Barometern > Nyheter

Thursday, 18 October, 15:20

Barometern - 12 jul 13 kl. 08:16

Kritik mot förmyndareMannen misstänkte att hans gode man förskingrat hans tillgångar. Nu får överförmyndaren kritik.
Efter en granskning som länsstyrelsen har gjort riktas kritik mot hur överförmyndaren har hanterat ärendet.
Allt började med att en Mönsteråsbo gjorde en anmälan eftersom han misstänkte att hans gode man hade förskingrat en del av hans tillgångar.
Enligt mannen skulle dessa tillgångar ha förvarats hos den gode mannen utan hans medgivande, och sedan försvunnit därifrån.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsteråsbo, NN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , förmyndare
Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

Överförmyndare slås ihop

HÖRBY Det blev grönt ljus i kommunfullmäktige för samarbetet med Höör om överförmyndarverksamheten. Men först efter utdragen debatt och votering.
Det utökade samarbetet om räddningstjänsten och strategiska frågor fick också klartecken med knapp marginal.

NSD - 08 okt 15 kl. 17:03

Skarp kritik mot tidigare överförmyndare

Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot en tidigare överförmyndare i Pajala..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 17:22

JO ger Lessebos överförmyndare hård kritik

Anhöriga till ett miljonsvindlat par fick inte ut begärda handlingar. Justitieombudsmannen riktar nu kritik mot Lessebos överförmyndare..

SVT - 12 dec 17 kl. 18:34

Här är alla överförmyndare som får kritik

Här är hela listan på de 36 överförmyndare som återkommande får kritik..

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 01:30

Överförmyndare riskerar åtal


En överförmyndare i en sörmländsk kommun kan bli fråntagen sitt uppdrag. Länsstyrelsen i Stockholm anser att personen inte är lämplig för uppdraget sedan det upptäcktes att överförmyndaren vid flera tillfällen givit tillstånd att ta ut pengar från överförmyndarspärrade konton, skriver Eskilstuna-Kuriren.Flera gånger har släktingar tagit ut pengar.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 11:30

Kritik mot att bolaget begär sjukjournalen

ESLÖV Advokat Leif Persson i Eslöv fick på onsdagen fullmakt att representera svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg gentemot hans försäkringsbolag Trygg-Hansa – som inte vill hjälpa trots att Mats Öberg ligger i respirator i Thailand sedan över två veckor. Advokat Persson kommer att begära överprövning av försäkringsjättens beslut – och begära ut underlaget för det beslutet.Familjen Öberg, exfrun Birgitta Öberg och de tre barnen Rasmus, Jonathan och Ida, kämpar mot klockan.

Magazin24 - 22 mar 17 kl. 08:31

Kritik mot överförmyndare i regionen

Länsstyrelsen kritiserar överförmyndare i KAK..

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:22

Länsstyrelsen riktar skarp kritik mot överförmyndaren

Överförmyndaren i Lessebo kommun får allvarlig kritik i länsstyrelsens inspektionsrapport. Kritiken riktas mot hanteringen av ett dement pars ärenden – där den gode mannen förde över miljonbelopp till sina privata konton. ”Länsstyrelsen anser sammanfattningsvis att överförmyndarens handläggning brustit såvitt avser granskande av förteckningar, överförmyndarspärr, årsräkningar samt fastighetsförsäljning”, står det i rapporten från länsstyrelsen i Skåne som har tillsynen över överförmyndarnas verksamhet i hela Kronobergs län.

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 18 kl. 20:00

[PLUS] Åseles överförmyndare får allvarlig kritik

Länsstyrelsen i Norrbotten riktar allvarlig kritik mot Åsele kommuns överförmyndarskap..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Fler frågor inför jättetransporter

Nils-Erik Norrby ställer fler frågor om arbetena inför transporterna av vindkraftverk genom stan. .

Barometern - 30 minuter sedan

Lista: Fem heta övergångar i elitserien

Nu drar bandysäsongen igång, men har du koll på vad som har hänt i lagen sedan senast? Här är fem av de hetaste spelarövergångarna i elitserien. + Johan Löfstedt, till Villa Lidköping från Vetlanda Position: Mittfältare(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Alpinpremiär trots snöbrist

Trots den extremt varma sommaren som gjorde att glaciärsnön i Alperna smälte har nästa veckas alpina världscuppremiär i österrikiska Sölden fått grönt ljus. Det österrikiska skidförbundet har flyttat tonvis med sparad snö till storslalompisten på Rettenbachglaciären på 3 000 meters höjd.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Amerikaner och tjecker skadade i Afghanistan

Två amerikanska medborgare har skadats under en skjutning vid ett säkerhetsmöte i provinsen Kandahar i södra Afghanistan. USA:s befälhavare för Natos styrkor i Afghanistan, generalen Scott Miller, var på plats men skadades inte i attacken, enligt Natos presstalesperson.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

"På spaning i New York" återuppstår

Den klassiska polisserien "På spaning i New York" får en fortsättning, skriver Variety. Handlingen ska den här gången följa rollfiguren Andy Sipowicz son, som försöker bli kriminalutredare i det gamla polisdistriktet samtidigt som han försöker lösa mordet på sin pappa.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Så blir politikernas nya arvoden – höjs kraftigt

Politikerarvodena i Oskarshamns kommun höjs kraftigt från och med nästa år. Högst arvoderad är kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) som efter justeringen kan kvittera ett arvode på 63 555 kronor i månaden..

Barometern - 15 minuter sedan

Åklagaren: ”Vill inte berätta vad det handlar om”

Åklagaren lägger locket på när det gäller utredningen av knivbråket i centrum. – Jag lämnar inte någon som helst information om vad som inträffat eller vilka som är misstänkta, säger kammaråklagare Johan Fahlander. .

Barometern - 15 minuter sedan

Para-VM över för Daniel Gustafsson

Daniel Gustafsson från Hultsfred har varit och spelat para-VM i bordtennis. Efter två knappa förluster tog det slut redan i gruppspelet..

Barometern - 45 minuter sedan

Teater om polarfarare

Barometern - 45 minuter sedan

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.