YLE > Svenskfinland

Sunday, 24 June, 20:30

YLE - 05 jun 13 kl. 11:54

Antalet olyckor ökat i KarlebyDet sker allt fler olyckor i Karleby. I fjol registrerade polisen nästan 300 olyckor, det är 24 fler än året innan. I olyckorna dog två personer och totalt 75 skadades. De flesta olyckor skedde i goda väderförhållanden. I åtta av tio fall var det klar eller halvklart.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet olyckor, ökati , Karleby
YLE - 03 aug 15 kl. 05:44

Dubbelt fler olyckor i Närpes än i Pedersöre

På ett år skedde 205 trafikolyckor i Närpes. Det innebär att Närpes ligger på samma nivå som Vasa och högre än till exempel Karleby i fråga om olyckor i förhållande till antal invånare. Och till exempel Pedersöre och Kronoby har bara hälften så många olyckor som Närpes.

YLE - 26 maj 15 kl. 05:50

Karleby kan få fyrfiliga vägar

Riksåttan i Karleby kan bli fyrfilig inom några år. Också början av riksväg 13 mot Jyväskylä kan få fyra filer så småningom. Bakgrunden är att trafiken i Karleby har ökat rejält.

YLE - 28 sep 15 kl. 14:53

Karleby sjukhus sköter patienter i Jakobstad

Mellersta Österbottens centralsjukhus får allt fler patienter från Jakobstadsregionen. Också från Kalajokidalen har patienterna ökat. Det var nedläggningen av BB i Jakobstad som fick majoriteten av föderskorna att söka sig till Karleby.

Expressen - 4 timmar sedan

Ökat förtroende för Jimmie Åkesson inom näringslivet

Jimmie Åkesson får allt större förtroende i näringslivet, visar nya Di-Barometern.På drygt två år har Sverigedemokraternas ledare ökat från 13 procent till 36 procent.– Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson har vunnit ökat stöd och förtroende under våren och försommaren, och den här mätningen visar att den utvecklingen sker även bland näringslivstopparna, säger David Ahlin, analyschef på Ipsos, till DI..

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 12 jun 17 kl. 13:33

Ekokem fick nej till att bygga deponeringsplats i Karleby - igen

Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat Ekokem-Palvelu Oy:s överklagan. Ekokem får inte bygga en deponeringsplats för farligt avfall vid havet i Yxpila. Ekokem öveklagade förvaltningsdomstolens beslut och höll fast vid planerna på en deponeringsplats för farligt avfall i Yxpila.

YLE - 16 mar 17 kl. 06:16

Sjukfrånvaron ökar vid Karleby stad

Sjukfrånvaron bland personalen vid Karleby stad ökar. Ifjol hade stadens anställda över 1200 dagar fler i sjukfrånvaro än året innan. Totalt låg antalet sjukfrånvarodagar ifjol på 65 000, eller 16,8 dagar per anställd.

YLE - 01 sep 14 kl. 16:54

Ingenjörer, tyskar och araber på hotell i Karleby

Allt fler tar in på hotell i Karleby. Årets första sex månader ökade hotellövernattningarna med 5000 jämfört med i fjol. En orsak till ökningen är att flera hundra personer kom till regionen för att göra underhållsjobb på UPM i Jakobstad i maj.

YLE - 24 sep 15 kl. 19:14

Karleby exporterar vård till Singapore

Tvåtusen åldringar i Singapore ska snart få träna med hjälp av gymutrustning och dataprogram från Karleby. Ett par Karlebyföretag har rott i land ett projekt som är värt 1,5 miljoner euro. Tillsammans ska de exportera hälsovård till tolv äldreboenden i Singapore.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:24

Rekordår för båttillverkare i Karleby

Den inhemska båtmarknaden står närmast stilla men samtidigt har exporten till utlandet vuxit med 14 procent det här året. På Sarins båtar i Karleby väntar man ett rekordår. Exporten av båtar till utlandet har ökat med 14 procent och själva motorbåtsbranschen med 5 procent, säger vd Jouko Huju på Båtbranschens centralförbund Finnboat.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Vasas cyklister nöjda med nästan allt: "Jag älskar cykelvägarna men inne i stan cyklar jag inte"

Vasa ska bli kolneutralt 2035 och som ett steg mot detta vill man profilera sig som cykelstad och satsa på nya cykelvägar och parkeringar. De flesta cyklister Yle Österbotten pratar med är nöjda, men bristen på cykelvägar i centrum får kritik..

YLE - 12 timmar sedan

Burleskdansen och pinuppvärlden gav Isa en bättre självbild: ”En pinuppa är någon som vågar ta plats och är stolt över sig själv”

När Isa Muotio var 18 led hon av ätstörningar. Nu har hon hittat burleskdansen och vågar istället hylla sin kropp..

YLE - Igår: 08:00

Svenska Yles publik valde de bästa sommarlåtarna - popgiganter i toppen

Vad är det som gör att en del låtar spelas om och om igen så fort vintern rasat ut bland våra fjällar. Svenska Yle arrangerade en omröstning där ni kunde bestämma vilken som är den bästa sommarlåten genom tiderna..

YLE - I förrgår: 18:02

Båtar sjönk i Vasa skärgård och i Saimen - en person saknas

En båt sjönk vid Östmans Fjärden norr i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare. I Rantasalmi saknas en person efter att en större båt sjönk i kväll..

YLE - I förrgår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll alltjämt utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Cirka 27 000 hushåll var utan el klockan 19 i kväll..

YLE - I förrgår: 18:02

Båt sjönk i Vasa skärgård - tre räddades ur vattnet

En båt sjönk vid Östmans Fjärden i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare..

YLE - I förrgår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - I förrgår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - I förrgår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - I förrgår: 09:23

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.