Expressen > Nyheter

Friday, 20 January, 18:56

Expressen - 16 jun 13 kl. 07:58

Tour de AfrikaI mitten av maj inledde de resan. Nu går den mot sitt slut.
I dag rapporterar Terese Cristiansson (text) och Jonte Wentzel (foto) från det näst sista stoppet på resan - lilla Benin - men de bjuder också på en dagbok från en månads färd genom Afrika. De berättar om starka kvinnor, mutor och byråkrati, kampen om kontinentens rikedomar och mötet med kungen i Lagos slum..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Afrika, Terese Cristiansson, Jonte Wentzel, Benin, Lagos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tourde , Afrika
Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu kommer Afrika hem till dig

Nu kan du sitta tillbakalutad i soffan där hemma och få svar på dina frågor om safari i Afrika. Johan Stenkula, safariguide för Tour Africa, kommer helt enkelt hem till ditt vardagsrum, berättar och svarar på frågor..

Sydsvenskan - 18 nov 13 kl. 12:58

Så mycket bättre, Afrika

Europas ekonomi är stelfrusen – under Afrikas sol snurrar allt snabbare. Tack vare globalisering och frihandel. Men fattigdomen?

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 00:03

"Afrika är på frammarsch"

I flera afrikanska länder växer ekonomin snabbt, vilket får konsekvenser även för Sveriges del. Snarare än ökat bistånd behövs starkare kommersiella band med Afrika, skriver tre moderata statsråd, bland dem utrikesminister Carl Bildt, som idag möter afrikanska och nordiska kollegor i Skåne.
I femton års tid har Afrikas ekonomier vuxit med 5 procent årligen.

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 07:30

Erika Bjerström: Det nya Afrika

Sju av världens tio snabbast växande ekonomier ligger i Afrika söder om Sahara. Samtidigt har livslängden ökat där, barnadödligheten sjunkit, konflikterna blivit färre och allt fler utbildat sig. Men trots en explosiv utveckling i flera afrikanska länder är det ingenting som västmedier har uppmärksammat i någon större utsträckning.

YLE - 10 maj 16 kl. 04:49

Jackson vill rätta till fördomar om Afrika

Borgåbon Barole Jackson har många gånger fått rätta folk när de pratar om hans hemland Uganda. Det gick så långt att han skapade en organisation för att skapa kontakter mellan Finland och Afrika. Barole Jackson studerar vid Point College i Borgå.

Nerikes Allehanda - 22 dec 13 kl. 05:02

Nu växer flera länder i Afrika så det knakar

Vad vet du om Afrika? Låt mig gissa. Fattigdom, fattigdom, fattigdom.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 06:30

Svenska fondbolag sneglar mot Afrika Lyftet kan dröja

Med ett osäkert läge på många marknader riktar placerare nu blickarna mot Afrika. De svenska fondbolagen ser kontinenten som en kommande tillväxtmarknad. Finanskrisen gick hårt åt Afrikafonderna.

Nyheter 24 - 22 mar 12 kl. 16:22

Sonja: "Tänk på barnen i Afrika!"


KRÖNIKA. Sonja Abrahamsson undrar hur illa afrikanska barn kan ha det - och hur mycket tacksammare vi blir av det? De fattiga barnen i Afrika alltså.

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 13 kl. 11:14

Assur ser Afrika med andra ögon

Som pressfotograf skildrade Jens Assur konfliktens och katastrofens Afrika. Nu vill han visa en kontinent som lever.Utställningen "Africa is a great country" öppnar på Liljevalchs i Stockholm den 13 april.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Regnet öser ner – när Trump börjar tala

Donald Trump svärs i dag in som USA:s 45:e president. I samma stund Trump inleder sitt historiska tal började regnet ösa ner. "Ett tecken på den storm som väntar USA", skriver en person på Twitter..

Expressen - 45 minuter sedan

Gick för att köpa biljett – fick parkeringsböter

Leif Hagelin gick för att betala parkeringsbiljetten.Då lappade parkeringsvakten hans bil.– Pratar du med Q-Park igen kan du hälsa att det här mycket väl kan gå till rättegång, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

Basshunter har gift sig: "Var jättevackert"

Artisten Jonas ”Basshunter” Altberg, 32, har gift sig.Hans hustru heter Tina och är 27.Det berättar Aftonbladet, som skriver att bröllopet skedde på en exklusiv klubb i Dubai.

Expressen - 1 timme sedan

Rysk butik firar Trump – med Putin-rabatter

MOSKVA. Ryska makthavare applåderade Donald Trumps seger och för att fira in den presidenten erbjuder en rysk butik amerikaner rabatt på Putin-tröjor och kläder med militärtema. Samtidigt avfärdar ryska regeringen att Trump är Rysslands man.

Expressen - 1 timme sedan

Basshunter har gift sig på lyxsemester

Artisten Jonas ”Basshunter” Altberg, 32, har gift sig. Hans hustru heter Tina och är 27. Det berättar Aftonbladet, som skriver att bröllopet skedde på en exklusiv klubb i Dubai.

Expressen - 1 timme sedan

Obamas sista farväl: Stannar vid er sida

I dag svärs Donald Trump in som USA:s president. Samtidigt twittrar Barack Obama – till folket. "Jag kommer vara precis där vid er sida", skriver han..

Expressen - 2 timmar sedan

Donald Trump svärs in som president

Här anländer Donald Trump till Kapitolium.Nu inleds ceremonin för att USA:s 45:e president ska sväras in.Samtidigt pågår våldsamma protester mot den blivande presidenten i Washington DC..

Expressen - 1 timme sedan

Ivanka Trumps vädjan – till tvivlande kvinnor

På fredagen står Ivanka Trump vid sin pappas sida när han svärs in som president. Hon gör det med en vädjan till de kvinnor som tvivlar på Donald Trump. – Ge min pappa en chans, säger dottern..

Expressen - 1 timme sedan

Nya semlan som ska hjälpa utsatta barn

Det är förvisso 39 dagar kvar till årets semmeldag. Men redan nu säljs de gräddiga bakverken, och Nathalie Folcker gör sitt för att sticka ut – med sin egen marängla. Och ser dessutom till att samla in pengar till utsatta barn och ungdomar.

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil körde rakt in i vägskylt – mitt i centrala Malmö

Här kör en lastbil rakt in i vägskylten i centrala Malmö.Anledningen till vad som bedöms vara en olycka är oklar.– Det är faktiskt ganska vanligt förekommande, säger Calle Persson på polisens ledningscentral..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.