Barometern > Nyheter

Tuesday, 21 August, 12:14

Barometern - 12 jul 13 kl. 08:16

Kritik mot förmyndareMannen misstänkte att hans gode man förskingrat hans tillgångar. Nu får överförmyndaren kritik.
Efter en granskning som länsstyrelsen har gjort riktas kritik mot hur överförmyndaren har hanterat ärendet.
Allt började med att en Mönsteråsbo gjorde en anmälan eftersom han misstänkte att hans gode man hade förskingrat en del av hans tillgångar.
Enligt mannen skulle dessa tillgångar ha förvarats hos den gode mannen utan hans medgivande, och sedan försvunnit därifrån.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsteråsbo, NN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , förmyndare
Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

Överförmyndare slås ihop

HÖRBY Det blev grönt ljus i kommunfullmäktige för samarbetet med Höör om överförmyndarverksamheten. Men först efter utdragen debatt och votering.
Det utökade samarbetet om räddningstjänsten och strategiska frågor fick också klartecken med knapp marginal.

NSD - 08 okt 15 kl. 17:03

Skarp kritik mot tidigare överförmyndare

Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot en tidigare överförmyndare i Pajala..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 17:22

JO ger Lessebos överförmyndare hård kritik

Anhöriga till ett miljonsvindlat par fick inte ut begärda handlingar. Justitieombudsmannen riktar nu kritik mot Lessebos överförmyndare..

SVT - 12 dec 17 kl. 18:34

Här är alla överförmyndare som får kritik

Här är hela listan på de 36 överförmyndare som återkommande får kritik..

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 01:30

Överförmyndare riskerar åtal


En överförmyndare i en sörmländsk kommun kan bli fråntagen sitt uppdrag. Länsstyrelsen i Stockholm anser att personen inte är lämplig för uppdraget sedan det upptäcktes att överförmyndaren vid flera tillfällen givit tillstånd att ta ut pengar från överförmyndarspärrade konton, skriver Eskilstuna-Kuriren.Flera gånger har släktingar tagit ut pengar.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 11:30

Kritik mot att bolaget begär sjukjournalen

ESLÖV Advokat Leif Persson i Eslöv fick på onsdagen fullmakt att representera svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg gentemot hans försäkringsbolag Trygg-Hansa – som inte vill hjälpa trots att Mats Öberg ligger i respirator i Thailand sedan över två veckor. Advokat Persson kommer att begära överprövning av försäkringsjättens beslut – och begära ut underlaget för det beslutet.Familjen Öberg, exfrun Birgitta Öberg och de tre barnen Rasmus, Jonathan och Ida, kämpar mot klockan.

Magazin24 - 22 mar 17 kl. 08:31

Kritik mot överförmyndare i regionen

Länsstyrelsen kritiserar överförmyndare i KAK..

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:22

Länsstyrelsen riktar skarp kritik mot överförmyndaren

Överförmyndaren i Lessebo kommun får allvarlig kritik i länsstyrelsens inspektionsrapport. Kritiken riktas mot hanteringen av ett dement pars ärenden – där den gode mannen förde över miljonbelopp till sina privata konton. ”Länsstyrelsen anser sammanfattningsvis att överförmyndarens handläggning brustit såvitt avser granskande av förteckningar, överförmyndarspärr, årsräkningar samt fastighetsförsäljning”, står det i rapporten från länsstyrelsen i Skåne som har tillsynen över överförmyndarnas verksamhet i hela Kronobergs län.

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 18 kl. 20:00

[PLUS] Åseles överförmyndare får allvarlig kritik

Länsstyrelsen i Norrbotten riktar allvarlig kritik mot Åsele kommuns överförmyndarskap..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Gripenplan störtat i Blekinge

Ett Gripenplan har kraschat utanför Ronneby efter en fågelkollision. Piloten ska ha skjutit ut sig och vara oskadd. VITTNE HÖRDE KRASCHEN.

Barometern - 1 timme sedan

Ögonvittne: ”Susade lågt”

Ögonvittnen berättar nu om vad de såg kring Jas-kraschen..

Barometern - 1 timme sedan

Nfg söker bidrag

Barometern - 1 timme sedan

Negativt besked om Duplantis i Finnkampen

Sveriges nya friidrottsstjärna Armand Duplantis, nykrönt Europamästare i stavhopp, förväntas missa klassiska Finnkampen. För 18-åringen är det mycket som står i vägen för att han ska hinna till Tammerfors, lördag 1 september.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Ryskt hackningsförsök inför USA-val

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen. Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Övergreppsdömd norrman benådad i Gambia

Den norrman som 2010 dömdes för sexuella övergrepp mot barn i Gambia uppges ha benådats. Uppgifterna kommer från public service-bolaget NRK, som hänvisar till gambiska utrikesdepartementet.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Fruktad barnsjukdom härjar i Europa

Den extremt smittsamma sjukdomen mässling härjar i Europa med tusentals insjuknade och ett 30-tal döda. För ovaccinerade svenskar är risken att smittas i samband med resor utomlands påtaglig, konstaterar Folkhälsomyndigheten.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Sand gör brottning till stabil OS-gren

För fem år sedan togs brottning bort från OS-programmet 2020, men återinfördes sedan. Men att sporten skulle vara på väg bort från OS-programmet igen nekar Internationella brottningsförbundets vice ordförande Achroldjan Ruzijev till. - Brottning har en väldigt stabil position.

Barometern - 45 minuter sedan

20-åring bjöd på cigaretter - knivhotad och rånad

Den 20-åriga mannen bjöd två andra män på cigaretter. I nästa stund blev han knivhotad och rånad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.