Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 21 August, 08:01

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 09:48

Östra Göinge får stark kritikKommunens handläggning och förfarande i samband med att ett litet barn omhändertogs enligt LVU, lagen av vård av unga, har granskats av Socialstyrelsen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Göinge, LVU, Socialstyrelsen, Östra Göinge, Var, Strand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göingefår , stark, kritik
Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 08:59

Östra Göinge står väl rustad för framtiden

Svar till Mats Rosenqvist och Petra Wagnell (SD) KB 131118
Ni oroar er för Östra Göinge kommuns ekonomi. Grunden för er oro är Karl-Erik Innalas (S) suckande, stånkande och stönande över hur osäker framtiden är. Men det ska ni inte bry er om, för så låter han låter alltid.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 07:30

Östra Göinge anmäls för barnvägran

Även Migrationsverket anmäler Östra Göinge kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Kommunens agerande när det gäller ensamkommande flyktingbarn kan bli prejudicerande. Samtidigt reagerar presschefen över Tommy Aspegrens kritik mot myndigheten.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 17:00

”Jag tar ansvar för Östra Göinge”

Bäste Jahangir. Du skriver i din insändare att jag inte tagit ansvar för Östra Göinge i min roll som kommunstyrelsens ordförande. Jag har tagit ansvar för Östra Göinge och stått i frontlinjen för vår kritik mot regeringen och migrationsverket för deras oförmåga att skapa ett rättvist flyktingmottagande i landets alla kommuner..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:30

Östra Göinge tar över 100 kliv upp

Östra Göinge klättrar över hundra placeringar på nyföretagarbarometern. 2012 låg man på plats 269 och 2013 är man 128:e bästa kommun på nyföretagande.
– Det är fantastiskt trevligt.

Kristianstadsbladet - 14 jan 16 kl. 03:00

Stark ökning av busstrafik i Östra Göinge ger mer

Bussåkandet i Östra Göinge har ökat rejält under förra året. Ökningen för 545:an är en av de största i Skåne. Nu vill kommunen satsa på tätare turer..

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 08:00

Färre flyktingar till Östra Göinge

Östra Göinge kommun vill ta emot färre flyktingar framöver. Det nya avtalet med Migrationsverket innebär en minskning från 30 till 20 flyktingar om året.
Under åren 2007- 2010 har Östra Göinge kommun haft ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 30 stycken flyktingar per år.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Bolt: Ska visa att folk har fel

Det första träningspasset med Central Coast Mariners gav inget svar på om världens snabbaste man, jamaicanen Usain Bolt, kan få ett proffskontrakt i fotboll. På sin 32-årsdag inledde han sin provperiod med det australiska A-leaguelaget inför ett stort medieuppbåd.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kartläggning ska minska viltolyckorna

Hittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. Nu kartlägger Trafikverket vilka vägsträckor som behöver bli säkrare för att minska olyckorna, rapporterar Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Iran avtäcker nytt stridsflygplan

Iran har presenterat ett nytt stridsflygplan, rapporterar den statliga iranska nyhetsbyrån Tasnim. Flygplanet, som avtäcktes i presidenten Hassan Rohanis närvaro, heter Kowsar och är enligt Tasnim helt Irantillverkat.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bilbrand i Sölvesborg. Stor brand i Strömsnäsbruk..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hanif Bali svarar efter vapenbilderna

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kommenterar nu situationen som uppstått sedan han publicerat bilder av sig själv med vapen på Facebook. Det handlar om två bilder, varav han plockat bort en.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Gudrun Schyman: "Inte en fråga om - utan när"

Feministiskt Initiativ etablerar sig på allt fler orter i landet, och inför höstens val finns feministiska kandidater i över 40 kommuner. Samtidigt fortsätter partiet sin strävan efter en plats i riksdagen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Avicii prisades postumt på MTV-gala

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt på nattens MTV-gala Video Music Awards, rapporterar Variety. Han prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt "Lonely together".(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kina och El Salvador upprättar band

Kina och El Salvador har etablerat diplomatiska förbindelser. Ländernas utrikesministrar signerade under tisdagen ett dokument om de nya banden vid en ceremoni i Peking. Taiwan meddelade strax före ceremonin att landet brutit sina diplomatiska förbindelser med El Salvador.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Prinsessan Estelle börjar förskoleklass

Prinsessan Estelle börjar på tisdagen i förskoleklass på friskolan Campus Manilla ute på Djurgården i Stockholm. Skolan har två klasser per årskurs och 500 elever i grundskolan. - Det är ett beslut kronprinsessparet har fattat.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Brand i byggnad och bilar

En butik i bottenplanet till ett bostadshus i Strömsnäsbruk i Småland började brinna vid 03. 30-tiden natten till tisdagen. Branden spred sig även till tre närliggande bilar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.