YLE > Finland

Friday, 14 December, 05:06

YLE - 26 maj 13 kl. 16:46

De gröna vill ha två ledare - och take away-alkohol på krogarGrönas partikongress kräver att partiet utreder en övergång till ett system med två partiordförande. Förslaget stöddes i omröstningen av 163 delegater, 141 delegater stödde en utvidgad arbetsfördelning mellan partiets ordförande och riksdagsgruppens ordförande. Modellen med två partiordförande används i många rörelser, Miljöpartiet i Sverige till exempel har två språkrör. En övergång till två ordförande ska nu utredas ur olika synvinklar. Bland annat vill De Gröna fundera över hur det påverkar partiorganisationen och givetvis arbetet i regeringen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sverige, De Gröna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De grönavill ha , två, ledareoch , take, away-alkohol, på krogar
Kristianstadsbladet - 16 jul 11 kl. 13:21

Take That ... and Spektakel!

Foto: Martin Rosenauer
"Can I come back?" Robbie Williams fråga är inte bara en inställsam flört med den 46 000-hövdade Parkenpubliken. Han menar det.

Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 18:55

Dreams Take Time imponerade

För drygt sex månader sedan fick Lars Nilsson fyraårige Dreams Take Time i träning. Åtta starter senare har hingsten sprungit in 1,7 miljoner kronor.På lördagen vann Dreams Take Time storloppet Arvid Stjernswärds Minne på hemmabanan Jägersro.

Trelleborgs Allehanda - 01 feb 14 kl. 18:55

Dreams Take Time imponerade

För drygt sex månader sedan fick Lars Nilsson fyraårige Dreams Take Time i träning. Åtta starter senare har hingsten sprungit in 1,7 miljoner kronor.På lördagen vann Dreams Take Time storloppet Arvid Stjernswärds Minne på hemmabanan Jägersro.

Supermiljöbloggen - 18 apr 16 kl. 10:22

Religiösa ledare från hela världen vill se omställning till 100 procent förnybar energi

Företrädare för ett stort antal olika trostraditioner menar att klimatarbetet på jorden måste intensifieras.  I dag publicerades manifestet Interfaith climate change statement to world leaders (pdf). Dokumentet har skrivits under av 270 religiösa ledare, bland annat Dalai Lama och Desmond Tutu, men även den svenska ärkebiskopen Antje Jackelén.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 10:08

Jason Orange lämnar Take That


Take That har drabbats av ett avhopp sedan Jason Orange bestämt sig för att lämna bandet. 44-åringen skrev om sitt beslut på gruppens hemsida sent på onsdagskvällen."Det har inte varit några bråk, bara ett beslut från min sida om att jag inte längre vill göra det här", skriver Jason Orange.

Trelleborgs Allehanda - 25 sep 14 kl. 10:08

Jason Orange lämnar Take That


Take That har drabbats av ett avhopp sedan Jason Orange bestämt sig för att lämna bandet. 44-åringen skrev om sitt beslut på gruppens hemsida sent på onsdagskvällen."Det har inte varit några bråk, bara ett beslut från min sida om att jag inte längre vill göra det här", skriver Jason Orange.

Nya Wermlands Tidningen - 20 maj 11 kl. 07:30

Olm och Take sprintade bäst

Jan Olm, Kils OK och Linda Take, Ok Tyr, var snabbast när den värmländska vårpremiären av Park Tour Värmland sprangs på Gruvlyckan i Karlstad. Olm och Take är också synonymt med Värmlands bästa seniororienterare..

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 20:23

Magsjukt Take That ställer in konsert

Pojkbandet Take That fick ställa in sin spelning i Köpenhamn på lördagskvällen. Den officiella orsaken är att Robbie Williams har blivit magsjuk.
Det återförenade pojkbandet Take That, som hade sin storhetstid på 1990-talet, skulle egentligen ha spelat på Parken i Köpenhamn ikväll.

