SVT Debatt > Opinion

Thursday, 18 October, 02:26

SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 15:10

Turkiet har kommit över en mur av rädslaPROTESTERNA I TURKIET Gatorna har väckts till liv. Erdogans exkluderande politik har lett till djupa samhällsklyftor och fängslade demokratiaktivister. Nu förenas nu turkar, kurder, män, kvinnor, hbt-personer, fotbollsanhängare, uteliggare, unga, äldre, skådespelare, politiker, lärare, muslimer och aktivister mot regeringen. Vill Erdogan fortsätta sitta kvar har han inget annat val än att lyssna på folket, skriver Helin Sahin. Det som startade som protester mot regeringens planer att bygga ett köpcenter i Geziparken i centrala Istanbul har lett till landsomfattande demonstrationer.
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Protesterna, TURKIET Gatorna, Erdogan, Helin Sahin, Geziparken, Istanbul, Besiktas, KESK, Turkiet, Mellanöstern, PKK, Palmecentret, BNP, IMF, Erdogans

Dela artikeln

147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiethar , kommitöver en , murav , rädsla
YLE - 08 okt 16 kl. 06:30

Normal rädsla eller fobi – när går rädslor till överdrift?

Så gott som alla är rädda för något och så ska det också vara. Fastän rädslor är en naturlig del av livet kan en rädsla gå till överdrift eller bli en orealistisk fobi. Om en fobi stör vardagen lönar det sig att söka hjälp.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Sydsvenskan - 08 apr 14 kl. 05:30

En europeisk mur i Afrika

I gryningen i torsdags stormades Europas mur mot Afrika. Den här gången lyckade bara 27 av de hundratals desperata unga män som deltog i räden klättra över de höga gallerstängslen. En av flyktingarna skadades svårt av den rakbladsvassa taggtråden som finns högst upp på stängslen och fördes till sjukhus.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 06:39

Rädsla för terrordåd ändrar resvanor

Nyheter Enligt en ny undersökning som Sifo låtit göra på uppdrag av SVT har många svenskar har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrordåd.Turkiet, som varit hårt drabbat av terrorattentat och bombdåd, har till exempel rasat i popularitet. Var fjärde svensk uppger att de har ändrat sina resvanor på grund av rädsla för terrorattentat.

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 13 kl. 14:07

Våld, rädsla och leda i succébok

I USA, Ungern och Sverige har Shani Boianjius debutbok "Det eviga folket är inte rädda" blivit en kritikersuccé. Men i hemlandet Israel är boken ännu inte utgiven. - Jag älskar att den inte har kommit ut där ännu, säger hon.

Sydsvenskan - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 17 kl. 06:19

Rädsla för att säga nej i Turkiet

Evet eller hayir. Ja eller nej. Det är frågan när Turkiet folkomröstar om en omstridd grundlagsändring.

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Obefogad rädsla svartmålar kärnkraften

KÄRNKRAFT Det finns en obefogad rädsla för kärnkraftsolyckor och de ter sig ofta mer dramatiska än de faktiskt är. Ingen har ännu omkommit på grund av radioaktiva utsläpp från Fukushima - men på grund av japanernas rädsla efter härdsmältan har importen av naturgas ökat - med hundratals dödsfall inom gasindustrin som följd. Men rädslan är en drivkraft och utvecklingen går snabbt framåt, skriver Janne Wallenius, professor i reaktorfysik på KTH.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

Dagens PS - 27 okt 17 kl. 08:55

Ultrarikas stora rädsla: Att folket ”slår tillbaka”

De extremstora skillnaderna mellan rika och fattiga oroar de mest förmögna. Det visar en färsk rapport från schweiziska storbanken UBS, som citeras av The Guradian. Kartläggningen visar att förmögenheterna hos de absolut rikaste – världens 1.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 14 timmar sedan

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..

SVT Debatt - Igår: 12:29

”Ni försämrar våra psyken med varje ord ni spyr ur er”

”Att säga att det inte förbättrar vår hälsa att följa kroppsaktivister på sociala medier visar hur lite man förstår. Att säga att vi uppmuntrar fetma gör mig full i skratt, vet ni inte vilket samhälle vi lever i?”, skriver Annika Ström..

SVT Debatt - I förrgår: 09:38

Ebba Busch Thor: ”Inför en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet”

”Kristdemokraterna vill se en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet. Redan innan metoo briserade har skrämmande historien spridits om flickor som hängs ut på Instagram, Snapchat och andra sociala medier”, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Därför överlever Theresa May brexitförhandlingarna”

”Nu är det allvar. Det är mindre ett halvår kvar till Brexit, och företagen, inte minst små och medelstora företag med begränsade resurser, måste inse detta och följa Brexitslutspelet mer intensivt framöver”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - 12 okt 18 kl. 12:19

”Sluta upp med elitismen och läs Condé istället”

”Själv blev jag glad när Alexandra Pascalidou kom med idén om en ny akademi och ett nytt litteraturpris, just i år. Det var lagom uppkäftigt och ett utmärkt sätt att prestigelöst förändra ett problem till en fest”, skriver Gunilla Lundgren..

SVT Debatt - 26 sep 18 kl. 08:07

Om Uppdrag granskning: ”Fallet Safet och sanningen är inte en isolerad händelse”

”Den tragiska händelsen i Gårdsten är uttryck för mycket djupare och mer långtgående problem inom socialtjänsten än vad själva händelsen ger vid handen”, skriver Pia Kjellbom, lektor med inriktning på välfärdsrätt, med anledning av Uppdrag gransknings reportage Safet och sanningen..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 14:32

”Metoo är ett underkännande av kvinnlig styrka och självförtroende”

För ett år sedan briserade metoo-bomben i Sverige – och tryckvågen känns fortfarande. Men rörelsen hyllas inte av alla: ”Det är en usel kampanj från början till slut”, menar Alexander Bard..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 13:21

”Släpp namnpubliceringarna och ta itu med det verkliga problemet”

”Jag orkar inte ta en enda diskussion till, om tidningars övertramp eller ansvarstagande när namn publicerades. Vi måste kunna lyfta blicken”, skriver läraren Elinor Holmström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.