Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 19 October, 23:35

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göingefår , stark, kritik
Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 08:59

Östra Göinge står väl rustad för framtiden

Svar till Mats Rosenqvist och Petra Wagnell (SD) KB 131118
Ni oroar er för Östra Göinge kommuns ekonomi. Grunden för er oro är Karl-Erik Innalas (S) suckande, stånkande och stönande över hur osäker framtiden är. Men det ska ni inte bry er om, för så låter han låter alltid.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 07:30

Östra Göinge anmäls för barnvägran

Även Migrationsverket anmäler Östra Göinge kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Kommunens agerande när det gäller ensamkommande flyktingbarn kan bli prejudicerande. Samtidigt reagerar presschefen över Tommy Aspegrens kritik mot myndigheten.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 17:00

”Jag tar ansvar för Östra Göinge”

Bäste Jahangir. Du skriver i din insändare att jag inte tagit ansvar för Östra Göinge i min roll som kommunstyrelsens ordförande. Jag har tagit ansvar för Östra Göinge och stått i frontlinjen för vår kritik mot regeringen och migrationsverket för deras oförmåga att skapa ett rättvist flyktingmottagande i landets alla kommuner..

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:30

Östra Göinge tar över 100 kliv upp

Östra Göinge klättrar över hundra placeringar på nyföretagarbarometern. 2012 låg man på plats 269 och 2013 är man 128:e bästa kommun på nyföretagande.
– Det är fantastiskt trevligt.

Kristianstadsbladet - 14 jan 16 kl. 03:00

Stark ökning av busstrafik i Östra Göinge ger mer

Bussåkandet i Östra Göinge har ökat rejält under förra året. Ökningen för 545:an är en av de största i Skåne. Nu vill kommunen satsa på tätare turer..

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 08:00

Färre flyktingar till Östra Göinge

Östra Göinge kommun vill ta emot färre flyktingar framöver. Det nya avtalet med Migrationsverket innebär en minskning från 30 till 20 flyktingar om året.
Under åren 2007- 2010 har Östra Göinge kommun haft ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 30 stycken flyktingar per år.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Svensk radiodokumentär vann Prix Europa

Dokumentären "Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna" om nazistbomberna i Göteborg 2016 har vunnit första pris i kategorin Current affairs i den prestigefyllda tävlingen Prix Europa.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Guidetti utanför truppen i Alaves seger

John Guidetti gjorde sitt första landslagsmål sedan 2016 mot Slovakien tidigare i veckan. Men väl tillbaka i den spanska klubbfotbollen hamnade svensken utanför Alaves trupp för andra matchen i rad.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Matice Kamara fick lämna "Idol"

Efter att ha kanaliserat Jay-Z i "Empire state of mind" fick deltagaren Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna "Idol". - Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarande, säger han efter beskedet.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Sixten i nyckelroll inför slutspurten: ”Vi har allt i egna händer”

Kontraktet med Malmö FF går ut efter säsongen – men Åhussonen Sixten Mohlin sitter i ett bra förhandlingsläge efter att ha stått 16 allsvenska matcher för Dalkurd. – Det finns lite intresse, allsvenskan är ett bra skyltfönster, säger 22-åringen, vars mål är att rädda kvar klubben i allsvenskan..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Makedoniens parlament sade ja till namnbyte

Det makedonska parlamentet har röstat igenom en ändring av konstitutionen som gör att landet kan byta namn. Debatten om att byta namn till Nordmakedonien har pågått sedan i måndags i parlamentet. 80 av de 120 ledamöterna röstade för ett namnbyte, vilket precis räckte för att lösa frågan.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Åhus fortsätter att vinna i handbollstvåan

Åhus Handboll fortsätter att plocka segrar i division II-handbollen. På fredagskvällen kom fjärde raka segern när H65 Höör sattes på plats med segersiffrorna 22-16 (11–9). – Vi vinner den här matchen tack vare vårt försvarsspel, säger Åhustränare Mattias "Jösse" Jönsson..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sverige illa ute mot Tjeckien

Sveriges innebandyherrar hade det tufft mot Tjeckien i den första matchen i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Uppsala. Blågult hade ledningen med 2-1 efter den första perioden men tappade till 3-3 i andra.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Paloma Faith ska spela "Batman"-skurk

Brittiska sångerskan Paloma Faith kommer att spela antagonist i den nya serien "Pennyworth". Serien är en spinoff i "Batman"-universumet och handlar om Alfred Pennyworth, butler till Bruce Wayne alias Batman, med samma manusförfattare som till "Gotham".(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Richard Hanisch: ”Det är dubbla känslor just nu”

Richard Hanisch fick ett varmt mottagande av IFK-supportrarna. – Jag blev helt tagen och det gjorde mig varm inombords. Samtidigt så känns det surt att stå här nu och förlorat med en boll, säger Hanisch till Bladetsporten direkt efter matchen..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

En debut att minnas: "Bara massa glädje”

NM på hemmaplan. Då firade debutanten Max Forsback med en touchdown inför hemmapubliken. – Det vara bara massa glädje, säger den 17-årige Predators-spelaren efter 38–0-segern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.