SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 01 December, 15:31

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 15:39

Nätförsäljning gör inte alkoholen farligVIN PÅ NÄTET Det svenska butiksmonopolet är bra, men försäljning av alkohol på nätet innebär inga nya risker för folkhälsan. Det är något positivt att Systembolaget konkurrensutsätts och den omdebatterade alkoholreklamen är det framförallt Systembolagets egna leverantörer som står för, skriver Ole Nielsen, ordförande i Nätvinhandlarnas branschorganisation. Alkohollagstiftningen, beslutad av Sveriges riksdag, är anpassad efter EU-rätten och lämnar ingen som helst oklarhet i frågan om huruvida distansförsäljning av alkoholprodukter är laglig. Det är den.   IOGT hänvisar i SvD 26/6 till att Winefinders budfirma i april 2012 levererade en låda vin till en minderårig.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
VIN PÅ NÄTET Det, Systembolaget, Systembolagets, Ole Nielsen, Nätvinhandlarnas, Sveriges, EU, IOGT, SvD, Winefinders, UNF, Statens, Systembolaget AB, Holderrapporten

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nätförsäljning, görinte , alkoholen, farlig
HBL - 13 mar 14 kl. 19:30

Alkoholen kostar 14 miljarder per år

Restriktiv alkoholpolitik är det enda som kan minska alkoholkonsumtionen, anser experter. Regeringen reviderar alkohollagen i vår.De som jobbar inom hälso- och missbrukarvården tycker inte alkoholpolitiken ska gå i en mer tillåtande riktning.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 14:41

Gripen efter spritförsäljning i lägenhet

TRELLEBORG
Lådor med vodka, whisky, öl, cider och likörer togs bland mycket annat i beslag en lägenhet i centrala Trelleborg på fredagen.
En 55-årig man greps misstänkt för olovlig försäljning av alkohol till underåriga. Det var efter spaning i anslutning till en adressen i centrala Trelleborg som ett gripande kunde göras.

Dagen - 26 apr 18 kl. 08:42

Diskutera inte gårdsförsäljning – begränsa tillgången till alkohol!

Att alkoholen är en bidragande faktor till ökat våld är bevisat gång på gång men alkoholen har en så stor roll i vår vardagsgemenskap att vi vägrar se kopplingen, skriver chefredaktör Felicia Ferreira..

BT - 31 maj 13 kl. 16:18

Polisen kollade pizzeria efter misstanke om alkoholförsäljning

En man i 45-årsåldern togs med till förhör när polisen kontrollerade en pizzeria i Borås efter misstankar om illegal alkoholförsäljning. ? Man fann lite alkohol och nu får det utredas om det finns en naturlig förklaring, om man hade rätt att ha alkoholen där eller inte, säger utredningschefen Claes Lindberg i Borås.

YLE - 05 sep 15 kl. 17:54

Förslag 156: Förenkla reglerna för alkoholförsäljning

Kan man förenkla reglerna för tillfällig alkoholförsäljning så att också lekmän kunde få ha popup-bar eller festival, säg, 3 gånger om året? Det här utan alla alkopass, all världens dyra tillstånd och anläggningar. Kunde gälla endast utanför tätorter.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 11:24

Vellingebo misstänkt för alkoholförsäljning

SVEDALA/VELLINGE Ett par i 50-årsåldern från Svedala kommun har polisanmält en 57-årig Vellingebo för olovlig försäljning av alkohol.
Enligt polisen ska försäljningen ha uppdagats då mannen medgivit för sin hustru att han har en skuld till 57-åringen efter att ha köpt alkohol av mannen.
Det är oklart hur stor skulden är men paret uppger att det rör sig om alkohol som inte är svensk utifrån utseendet på flaskorna.

YA - 06 sep 12 kl. 13:11

Stängda dörrar en farlig trend

Förra veckans kommunfullmäktigemöte i Sjöbo, där ett ärende på dagordningen hölls bakom stängda dörrar, har rönt omfattande uppmärksamhet och kritiserats i såväl media som av kommunens oppositionspartier.
Förfarandet är ytterst ovanligt, även om det finns en öppning för det i kommunallagen. Att reaktionerna blivit starka beror säkert på den offentlighetstradition som vi har i Sverige.

SN - 20 jul 12 kl. 19:19

Bärförsäljning längs vägen kan vara farlig

Sommartider innebär bärtider och försäljning längs vägarna. I hela landet varnar nu Trafikverket för försäljare som står uppställda på trafikfarliga platser..

YA - 10 okt 13 kl. 03:55

Upp med alkoholen på bordet

Regionrådet Michael Sandin (M), tidigare under många år kommunalråd i Staffanstorp, förklarar i Sydsvenskan (9/10) att han har alkoholproblem.
Sandin är sjukskriven i fyra veckor, men säger inte att han tänker lämna sina politiska uppdrag. Sandin är i dag ordförande i vårdproduktionsberedningen och vårdproduktionsutskottet.

BT - 23 okt 15 kl. 19:03

Böter för alkoholförsäljning

En man förde in öl och vin från Tyskland och sålde vidare alkoholen till personer i Mark. Nu får mannen böter för den olovliga försäljningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.