YLE > Svenskfinland

Monday, 26 October, 16:06

YLE - 20 jun 13 kl. 10:10

Inhemska strömmingen tog slut till midsommarOm du ännu vill ha tag på inhemsk strömming till midsommar kan det bli svårt. Kvoten för att fiska strömming i Bottniska viken är delvis fylld. Omkring 78 000 ton strömming har fiskats redan i år och den återstående delen av kvoten på 9 000 ton får fiskas i höst. Spela upp klipp på Arenan På Ruotsalas fiskbutik i Saluhallen i Vasa tog den inhemska strömmingen snabbt slut. De tog in strömming från Sverige men nu är också den slut.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bottniska, Arenan På Ruotsalas, Saluhallen, Vasa, Sverige, Reijo Ruotsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inhemska, strömmingen, tog, sluttill , midsommar
YLE - 01 dec 16 kl. 13:57

Strömmingen är mager i Finska viken - fet i Bottenhavet

Rikligt med vassbuk gör strömmingen mager och torsken har ökat något i vattnen utanför Finland. Det visar resultaten från forskningsfartyget Arandas forskningsresor i Östersjön under hösten. Aranda undersökte strömmingsbeståndet i Finska viken och Bottenhavet med hjälp av trålning och ekolod på en forskningsresa i september och oktober.

YLE - 06 maj 14 kl. 18:36

Strömmingen har anpassat sig till sötare vatten

Strömmingen har blivit mindre under de senaste 30 åren, men den är anpassningsbar. Det visar forskning vid Skärgårdshavets forskningsinstitut på Erstan och vid Själö. Enligt forskningschef Ilppo Vuorinen är övergödningen fortsättningsvis ett stort problem i Skärgårdshavet.

YLE - 04 okt 15 kl. 16:27

Strömmingen ska smaka kryddigt

Strömming i alla de slag är huvudattraktionen på den årliga Strömmingsmarknaden på Salutorget i Helsingfors. Helst ska strömmingen vara kryddig och stark menar både fiskare och besökare. Sedan 1743 har strömmingsmarknaden ordnats vilket gör den till ett av Finlands äldsta årligen återkommande evenemang.

SR - 27 maj 20 kl. 06:00

Oro för strömmingen – forskningsinsats inleds

Är stora trålfiskare i Östersjön ett hot mot strömmingen längs våra kuster? Nu ska forskare ta reda på mer om hur strömmingen mår..

Corren - 11 jun 13 kl. 10:40

Nu nappar strömmingen

Varje år lockar strömmingen massor av fritidsfriskare när den går in i Bråviken..

YLE - 17 nov 12 kl. 20:44

Den inhemska honungen kan ta slut

Den inhemska honungen kan ta slut före våren, meddelar Finlands biskötares förbund. Honungsbristen beror på att skörden i år blev ovanligt liten på grund av den kalla och regniga sommaren. I år skördades det under en miljon kilo honung.

SVT - 12 jan 14 kl. 12:34

Hellner tog slut på sin sträcka

Sveriges chanser att nå en framskjuten placering i sprintstafetten sprack på sträcka fem då Marcus Hellner tog slut och tappade 20 sekunder på täten..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 15:31

Potterbiljetter tog slut direkt

Potterbiljetter tog slut direkt
Under torsdagen släpptes ytterligare 250 000 (!) biljetter till teaterföreställningen Harry Potter and the Cursed Child. Blott tre timmar efter att försäljningen startade var samtliga biljetter, som gäller för perioden 17 maj till 27 december 2017, slut.

DN - 17 dec 17 kl. 17:33

Sarah Sjöström tog första EM-guldet

På EM:s sista dag tog Sarah Sjöström till slut sitt första guld. Hon vann finalen på 100 meter fjärilsim..

Länstidningen i Jämtland - 29 aug 19 kl. 21:14

Strömsund tog hem mötet med Brunflo 2 på Åkreäng IP

Strömsund tog till slut hem segern mot Brunflo 2 i matchen borta på Åkreäng IP på torsdagen.....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.