YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 00:54

YLE - 05 jun 13 kl. 11:54

Antalet olyckor ökat i KarlebyDet sker allt fler olyckor i Karleby. I fjol registrerade polisen nästan 300 olyckor, det är 24 fler än året innan. I olyckorna dog två personer och totalt 75 skadades. De flesta olyckor skedde i goda väderförhållanden. I åtta av tio fall var det klar eller halvklart.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet olyckor, ökati , Karleby
YLE - 03 aug 15 kl. 05:44

Dubbelt fler olyckor i Närpes än i Pedersöre

På ett år skedde 205 trafikolyckor i Närpes. Det innebär att Närpes ligger på samma nivå som Vasa och högre än till exempel Karleby i fråga om olyckor i förhållande till antal invånare. Och till exempel Pedersöre och Kronoby har bara hälften så många olyckor som Närpes.

YLE - 26 maj 15 kl. 05:50

Karleby kan få fyrfiliga vägar

Riksåttan i Karleby kan bli fyrfilig inom några år. Också början av riksväg 13 mot Jyväskylä kan få fyra filer så småningom. Bakgrunden är att trafiken i Karleby har ökat rejält.

YLE - 28 sep 15 kl. 14:53

Karleby sjukhus sköter patienter i Jakobstad

Mellersta Österbottens centralsjukhus får allt fler patienter från Jakobstadsregionen. Också från Kalajokidalen har patienterna ökat. Det var nedläggningen av BB i Jakobstad som fick majoriteten av föderskorna att söka sig till Karleby.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 12 jun 17 kl. 13:33

Ekokem fick nej till att bygga deponeringsplats i Karleby - igen

Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat Ekokem-Palvelu Oy:s överklagan. Ekokem får inte bygga en deponeringsplats för farligt avfall vid havet i Yxpila. Ekokem öveklagade förvaltningsdomstolens beslut och höll fast vid planerna på en deponeringsplats för farligt avfall i Yxpila.

YLE - 16 mar 17 kl. 06:16

Sjukfrånvaron ökar vid Karleby stad

Sjukfrånvaron bland personalen vid Karleby stad ökar. Ifjol hade stadens anställda över 1200 dagar fler i sjukfrånvaro än året innan. Totalt låg antalet sjukfrånvarodagar ifjol på 65 000, eller 16,8 dagar per anställd.

YLE - 01 sep 14 kl. 16:54

Ingenjörer, tyskar och araber på hotell i Karleby

Allt fler tar in på hotell i Karleby. Årets första sex månader ökade hotellövernattningarna med 5000 jämfört med i fjol. En orsak till ökningen är att flera hundra personer kom till regionen för att göra underhållsjobb på UPM i Jakobstad i maj.

YLE - 24 sep 15 kl. 19:14

Karleby exporterar vård till Singapore

Tvåtusen åldringar i Singapore ska snart få träna med hjälp av gymutrustning och dataprogram från Karleby. Ett par Karlebyföretag har rott i land ett projekt som är värt 1,5 miljoner euro. Tillsammans ska de exportera hälsovård till tolv äldreboenden i Singapore.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:24

Rekordår för båttillverkare i Karleby

Den inhemska båtmarknaden står närmast stilla men samtidigt har exporten till utlandet vuxit med 14 procent det här året. På Sarins båtar i Karleby väntar man ett rekordår. Exporten av båtar till utlandet har ökat med 14 procent och själva motorbåtsbranschen med 5 procent, säger vd Jouko Huju på Båtbranschens centralförbund Finnboat.

YLE - 11 apr 13 kl. 15:13

Fyrfilig väg kunde lösa flaskhalsen i Karleby

Riksåttan förbi Karleby håller på att bli en riktig flaskhals. I takt med att Karleby har byggt ut Heinolaområdet har trafiken ökat rejält. Mer än 14 000 fordon kör nu förbi Heinolasvängen varje dygn.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 8 timmar sedan

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 11 timmar sedan

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 11 timmar sedan

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - 12 timmar sedan

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - 12 timmar sedan

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - 14 timmar sedan

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

YLE - 18 timmar sedan

Skriande brist på socialarbetare i Jakobstad – satsa på bättre arbetsförhållanden, säger utbildare

Utredningsenheten vid familjeservicecentralen i Jakobstad klarar sedan oktober i fjol inte av sina lagstadgade utredningstider på maximalt tre månader. Utredningarna ska göras av socialarbetare i samarbete med socialhandledare..

YLE - 20 timmar sedan

Terjärvbor upprörda över förslag om att stänga vårdcentralen: "Vi har långt till alla ställen, vårdcentralen borde få finnas här i byn"

Terjärvbor kan få tiotals kilometer till närmaste läkarmottagning. Det är något som inte faller den lokala befolkningen i smaken..

YLE - Igår: 20:52

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar – ska spara 25 miljoner euro

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar där olika alternativ för balansering av ekonomin kartläggs tillsammans med representanter för personalen. Det beslutet fattade stadsstyrelsen på onsdagkväll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.