YLE > Svenskfinland

Sunday, 23 September, 22:29

Liknande nyheter

Taggar: Antalet olyckor, ökati , Karleby
YLE - 03 aug 15 kl. 05:44

Dubbelt fler olyckor i Närpes än i Pedersöre

På ett år skedde 205 trafikolyckor i Närpes. Det innebär att Närpes ligger på samma nivå som Vasa och högre än till exempel Karleby i fråga om olyckor i förhållande till antal invånare. Och till exempel Pedersöre och Kronoby har bara hälften så många olyckor som Närpes.

YLE - 26 maj 15 kl. 05:50

Karleby kan få fyrfiliga vägar

Riksåttan i Karleby kan bli fyrfilig inom några år. Också början av riksväg 13 mot Jyväskylä kan få fyra filer så småningom. Bakgrunden är att trafiken i Karleby har ökat rejält.

YLE - 28 sep 15 kl. 14:53

Karleby sjukhus sköter patienter i Jakobstad

Mellersta Österbottens centralsjukhus får allt fler patienter från Jakobstadsregionen. Också från Kalajokidalen har patienterna ökat. Det var nedläggningen av BB i Jakobstad som fick majoriteten av föderskorna att söka sig till Karleby.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 12 jun 17 kl. 13:33

Ekokem fick nej till att bygga deponeringsplats i Karleby - igen

Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat Ekokem-Palvelu Oy:s överklagan. Ekokem får inte bygga en deponeringsplats för farligt avfall vid havet i Yxpila. Ekokem öveklagade förvaltningsdomstolens beslut och höll fast vid planerna på en deponeringsplats för farligt avfall i Yxpila.

YLE - 16 mar 17 kl. 06:16

Sjukfrånvaron ökar vid Karleby stad

Sjukfrånvaron bland personalen vid Karleby stad ökar. Ifjol hade stadens anställda över 1200 dagar fler i sjukfrånvaro än året innan. Totalt låg antalet sjukfrånvarodagar ifjol på 65 000, eller 16,8 dagar per anställd.

YLE - 01 sep 14 kl. 16:54

Ingenjörer, tyskar och araber på hotell i Karleby

Allt fler tar in på hotell i Karleby. Årets första sex månader ökade hotellövernattningarna med 5000 jämfört med i fjol. En orsak till ökningen är att flera hundra personer kom till regionen för att göra underhållsjobb på UPM i Jakobstad i maj.

YLE - 24 sep 15 kl. 19:14

Karleby exporterar vård till Singapore

Tvåtusen åldringar i Singapore ska snart få träna med hjälp av gymutrustning och dataprogram från Karleby. Ett par Karlebyföretag har rott i land ett projekt som är värt 1,5 miljoner euro. Tillsammans ska de exportera hälsovård till tolv äldreboenden i Singapore.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:24

Rekordår för båttillverkare i Karleby

Den inhemska båtmarknaden står närmast stilla men samtidigt har exporten till utlandet vuxit med 14 procent det här året. På Sarins båtar i Karleby väntar man ett rekordår. Exporten av båtar till utlandet har ökat med 14 procent och själva motorbåtsbranschen med 5 procent, säger vd Jouko Huju på Båtbranschens centralförbund Finnboat.

YLE - 11 apr 13 kl. 15:13

Fyrfilig väg kunde lösa flaskhalsen i Karleby

Riksåttan förbi Karleby håller på att bli en riktig flaskhals. I takt med att Karleby har byggt ut Heinolaområdet har trafiken ökat rejält. Mer än 14 000 fordon kör nu förbi Heinolasvängen varje dygn.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Lauri föddes på badrumsgolvet - 4 berättelser om början på ett föräldraskap

Anna Kuuteris som föddes hemma, Max Virta överraskades av beskedet om två barn. Inka-Maria Pulkkinens doula hann inte med till hennes andra förlossning och Jenny Helsing har varit trebarnsmamma i ett dygn. Vi har pratat med några mer eller mindre nyblivna föräldrar..

YLE - 9 timmar sedan

Amatörlagens vardag ingen glamour och glans – "Inte kan jag påstå att Esse är favoritmålet för utflykt en lördagseftermiddag"

För många amatöridrottare är bortaresor vardag och otaliga timmar går åt till att sitta i buss. Vi åkte med fotbollslaget Sporting Kristina under en bortaresa till Esse..

YLE - 12 timmar sedan

Har du lätt för att säga ”Jag älskar dig”? – Lättare för yngre att tala om känslor

Hur beskriver du kärlek? Och hur berättar du för någon att du älskar hen? Räcker det med ”jag tycker om dig" eller ”int fäilar tu na”?

YLE - 13 timmar sedan

Tom Tiainen tror att män behöver få träffas i grupp, utan kvinnor: "Då vågar vi visa oss svaga utan att samtidigt förlora en bit av vår manlighet"

Tom Tiainen tror att många män behöver få träffas regelbundet i grupper där inga kvinnor är med. För att det är lättare att visa sig svag då, på ett sätt man ogärna gör inför kvinnor..

YLE - 14 timmar sedan

Christoffer Pörn byggde klavikord i 17 år

Cristoffer Pörn i Kvexlax började bygga en klavikord i gymnasieåldern, nu sjutton år senare är den klar. Förebilden härstammar från 1700-talet och är gjord av mästaren Philip Jacob Specken..

YLE - Igår: 16:21

Årets finlandssvenska låt är Mountainside: "Jag är mycket berörd"

Bandet Crimson Peaks låt Mountainside har utnämnts till årets finlandssvenska låt på Musik & Talang-kongressen. Låtskrivaren Victor Sågfors kammade hem Musik & Talang-priset..

YLE - Igår: 19:05

Sport kvitterade efter 59:54 men TPS avgjorde i förlängningen – Niclas Westerholm stod i vägen för samtliga 31 skott och tog upp SaiPa i ligaledning

TPS såg ut att åka iväg med tre poäng från Vasa men Victor Westermarck ville annat. Sportbacken kvitterade och tog matchen till förlängning där TPS-anfallaren Zach Budish avgjorde. TPS tappade ligaledningen till SaiPa som hemmabesegrade Kärpät med 1–0..

YLE - Igår: 18:01

Trots utvisning vann ligadrömmande Jaro för femte gången i rad – PS Kemis degradering till division 1 allt närmare

Slutrakan i division 1 håller på att bli riktigt intressant efter att Jaro och AC Oulu lyckats vinna sina matcher på lördagen. Före söndagens match mellan Ekenäs IF och Helsingfors IFK har femman Jaro endast tre poäng upp till andraplatsen som berättigar till fotbollsligakval. VPS vann med 2–0 mot PS Kemi vars degradering till division 1 kan vara ett faktum redan om en vecka..

YLE - Igår: 16:21

Årets finlandsvenska låt är Mountainside: "Jag är mycket berörd"

Bandet Crimson Peaks låt Mountainside har utnämnts till årets finlandsvenska låt på Musik & Talang-kongressen. Låtskrivaren Victor Sågfors kammade hem Musik & Talang-priset..

YLE - Igår: 12:20

Lokalt live: I skuggan av strålkastarljusen – följ med amatörlaget Sporting Kristina under en bortaresa

För många amatöridrottare är bortaresor vardag och otaliga timmar går åt till att sitta i buss. Klockan 13.30 ska vi få en inblick i vad som händer i fotbollslaget Sporting Kristinas buss under en resa till Esse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.