TA > Utrikes

Wednesday, 23 January, 10:05

TA - 30 maj 13 kl. 08:47

Klartecken för fiskereformEU ger klartecken för den omdiskuterade fiskereformen. Förslaget har förhandlats i Bryssel under två år, och tidigt i morse avslutades förhandlingarna mellan rådet och parlamentet.
.
Läs mer på TA
Läs mer om:
Bryssel, Isabella Lövin, Miljöpartiet, Europas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarteckenför , fiskereform
BT - 30 maj 13 kl. 08:06

Klartecken för fiskereform

EU ger klartecken för den omdiskuterade fiskereformen. Förslaget har förhandlats i Bryssel under två år, och tidigt i morse avslutades förhandlingarna mellan rådet och parlamentet. Enligt överenskommelsen ska man i fortsättningen följa forskarnas rekommendationer mer noggrant än vad man gjort hittills, vilket kan innebära att fiskekvoterna blir lägre.

Regeringen - 13 jun 12 kl. 15:12

Sverige röstade nej till fiskereform i EU

Efter långdragna förhandlingar kom EU:s fiskeministrar överens om förslaget om en fiskereform i EU inför förhandlingar med Europaparlamentet. Sverige röstade nej till överenskommelsen på rådsmötet i Luxemburg.- Jag kunde inte ställa mig bakom överenskommelsen om fiskereformen.

Regeringen - 13 jun 12 kl. 15:12

Sverige röstade nej till fiskereform i EU

Efter långdragna förhandlingar kom EU:s fiskeministrar tidigt på morgonen den 13 juni överens om förslaget om en fiskereform i EU inför förhandlingar med Europaparlamentet. Sverige röstade nej till överenskommelsen på rådsmötet i Luxemburg.- Jag kunde inte ställa mig bakom överenskommelsen om fiskereformen.

Regeringen - 12 jul 13 kl. 12:16

Fiskeministrar ska enas om EU:s fiskereform

Jordbruks- och fiskeministrarna ska den 15 juli försöka enas om havs- och fiskerifonden som är den utestående delen av förhandlingarna om EU:s fiskereform. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson representerar Sverige på rådsmötet i Bryssel. Artikel: Fiskeministrar ska enas om EU:s fiskereform Pressmeddelande: Fiskerifrågor i fokus på ministerrådsmöte EU-representationen i Bryssel, 12 juli 2013.

Regeringen - 15 apr 12 kl. 13:52

Ministrar diskuterar EU:s fiskereform

På rådsmötet den 26-27 april ska EU:s jordbruksministrar fortsätta att diskutera EU-kommissionens förslag om en ny grundförordning för EU:s fiskepolitik. En av frågorna handlar om att införa ett system som innebär att fiskare kan överlåta rättigheter till fiske mot kompensation. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson representerar Sverige vid mötet i Luxemburg.

Regeringen - 28 jan 13 kl. 14:18

Tidsplan för förhandlingarna om EU:s fiskereform

Reformen av EU:s fiskepolitik står i fokus när jordbruks- och fiskerådet möts i dag. Det irländska ordförandeskapets målsättning är att nå en politisk överenskommelse om reformen senast i juni. Från Sverige deltar statssekreterare Magnus Kindbom.

Regeringen - 29 jan 13 kl. 18:05

Intensivt arbete i vår med EU:s fiskereform

EU:s fiskeministrar är inställda på att nå en politisk överenskommelse den gemensamma fiskepolitiken senast i juni detta år. Det framkom på jordbruks- och fiskerådets möte i Bryssel i går. Artikel: Intensivt arbete i vår med EU:s fiskereform EU-representationen i Bryssel, 29 januari 2013.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 08:47

Sverige överkört om fiskereform


Efter nattmangling i Bryssel nådde EU:s fiskeministrar en överenskommelse tidigt på onsdagsmorgonen. Den ska ligga som grund för diskussioner i EU-parlamentet om en stor fiskereform. Miljömålen stärks för fisk och havsmiljön.

HBL - 30 maj 13 kl. 19:23

EU:s stora fiskereform roddes i land

Begränsad fiskdumpning och kvoter baserade på vetenskapliga rön ska ge en framtid åt både fiskare och fisk.Efter ännu en nattmangling i Bryssel är EU:s stora fiskereform slutligen i hamn.

?

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

EU-klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken till att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien vill delta. - Äntligen, nu kan de medlemsstater som starkt står bakom projektet snabbt gå vidare och skapa ett konkurrenskraftigt enhetligt patentskydd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.