HBL > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 06:15

HBL - 04 jun 13 kl. 08:38

Urpilainen: Advokatbyrån fattade inte beslutetFinansminister Jutta Urpilainen (SDP) bestrider att Finansministeriet lät en advokatbyrå fatta beslutet om att hemlighålla dokumenten om Greklandssäkerheterna.Rättslärda som intervjuats av Helsingin Sanomat anklagar ministeriet för att lagt ut beslutet till en advokatbyrå. En del av avtalstexten har skrivits av advokatbyrån Hannes Snellman. I en intervju för Yles morgon-tv sade Urpilainen att det var ministeriet som skrev utkastet till avtal och att man skickade avtalstexten till utomstående för kommentarer, bland annat till advokatbyrån Hannes Snellman. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini krävde i morgon-tv en bättre utredning om bruket av advokatbyråer.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Jutta Urpilainen, SDP, Finansministeriet, Greklandssäkerheterna, Helsingin Sanomat, Hannes Snellman, Yles, Urpilainen, Timo Soini, FNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urpilainen, Advokatbyrån, fattadeinte , beslutet
HBL - 27 maj 13 kl. 17:58

Urpilainen förvånad över saknade Greklandsdokument

Finansministeriet lägger ut fler dokument om avtalen om säkerheterna mellan grekiska banker och Finland. ? Det har varit en lärdomsprocess, säger lagstiftningsrådet Salla Kalsi.

YLE - 10 jan 14 kl. 11:18

Ska Urpilainen utmanas?

Ska Urpilainen utmanas som ordförande? Ja, om man får tro de socialmokratiska påverkare som vi har talat med. Men medan Thomas Wallgren ger Urpilainen kritik för den politik som Sdp för i regeringen, anser Marianne Laxén att Urpilainen får oförtjänt mycket kritik som kvinnlig ordförande och minister.

YLE - 27 nov 12 kl. 14:30

Urpilainen berömmer Greklandsstöd

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är nöjd över att eurogruppen och Internationella valutafonden, IMF, nått en kompromiss om att stöda Grekland. Urpilainen anser att de skattelättnader som utlovats till Grekland gagnar Finland. Enligt Urpilainen uppfylldes de mest centrala kriterierna för Finlands del i förhandlingarna.

YLE - 29 mar 14 kl. 15:16

Urpilainen fick förklara sig på sdp-möte

Socialdemokraternas ledare Jutta Urpilainen har tvingats förklara för de egna leden varför regeringen sparar som den gör. SDP:s partifullmäktige ville höra detaljer kring uppgörelsen. Socialdemokraternas fullmäktige godkände enhälligt regeringens budgetbeslut och fortsatt regeringsverkan.

HBL - 26 okt 12 kl. 18:59

Urpilainen: Finland behöver inte lägre vara EU:s mönsterelev

Jutta Urpilainen oroar sig inte för Finlands rykte. Urpilainen anser att Finland inte lägre behöver vara EU:s mönsterelev, såsom i början av landets EU-medlemskap.I det senaste numret av tidskriften Kanava skriver Jutta Urpilainen att ivern som präglade Finlands agerande på 1990-talet nu är mer selektiv.

YLE - 20 jul 12 kl. 17:03

Urpilainen: Krisen är inte över

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) säger att euroministrarna godkände det spanska stödpaketet i konstruktiv anda, och att beslutet var väntat. Enligt Urpilainen är euroländernas kris ändå inte över i och med det här - näst i tur att få hjälp blir Cypern, tror hon. Alla euroländer förstår situationens allvar, säger Urpilainen som hoppas att det program som utarbetats för att hjälpa de spanska bankerna ska stabilisera situationen.

YLE - 20 nov 12 kl. 09:25

Urpilainen redo att ge Grekland mera tid

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är färdig att bevilja Grekland mera tid för att få sin ekonomi i balans. Urpilainen, som hördes av riksdagens stora utskott, säger ändå att beslutet inte innebär mera pengar till Grekland. Stora utskottet hörde Urpilainen tidigt i morse om kvällens EU-finansministermöte och godkände regeringens mål för förhandlingarna med rösterna 16 - 9.

HBL - 20 jul 12 kl. 20:13

Urpilainen nöjd med euroministrarnas beslut

Tvisten om stödpaketet till Spanien fick sitt slut på fredagen, när euroländernas finansministrar godkände programmet i en telefonkonferens.Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) var nöjd med besluten som hade fattats under mötet. ?

YLE - 22 mar 13 kl. 19:34

Urpilainen förnekar mörkläggning

Finansminister Jutta Urpilainen förnekar att regeringen skulle ha mörkat information om gårdagens beslut om rambudgeten. Hon säger att det också under tidigare år har tagit tid innan alla exakta uppgifter om budgetramen finns tillgängliga. Oppositionen har skarpt kritiserat regeringen för att man varken vid gårdagens presskonferens eller efteråt fick veta exakt vad regeringen hade beslutat.

YLE - 17 sep 13 kl. 11:44

Urpilainen: Vi valde den gyllene medelvägen

Regeringen har valt den gyllene medelvägen mellan ökad låntagning och drastiska nerskärningar och står fast vid beslutet att minska lånebördan, men tänker inte vidta åtgärder som försämrar recessionen, sade finansminister Jutta Urpilainen (SDP) när hon inledde riksdagsdebatten om statsbudgeten för nästa år. Debatten kan ses direkt på Arenan. Men hon erkände att statsskulden närmar sig det ohållbara.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.