SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 18 November, 21:39

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:52

Spår för mötande tåg kan bli verklighet för Skruv på fredag
Regionförbundet har tidigare sagt ja till mötesspår i Skruv. På fredag offentliggörs om Trafikverket har med det i sin nationella trafikplan för de kommande åren.
-Klockan tio överlämnas planen till infrastrukturministern. Då får vi veta om Skruv kommer med i den nationella trafikplanen, säger Eva Palmér, kollektivtrafikstrateg på Regionförbundet Södra Småland, Växjö.
I april fattade regionstyrelsen beslut om att 750 meter mötesspår i Skruv borde byggas.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skruv, Trafikverket, Eva Palmér, Regionförbundet Södra Småland, Kust, Kalmar, Roland Gustbée, Örsjö, Nybro, Emmaboda

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårför , mötande, tågkan bli , verklighetför , Skruv, på fredag
Skånskan - 12 dec 16 kl. 05:00

Bemötande och ledarskap

KRÖNIKA ERWP.fif(0)De flesta verksamheter och branscher har de senaste decennierna genom stålbad och omdaningar av sällan skådat slag förändrats i grunden vad gäller arbetssätt och arbetsbelastning.
Men hur har ledarskapet, oavsett bransch, hängt med i denna utveckling?

YLE - 01 sep 15 kl. 11:51

Nu blir kulturoasen verklighet

Biblioteksdirektör Tuula Haavisto är en glad kvinna. Efter mycket roende och hopande är det äntligen byggstart för Centrumbiblioteket vid Tölöviken.
Biblioteksdirektör Tuula Haavisto är glad - nu är det byggstart för Centrumbiblioteket.

Skånskan - 23 jan 14 kl. 06:00

Plåtande rektor med skolvision


Jan Gayen tecknade och målade. Men han tyckte att det tog för lång tid att göra verklighet av sina bildidéer – så han gled över på fotografi. Nu har han en utställning på kommunhuset i Höör..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 15 kl. 08:38

[PLUS] Verklighet och fiktion i Raggsjöliden

De båda trätande bröderna från "Hummelhonung", Dorés bibel och en högst verklig Gransjövisare. I....

Världen Idag - 23 aug 17 kl. 00:01

Att vara realistisk beträffande köttets aktiviteter i våra liv är inte detsamma som att bli slarvig och felaktigt tillåtande.

Demoner är en andlig verklighet, men alltför ofta får de skulden – eller äran – för vad köttet ställer till med. Luther beskrev tre fronter i kampen mot ondskan: världen, djävulen och vårt eget kött. Men köttet som motsats till anden handlar inte om kroppen.

YA - 19 sep 13 kl. 06:00

Personalen på vårdcentralen hotar sluta

Foto: Hanna F.Ellborg
Personalen på vårdcentralen i Skurup går i samlad protest mot det nya organisationsförslaget från Region Skåne. ?

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

YLE - 23 okt 14 kl. 04:57

Provanställd efter 30 år på jobbet

Efter tiotals år i yrket blir du uppsagd och måste söka ditt jobb igen. Mister semesterdagar och förmåner. I värsta fall sker detta vart tredje eller vart femte år.

YLE - 13 feb 15 kl. 07:06

Laddad stämning på Rudus möte i Ingå

Primitivt och utan positiva effekter beskrevs stenkrossen av de mest kritiska deltagarna. Förespråkarna lyfte upp den sysselsättande effekten. Miljöbedömningen av Rudus utvidgningsplaner av stenkrossverksamheten i Ingå presenterades igår (12.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ramirez förlänger: ”Jag vill vinna SM-guld med Växjö”

Växjö Vipers hade en bra söndagsafton. En kassaskåpsäker seger med 9-4 mot nästjumbon Lindås följde sedan Niklas Ramirez, 23, förlängt sitt kontrakt med två år..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Trump: Whitaker avgör om ryssutredning fimpas

President Donald Trump utsåg nyligen Matthew Whitaker - som Demokraterna kallar Trumps "politiske lakej" - som tillförordnad ersättare till den sparkade justitieministern Jeff Sessions.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Alvesta SK:s poängkung segerskytt

I onsdags blev Alvesta SK utklassat mot serieledande Mjölby. På söndagen visade ASK-spelarna att de hade skakat av sig 0–11-förlusten när Sölvesborg besegrades med 3–2 i Sölveshov..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Zverev fick revansch på världsettan

I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev, 21, sin revansch mot världsettan Novak Djokovic - och tog därmed hem hela ATP-slutspelet. - Just nu kan jag inte beskriva det.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Republikanen Scott vann Floridas senatsval

Floridas avgående guvernör, republikanen Rick Scott, har utropats som segrare i delstatens senatsval. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12 600 röster, eller 0,15 procent, mellan Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Gröt och skäggolja nu i din julkalender

Choklad, smink, leksaker eller gröt. Allt kan du få i din julkalender numera. - Handeln använder alla medel den kan och det gäller också julkalendrar, säger Jonas Engman vid Nordiska Museet som forskar kring våra ritualer.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Albaniens kust plundras - med dynamit

Längs Albaniens 450 kilometer långa kust finns otaliga historiska föremål. Men de försvinner i rask takt och plundrarna använder sig av alla tänkbara medel. Kusten var generellt inte tillgänglig för den albanska befolkningen förrän kommunistregimen föll 1990.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Småland: Son tömde sin pappas konto på nästan en miljon

Den vuxne sonen använde sin pappas bankdosa för att tömma faderns konton på 680 000 kronor och köpa saker för ytterligare 190 000. Nu har pappan vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få tillbaka pengarna från banken..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

VIK kraschade festen på Hovet

Oskarshamn är efter sin 2-1-seger hemma mot Bik Karlskoga serieledare i ensamt majestät i hockeyallvenskan. Förutom att smålänningarna kan tacka sin forward Markus Modigs, som gjorde det matchavgörande målet i mitten av tredje perioden, så kan de också tacka Västerås för sitt ryck i tabellen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Växjö Vipers utklassade bottenlaget

Växjö Vipers hade inga problem med att vinna mot SSL:s nästjumbo Lindås. 9-4 var säkra segersiffror..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.