Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 22 January, 02:51

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 09:48

Östra Göinge får stark kritikKommunens handläggning och förfarande i samband med att ett litet barn omhändertogs enligt LVU, lagen av vård av unga, har granskats av Socialstyrelsen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Göinge, LVU, Socialstyrelsen, Östra Göinge, Var, Strand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göingefår , stark, kritik
Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 08:59

Östra Göinge står väl rustad för framtiden

Svar till Mats Rosenqvist och Petra Wagnell (SD) KB 131118
Ni oroar er för Östra Göinge kommuns ekonomi. Grunden för er oro är Karl-Erik Innalas (S) suckande, stånkande och stönande över hur osäker framtiden är. Men det ska ni inte bry er om, för så låter han låter alltid.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 07:30

Östra Göinge anmäls för barnvägran

Även Migrationsverket anmäler Östra Göinge kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Kommunens agerande när det gäller ensamkommande flyktingbarn kan bli prejudicerande. Samtidigt reagerar presschefen över Tommy Aspegrens kritik mot myndigheten.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 17:00

”Jag tar ansvar för Östra Göinge”

Bäste Jahangir. Du skriver i din insändare att jag inte tagit ansvar för Östra Göinge i min roll som kommunstyrelsens ordförande. Jag har tagit ansvar för Östra Göinge och stått i frontlinjen för vår kritik mot regeringen och migrationsverket för deras oförmåga att skapa ett rättvist flyktingmottagande i landets alla kommuner..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Kristianstadsbladet - 04 apr 14 kl. 09:30

Östra Göinge tar över 100 kliv upp

Östra Göinge klättrar över hundra placeringar på nyföretagarbarometern. 2012 låg man på plats 269 och 2013 är man 128:e bästa kommun på nyföretagande.
– Det är fantastiskt trevligt.

Kristianstadsbladet - 14 jan 16 kl. 03:00

Stark ökning av busstrafik i Östra Göinge ger mer

Bussåkandet i Östra Göinge har ökat rejält under förra året. Ökningen för 545:an är en av de största i Skåne. Nu vill kommunen satsa på tätare turer..

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 08:00

Färre flyktingar till Östra Göinge

Östra Göinge kommun vill ta emot färre flyktingar framöver. Det nya avtalet med Migrationsverket innebär en minskning från 30 till 20 flyktingar om året.
Under åren 2007- 2010 har Östra Göinge kommun haft ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 30 stycken flyktingar per år.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Indisk fiskebåt med migranter försvunnen

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg på Nya Zeeland. Båten lämnade hamnen Munambam i Kerala den 12 februari.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Åtalas för misshandel av sin sambo

En man som misstänks för att ha misshandlat och kränkt sin sambo upprepade gånger åtalas för grov kvinnofridskränkning, skriver Sundsvalls Tidning. Enligt åtalet har han även hotat henne och hennes barn till livet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ungdomar återlämnade tiggda pengar

Tre pojkar som har samlat in pengar till en skolresa till Spanien har lämnat tillbaka de totalt omkring 300 kronor de fått. Orsaken är att skolresan var påhittad.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Just nu: Tågtrafik stoppad efter polisingripande

Polisen i Kronoberg har gripit en internationellt efterlyst person under måndagskvällen. I samband med insatsen har det under kvällen och natten orsakat problem i tågtrafiken..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Språk och byråkrati hindrar invandrare att få jobb

Det finns flera problem som hindrar invandrade akademiker att få jobb i Skåne. Ett av de största är språkkunskaper och att SFI inte räcker till. Några andra är informella regler och stelbenta, byråkratiska system..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Byråkrati satte flera käppar i hjulet för nyanländ akademiker

Rami Iskif är nyanländ med ett farmaceutisk examen. Han kom till Sverige 2015 och kämpade för att lära sig språket och hitta ett jobb. Efter många byråkratiska hinder valde han att studera till en master, men han är bekymrad för framtiden..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

August: "Aldrig varit så påverkad av en roll"

Tanten tar revansch på bioduken. I "Britt-Marie var här" spelar Pernilla August en 63-åring som aldrig drar på smilbanden – tills hon tvingas lämna allt för en multikulturell avfolkningsort. ”Jag har aldrig varit så påverkad av en roll”, säger hon..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Utbildning för äldre har fått en nytändning

Osäker på hur du ska få dagarna att gå som pensionär? Så tänkte Ingrid Johansson – och nappade på Glimåkra folkhögskolas projekt Seniorakademi. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Nöje: ”Gör varje dag till ett år”

De senaste två åren har han bara synts i filmsnuttar på Facebook där han har närmare 300 000 följare. Men ‒ till helgen ses han i Kristianstad, folkkäre ”Dag-Otto” .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rörd Wiberg tog emot hederspriset

Idrottsakademins hederspris gick i år till förra alpinstjärnan Pernilla Wiberg. Och hennes tacktal blev ett av de mest tårframkallande för dagen. Både för Wiberg själv och kanske framför allt för hennes mamma som var på plats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.