HBL > Ekonomi

Saturday, 31 October, 14:18

HBL - 24 maj 13 kl. 15:45

Eftertraktad museistatus glöms bortAtt bli av med ställningen som landskapsmuseum skulle vara en stor förlust för museet i Raseborg. Det gäller både prestige och ekonomi.? Inom stadens ledning och bland tjänstemän och förtroendevalda har man haft svårt att förstå vad det innebär att vi är ett landskapsmuseum. Då är det klart att det är komplicerat för vanliga invånare också, säger museichef Dan Lindholm. Dåvarande Ekenäs museum utnämndes till landskapsmuseum för västra Nyland enligt Undervisnings- och kulturministeriets beslut 1985.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Raseborg, Dan Lindholm, Ekenäs, Nyland, Undervisnings, Högfors, Nylands, Raseborgs, Lindholm, Schjerfbeckutställningen, Gustav Björkstrand, Lojo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eftertraktad, museistatus, glöms, bort
Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 06:00

Eftertraktad duo gör succé på äldreboenden

Musikkollegorna Arne Castell och Börje Färm har tillbringat sommaren med att spela på äldreboenden runt om i Skåne. ”Det är roligt att roa de äldre”, säger Arne Castell.
Under sommaren har musikvännerna Arne Castell och Börje Färm spelat på äldreboenden runt om i Skåne.

YLE - 30 aug 17 kl. 15:39

Postens tack till tidningsutdelare för 33 års tjänst: 60 procent bort från lönen

I Kyrkslätt bor det en man som är besviken på det finländska samhället - och alldeles speciellt på Posten som arbetsgivare. Han har ägnat nästan hela sitt liv åt sitt arbete där. - Jag har alltid litat på att det finländska systemet är uppbyggt så att en arbetstagare inte kan behandlas så här.

YLE - 15 mar 17 kl. 09:20

Fiskare missnöjd med NTM-centralen: "30 skarvar ger ingen effekt"

Fiskaren Martin Talvitie i Malax är inte nöjd med NTM-centralens beslut om skarvproblematiken i Korsnäs-Malax fiskeområde. Nu får man skjuta skarv, men i allt för liten utsträckning. NTM-centralen har beviljat Korsnäs-Malax fiskeområde tillstånd att skjuta skarvar och olja ägg.

Kristianstadsbladet - 18 jan 13 kl. 09:37

Träffar dansk klubb i dag

I dag tränar Mjällbys kultspelare med storsatsande Lyngby. Kristianstadsbladet kan avslöja att Robin Cederberg är i Köpenhamn just nu. Danskarna letar efter en mittback och Cederberg är het.

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 10:59

Fritt fram för fisken

SIMRISHAMN Ett vandringshinder i Tommarpsån avlägsnades under bron vid Östra Herrestad utanför Gärsnäs i måndags.
Nu kan fiskarna vandra vidare upp eller ner i ån.– Vi såg dels till att fiskarna ska kunna ta sig förbi bron, dels skapa hålor där de kan vila sig, säger Jonas Svensson från Skånesten.

BT - 14 mar 11 kl. 16:15

Urmakaren låser dörren

Nu får det vara slut på stölder menar ägaren till Jälmers Ur, Borås äldsta uraffär, som nu låser dörren för sina kunder. Som första affär i city har man installerat ett nytt dörrsystem som gör att kunderna nu måste vänta på sin tur utanför affären innan dörren låses upp av personalen. - Vi har satsat 160.

BLT - 14 jun 11 kl. 10:03

Arne Erkers fantastiska formsaga

Det här är en överraskningarnas utställning.
Arne Erkers var en lika anonym som framgångsrik designer, en av de främsta vid Kockums Emaljverk.
Nu visas för första gången hans fantastiska gärning på Karlshamns konsthall.

Nyheter 24 - 27 jul 11 kl. 13:28

Lista: NHL-stjärnorna som letar klubb


Silly Season pågår för fullt i världens största hockeyliga men det finns fortfarande stora spelare som är kontraktslösa. Vissa har förlängt, andra bytts bort och några lämnat för spel i Europa. Kvar står de spelare som ännu inte hittat någon klubb till nästa NHL-säsong och som lär greppa varje halmstrå som finns för att få ett kontrakt på rätt sida av Atlanten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.