SVT Debatt > Opinion

Friday, 28 February, 13:15

SVT Debatt - 13 jun 13 kl. 11:19

Erdogan har blivit vad han själv en gång slogs emotTURKIET Protesterna i Turkiet var en fantastisk möjlighet för premiärminister Erdogan att ge landets politiska klimat en nystart. Tyvärr tog han aldrig tillfället. Regeringen har blivit vad den en gång själv slogs emot. Frågan är om den neokonservativa falangen inom AKP kommer att få stå tillbaka för mer försonliga krafter inom partiet? skriver Muharrem Demirok (C).
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
TURKIET Protesterna, Turkiet, Erdogan, AKP, Muharrem Demirok, Geziparken, Istanbul, Erdogans, Taksimtorget, Istanbulbor, Nordafrika, Arinc, Gül, Turkiets

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erdoganhar blivit vad han själv en , gång, slogs, emot
BT - 14 jun 13 kl. 16:13

Erdogan manar aktivister att gå hem

Premiärminister Erdogan uppmanar åter de hundratals demonstranterna att ge sig av från Gezi-parken och gå hem. Deras budskap har nått fram till regeringen, enligt honom. - Ni har stannat här så länge som ni har kunnat och har förmedlat ert budskap.

BT - 17 mar 12 kl. 23:16

Inget pris till Turkiets Erdogan

Gruppen bakom ett tyskt pris för medmänsklighet och tolerans har bestämt sig för att inte hedra Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan sedan pristagaren ifrågasatts.
Planen att ge Erdogan Steiger-priset har mött kritik i Tyskland där turkiska myndigheter har anklagats för övergrepp mot mänskliga rättigheter, främst mot sin kurdiska minoritetsbefolkning.
Prisutdelarna sade på lördagen att den ångrat sig då Erdogan inte avsåg att resa till Tyskland för att ta emot priset.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 19:10

Utrikesminister efterträder Erdogan


Utrikesminister Ahmet Davutoglu blir Turkiets nästa premiärminister. Det står klart efter att han på torsdagen nominerades som ny partiledare för regerande AKP. Nomineringen gjordes av Recep Tayyip Erdogan - avgående premiärminister och nyvald president.

BT - 21 aug 14 kl. 19:10

Utrikesminister efterträder Erdogan

Utrikesminister Ahmet Davutoglu blir Turkiets nästa premiärminister. Det står klart efter att han på torsdagen nominerades som ny partiledare för regerande AKP. Nomineringen gjordes av Recep Tayyip Erdogan - avgående premiärminister och nyvald president.

BT - 24 nov 14 kl. 18:41

Erdogan: Moderskapet kvinnans roll

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har retat upp landets feminister rejält. På ett toppmöte med temat "rättvisa för kvinnor" i Istanbul slog presidenten fast att religionen har pekat ut kvinnans plats i samhället: som moder. - Vissa människor kan förstå detta, medan andra inte kan det.

SVT - 15 jul 17 kl. 11:25

Ett år sedan kuppförsöket i Turkiet – Erdogan håller tal

I  dag är det ett år sedan kuppförsöket i Turkiet. President Recep Tayyip Erdogan ska hålla tal och stora arrangemang lyfter fram att kuppförsöket slogs ned. Målet är att göra 15 juli 2016 till en historisk vändpunkt i klass med grundandet av den moderna republiken 1923..

Regeringen - 07 nov 13 kl. 17:14

Statsminister tar emot Turkiets premiärminister

I dag tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan som besöker Sverige. På agendan för överläggningarna står de bilaterala förbindelserna mellan Turkiet och Sverige, Turkiets reformarbete och förhandlingar om EU-medlemskap samt flera aktuella utrikespolitiska frågor, däribland situationen i Syrien. Klockan 11.

BT - 27 nov 14 kl. 19:10

Wallström måste syna Erdogan

2008 sa han att kvinnor bör skaffa tre barn. Han är emot kejsarsnitt. Han vill inte att manliga och kvinnliga studenter bor under samma tak.

