Barometern > Nyheter

Wednesday, 23 January, 22:48

Barometern - 12 jul 13 kl. 08:16

Kritik mot förmyndareMannen misstänkte att hans gode man förskingrat hans tillgångar. Nu får överförmyndaren kritik.
Efter en granskning som länsstyrelsen har gjort riktas kritik mot hur överförmyndaren har hanterat ärendet.
Allt började med att en Mönsteråsbo gjorde en anmälan eftersom han misstänkte att hans gode man hade förskingrat en del av hans tillgångar.
Enligt mannen skulle dessa tillgångar ha förvarats hos den gode mannen utan hans medgivande, och sedan försvunnit därifrån.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsteråsbo, NN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , förmyndare
Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

Överförmyndare slås ihop

HÖRBY Det blev grönt ljus i kommunfullmäktige för samarbetet med Höör om överförmyndarverksamheten. Men först efter utdragen debatt och votering.
Det utökade samarbetet om räddningstjänsten och strategiska frågor fick också klartecken med knapp marginal.

NSD - 08 okt 15 kl. 17:03

Skarp kritik mot tidigare överförmyndare

Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot en tidigare överförmyndare i Pajala..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 17:22

JO ger Lessebos överförmyndare hård kritik

Anhöriga till ett miljonsvindlat par fick inte ut begärda handlingar. Justitieombudsmannen riktar nu kritik mot Lessebos överförmyndare..

SVT - 12 dec 17 kl. 18:34

Här är alla överförmyndare som får kritik

Här är hela listan på de 36 överförmyndare som återkommande får kritik..

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 01:30

Överförmyndare riskerar åtal


En överförmyndare i en sörmländsk kommun kan bli fråntagen sitt uppdrag. Länsstyrelsen i Stockholm anser att personen inte är lämplig för uppdraget sedan det upptäcktes att överförmyndaren vid flera tillfällen givit tillstånd att ta ut pengar från överförmyndarspärrade konton, skriver Eskilstuna-Kuriren.Flera gånger har släktingar tagit ut pengar.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 11:30

Kritik mot att bolaget begär sjukjournalen

ESLÖV Advokat Leif Persson i Eslöv fick på onsdagen fullmakt att representera svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg gentemot hans försäkringsbolag Trygg-Hansa – som inte vill hjälpa trots att Mats Öberg ligger i respirator i Thailand sedan över två veckor. Advokat Persson kommer att begära överprövning av försäkringsjättens beslut – och begära ut underlaget för det beslutet.Familjen Öberg, exfrun Birgitta Öberg och de tre barnen Rasmus, Jonathan och Ida, kämpar mot klockan.

Magazin24 - 22 mar 17 kl. 08:31

Kritik mot överförmyndare i regionen

Länsstyrelsen kritiserar överförmyndare i KAK..

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:22

Länsstyrelsen riktar skarp kritik mot överförmyndaren

Överförmyndaren i Lessebo kommun får allvarlig kritik i länsstyrelsens inspektionsrapport. Kritiken riktas mot hanteringen av ett dement pars ärenden – där den gode mannen förde över miljonbelopp till sina privata konton. ”Länsstyrelsen anser sammanfattningsvis att överförmyndarens handläggning brustit såvitt avser granskande av förteckningar, överförmyndarspärr, årsräkningar samt fastighetsförsäljning”, står det i rapporten från länsstyrelsen i Skåne som har tillsynen över överförmyndarnas verksamhet i hela Kronobergs län.

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 18 kl. 20:00

[PLUS] Åseles överförmyndare får allvarlig kritik

Länsstyrelsen i Norrbotten riktar allvarlig kritik mot Åsele kommuns överförmyndarskap..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Förslag: Brottslingar ska portas från butiker

Personer som begår brott i en butik eller allvarligt trakasserar någon i lokalen ska kunna förbjudas att besöka den igen. Det föreslår regeringens utredare My Hedström som är byråchef vid Åklagarmyndigheten, skriver Handelsnytt.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Cohen känner sig hotad av Trump

Donald Trumps förre advokat Michael Cohen skjuter upp det vittnesmål han skulle ha lämnat inför den amerikanska kongressen den 7 februari. Anledningen är att han känner sig hotad av presidenten.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Uppåt på Wall Street

USA-börserna lyfte på onsdagen under ryckig handel. I början av dagen steg indexen rejält för att sedan falla tillbaka och därefter stiga igen.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Chelsea lånar Higuain

Chelsea lånar argentinske anfallaren Gonzalo Higuain säsongen ut. Higuain tillhör Juventus men har hittills den här säsongen spelat för Milan. På Stamford Bridge återförenas 31-åringen med Maurizio Sarri, managern han hade under tiden i Napoli.

Barometern - 45 minuter sedan

Greta Thunberg i Davos

Världsekonomiskt forum pågår i schweiziska Davos. En av de mest angelägna punkterna vid årets forum är klimatmålen. Nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16 år, anlänt till Davos.

Barometern - 45 minuter sedan

IKO krossade Almtuna: ”Ett lag på planen”

IK Oskarshamn körde över Almtuna fullständigt. Och utökade serieledningen. – Jag tycker väl att det är ett lag på planen..

Barometern - 45 minuter sedan

Höör slog Sävehof hemma

H65 Höör bara vinner och vinner i damernas högsta handbollsserie - men den 15:e raka segern för säsongen var något speciellt att fira. För första gången på tio försök klarade Höör av Sävehof på hemmaplan. Höör vann med klara 29-23.

Barometern - 45 minuter sedan

Malaysia röstar om landets nye kung

För några veckor sedan abdikerade Malaysias kung plötsligt efter bara två år som regent. Nu ska en ny kung tillträda i en något annorlunda process. Malaysias kungliga familjer ska under torsdagen rösta fram en ny regent efter det att kung Muhammad V abdikerat i början på januari.

Barometern - 45 minuter sedan

Detonation i Malmö - skador på port

En detonation har inträffat i stadsdelen Heleneholm i Malmö. Enligt polisen har porten till en fastighet skadats. - Många har uppfattat smällen, men vi vet inte exakt hur kraftigt den var.

Barometern - 1 timme sedan

Rovfåglar dåligt skyddade under flyttningen

Rovfåglar och tranor är dåligt skyddade när de koncentreras på vissa platser under flyttningen. I en ny analys har forskare för första gången identifierat alla viktiga flaskhalsar för fåglarna i Sverige och övriga Norden - och varnar för vindkraft i dessa områden.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.