Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:40

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göingefår , stark, kritik
Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Stor nedskräpning vid gård i Östra Göinge

Ett anonymt tips hur nu lett till att Östra Göinge kommuns miljöenhet undersöker nedskräpning vid en bostad i Östra Göinge. .

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 08:59

Östra Göinge står väl rustad för framtiden

Svar till Mats Rosenqvist och Petra Wagnell (SD) KB 131118
Ni oroar er för Östra Göinge kommuns ekonomi. Grunden för er oro är Karl-Erik Innalas (S) suckande, stånkande och stönande över hur osäker framtiden är. Men det ska ni inte bry er om, för så låter han låter alltid.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 07:30

Östra Göinge anmäls för barnvägran

Även Migrationsverket anmäler Östra Göinge kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Kommunens agerande när det gäller ensamkommande flyktingbarn kan bli prejudicerande. Samtidigt reagerar presschefen över Tommy Aspegrens kritik mot myndigheten.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 17:00

”Jag tar ansvar för Östra Göinge”

Bäste Jahangir. Du skriver i din insändare att jag inte tagit ansvar för Östra Göinge i min roll som kommunstyrelsens ordförande. Jag har tagit ansvar för Östra Göinge och stått i frontlinjen för vår kritik mot regeringen och migrationsverket för deras oförmåga att skapa ett rättvist flyktingmottagande i landets alla kommuner..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:30

Östra Göinge tar över 100 kliv upp

Östra Göinge klättrar över hundra placeringar på nyföretagarbarometern. 2012 låg man på plats 269 och 2013 är man 128:e bästa kommun på nyföretagande.
– Det är fantastiskt trevligt.

Kristianstadsbladet - 14 jan 16 kl. 03:00

Stark ökning av busstrafik i Östra Göinge ger mer

Bussåkandet i Östra Göinge har ökat rejält under förra året. Ökningen för 545:an är en av de största i Skåne. Nu vill kommunen satsa på tätare turer..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Snart kan du slippa jobbiga Instagram-vänner

Har du vänner som du följer på Instagram som lägger upp alldeles för många ointressanta bilder, som du inte kan avfölja utan att riskera vänskapen? Inom kort kommer den bildbaserade sociala plattformen tillåta alla användare att gömma inlägg från enskilda kontakter.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Man åtalas för elpistolsmuggling

En 27-årig man åtalas i Blekinge tingsrätt för elpistolsmuggling. De 19 elpistolerna låg i kartonger med bilder på ficklampor. Mannen hävdar att han trodde att det verkligen var ficklampor i dem och att han hade tänkt sälja dem vidare eller ge bort dem som presenter, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Mörck och Hultén i Jöbacks show

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Sju mål och på väg mot rekordsäsong

Kristianstadsbladets fotbollsblogg presenterar veckans elva. Nu är säsongens sjunde upplaga klar..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kvinna hittad död - hemvårdens rutiner brast

En kvinna som vårdades i hemmet med extra tillsyn hittades död. Nu gör Landskrona kommun en lex Sarah-anmälan och inför nya rutiner. Hemvårdspatrullen som skulle ha besökt kvinnan under natten hade inte fått information om extra tillsyn.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Gymnasieelever i kontakt med rymden

Elever på Viktor Rydbergs gymnasieskola i Stockholm hade ett unikt samtal på tisdagen - via amatörradio fick de kontakt med astronauten Scott Tingle på den internationella rymdstationen ISS. På ISS pågår en rad forskningsprojekt och eleverna på Viktor Rydbergs gymnasieskola ville veta mer.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Färre hbtq-personer i Hollywoodfilmer

Representationen av hbtq-personer i filmer från de stora filmbolagen i Hollywood gick ned under förra året, visar en rapport från intresseorganisationen Glaad (Gay & lesbian alliance against defamation).(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Absurt att de som har jobb måste lämna Sverige

… när de som inte har skyddsskäl får stanna..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Moskébrand utreds som misstänkt hatbrott

Moskébranden i Hässleholm i lördags kväll utreds som ett misstänkt hatbrott. - När en person eller grupp angrips på grund av etnisk bakgrund, trosuppfattning eller sexuell läggning rubriceras det som hatbrott.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nära 400 migranter räddade i Sahara

Nära 400 afrikanska migranter hittades av en räddningsstyrka i Sahara i norra delen av Niger i förra veckan, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM).(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.