Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 October, 11:37

Expressen - 16 jun 13 kl. 07:58

Tour de AfrikaI mitten av maj inledde de resan. Nu går den mot sitt slut.
I dag rapporterar Terese Cristiansson (text) och Jonte Wentzel (foto) från det näst sista stoppet på resan - lilla Benin - men de bjuder också på en dagbok från en månads färd genom Afrika. De berättar om starka kvinnor, mutor och byråkrati, kampen om kontinentens rikedomar och mötet med kungen i Lagos slum..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Afrika, Terese Cristiansson, Jonte Wentzel, Benin, Lagos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tourde , Afrika
Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu kommer Afrika hem till dig

Nu kan du sitta tillbakalutad i soffan där hemma och få svar på dina frågor om safari i Afrika. Johan Stenkula, safariguide för Tour Africa, kommer helt enkelt hem till ditt vardagsrum, berättar och svarar på frågor..

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 00:03

"Afrika är på frammarsch"

I flera afrikanska länder växer ekonomin snabbt, vilket får konsekvenser även för Sveriges del. Snarare än ökat bistånd behövs starkare kommersiella band med Afrika, skriver tre moderata statsråd, bland dem utrikesminister Carl Bildt, som idag möter afrikanska och nordiska kollegor i Skåne.
I femton års tid har Afrikas ekonomier vuxit med 5 procent årligen.

Sydsvenskan - 18 nov 13 kl. 12:58

Så mycket bättre, Afrika

Europas ekonomi är stelfrusen – under Afrikas sol snurrar allt snabbare. Tack vare globalisering och frihandel. Men fattigdomen?

YLE - 10 maj 16 kl. 04:49

Jackson vill rätta till fördomar om Afrika

Borgåbon Barole Jackson har många gånger fått rätta folk när de pratar om hans hemland Uganda. Det gick så långt att han skapade en organisation för att skapa kontakter mellan Finland och Afrika. Barole Jackson studerar vid Point College i Borgå.

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 07:30

Erika Bjerström: Det nya Afrika

Sju av världens tio snabbast växande ekonomier ligger i Afrika söder om Sahara. Samtidigt har livslängden ökat där, barnadödligheten sjunkit, konflikterna blivit färre och allt fler utbildat sig. Men trots en explosiv utveckling i flera afrikanska länder är det ingenting som västmedier har uppmärksammat i någon större utsträckning.

Nerikes Allehanda - 22 dec 13 kl. 05:02

Nu växer flera länder i Afrika så det knakar

Vad vet du om Afrika? Låt mig gissa. Fattigdom, fattigdom, fattigdom.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 06:30

Svenska fondbolag sneglar mot Afrika Lyftet kan dröja

Med ett osäkert läge på många marknader riktar placerare nu blickarna mot Afrika. De svenska fondbolagen ser kontinenten som en kommande tillväxtmarknad. Finanskrisen gick hårt åt Afrikafonderna.

Nyheter 24 - 22 mar 12 kl. 16:22

Sonja: "Tänk på barnen i Afrika!"


KRÖNIKA. Sonja Abrahamsson undrar hur illa afrikanska barn kan ha det - och hur mycket tacksammare vi blir av det? De fattiga barnen i Afrika alltså.

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 13 kl. 11:14

Assur ser Afrika med andra ögon

Som pressfotograf skildrade Jens Assur konfliktens och katastrofens Afrika. Nu vill han visa en kontinent som lever.Utställningen "Africa is a great country" öppnar på Liljevalchs i Stockholm den 13 april.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kristian tog cykeltjuvarna på bar gärning – på sin tomt

Kristian Olsson Minnhagen irriterade sig på att två ungdomar korsade hans tomt två gånger på kort tid.Det visade sig att de fräcka tjuvarna varit inne i hans skjul och stulit hans cykel. Men cykeltjuvarna hann inte ens ut från tomten.

Expressen - 15 minuter sedan

Behovet av välfärd ökar snabbare än intäkterna

Sverige växer – snabbt.Det innebär enorma utmaningar för kommunerna de kommande åren.Det framgår av Ekonomirapporten som presenterades på tisdagen.

Expressen - 45 minuter sedan

Man misstänks för grovt våld mot bebis

En man i 20-årsåldern åtalas för synnerligen grovs misshandel mot ett elva månader gammalt barn. – Att göra så här mot ett försvarslöst barn visar på särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Mats Ihlbom..

Expressen - 30 minuter sedan

Norwegian utsett till årets bästa flygbolag

Norwegian fortsätter framåt i stark medvind. Nu har man vunnit ännu ett pris. Den här gången som "Årets flygbolag"..

Expressen - 15 minuter sedan

Vackra väderfenomenet – solen lyste rött på himlen

Under tisdagen vaknade många Stockholmare till en stad i mörker – trots att solen gått upp för länge sen.Men i söder skiner en röd sol..

Expressen - 15 minuter sedan

Mercedes krockkuddar kan vara felaktiga

Nya Mercedes E-klass och dagens generation av Mercedes A-klass.Det är några av de bilar som kan ha ett fel i ratten som gör att krockkudden inte löser ut..

Expressen - 1 timme sedan

Så enkelt kan du tjäna extra pengar som pensionär

Det är lätt att tjäna extrapengar som pensionär. Bemanningsbranschen för seniorer växer så det knakar. Aldrig har det varit lättare att dryga ut pensionen.

Expressen - 1 timme sedan

Ny amorteringskraven försenas två månader

Nu senarelägger Finansinspektionen sina skärpta krav på amortering.De nya reglerna skjuts fram – i cirka två månader..

Expressen - 1 timme sedan

Slut med gratissurfning på Öresundstågen

Gratis wifi kommer inom snar framtid att slopas på Öresundstågen.Eftersom det trådlösa nätverket inte funkat som tänkt kommer företaget nu att lägga ned tjänsten.– Det är helt enkelt för dåligt, säger Magnus Andersson, ansvarig för fordonsförvaltningen för Öresundstågen, till Sveriges Radio Kronoberg..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna liftade – misstänks ha blivit gruppvåldtagen

Kvinnan betalade 200 kronor för skjuts på killarnas moped.Men i stället kördes hon in till ett skogsområde där de våldtog henne, enligt åklagare.Klockan 11 faller domen mot tre misstänkta män, 17 och 18 år gamla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.