Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 27 May, 04:54

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"
"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August. En djefla utställning" korsbefruktade scenografi, konst, dramatik och musik. Man lyfter också fram den Strindbergska närvaron på sociala medier som Twitter: "Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans".
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
En, Forum, Liljevalchs, August Strindberg, August, Strindbergska, Twitter, Ulla Kassius, Strindbergsutställningen, Stockholm, Guldpris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pristill En , djefla, utställning
Västerbottens Folkblad - 16 maj 13 kl. 09:25

Pris till ?En djefla utställning?

?En djefla utställning? har utsetts till årets bästa utställning 2012.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 09:55

Premiärlyftet för "en djefla utställning"

Du har väl inte missat att det är Strindbergsåret i år? I huvudstaden råder rena August Strindbergsyran, 100 år efter nationalskaldens död. Och i Selma Lagerlöf-land ger man förstås en hjälpande hand!.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 06:00

Utställning med fantastisk inramning

Det kunde inte ha varit mer välregisserat. Utställningsområdet vid Näset badade i sol och Street Freaks Summermeet 2014 blev den succé arrangörerna hoppats. Mustangklubbens 50 år firades med en särskild utställning i utställningen och pris till finaste bil i klassen gick till Malin Sjödins röda Fastback från 1965..

Nerikes Allehanda - 04 mar 14 kl. 14:23

Kan vinna pris för årets utställning

Museet Tekniska Kvarnen kan bli Årets utställning 2013 för utställningen Kretsloppslandet..

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Skadedrabbat Pelister föll: ”Brister i kvalitet”

Laget saknade inte bara nyckelspelarna Fisnik Shala, Adel Mekic och Filip Jankulovski. MF Pelister drog på sig nya skador när laget förlorade mot Staffanstorp United på lördagseftermiddagen. – Vi brister i kvalitet och räcker inte till, säger Pelister-tränaren Goran Popovski..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Gamla klubbor fick ny chans att svingas

Golf brukar inte förknippas med loppis. Men när Golfens dag arrangerades under lördagen passade Trelleborgs golfklubb på att sälja begagnad utrustning och därmed dra in lite pengar till klubbens juniorspelare..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Sundqvist projektil startskott till IFK-vändning

Illa ute efter två snöpliga hörnmål i kraftig motvind. Men IFK Trelleborg knöt nävarna och med tio sekunder kvar av matchen fastställde Vera Aall Flood vändningen och seger 3–2. – Det är jätteviktigt att vinna såna här matcher, säger IFK-tränaren Mehmed Celam..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 00:01

Upp till varje kommuninvånare att ta sitt ansvar för att handeln i kommunen

Detta är våra svar på de frågor som fanns i Näringslivsbilagan (den 7 maj)..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 00:01

Ellen elva månader

Trelleborgs Allehanda - Igår: 00:01

Alba ett år

Ingress här....

Trelleborgs Allehanda - Igår: 00:01

Satsar för att undvika personalflykt

Trots en satsning i lönerevisionen blev utfallet inte som väntat. Nu vill regionen satsa mer på medicinska sekreterare — för att inte hamna i samma situation som med sjuksköterskorna..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Superbyten räddade IFK: ”Visade en oerhörd kvalitet”

Betongförsvaret från försäsongen är som bortblåst i IFK Trelleborg. I förra omgången släppte laget in tre mot Kulladal – på lördagen blev det fyra insläppta mot bottenlaget Wormo. Ändå blev det tre poäng mycket tack vare lyckade byten i halvtid.

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Riffet laddade upp med skivmässa

Att vinylskivorna fått ett nytt uppsving märktes inte riktigt under lördagens skivmässa i Parken. Arrangörerna trodde att det fina vädret gjorde att folk valde utomhusaktiviteter i stället..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Väder: SMHI backar på vädervarning

Ännu finns risk eller chans för nederbörd i sydöstra Skåne, men SMHI backar nu när det gäller varningen för sträng åska..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.