YLE > Finland

Friday, 19 October, 05:26

YLE - 26 maj 13 kl. 16:46

De gröna vill ha två ledare - och take away-alkohol på krogarGrönas partikongress kräver att partiet utreder en övergång till ett system med två partiordförande. Förslaget stöddes i omröstningen av 163 delegater, 141 delegater stödde en utvidgad arbetsfördelning mellan partiets ordförande och riksdagsgruppens ordförande. Modellen med två partiordförande används i många rörelser, Miljöpartiet i Sverige till exempel har två språkrör. En övergång till två ordförande ska nu utredas ur olika synvinklar. Bland annat vill De Gröna fundera över hur det påverkar partiorganisationen och givetvis arbetet i regeringen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sverige, De Gröna

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De grönavill ha , två, ledareoch , take, away-alkohol, på krogar
Kristianstadsbladet - 16 jul 11 kl. 13:21

Take That ... and Spektakel!

Foto: Martin Rosenauer
"Can I come back?" Robbie Williams fråga är inte bara en inställsam flört med den 46 000-hövdade Parkenpubliken. Han menar det.

Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 18:55

Dreams Take Time imponerade

För drygt sex månader sedan fick Lars Nilsson fyraårige Dreams Take Time i träning. Åtta starter senare har hingsten sprungit in 1,7 miljoner kronor.På lördagen vann Dreams Take Time storloppet Arvid Stjernswärds Minne på hemmabanan Jägersro.

Trelleborgs Allehanda - 01 feb 14 kl. 18:55

Dreams Take Time imponerade

För drygt sex månader sedan fick Lars Nilsson fyraårige Dreams Take Time i träning. Åtta starter senare har hingsten sprungit in 1,7 miljoner kronor.På lördagen vann Dreams Take Time storloppet Arvid Stjernswärds Minne på hemmabanan Jägersro.

Supermiljöbloggen - 18 apr 16 kl. 10:22

Religiösa ledare från hela världen vill se omställning till 100 procent förnybar energi

Företrädare för ett stort antal olika trostraditioner menar att klimatarbetet på jorden måste intensifieras.  I dag publicerades manifestet Interfaith climate change statement to world leaders (pdf). Dokumentet har skrivits under av 270 religiösa ledare, bland annat Dalai Lama och Desmond Tutu, men även den svenska ärkebiskopen Antje Jackelén.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 10:08

Jason Orange lämnar Take That


Take That har drabbats av ett avhopp sedan Jason Orange bestämt sig för att lämna bandet. 44-åringen skrev om sitt beslut på gruppens hemsida sent på onsdagskvällen."Det har inte varit några bråk, bara ett beslut från min sida om att jag inte längre vill göra det här", skriver Jason Orange.

Trelleborgs Allehanda - 25 sep 14 kl. 10:08

Jason Orange lämnar Take That


Take That har drabbats av ett avhopp sedan Jason Orange bestämt sig för att lämna bandet. 44-åringen skrev om sitt beslut på gruppens hemsida sent på onsdagskvällen."Det har inte varit några bråk, bara ett beslut från min sida om att jag inte längre vill göra det här", skriver Jason Orange.

Nya Wermlands Tidningen - 20 maj 11 kl. 07:30

Olm och Take sprintade bäst

Jan Olm, Kils OK och Linda Take, Ok Tyr, var snabbast när den värmländska vårpremiären av Park Tour Värmland sprangs på Gruvlyckan i Karlstad. Olm och Take är också synonymt med Värmlands bästa seniororienterare..

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 20:23

Magsjukt Take That ställer in konsert

Pojkbandet Take That fick ställa in sin spelning i Köpenhamn på lördagskvällen. Den officiella orsaken är att Robbie Williams har blivit magsjuk.
Det återförenade pojkbandet Take That, som hade sin storhetstid på 1990-talet, skulle egentligen ha spelat på Parken i Köpenhamn ikväll.

YLE - 29 maj 13 kl. 14:33

Alkoholforskare om take away -vin: Vill de gröna öppna Pandoras box?