YLE - 29 maj 13 kl. 14:33

Alkoholforskare om take away -vin: Vill de gröna öppna Pandoras box?

- Om vi vill bevara alkoholmonopolet i Finland, så finns det risker med att utöka alkoholförsäljningen utanför Alko. Så kommenterar alkoholforskare Thomas Karlsson vid Institutet för hälsa och välfärd De grönas förslag om att tillåta restauranger att sälja take away-vin. Enligt förslaget skulle man få köpa med sig svaga alkoholdrycker, dvs öl och vin, fram till klockan nio på kvällen.

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 13 kl. 09:34

Robbie betalade för att lämna Take That


Det kan kosta skjortan att bryta ett kontrakt i musikbranschen. Det vet artisten Robbie Williams, som i en radiointervju med BBC avslöjar att han betalade 1,5 miljoner brittiska pund, knappt 16 miljoner kronor, för att få lämna Take That tidigare än vad som egentligen var tänkt.Gruppen bestod ursprungligen av fem unga killar och hade sin storhetstid under 1990-talet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

MT: Gröna Pekka Haavisto utesluter inte regering med Jussi Halla-aho och Sannfinländarna

De Grönas ordförande Pekka Haavisto säger i en tidingsintervju att han inte utesluter regeringssamarbete mellan de Gröna och Jussi Halla-ahos parti Sannfinländarna. Haavisto intervjuas i tidingen Maaseudun tulevaisuus..

YLE - 45 minuter sedan

Samarbete över språkgränserna ska hålla kvar skolorna i östra Borgå - Sannäsföräldrar bjöd på lussekatter

I Sannäs skola och Ilolan koulu samarbetar föräldrarna över språkgränserna för att kunna bevara skolorna i östra Borgå.

YLE - 9 timmar sedan

Hyresgäster i Fiskars: Risk att hantverkarna inte har råd att bo kvar

Fiskarsborna Jenni Danielsson och Pekka Palsanen oroar sig för att brukets hantverkare försvinner om hyresbostäderna köps upp av utomstående och förvandlar dem till fritidsbostäder..

YLE - 10 timmar sedan

Ilta-Sanomat: Härjande magsjuka på Nylands brigad har smittat drygt 60 personer

[link:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931291.

YLE - 11 timmar sedan

22-åriga renskötaren Jussa: "Ishavsbanan kan betyda slutet för rennäringen och mig" - planerna på Ishavsbanan får hård kritik bland samer

Ishavsbanan är ett hot mot både renskötseln och hela samekulturen. Dessutom kör staten över samernas grundläggande rättigheter när banan utreds. Det anser Tiina Sanila-Aikio, ordförande för Sametinget.

YLE - 11 timmar sedan

Nytt förslag i skolfrågan Sjundeå: Yngre och äldre elever i olika byggnader

Frågan om det nya skolcentrumet i Sjundeå tar återigen en ny vändning. Tekniska nämnden föreslår nu en modell som innebär att det behövs två nybyggen i stället för ett..

YLE - 12 timmar sedan

Se bilder: Årets Lucia 2018 Elin Qvist lyser upp vintermörkret

Svenska Yle följde med Lucias kröningskonsert i Helsingfors domkyrka där årets lucia och hennes följe lyste upp vintermörkret..

YLE - 12 timmar sedan

Avigsidan med ekologiskt mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlande grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 13 timmar sedan

Snabbmodet är årets onödigaste fenomen

Årets onödigaste pryl eller fenomen är snabbmodet, meddelar tidningen Suomen Luonto som utser en onödig pryl varje år..

YLE - 13 timmar sedan

Tavios yttrande om EU och nazism leder inte till fortsatta åtgärder i riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavios yttrande om EU och Nazityskland leder inte till vidare åtgärder i riksdagen. Riksdagens talman Paula Risikko talade med Tavio på onsdag kväll efter plenum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.