SR - 15 nov 16 kl. 14:34

Fängslade författaren Asli Erdogan får pris

145 journalister sitter nu fängslade i Turkiet, en av dem är årets Tucholskypristagare Asli Erdogan, som skulle ha tagit emot priset ikväll. Men eftersom hon själv sitter inne i fängelse tar hennes mamma emot priset på Kulturhuset..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 15 kl. 06:25

Turkiskt val test för Erdogan

Snart öppnar vallokalerna i Turkiet för att ta emot de 53,7 miljoner turkar som har rösträtt i landets parlamentsval. Opinionsundersökningarna har gett det regerande islamistiska partiet AKP, som president Recep Tayyip Erdogan leder, segern, men meddelar samtidigt att det är mycket jämnt mellan partierna. AKP ska dock hamna långt under de 50 procent som partiet fick i valet 2011.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 20 dec 19 kl. 08:34

Debattsidan Opinion och programmet Opinion Live har lagts ned

Sveriges Televisions debattsida Opinion och programmet Opinion live har nu lagts ned..

SVT Debatt - 19 dec 19 kl. 10:52

Nationalekonomen: ”Inga belägg för att privat arbetsförmedling är bättre än statlig”

”Den mest omdebatterade förändringen av arbetsförmedlingen har berört den ökade inriktning mot att privata aktörer tar hand om hela matchningen av arbetssökande och lediga jobb har inte stöd av forskarna”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 dec 19 kl. 13:50

Stressforskare: ”Oron för julstressen är överdriven”

”Vi tror att det kan finnas ett problem med att prata om “julstress”. Dels för att det kan skapa överdriven oro som i sig kan vara stressande, dels för att effekter av långvarig stress såsom utmattning, psykisk ohälsa och sömnproblem bör tas på större allvar och skiljas från den mer vardagliga, kortvariga stressen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 17 dec 19 kl. 12:58

Skatteåterbäringen: ”Fem tips på hur du stärker ditt ekonomiska självförtroende”

”Den bortglömda skatteåterbäringen är bara ett exempel bland många på hur stora belopp försummas genom passivitet. Som tur är är det aldrig för sent att lära sig något nytt. Fler kan få ut mer av sin ekonomi”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 dec 19 kl. 10:34

”Skyll inte på andra – ansvaret för otryggheten ligger på oss alla”

Neda Ameli, grundare av gruppen Uppsala gäris, upplever en större otrygghet nu än tidigare. – När jag var ung i min stad kunde jag gå ut vilken tid som helst och jag var verkligen inte rädd. Jag saknar den känslan, säger Neda Ameli..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 21:39

Borås upp i serietopp – bröt Luleås segervit

Innan kvällens toppmöte hade BC Luleå sju raka segrar. Men den segersviten bröt Borås då laget vann med 98–88 och övertog serieledningen..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 14:10

”Sverige tycker sig vara bra på jämställdhet – men i Finland händer det”

Finland har fått sin tredje kvinnliga statsminister i form av 34-åriga Sanna Marin. Samtidigt har Sverige aldrig haft en kvinnlig statsminister. – I Sverige tycker vi om att tycka att vi är bra på jämställdhet, säger journalisten Julia Wiraeus och tillägger att det är i Finland det händer..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 10:22

Lars El Hayek (S): ”Malou och Anders har inget att be om ursäkt för”

”Vi har en situation där skjutningar och sprängdåd är så vanligt att det inte längre förvånar. Samtidigt har vi unga förebilder som förhärligar livet som yrkeskriminell och en genre som kidnappats av unga artister som tjänar enorma pengar på många gånger avskyvärda verser”, skriver debattören..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 10:22

”Malou von Sivers intervju – vuxenmobbing i nationell tv”

”Där sitter den unge rapparen, ler försiktigt och nervöst och jag kan knappt se klart på klippet. Det formas knutar i min mage. Detta är vuxenmobbning i nationell tv, för hela Sverige att se”, skriver debattören..

SVT Debatt - 13 dec 19 kl. 08:59

”Unga har rätt att veta att sex inte är våld och förnedring”

Mina Asp Romefors tycker att det är ett problem att hennes generation har vuxit upp i takt med att porrkulturen växt sig allt större. – Vid fjorton års ålder hörde jag för första gången en bekant skryta om att vederbörande hade fått in partner att blöda i underlivet för att ”hon var så tight”, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.