Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 29 March, 05:25

Affärsvärlden - 01 jul 13 kl. 09:22

Northland stuvar om i ledningenGruvbolaget Northland Resources aviserar fyra förändringar i ledningsgruppen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Northland Resources

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Northland, stuvarom i , ledningen
DI - 01 jul 13 kl. 09:12

Northland stuvar om i toppen

Gruvbolaget Northland Resources aviserar fyra förändringar i ledningsgruppen, bland annat att Jonas Lundström blir ansvarig för investerarrelationer och kommunikation.Det framgår av ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 17:14

Kanadensisk talan mot Northland

Ett år efter Northlands krasch förbereds en kanadensisk grupptalan mot ledningen för det krisande gruvbolaget. Advokaten bakom projektet jagar visselblåsare som kan bekräfta att ledningen mörkade miljardhål i budgeten
Claes Hemberg, sparekonom på nätmäklaren Avanza, har tidigare kampanjat för en svensk stämningsansökan mot Northland. Detta har dock inte blivit av då ingen velat finansiera en process.

Trelleborgs Allehanda - 23 jan 14 kl. 17:14

Kanadensisk talan mot Northland

Ett år efter Northlands krasch förbereds en kanadensisk grupptalan mot ledningen för det krisande gruvbolaget. Advokaten bakom projektet jagar visselblåsare som kan bekräfta att ledningen mörkade miljardhål i budgeten
Claes Hemberg, sparekonom på nätmäklaren Avanza, har tidigare kampanjat för en svensk stämningsansökan mot Northland. Detta har dock inte blivit av då ingen velat finansiera en process.

BT - 23 jan 14 kl. 17:16

Kanadensisk talan mot Northland

Ett år efter Northlands krasch förbereds en kanadensisk grupptalan mot ledningen för det krisande gruvbolaget. Advokaten bakom projektet jagar visselblåsare som kan bekräfta att ledningen mörkade miljardhål i budgeten Claes Hemberg, sparekonom på nätmäklaren Avanza, har tidigare kampanjat för en svensk stämningsansökan mot Northland. Detta har dock inte blivit av då ingen velat finansiera en process.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 16:32

Ingen konkurs ännu för Northland

Försöken att rädda det krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources fortsätter.Under dagen satt företagets ledning och advokaten som leder rekonstruktionen i krismöte. Men när tingsrätten i Luleå stängde sin expedition i eftermiddags hade ingen konkursansökan lämnats in.

Opinionen.se - 27 maj 13 kl. 16:32

Ingen konkurs ännu för Northland

Försöken att rädda det krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources fortsätter. Under dagen satt företagets ledning och advokaten som leder rekonstruktionen i krismöte. Men när tingsrätten i Luleå stängde sin expedition i eftermiddags hade ingen konkursansökan lämnats in.

BT - 21 mar 14 kl. 14:05

Northland ber om kortfristigt lån

Gruvkoncernen Northland Resources har bett sina stora långivare om ett ettårigt brygglån på upp till 480 miljoner kronor. Det skulle skapa utrymme att hitta en långsiktig lösning på bolagets finansiella problem. Northland-aktien lyfte med över 6 procent på Oslobörsen sedan förslaget presenterats.

BT - 07 okt 14 kl. 12:34

Hårt slag när Northland tvärbromsar

Northland, som driver en järnmalmsgruva utanför Pajala, stoppar all verksamhet på obestämd tid. Uppemot 500 personer kan drabbas av stoppet enligt IF Metalls klubbordförande Niklas Eriksson. - Det skulle bli ett väldigt hårt slag.

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 16:21

Northland i nytt blåsväder


Ett år efter Northland-kraschen förbereder en advokat i Kanada en grupptalan mot ledningen för det kristyngda gruvbolaget.Utredningen leds av Jonathan Foreman på advokatbyrån Harrison Pensa i London, Ontario. Foreman ska ha fått uppgifter som visar att Northlands ledning kände till att det fanns stora hål i budgeten redan tio månader innan marknaden fick beskedet att det saknades över två miljarder kronor.

Opinionen.se - 23 jan 14 kl. 16:25

Northland i nytt blåsväder


Ett år efter Northland-kraschen förbereder en advokat i Kanada en grupptalan mot ledningen för det kristyngda gruvbolaget. Utredningen leds av Jonathan Foreman på advokatbyrån Harrison Pensa i London, Ontario. Foreman ska ha fått uppgifter som visar att Northlands ledning kände till att det fanns stora hål i budgeten redan tio månader innan marknaden fick beskedet att det saknades över två miljarder kronor.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:44

Pessimismen tillbaka på Wall Street

De ledande börserna i New York rekylerade nedåt under fredagens inledande handel, trots senatens godkännande av stimulanspaketet värt cirka 2.000 miljarder dollar, som väntas godkännas av representanthuset under fredagen. Virusspridningen i USA fortsätter vara ett stort orosmoln för investerare..

Affärsvärlden - Igår: 15:23

Börsplus: Här finns fortsatt köpläge

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen..

Affärsvärlden - Igår: 15:14

De drar tillbaka sin utdelning

Alt fler bolag drar tillbaka sina utdelningsförslag. Bland fredagens skörd syns bland annat Inwido, Malmbergs och Feelgood..

Affärsvärlden - Igår: 14:06

Sammankomster med mer än 50 personer förbjuds

Regeringen har på fredagen fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster för mer än 50 personer från och med söndag. Tidigare var gränsen 500 personer..

Affärsvärlden - Igår: 07:22

Spår arbetslöshet på tio procent

De kraftiga varslen kan få arbetslösheten att stiga till tio procent, spår Danske Bank i sin konjunkturprognos. Banken räknar även med att Sveriges BNP totalt sett faller med fem procent under det första halvåret..

Affärsvärlden - Igår: 13:46

OECD: Så påverkas ekonomin av nedstängningar

Varje månad som de utvecklade ekonomierna befinner sig i nedstängning kommer att ta bort 2 procentenheter i årlig tillväxt. Det uppger OECD i ett uttalande, enligt Reuters..

Affärsvärlden - Igår: 13:09

Så agerar spararna i coronakaoset

Spararna fortsätter vara mycket aktiva i coronaoron och privatspararna har nettoköpt aktier hela veckan. Här är listan över de aktier som spararna bunkrar just nu..

Affärsvärlden - Igår: 09:00

Börslyft i Tokyo

Börserna i Asien och Stillahavsområdet utvecklades på fredagen blandat, samtidigt som osäkerheten kring utvecklingen med coronaviruspandemin fortsatte att vara stor..

Affärsvärlden - Igår: 12:32

Boris Johnson smittad av coronaviruset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har bekräftats vara smittad av corona, berättar han själv på Twitter..

Affärsvärlden - Igår: 11:14

Rekordsnabba försäljningstider på bostadsmarknaden

Det går nu rekordsnabbt att sälja bostadsrätter via bostadssajten Hemnet. Enligt Hemnets analytiker Erik Holmberg beror det troligen på en stress hos både säljare och köpare om att komma till snabbt avslut på grund av oro för coronavirusets effekter och möjliga framtida restriktioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.