SVT Debatt > Opinion

Friday, 17 August, 16:54

SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 15:10

Turkiet har kommit över en mur av rädslaPROTESTERNA I TURKIET Gatorna har väckts till liv. Erdogans exkluderande politik har lett till djupa samhällsklyftor och fängslade demokratiaktivister. Nu förenas nu turkar, kurder, män, kvinnor, hbt-personer, fotbollsanhängare, uteliggare, unga, äldre, skådespelare, politiker, lärare, muslimer och aktivister mot regeringen. Vill Erdogan fortsätta sitta kvar har han inget annat val än att lyssna på folket, skriver Helin Sahin. Det som startade som protester mot regeringens planer att bygga ett köpcenter i Geziparken i centrala Istanbul har lett till landsomfattande demonstrationer.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Protesterna, TURKIET Gatorna, Erdogan, Helin Sahin, Geziparken, Istanbul, Besiktas, KESK, Turkiet, Mellanöstern, PKK, Palmecentret, BNP, IMF, Erdogans

Dela artikeln

147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiethar , kommitöver en , murav , rädsla
YLE - 08 okt 16 kl. 06:30

Normal rädsla eller fobi – när går rädslor till överdrift?

Så gott som alla är rädda för något och så ska det också vara. Fastän rädslor är en naturlig del av livet kan en rädsla gå till överdrift eller bli en orealistisk fobi. Om en fobi stör vardagen lönar det sig att söka hjälp.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Sydsvenskan - 08 apr 14 kl. 05:30

En europeisk mur i Afrika

I gryningen i torsdags stormades Europas mur mot Afrika. Den här gången lyckade bara 27 av de hundratals desperata unga män som deltog i räden klättra över de höga gallerstängslen. En av flyktingarna skadades svårt av den rakbladsvassa taggtråden som finns högst upp på stängslen och fördes till sjukhus.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 06:39

Rädsla för terrordåd ändrar resvanor

Nyheter Enligt en ny undersökning som Sifo låtit göra på uppdrag av SVT har många svenskar har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrordåd.Turkiet, som varit hårt drabbat av terrorattentat och bombdåd, har till exempel rasat i popularitet. Var fjärde svensk uppger att de har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrorattentat.

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 13 kl. 14:07

Våld, rädsla och leda i succébok

I USA, Ungern och Sverige har Shani Boianjius debutbok "Det eviga folket är inte rädda" blivit en kritikersuccé. Men i hemlandet Israel är boken ännu inte utgiven. - Jag älskar att den inte har kommit ut där ännu, säger hon.

Sydsvenskan - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Obefogad rädsla svartmålar kärnkraften

KÄRNKRAFT Det finns en obefogad rädsla för kärnkraftsolyckor och de ter sig ofta mer dramatiska än de faktiskt är. Ingen har ännu omkommit på grund av radioaktiva utsläpp från Fukushima - men på grund av japanernas rädsla efter härdsmältan har importen av naturgas ökat - med hundratals dödsfall inom gasindustrin som följd. Men rädslan är en drivkraft och utvecklingen går snabbt framåt, skriver Janne Wallenius, professor i reaktorfysik på KTH.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

Dagens PS - 27 okt 17 kl. 08:55

Ultrarikas stora rädsla: Att folket ”slår tillbaka”

De extremstora skillnaderna mellan rika och fattiga oroar de mest förmögna. Det visar en färsk rapport från schweiziska storbanken UBS, som citeras av The Guradian. Kartläggningen visar att förmögenheterna hos de absolut rikaste – världens 1.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 2 timmar sedan

Moderaterna: ”Vi välkomnar Kallbergs åtgärder”

Kallbergs nio förslag vilar på tre teser: riv undan gängens inkomstkällor, bryt upp lojaliteterna och sänk statusen. Flera överlappar med Moderaternas politik, till exempel föreslår vi att det ska vara möjligt att utmäta tillgångar på distans, skriver Anna König Jerlmy (M), Finansborgarrådskandidat i Stockholms stad, i en replik till Jan Kallberg..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

SVT: ”Vi är medvetna om att vi inte alltid lyckas”

”De avtal SVT har med produktionsmusikförlag hänvisar till att credit ska ges enligt gällande lagstiftning. I de fall SVT medvetet inte anger upphovsman följer vi alltså lag och avtal”, skriver förhandlingschef Rebecca Barzegar i sin replik..

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Vi tänker inte ge upp för busarna”

”Det måste bli ordentliga påföljder för sånt här. Men vi stannar kvar. Har man bott här i 30 år så ska de inte få köra bort en”, säger Sten Cederquist som nyss hemkommen från sin sommarsemester såg hur bilar brändes på parkeringen utanför hans lägenhet..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Klara besked: Vi kommer inte att förhandla med SD!”

”Svaret på hur S kommer att göra väntar vi dock fortfarande på. Allt tyder på att S inte kommer att få väljarnas stöd för att regera Sverige i ensamt majestät. Är S då beredda att ta ansvar och diskutera med Alliansen hur Sverige ska styras?

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Regeringen har moralpanik om surrogatmödraskap”

”Idag föds mellan 50 och 80 svenska barn tack vare en värdmoder utomlands. Inom två år väntas dessa barn överstiga antalet barn som tillkommer genom adoptioner från utlandet. Detta är ett faktum, alldeles oavsett vad regeringen tycker i frågan”, skriver Maria Weimer (L) och Barbro Westerholm (L)..

SVT Debatt - 22 timmar sedan

Enkät: ”Det går inte att vara slapphänt och mesig”

Hur återupprättar vi tryggheten efter veckans bilbränder i Västsverige? SVT Opinion har pratat med några av de boende runt Frölunda torg..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

Enkät: Så tycker partierna om professorns åtgärder

M och KD vill erbjuda pengar till de som anonymt anmäler illegalt vapeninnehav. S vill att kriminella som vittnar mot andra kriminella ska kunna erbjudas straffrätt. Inget av partierna vill dock tillåta brottsprovokation..

SVT Debatt - Igår: 09:10

Rådström Baastad (S): ”En röst på S är en röst på att hålla SD utanför”

”Socialdemokraterna har gett sitt svar. Det är nu hög tid att Annie Lööf och C också ger väljarna sitt besked: kommer C att leva upp till sin retorik och säga nej till att bilda regering med M och alliansen även om det innebär att regera med stöd av SD?” Det skriver Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”SVT: sluta kränk våra konstnärliga rättigheter!”

”När vår ekonomiska utsatthet är så stor blir vår lagstadgade rätt till credit så mycket viktigare. Men denna rättighet kränker SVT nästan dagligen genom att anlita företag vars hela affärsidé går ut på att frånta oss rätten till att namnge våra verk”, skriver tonsättare och kompositörer, verksamma inom film och tv..

SVT Debatt - I förrgår: 12:58

”Att ni har mage att skamma mammor, H&M”

”Tjockisföraktet är så utbrett och förankrat att det är en självklarhet att använda sig av smala modeller när det ska visas underkläder. Jag tror inte ens att de fattar att det är ett fullständigt hån mot målgruppen, det vill säga de som ammar”, skriver författaren Marie Björk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.