SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 19 January, 13:27

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:52

Spår för mötande tåg kan bli verklighet för Skruv på fredag
Regionförbundet har tidigare sagt ja till mötesspår i Skruv. På fredag offentliggörs om Trafikverket har med det i sin nationella trafikplan för de kommande åren.
-Klockan tio överlämnas planen till infrastrukturministern. Då får vi veta om Skruv kommer med i den nationella trafikplanen, säger Eva Palmér, kollektivtrafikstrateg på Regionförbundet Södra Småland, Växjö.
I april fattade regionstyrelsen beslut om att 750 meter mötesspår i Skruv borde byggas.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skruv, Trafikverket, Eva Palmér, Regionförbundet Södra Småland, Kust, Kalmar, Roland Gustbée, Örsjö, Nybro, Emmaboda

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårför , mötande, tågkan bli , verklighetför , Skruv, på fredag
Skånskan - 12 dec 16 kl. 05:00

Bemötande och ledarskap

KRÖNIKA ERWP.fif(0)De flesta verksamheter och branscher har de senaste decennierna genom stålbad och omdaningar av sällan skådat slag förändrats i grunden vad gäller arbetssätt och arbetsbelastning.
Men hur har ledarskapet, oavsett bransch, hängt med i denna utveckling?

YLE - 01 sep 15 kl. 11:51

Nu blir kulturoasen verklighet

Biblioteksdirektör Tuula Haavisto är en glad kvinna. Efter mycket roende och hopande är det äntligen byggstart för Centrumbiblioteket vid Tölöviken.
Biblioteksdirektör Tuula Haavisto är glad - nu är det byggstart för Centrumbiblioteket.

Skånskan - 23 jan 14 kl. 06:00

Plåtande rektor med skolvision


Jan Gayen tecknade och målade. Men han tyckte att det tog för lång tid att göra verklighet av sina bildidéer – så han gled över på fotografi. Nu har han en utställning på kommunhuset i Höör..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 15 kl. 08:38

[PLUS] Verklighet och fiktion i Raggsjöliden

De båda trätande bröderna från "Hummelhonung", Dorés bibel och en högst verklig Gransjövisare. I....

Världen Idag - 23 aug 17 kl. 00:01

Att vara realistisk beträffande köttets aktiviteter i våra liv är inte detsamma som att bli slarvig och felaktigt tillåtande.

Demoner är en andlig verklighet, men alltför ofta får de skulden – eller äran – för vad köttet ställer till med. Luther beskrev tre fronter i kampen mot ondskan: världen, djävulen och vårt eget kött. Men köttet som motsats till anden handlar inte om kroppen.

YA - 19 sep 13 kl. 06:00

Personalen på vårdcentralen hotar sluta

Foto: Hanna F.Ellborg
Personalen på vårdcentralen i Skurup går i samlad protest mot det nya organisationsförslaget från Region Skåne. ?

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

YLE - 23 okt 14 kl. 04:57

Provanställd efter 30 år på jobbet

Efter tiotals år i yrket blir du uppsagd och måste söka ditt jobb igen. Mister semesterdagar och förmåner. I värsta fall sker detta vart tredje eller vart femte år.

YLE - 13 feb 15 kl. 07:06

Laddad stämning på Rudus möte i Ingå

Primitivt och utan positiva effekter beskrevs stenkrossen av de mest kritiska deltagarna. Förespråkarna lyfte upp den sysselsättande effekten. Miljöbedömningen av Rudus utvidgningsplaner av stenkrossverksamheten i Ingå presenterades igår (12.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Sjöstedt om misstroendevotum: Inte med SD

Vänsterpartiet lär inte söka stöd hos Sverigedemokraterna om det blir aktuellt att försöka fälla den nya regeringen. - Nej det planerar jag inte att göra, säger V:s partiledare Jonas Sjöstedt i Ekots lördagsintervju.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Två döda i lägenhetsbrand - kan vara mord

Två män har hittats döda i en brinnande lägenhet i staden Valkeakoski, drygt tre mil sydost om Tammerfors i Finland. Polisen utesluter inte att männen kan ha bragts om livet och händelsen utreds som mord. Räddningstjänsten larmades till branden strax före midnatt och hittade då de två männen.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

HIF:s ekonomiska kris löst

Helsingborgs IF har rett ut den ekonomiska krisen och elitlicensen för den allsvenska nykomlingen är inte längre i fara. Enligt ett pressmeddelande har klubben lyckats avsluta 2018 med positivt eget kapital, vilket var kravet, "detta med hjälp av resultatförbättringar och externa finansiärer".(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Munkar ihjälskjutna i thailändskt tempel

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis. Ingen grupp har tagit på sig dådet.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Mindre värdefull skog kan skyddas i Kronoberg

Personalen minskar med sex personer och medlen för att skydda värdefull skog med sju miljoner kronor. Det är några konsekvenser av den nya statsbudgeten för Skogsstyrelsen i Kronoberg..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fick reklamskylt över sig - VM över

Den spanska målvakten Rodrigo Corrales fick en reklamskylt över sig under en träning i handbolls-VM. Skadan visade sig vara så allvarlig att hans VM är över, skriver danska TV 2.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Andra raka segern för Siebenhofer

Två segrar på lika många dagar. Ramona Siebenhofer visar stormform inför VM i Åre om knappt tre veckor. Efter fredagens vinst - österrikiskans första i världscupen - vann hon även helgens andra störtlopp i Cortina.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har inlett samtal med parterna - fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in. Det är tre medlare från statliga Medlingsinstitutet som möter företrädare för både Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tre svenska herrar till final i Otepää

Svenska skidherrarna har haft en tung vinter, men sprinttävlingen i Otepää har i alla fall börjat lovande. Teodor Peterson (8:a), Viktor Thorn (9:a) och Johan Häggström (24:a) tog sig alla vidare till finalpasset i eftermiddag.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Live: Växjö Lakers-Frölunda Indians

Fyran mot trean. Lakers mot Frölunda. Intressant SHL-match i Vida Arena med start kl 18.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.