SVT Debatt > Opinion

Friday, 14 December, 13:07

SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 15:10

Turkiet har kommit över en mur av rädslaPROTESTERNA I TURKIET Gatorna har väckts till liv. Erdogans exkluderande politik har lett till djupa samhällsklyftor och fängslade demokratiaktivister. Nu förenas nu turkar, kurder, män, kvinnor, hbt-personer, fotbollsanhängare, uteliggare, unga, äldre, skådespelare, politiker, lärare, muslimer och aktivister mot regeringen. Vill Erdogan fortsätta sitta kvar har han inget annat val än att lyssna på folket, skriver Helin Sahin. Det som startade som protester mot regeringens planer att bygga ett köpcenter i Geziparken i centrala Istanbul har lett till landsomfattande demonstrationer.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Protesterna, TURKIET Gatorna, Erdogan, Helin Sahin, Geziparken, Istanbul, Besiktas, KESK, Turkiet, Mellanöstern, PKK, Palmecentret, BNP, IMF, Erdogans

Dela artikeln

147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiethar , kommitöver en , murav , rädsla
YLE - 08 okt 16 kl. 06:30

Normal rädsla eller fobi – när går rädslor till överdrift?

Så gott som alla är rädda för något och så ska det också vara. Fastän rädslor är en naturlig del av livet kan en rädsla gå till överdrift eller bli en orealistisk fobi. Om en fobi stör vardagen lönar det sig att söka hjälp.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Sydsvenskan - 08 apr 14 kl. 05:30

En europeisk mur i Afrika

I gryningen i torsdags stormades Europas mur mot Afrika. Den här gången lyckade bara 27 av de hundratals desperata unga män som deltog i räden klättra över de höga gallerstängslen. En av flyktingarna skadades svårt av den rakbladsvassa taggtråden som finns högst upp på stängslen och fördes till sjukhus.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 06:39

Rädsla för terrordåd ändrar resvanor

Nyheter Enligt en ny undersökning som Sifo låtit göra på uppdrag av SVT har många svenskar har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrordåd.Turkiet, som varit hårt drabbat av terrorattentat och bombdåd, har till exempel rasat i popularitet. Var fjärde svensk uppger att de har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrorattentat.

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 13 kl. 14:07

Våld, rädsla och leda i succébok

I USA, Ungern och Sverige har Shani Boianjius debutbok "Det eviga folket är inte rädda" blivit en kritikersuccé. Men i hemlandet Israel är boken ännu inte utgiven. - Jag älskar att den inte har kommit ut där ännu, säger hon.

Sydsvenskan - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Obefogad rädsla svartmålar kärnkraften

KÄRNKRAFT Det finns en obefogad rädsla för kärnkraftsolyckor och de ter sig ofta mer dramatiska än de faktiskt är. Ingen har ännu omkommit på grund av radioaktiva utsläpp från Fukushima - men på grund av japanernas rädsla efter härdsmältan har importen av naturgas ökat - med hundratals dödsfall inom gasindustrin som följd. Men rädslan är en drivkraft och utvecklingen går snabbt framåt, skriver Janne Wallenius, professor i reaktorfysik på KTH.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

Dagens PS - 27 okt 17 kl. 08:55

Ultrarikas stora rädsla: Att folket ”slår tillbaka”

De extremstora skillnaderna mellan rika och fattiga oroar de mest förmögna. Det visar en färsk rapport från schweiziska storbanken UBS, som citeras av The Guradian. Kartläggningen visar att förmögenheterna hos de absolut rikaste – världens 1.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 4 timmar sedan

Svensktalande assistent innebar genombrottet för AI

Enligt tillskyndarna är AI en teknik som kommer att revolutionera det flesta samhällsområden, medan kritikerna menar att AI aldrig fullt ut kan ersätta mänsklig kreativitet..

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Företagen måste ta människors oro på allvar”

”Företag måste ta människors oro på allvar. De som utvecklar AI måste lyssna på folks frågor och betänksamheter, annars finns risk för bakslag. Ett bristande förtroende för AI vore förödande för den tekniska utvecklingen”, skriver Berg, Svensson, Couch, Fagerstedt Boman och Westerstrand..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Jag vill kunna se mina barn i ögonen”

”Bara under min lilla livstid så har jag upplevt en förändring när det gäller klimatet, som inte är positiv. Därför har jag valt att göra allt jag kan för att leva klimatsmart”, säger Cederback..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

En högtid som lätt väcker känslor

Några svenska förskolor har i år valt att inte ha luciatåg inför barnens föräldrar. Skälet uppges vara att alla inte har råd med luciakläder, samt att barnen ska få slippa prestationskravet..

SVT Debatt - Igår: 16:43

”Klimatfrågan handlar om fakta, inte åsikter”

”Numer är det lyckligtvis färre som förnekar själva förändringarnas realitet eller sambandet med vår livsstil, men ett stort problem kvarstår ändå i hur kunskapen bryts ned och förmedlas – framförallt i medier”, skriver Adam Wickberg..

SVT Debatt - Igår: 12:30

”Jag är skeptisk till domedagsprofetiorna”

”Jorden har alltid förändrat sig, under alla dessa tider. Från 1000-talet till 1300-talet var det varmare än det är nu. Sen var det en liten istid till 1920.

SVT Debatt - Igår: 11:31

”Jag är Lucia, du är Lucia – vi är alla Lucia”

”Lucia är en fin tradition där vi hedrar minnet av Lucia, som blev mördad. Tänk dig själv att du dör i framtiden, inte kommer du att tänka: 'nej, det får inte vara en man, inte en kvinna eller det måste vara något däremellan'”, menar Elaine Eksvärd..

SVT Debatt - Igår: 08:41

”Svensk vapenexport ett stort svek mot Jemen”

”Jemen har inte tid att vänta. Sverige behöver frysa sina exporter till Saudi och dess bundsförvanter. Partierna i riksdagens EU-nämnd kan och bör genast föra upp frågan om ett svenskt och europeiskt vapenembargo på sin dagordning och ge Margot Wallström i uppdrag att driva den linjen i rådet”, skriver Valero..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Industrin är inte problemet – den är lösningen”

”Genom att underlätta för företagande och bejaka människors och industris kreativitet att lösa klimatfrågan, kommer vi allt närmare klimatfrågans globala lösning”, skriver Wåhlberg och Lindberg..

SVT Debatt - Igår: 15:57

”Vad är det med terrorister och julen?”

”En enkel slutsats vore att valet av tidpunkt har en religiös innebörd, och att det handlar om radikala muslimers angrepp på kristna traditioner. Men det tror jag knappast är det primära motivet, och just julmarknader är ju knappast en centrala företeelse i det kyrkliga kristna julfirandet”, skriver Anna-Lena Lodenius..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.