Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 17 November, 18:35

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"
"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August. En djefla utställning" korsbefruktade scenografi, konst, dramatik och musik. Man lyfter också fram den Strindbergska närvaron på sociala medier som Twitter: "Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans".
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
En, Forum, Liljevalchs, August Strindberg, August, Strindbergska, Twitter, Ulla Kassius, Strindbergsutställningen, Stockholm, Guldpris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pristill En , djefla, utställning
Västerbottens Folkblad - 16 maj 13 kl. 09:25

Pris till ?En djefla utställning?

?En djefla utställning? har utsetts till årets bästa utställning 2012.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 09:55

Premiärlyftet för "en djefla utställning"

Du har väl inte missat att det är Strindbergsåret i år? I huvudstaden råder rena August Strindbergsyran, 100 år efter nationalskaldens död. Och i Selma Lagerlöf-land ger man förstås en hjälpande hand!.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 06:00

Utställning med fantastisk inramning

Det kunde inte ha varit mer välregisserat. Utställningsområdet vid Näset badade i sol och Street Freaks Summermeet 2014 blev den succé arrangörerna hoppats. Mustangklubbens 50 år firades med en särskild utställning i utställningen och pris till finaste bil i klassen gick till Malin Sjödins röda Fastback från 1965..

Nerikes Allehanda - 04 mar 14 kl. 14:23

Kan vinna pris för årets utställning

Museet Tekniska Kvarnen kan bli Årets utställning 2013 för utställningen Kretsloppslandet..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning

Foto: Tomas Nyberg
Hur kan man köra bil på en äppelskrutt? Det är tanken att besökaren på Trelleborgs biogascenter ska lära sig. På fredag öppnar en ny utställning om hur organiska material förvandlas till fossilfritt bränsle.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Bostad: Klart för 40 hyresrätter

Nu är det klart vilken byrå som får bygga hyresrätter vid Falsterbogatan..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Stopp vid tomtgränsen

Det är dags för en skattereform. En som tar itu med utgifterna..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Patienter skickas vidare när hyrläkare blir färre

Region Skåne minskar antalet hyrläkare till gynekologmottagningen på lasarettet. Följden blir ytterst begränsade öppettider och patienter som måste åka till andra mottagningar..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Museet fylls av träiga gubbar

Truliga, pliriga och underfundiga gubbar – och några gummor – befolkar Trelleborgs Museum. Den jättesamling av snidaren Kjell Hallonsténs verk som nu visas kommer till största delen från trelleborgares hem. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Åtal: Gjorde inbrott på lasarettet

En 46-årig man bosatt utanför Trellebog har åtalats för bland annat försök till stöld efter att ha krossat en ruta till lasarettet. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Färre nyanlända anvisas till Trelleborg nästa år

Länsstyrelsen i Skåne anvisar 101 nyanlända invandrare till Trelleborgs kommun 2018. Det är 39 personer färre än i år..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

”Centrum och Hedvägen kompletterar varandra”

Shoppingen vid McDonalds på Hedvägen har tagit fart. Men konkurrerar den med centrumhandeln? Nej, säger Företagarnas ordförande Frans Hellstrand och centrumledare Lotta Wahlqvist..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Brott: Plånboksstöld på Valen

En besökare i Ica Supermarkets spelhörna på Valen blev på torsdagseftermiddagen av med sin plånbok..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

De snokar i naturen

Högt mot den blånande skyn flög drakarna vid Skåre skansar när Natursnokarna, Naturskyddsföreningens barnverksamhet, hade sin sista träff för terminen i söndags...

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Hus ligger för nära gasledning

När Swedegas flyginspekterade gasledningen på det svenska stamnätet mellan Trelleborg och Malmö visade det sig att en hel del byggnader står för nära ledningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.