Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 17 February, 20:38

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"
"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August. En djefla utställning" korsbefruktade scenografi, konst, dramatik och musik. Man lyfter också fram den Strindbergska närvaron på sociala medier som Twitter: "Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans".
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
En, Forum, Liljevalchs, August Strindberg, August, Strindbergska, Twitter, Ulla Kassius, Strindbergsutställningen, Stockholm, Guldpris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pristill En , djefla, utställning
Västerbottens Folkblad - 16 maj 13 kl. 09:25

Pris till ?En djefla utställning?

?En djefla utställning? har utsetts till årets bästa utställning 2012.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 09:55

Premiärlyftet för "en djefla utställning"

Du har väl inte missat att det är Strindbergsåret i år? I huvudstaden råder rena August Strindbergsyran, 100 år efter nationalskaldens död. Och i Selma Lagerlöf-land ger man förstås en hjälpande hand!.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 06:00

Utställning med fantastisk inramning

Det kunde inte ha varit mer välregisserat. Utställningsområdet vid Näset badade i sol och Street Freaks Summermeet 2014 blev den succé arrangörerna hoppats. Mustangklubbens 50 år firades med en särskild utställning i utställningen och pris till finaste bil i klassen gick till Malin Sjödins röda Fastback från 1965..

Nerikes Allehanda - 04 mar 14 kl. 14:23

Kan vinna pris för årets utställning

Museet Tekniska Kvarnen kan bli Årets utställning 2013 för utställningen Kretsloppslandet..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning

Foto: Tomas Nyberg
Hur kan man köra bil på en äppelskrutt? Det är tanken att besökaren på Trelleborgs biogascenter ska lära sig. På fredag öppnar en ny utställning om hur organiska material förvandlas till fossilfritt bränsle.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhet

Vellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Cavalli-Björkman het när HBK bjöd på målkalas

Precis enligt planen hade Trelleborg HBK inga problem med att hemmabesegra Vinslöv i division två. Även om laget släppte in onödigt många mål. – Vi snackar inte ordentligt i försvaret, men får in våra mål och kämpar på, säger Emilia Cavalli-Björkman..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

PIK vände underläge till seger

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Bödvar Bjarki och Sigurd Digre är namn vi alla borde kunna

Mytiska hjältar som Akilles och Perseus lär vi oss om, men hur många känner till nordiska hjältar som Bödvar Bjarki, Sigurd Digre och Svipdag, yxkämpen? När det kommer till hjältar går vi över ån efter vatten, anser arkeologen Carl Mikael Bengtsson. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Borgen nära full pott i bowlingettan

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Bilist körde av vägen

En personbil välte vid en singelolycka på Kämpingevägen utanför Hammarlöv..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Mellon ger honom bra vibrationer

Robin Larsson har många intressen, men musikintresset är stort. Det är nog till och med det intresse som tar störst plats i lägenheten, med tanke på hans hundratals vinyler och kassetter. – Jag har sett både den svenska och den internationella tävlingen varje år sedan 2001, men egentligen började det nog redan i dagisåldern, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Pirates hoppas på publik när storklubb gästar

Efter segern mot Eos senast hoppas Trelleborg Pirates inte bara på nya poäng när tabelltrean AIK väntar. Klubben hoppas också att AIK ska locka besökare. – Det kan nog bli en 15-20 AIK:are som kommer, säger Thomas Nilsson, verksamhetsansvarig i Trelleborg Pirates..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Det här har TFF fokuserat på i Spanien: ”Rätt överens”

Sedan i måndags är Trelleborgs FF herrtrupp i Spanien på träningsläger. TA-sporten ringde upp TFF-tränaren Patrick Winqvist för en lägeskoll..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Trots konkursen – Qvarfort tror på höghus 2020

Trots uteblivna miljoner och brutna avtal tror konkurssatta Abitares vd Tommy Qvartfort att 16-våningshuset på Hamngatan kommer att bli verklighet. – Jag har gott hopp om att det här ska landa på ett bra sätt, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.