Barometern > Nyheter

Wednesday, 23 May, 03:24

Barometern - 12 jul 13 kl. 08:16

Kritik mot förmyndareMannen misstänkte att hans gode man förskingrat hans tillgångar. Nu får överförmyndaren kritik.
Efter en granskning som länsstyrelsen har gjort riktas kritik mot hur överförmyndaren har hanterat ärendet.
Allt började med att en Mönsteråsbo gjorde en anmälan eftersom han misstänkte att hans gode man hade förskingrat en del av hans tillgångar.
Enligt mannen skulle dessa tillgångar ha förvarats hos den gode mannen utan hans medgivande, och sedan försvunnit därifrån.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsteråsbo, NN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , förmyndare
Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

Överförmyndare slås ihop

HÖRBY Det blev grönt ljus i kommunfullmäktige för samarbetet med Höör om överförmyndarverksamheten. Men först efter utdragen debatt och votering.
Det utökade samarbetet om räddningstjänsten och strategiska frågor fick också klartecken med knapp marginal.

NSD - 08 okt 15 kl. 17:03

Skarp kritik mot tidigare överförmyndare

Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot en tidigare överförmyndare i Pajala..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 17:22

JO ger Lessebos överförmyndare hård kritik

Anhöriga till ett miljonsvindlat par fick inte ut begärda handlingar. Justitieombudsmannen riktar nu kritik mot Lessebos överförmyndare..

SVT - 12 dec 17 kl. 18:34

Här är alla överförmyndare som får kritik

Här är hela listan på de 36 överförmyndare som återkommande får kritik..

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 01:30

Överförmyndare riskerar åtal


En överförmyndare i en sörmländsk kommun kan bli fråntagen sitt uppdrag. Länsstyrelsen i Stockholm anser att personen inte är lämplig för uppdraget sedan det upptäcktes att överförmyndaren vid flera tillfällen givit tillstånd att ta ut pengar från överförmyndarspärrade konton, skriver Eskilstuna-Kuriren.Flera gånger har släktingar tagit ut pengar.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 11:30

Kritik mot att bolaget begär sjukjournalen

ESLÖV Advokat Leif Persson i Eslöv fick på onsdagen fullmakt att representera svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg gentemot hans försäkringsbolag Trygg-Hansa – som inte vill hjälpa trots att Mats Öberg ligger i respirator i Thailand sedan över två veckor. Advokat Persson kommer att begära överprövning av försäkringsjättens beslut – och begära ut underlaget för det beslutet.Familjen Öberg, exfrun Birgitta Öberg och de tre barnen Rasmus, Jonathan och Ida, kämpar mot klockan.

Magazin24 - 22 mar 17 kl. 08:31

Kritik mot överförmyndare i regionen

Länsstyrelsen kritiserar överförmyndare i KAK..

SmålandsPosten - 28 jun 14 kl. 09:22

Länsstyrelsen riktar skarp kritik mot överförmyndaren

Överförmyndaren i Lessebo kommun får allvarlig kritik i länsstyrelsens inspektionsrapport. Kritiken riktas mot hanteringen av ett dement pars ärenden – där den gode mannen förde över miljonbelopp till sina privata konton. ”Länsstyrelsen anser sammanfattningsvis att överförmyndarens handläggning brustit såvitt avser granskande av förteckningar, överförmyndarspärr, årsräkningar samt fastighetsförsäljning”, står det i rapporten från länsstyrelsen i Skåne som har tillsynen över överförmyndarnas verksamhet i hela Kronobergs län.

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

NSD - 27 jun 14 kl. 06:00

Överförmyndare kritiseras igen

Länsstyrelsen riktar på nytt allvarlig kritik mot Bodens överförmyndarnämnd..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Bloggsajt lägger ned

Mingelsajten Finest. se lägger ned, rapporterar Aftonbladet. I ett mejl till sajtens bloggare står det att sidan kommer att släckas ner den 25 maj på grund av den nya dataskyddsförordningen GDPR, som ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PUL).

Barometern - 15 minuter sedan

Bättre bemanning på skolbibliotek

41 procent av landets grundskole- och gymnasieelever hade under 2017 tillgång till de skolbibliotek som har minst halvtidsbemanning, visar biblioteksstatistik från Kungliga biblioteket (KB). Sådana skolbibliotek finns nu i 213 av landets 290 kommuner, en ökning med elva kommuner jämfört med förra året.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Richard Gere tillbaka i tv-rutan

Efter nära 30 år återvänder Hollywoodstjärnan Richard Gere till tv. Han ska spela en amerikansk mediemogul i BBC-dramat "Mother father son", rapporterar flera medier. Helen McCrory ("Harry Potter"-filmerna) ska spela hans ex-fru och Billy Howle (â??

Barometern - 1 timme sedan

Fetman väntas öka dramatiskt

Om 27 år kommer 22 procent av jordens befolkning att lida av fetma, enligt en ny rapport. - Kostnaderna för ländernas sjukvård kommer att bli enorma, säger forskaren Alan Moses vid läkemedelsföretaget Novo Nordisk som ligger bakom studien.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

BC stämmer Alberta om olja

British Columbia (BC) stämmer Alberta, för att förhindra att grannprovinsen drar ner på leveranser av olja och gas. Stämningen är det senaste kapitlet i en växande tvist som ironiskt nog grundar sig i att BC inte vill hysa utökade exportledningar för fossila bränslen mellan Alberta och Stilla havet.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Äldre kvinna stoppad av spikmatta på motorväg

Med hjälp av spikmatta fick polisen under tisdagskvällen stopp på en bil som körde mot trafiken på E22 mellan Bromölla och Sölvesborg i Blekinge. Bilföraren var en kvinna i 70-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida. Flera bilister hade ringt om bilen som körde i fel riktning på motorvägen.

Barometern - 2 timmar sedan

Dömd för mord på hemlös i Malmö

En man döms för mordet på en hemlös i Malmö i slutet av maj förra året. Han kommer att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om påföljden ska bli fängelse eller vård, skriver Sydsvenskan. Mordet skedde i närheten av fullsatta uteserveringar sent en kväll.

Barometern - 2 timmar sedan

Transelev får rätt till pojktoan

Vid det här laget har Gavin Grimm gått ut high school. Men i ett fall som fått återverkningar över hela USA har han nu fått rätt i sin önskan att använda skolans herrtoalett.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Tokarczuk får Man Booker-priset

Polska författaren Olga Tokarczuk vinner det internationella Man Booker-priset för sin roman "Flights". Vinnaren tillkännagavs under tisdagskvällen på Victoria and Albert Museum i London.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Fler kvinnliga chefer i USA än i Sverige

De 30 största svenska börsbolagen har 24,1 procent kvinnor i den högsta ledningen. Sverige hamnar på andra plats efter USA, som når 24,8 procent enligt en jämförelse från stiftelsen Allbright, skriver Svenska Dagbladet.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.