Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 14 July, 18:06

Sydsvenskan - 26 jul 13 kl. 06:30

En stark hand slöt sig kring hans näsa och mun och en arm grep tag runt hans midja och slet ned honom från pollaren.?Ligg still.?En väsande röst tätt intill hans vänstra öra. Okänd. Han låg på magen med ansiktet i gruset. Kunde inte, vågade inte vändaHögtrycket som dragit in från öster bestämde sig för att stanna kvar. Den sista helgen i juli trängde malmöborna ihop sig på stadens stränder Ribersborg och Sibbarp, och sökte svalka i det tjugogradiga havet. Värmen höll i sig under veckan som följde och glassfabrikanterna och ölutkörarna hade bråda dagar. Fylleriet ökade i samma takt som kvicksilvret steg på termometrarna, men de fotpatrullerande konstaplarna valde fortfarande att titta åt ett annat håll när de kunde. Det rådde kaos på stadens gator, men få verkade ha ork att bry sig i den förlamande värmen.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Ribersborg, Sibbarp, Sara, Exodusjudarnas, Frankrike, Frankrikes, Det, Anna, Palm, Astrid, Salberg, Liedbergs, Hansson, Liedberg, Månssons, Månsson, Grans, Gran, Hanssons, Hedberg, Varvskanalen, Salbergs, Setterström, Han

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En stark, hand, slötsig kring hans , näsaoch , mun och en arm grep tag runt hans midja och slet ned honom från pollaren.?Ligg still.?En väsande röst tätt intill hans vänstra öra Okänd Han låg på magen med ansiktet i gruset Kunde inte vågade inte vända
YLE - 19 jun 17 kl. 20:21

De gröna har stark framtidstro också i Raseborg

De gröna valde ny ordförande under helgen och tror starkt på växande understöd. Också i Raseborg förväntar sig den gröna politikern Charlotta Wolff att stora framgångar väntar partiet. Wolff höll själv på Emma Kari som ny ordförande, men då valet av Touko Aalto nu är klart har hon bara gott att säga om den politiska kometen från Jyväskylä.

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 08:17

Stark orderingång för Saab

Arbetet med att förbättra effektiviteten och öka produktiviteten fortsätter och vidtagna åtgärder reflekteras i periodens stärkta rörelsemarginal i jämförelse med tredje kvartalet 2018. ”Under de första nio månaderna uppvisade Saab en stark orderingång och en organisk tillväxt om 11 procent. Saab ser utvecklingen i linje med sina mål; fortsatt god tillväxt och högre lönsamhet.

YLE - 14 sep 17 kl. 15:43

Förslaget till alkohollag gavs till riksdagen - matbutikerna får kanske börja sälja starköl

Regeringen har lämnat in förslaget till en totalreform av alkohollagen till riksdagen. Frågan om starköl i matbutikerna har varit omdebatterad under beredningen av lagförslaget. Regeringen föreslår att butiker, kiosker och servicestationer ska få sälja starköl.

Sydsvenskan - 10 jan 14 kl. 06:30

Daniel Andersson måste vara stark mot styrelsen

Drygt två månader efter att Rikard Norling och Per Ågren gick in på Swedbank stadion hand i hand för att manifestera sitt goda samarbete är de båda borta. Bägge på eget initiativ, sägs det, men det har under året framkommit att styrelsen inte varit riktigt nöjd med någon av dem. Visst har de båda haft sina brister.

Kristianstadsbladet - 06 apr 12 kl. 16:35

Rön om stark UV-strålning kritiseras

Den skadliga ultravioletta stålningen från solen är på våren lika stark i Skandinavien som på Sicilien, enligt nya forskningsrön. Men det ifrågasätts av svensk expertis. - Det kan helt enkelt inte vara möjligt, säger Ulf Wester, strålskyddsinspektör på Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM).

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 09:48

Östra Göinge får stark kritik

Handläggaren på socialen bestämde sig för att omplacera ett snart två år gammalt LVU-omhändertaget barn från ett familjehem till ett annat. Nu riktar Socialstyrelsen stark kritik mot Östra Göinge kommun.
Kommunens handläggning och förfarande i samband med att ett litet barn omhändertogs enligt LVU, lagen av vård av unga, har granskats av Socialstyrelsen.

