YLE > Svenskfinland

Friday, 14 December, 21:00

YLE - 05 jun 13 kl. 11:54

Antalet olyckor ökat i Karleby



Det sker allt fler olyckor i Karleby. I fjol registrerade polisen nästan 300 olyckor, det är 24 fler än året innan. I olyckorna dog två personer och totalt 75 skadades. De flesta olyckor skedde i goda väderförhållanden. I åtta av tio fall var det klar eller halvklart.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet olyckor, ökati , Karleby
YLE - 03 aug 15 kl. 05:44

Dubbelt fler olyckor i Närpes än i Pedersöre

På ett år skedde 205 trafikolyckor i Närpes. Det innebär att Närpes ligger på samma nivå som Vasa och högre än till exempel Karleby i fråga om olyckor i förhållande till antal invånare. Och till exempel Pedersöre och Kronoby har bara hälften så många olyckor som Närpes.

YLE - 26 maj 15 kl. 05:50

Karleby kan få fyrfiliga vägar

Riksåttan i Karleby kan bli fyrfilig inom några år. Också början av riksväg 13 mot Jyväskylä kan få fyra filer så småningom. Bakgrunden är att trafiken i Karleby har ökat rejält.

YLE - 6 timmar sedan

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - 28 sep 15 kl. 14:53

Karleby sjukhus sköter patienter i Jakobstad

Mellersta Österbottens centralsjukhus får allt fler patienter från Jakobstadsregionen. Också från Kalajokidalen har patienterna ökat. Det var nedläggningen av BB i Jakobstad som fick majoriteten av föderskorna att söka sig till Karleby.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 12 jun 17 kl. 13:33

Ekokem fick nej till att bygga deponeringsplats i Karleby - igen

Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat Ekokem-Palvelu Oy:s överklagan. Ekokem får inte bygga en deponeringsplats för farligt avfall vid havet i Yxpila. Ekokem öveklagade förvaltningsdomstolens beslut och höll fast vid planerna på en deponeringsplats för farligt avfall i Yxpila.

YLE - 16 mar 17 kl. 06:16

Sjukfrånvaron ökar vid Karleby stad

Sjukfrånvaron bland personalen vid Karleby stad ökar. Ifjol hade stadens anställda över 1200 dagar fler i sjukfrånvaro än året innan. Totalt låg antalet sjukfrånvarodagar ifjol på 65 000, eller 16,8 dagar per anställd.

YLE - 01 sep 14 kl. 16:54

Ingenjörer, tyskar och araber på hotell i Karleby

Allt fler tar in på hotell i Karleby. Årets första sex månader ökade hotellövernattningarna med 5000 jämfört med i fjol. En orsak till ökningen är att flera hundra personer kom till regionen för att göra underhållsjobb på UPM i Jakobstad i maj.

YLE - 24 sep 15 kl. 19:14

Karleby exporterar vård till Singapore

Tvåtusen åldringar i Singapore ska snart få träna med hjälp av gymutrustning och dataprogram från Karleby. Ett par Karlebyföretag har rott i land ett projekt som är värt 1,5 miljoner euro. Tillsammans ska de exportera hälsovård till tolv äldreboenden i Singapore.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:24

Rekordår för båttillverkare i Karleby

Den inhemska båtmarknaden står närmast stilla men samtidigt har exporten till utlandet vuxit med 14 procent det här året. På Sarins båtar i Karleby väntar man ett rekordår. Exporten av båtar till utlandet har ökat med 14 procent och själva motorbåtsbranschen med 5 procent, säger vd Jouko Huju på Båtbranschens centralförbund Finnboat.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Avfall dumpas på soptippar i Kronoby som stängdes för 21 år sedan

Kronobybor verkar ha dumpat skräp på stängda avstjälpningsplatser. Vid de stängda soptipparna i Småbönders och Söderby har bland annat styrox, kakel, aska, foder och metall dumpats så sent som i somras..

YLE - 6 timmar sedan

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - 8 timmar sedan

Paneldiskussion om vargen ordnas i Skatila på söndag: "Vi vill visa på hur många ställen vi sett vargen"

På söndag ordnas ett vargmöte i Skatila UF i Korsholm. Också Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) kommer att delta och arrangörerna hoppas på att få svar på sina frågor om vargen i Österbotten. Vargfacklor ska också tändas i Korsholm..

YLE - 15 timmar sedan

Hushållen blir alltmer intresserade av återvinning – nu återvinns över hälften av hushållsavfallet

Folk blir alltmer intresserade av att minska sina avfallsmängder och återvinna så mycket som möjligt, säger Stormossens kommunikationschef Nina Lindman. Vasa är en av 13 kommuner som har deltagit i Miljöcentralens avfallsutredning..

YLE - Igår: 18:16

Ann-Mari Audas-Willman lämnar Solf församling - "Jag har inte blivit präst i vuxen ålder för att bråka med byråkrater"

Kyrkoherde Ann-Mari Audas-Willman uppger att det är tungrodd byråkrati och seglivade konflikter som får henne att lämna Solf församling. Prästyrket älskar hon fortfarande..

YLE - Igår: 15:59

Besvär mot uppsägningar förkastades i Vörå – finns inte bevis för sexuella oegentligheter

Efter höstens samarbetsförhandlingar på Oravais flyktingförläggning och Vörå flyktingbyrå lämnade flera uppsagda in besvär. Ett besvär rörde rykten om sexuella oegentligheter. Samtliga besvär förkastades av flyktingnämnden i Vörå på onsdagen..

YLE - Igår: 15:42

Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans

Det finländska investeringsbolaget Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans Group i Jakobstad. Herrmans tillverkar dels belysningslösningar för tunga fordon, dels cykelkomponenter för en global marknad..

YLE - Igår: 12:46

Bröderna Wingren förverkligade en dröm och gjorde en skiva tillsammans

Bröderna Wingren har skapat och njutit av musik så länge de kan komma ihåg, men först nu är det dags för den första gemensamma skivan. Skivan heter If That Isn`t Love..

YLE - Igår: 12:47

Ingen stoppar Philip Järvenpää på Vegatoppen - rösta här!

Ytterligare en vecka fortsätter 18-åriga Jakobstadsbon Philip Järvenpää att toppa den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Creative Library Group och The Wingren Brothers?.

YLE - Igår: 12:02

Handelskammaren om utbetalningar till Nextjet: "Inga oegentligheter har skett i Guldkusten Ab"

Peter Boström och Peter Björk använde Österbottens handelskammares dotterbolag Guldkusten Ab för privata överföringar av medel till flygbolaget Nextjet. Något som handelskammaren inte var medveten om. På onsdagen gav Guldkustens revisor klara papper för affärerna..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.