Barometern > Opinion

Sunday, 16 June, 21:35

Barometern - 27 maj 13 kl. 07:38

S och religion, ett historiskt problem
Omar Mustafa, ledare för Islamiska förbundet, satt i den socialdemokratiska partistyrelsen i sex dagar, sedan avgick han.
Med det har ljuset bland annat riktats på ­Socialdemokraternas problematiska relation till religion. Min forskning visar att Socialdemokraternas stöd från religiösa mötesbesökare alltid har varit lågt. Orsakerna är flera och fanns redan när Socialdemokraterna ­startade. Det finns flera dramatiska exempel på konflikten mellan den framväxande socialdemokratin och troende.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mustafa, Islamiska, Socialdemokraternas, Socialdemokraterna, Sundsvallsstrejken, August Palm, Sundsvall, Sveriges, Broderskaps, Tro, Hagevi, Linnéuniversitetet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S och religionett , historisktproblem
SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:53

Religion är roten till allt ont på jordklotet

Religion? Vad är egentligen religion? Alla fungerar vi säkerligen på det sättet att vi tror på något och att vi har en önskan om att få erkännande i vår tro genom att få fler att tro på samma sak.

SvD - 03 maj 16 kl. 08:24

Vad betyder religion för unga i dag?

Religion är tema i många samhällsdebatter och behovet att lära och förstå är stort, inte minst bland unga. Men undervisningen i gymnasiet tar ofta upp ett historiskt perspektiv och är sämre på att visa vad religion betyder för människor i dag, enligt en ny studie..

Dagen - 15 jul 11 kl. 03:00

Religion - självklar även i framtiden

Uppsala. Religion kommer att spela allt viktigare roll i samhället i framtiden. Det konstaterar Anders Bäckström, religionssociolog, som leder ett av de största forskningsprojekten någonsin.

Dagen - 07 jul 11 kl. 13:55

Tony Blair: "Religion avtar inte hos unga"

Religion är viktig för de flesta människor i världen. Det visar en ny internationell undersökning som kartlagt religionens betydelse hos 18 000 personer. - Det avtar inte hos unga människor, sa Tony Blair under ett seminarium när rapporten publicerades i tisdags.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 17:21

Ny religion: kopimismen

Nätpiraternas egen religion, kopimismen, har blivit officiellt erkänd som religion i Sverige.
"Kopiera och sprid är en av våra viktigaste trossatser", säger kopimismens överstepräst Isak Gerson. Nätpiraternas egen religion, kopimismen, har blivit officiellt erkänd som religion i Sverige.

Barometern - 16 nov 13 kl. 11:57

Kluvet om religion

Att vara liberal är att vara kluven, konstaterade tidigare Folkpartiledaren Gunnar Helén. Att vara folkpartist är åtminstone att vara kluven. Det märks inte minst på Folkpartiets årliga landsmöte, som just nu pågår i Västerås.

Barometern - 16 nov 13 kl. 11:57

Kluvet om religion

Att vara liberal är att vara kluven, konstaterade tidigare Folkpartiledaren Gunnar Helén. Att vara folkpartist är åtminstone att vara kluven. Det märks inte minst på Folkpartiets årliga landsmöte, som just nu pågår i Västerås.

BT - 21 nov 13 kl. 14:01

Lös konflikter med hjälp av religion

Vi lever i ett land som nästa år räknar 200 år av fred. Sverige är ett land som ligger i topp i internationella rankingar om välstånd, jämställdhet och utbildning. Det är också ett land som nästan skryter med sin sekulära utveckling.

PI - 15 apr 11 kl. 23:00

Insändere: Är man rasist om man inte gillar religion?

INSÄNDARE En vis person har sagt att alla krig beror på antingen religion, pengar eller bådadera. Vart är feministerna nu? Finns de bland de politikerna som idag viker sig och tycker att vi ska anpassa oss?

Dagen - 30 jun 11 kl. 11:37

Där föddes religion

Religion som fenomen uppstod för cirka 12 000 år sedan i sydöstra Turkiet. Den tesen presenterar tidskriften National Geographic i sitt juninummer.

Det som den ansedda tidskriften framförallt tycker är värt att uppmärksamma är att religion troligtvis uppstod innan jordbrukssamhället växte fram.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Överraskningarnas Sabuni

Nyamko Sabuni går mot en överraskande seger i partiledarstriden i Liberalerna. På söndagskvällen fick hon även Kalmarliberalernas stöd. .

Barometern - I förrgår: 06:00

Samhället reagerar mot brotten

När polisen har fullt upp med att hantera grov kriminalitet tvingas resten av samhället göra vad som går för att skapa sin egen trygghet. .

Barometern - 12 jun 19 kl. 14:11

En skugga av sitt forna jag

Statsminister Löfven flyttar retoriken vänsterut medan Lööf angriper en tidigare borgerlig kollega..

Barometern - 11 jun 19 kl. 06:00

Behörighet är det minsta man kan begära

Att sänka kraven på gymnasiebehörighet skulle vara en katastrof för såväl de berörda som för skolväsendet som helhet..

Barometern - 11 jun 19 kl. 06:00

Ledare: Hamnarna ska vara svenska

Möjligheterna för främmande makt att ta över svenska hamnar och flygplatser stoppas, enligt förslag i en statlig utredning. Men staten bör ta än tydligare kontroll över strategiskt viktig infrastruktur..

Barometern - 10 jun 19 kl. 18:00

Public service en otjänst för konkurrensen

Regeringen skyddar inte kommersiella medier för konkurrens från public service..

Barometern - 05 jun 19 kl. 19:00

Det finns enkla jobb men inga sökande

Arbetsförmedlingen misslyckas med matchningen trots goda förutsättningar..

Barometern - 05 jun 19 kl. 06:00

Energipolitiken håller inte jämna steg med samhället

Energipolitiken bäddar för omfattande problem med energiförsörjningen. Elbristen har redan förhindrat investeringar i Sverige..

Barometern - 04 jun 19 kl. 11:01

Ledare: Jökotta utan kvitter

Januariöverenskommelsen, Jöken, får underkänt av stora grupper av Centerpartiets och Liberalernas väljare. .

Barometern - 04 jun 19 kl. 06:00

Fördomar framför fakta

Regeringen fular ut fungerande konfessionella skolor med vilseledande retorik. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.