SmålandsPosten - 05 nov 13 kl. 08:23

Patrik stark i långa loppet

Stark i långa loppet – det är Patrik Karlsson som i helgen tog sitt tredje DM-guld för året. Långdistansorienteringen Sydsvenska 2-milen är en klassiker och har arrangerats sedan andra världskriget. För herrseniorer handlade det om minst två timmars tuff löpning i kuperad Hallandsterräng; något som sugen musten ur de totalt 500 deltagarna.

Uppsalanyheter.se - 11 apr 15 kl. 20:12

GUSK visade stark moral i premiären

Herrtvåan: GUSK visade en stark moral och kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge 0-2 och tog med sig en poäng från premiären sedan Marcus Lindström kvitterat till 2-2 med säsongens kanon.GUSK visade en stark moral och kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge 0-2 och tog med sig en poäng från premiären sedan Marcus Lindström kvitterat till 2-2 med säsongens kanon.   GUSK fick med sig en poäng från sin premiär mot Norrtälje på Lötens IP, ett resultat som man ska vara nöjda med efter en svag första halvlek som gick klart till gästerna.

TA - 30 maj 13 kl. 06:30

Barnen ska komma i första, andra och tredje hand

Foto:
Svar till Andreas Persson (S) ersättare i bildningsnämnden ( den 27 maj).
Andreas, jag tror inte tranorna bryr sig ett dugg om barnomsorgsavgifter, skatter och finanskriser utan att det är deras ungars bästa som kommer i första hand. Den egna ekonomin eller egot spelar ingen roll för tranorna när det gäller ungarna och deras uppfostran.

YLE - 28 nov 13 kl. 05:02

Tog hand om vingbrutna pärlugglan Poo-Poo

Pärlugglan Poo Poo hamnade hos Carl-Anders Lundberg i Kristinestad en höstdag, när den hittades orörlig på trottoaren i centrala Kristinestad. Den hade troligen råkat ut för en olycka som gjorde den vingbruten. Ugglan fick omvårdnad och bland annat köttfärs och coca-cola för att kvickna till.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Tyskt besked efterlängtat av resebolag

Beskedet att svenskar slipper sitta i karantän välkomnas av flera resebolag..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Nu blir Svedalas stadspark klättervänligare

Parken får utegym, ny lekplats, soldäck och bättre belysning..

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Utsatta familjer får matcheckar – kan leda till avdrag på socialbidraget

Socialtjänsterna i Malmö och Burlöv ser olika på gåvocheckarna..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Pandemin väcker nya krav om flyttcirkus i EU

Efter coronakrisen gör sig EU-parlamentet redo att återuppta sin verksamhet i Strasbourg. Eller? Nu höjs röster igen för att slopa den kritiserade flyttcirkusen.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Läkare möter många med utdragna symtom

Elektriska stötar, tappade naglar och heshet. Läkarna på Torsviks vårdcentral möter många patienter som har både långdragna och udda symtom som kan kopplas till covid-19. Till stöd för läkarna kom nyligen ett vårdprogram om covid-19 som har tagits fram.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ägare dömer ut Norilsk-chefer efter utsläpp

Efter vårens dieselkatastrof i Sibirien döms Norilsk Nickels företagsledning ut av en storägare..

Sydsvenskan - Igår: 14:33

Man med kniv uppträdde hotfullt på vårdcentral

Kom in på vårdcentralen i Staffanstorp med en kniv i en påse..

Sydsvenskan - Igår: 13:02

Lundh: ”Jättestor prestigeförlust för Uefa”

Stort nederlag för hela tanken med Uefas finansiella fairplay-regler..

Sydsvenskan - Igår: 13:06

Minskad trängsel på Malmös krogar – två veckor utan avvikelser

Ambitiösa krögare och sämre väder tros vara två av anledningarna..

Sydsvenskan - Igår: 13:10

Alfa Lavals mångmiljardaffär delvis beroende av finska staten

Köpet av finska Neles värt närmare 18 miljarder kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.