst

Slutreplik. Svar till Andersson (S), Losman (MP) och Kviberg (V), BT 19/7. I Västra Götalandsregionen är vårdköerna långa liksom väntetiderna på akuten, och överbeläggningarna på avdelningarna har blivit vardagsmat.

YLE - 26 feb 17 kl. 08:00

Valfriheten i vården: risk eller möjlighet?

Valfriheten inom vården kommer, är du redo? Tuomas Pöysti som är projektchef för vårdreformen tycks vara det; han kallar den kommande valfriheten en julklapp för Finland folk. Men det finns också de som befarar att det rör sig om en trojansk häst för de privata vårdkoncernerna.

BT - 03 sep 14 kl. 14:51

Välfärden har en framtid

Har vi råd med en gemensamt finansierad välfärd? Frågan blir alltmer aktuell i takt med att vi lever allt längre och andelen äldre i befolkningen ökar. En del hävdar felaktigt att vi i framtiden inte har råd att finansiera välfärden gemensamt.

YA - 08 feb 14 kl. 03:55

Inga snabba cash i välfärden

Hög kvalitet i välfärden kräver långsiktiga ägare.
”Vinstförbud i välfärden – det har man haft i Bulgarien och Rumänien m fl östländer. Varifrån kommer våra tiggare?

BT - 26 jul 14 kl. 09:40

De rödgröna satsar fel i sjukvården

Replik Svar till Lena Hallengren (S) och Phia Andersson (S), BT 21/7. Sjukvården i Västra Götalandsregionen dras med problem. Vårdköerna är långa, väntetiderna på akuten likaså och överbeläggningarna är många, personalen tvingas trolla med knäna och vittnar om en ohållbar situation.

Sydsvenskan - 30 jun 15 kl. 16:45

Fina beslut om prioriteringar räcker inte

Som sjuksköterska inom regionen sedan trettio år blir jag snarast beklämd av Jan Erikssons svar om bemanningen på akuten i Lund den 27/6.Att regionen haft som högsta prioritet att lösa sjuksköterskebristen är inget vi på ”golvet” märkt av. Snarare har det varit tvärtom.

YLE - 17 jan 17 kl. 17:12

Forskare slår larm om valfriheten i vården: Privata bolag kan monopolisera svensk service

Det fria vårdvalet kan komma att påverka svenskspråkigas möjligheter att få tjänster på sitt modersmål. Universitetslektorn i socialt arbete Harry Lunabba ser en risk för att privata aktörer monopoliserar den svenska servicen. I utkastet till valfrihetslag konstateras att välfärdsbolag kan befrias från kravet att erbjuda service på svenska, förutsatt att andra bolag i regionen erbjuder tillräckligt omfattande svenskspråkiga tjänster.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Elva dog – nu prövas dråp-åtal mot drogsäljare

Elva unga män hittades livlösa – i sina sängar, på golvet, eller sittande i soffan. Det de hade gemensamt var att de före dödsfallet tagit en fentanylvariant, paketerad i nässprejsflaska. Nu börjar rättegången mot den 25-årige säljaren av substansen, som åtalats för dråp..

Barometern - 45 minuter sedan

Virusoro fortsätter att tynga Tokyobörsen

Barometern - 45 minuter sedan

LRF: Fasa ut fossila bränslen till 2030

Barometern - 45 minuter sedan

Glasgrodans comeback glädjeämne i Bolivia

Barometern - 1 timme sedan

Norska busschaufförer strejksugna

Barometern - 1 timme sedan

Syrien och Libyen i fokus i Trumpsamtal

Barometern - 1 timme sedan

Svenska i Wuhan: Det är en mardröm

Svenska Angelica Kristiansson Herrera är fast i mångmiljonstaden Wuhan i Kina, som till stor del är nedstängd till följd av virusutbrottet..

Barometern - 6 timmar sedan

Olycka: Larm om trafikolycka i Hultsfred

Barometern - 2 timmar sedan

Kenin första spelare till semifinal

Barometern - 2 timmar sedan

Explosion vid villa i Solna

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.