- Om vi vill bevara alkoholmonopolet i Finland, så finns det risker med att utöka alkoholförsäljningen utanför Alko. Så kommenterar alkoholforskare Thomas Karlsson vid Institutet för hälsa och välfärd De grönas förslag om att tillåta restauranger att sälja take away-vin. Enligt förslaget skulle man få köpa med sig svaga alkoholdrycker, dvs öl och vin, fram till klockan nio på kvällen.

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 13 kl. 09:34

Robbie betalade för att lämna Take That


Det kan kosta skjortan att bryta ett kontrakt i musikbranschen. Det vet artisten Robbie Williams, som i en radiointervju med BBC avslöjar att han betalade 1,5 miljoner brittiska pund, knappt 16 miljoner kronor, för att få lämna Take That tidigare än vad som egentligen var tänkt.Gruppen bestod ursprungligen av fem unga killar och hade sin storhetstid under 1990-talet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tekniska nämnden: Hangö borde låna pengar för undergång

Den planerade tunneln för fotgängare och cyklister under järnvägen i Hangö är dyr. Tekniska nämnden är oroad över att tunnelbygget gör att andra viktiga investeringar måste skjutas på framtiden..

YLE - 45 minuter sedan

Arbetet för ny drogförebyggande modell går framåt – men vuxna upplever att det är svårt att nå fram till de unga

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..

YLE - 1 timme sedan

Så här fungerar blockkedjor – Martin Wichmann jobbar med dem: "Branschen blir mycket viktig i framtiden men Finland motverkar oss"

Pengar, innovation och kunnande har under senare tid strömmat in till uppstartsföretag som sysslar med blockkedjeteknik. Företagen sysselsätter flera finländare, men främst utomlands. De upplever att det inte är lockande att bilda sådana här företag i Finland eller att stanna kvar här..

YLE - 1 timme sedan

20-års åldersgräns för rökning och högst två dosor snus med från utlandsresan – så ska Finland bli nikotinfritt

Finland ska vara rökfritt år 2030. För att det ska bli verklighet föreslår Social- och hälsovårdsministeriet en lång rad åtgärder som borde genomföras under de kommande regeringsperioderna..

YLE - 10 timmar sedan

Riva, sälja eller renovera - här är Hangö Hyreshus framtidsplaner

Om två år skall Hangö Hyreshus vara på fötter hoppas vd Petra Lindström. Att en frivillig företagssanering beviljades blev startskottet på förändringsprocessen..

YLE - 11 timmar sedan

E-U: Föräldrar oroliga över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis

Föräldrar är oroade över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis. Daghemmets föräldraförening har varit i kontakt med stadens fastighetsavdelning och inomhusluftsgrupp..

YLE - 11 timmar sedan

Raseborg kan tänka sig att mäta inomhusluften i flera skolor

Inomhusluften i tre skolor i Raseborg skulle kunna kartläggas för att få reda på vilka symtom elever och personal har..

YLE - 11 timmar sedan

Unga i Grankulla använder allt oftare cannabis på hemmafester enligt polisen – alkohol och droger uppges säljas i stadens skejtpark

Alkohol och droger uppges säljas till barn och unga i skejtparken i Grankulla. Granhultsskolan har informerat föräldrarna om det här. Närpolis Juuso Siren har hört om försäljningen, men inte sett den själv.

YLE - 11 timmar sedan

Partibarometer: SDP får de positivaste reaktionerna, Vänsterförbundet passerade Samlingspartiet

SDP har passerat De gröna som det parti som finländarna förhåller sig mest positiva till. Samtidigt har Vänsterförbundet gått om Samlingspartiet..

YLE - 11 timmar sedan

Regeringspartiernas riksdagsgrupper: Åland får inte en egen EU-parlamentariker

I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14. Det har varit tal om att ge det extra mandatet till Åland, men nu har regeringens riksdagsgrupper bestämt att det inte kommer att ske..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.