Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 14 December, 18:05

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"
"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August. En djefla utställning" korsbefruktade scenografi, konst, dramatik och musik. Man lyfter också fram den Strindbergska närvaron på sociala medier som Twitter: "Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans".
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
En, Forum, Liljevalchs, August Strindberg, August, Strindbergska, Twitter, Ulla Kassius, Strindbergsutställningen, Stockholm, Guldpris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pristill En , djefla, utställning
Västerbottens Folkblad - 16 maj 13 kl. 09:25

Pris till ?En djefla utställning?

?En djefla utställning? har utsetts till årets bästa utställning 2012.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 09:55

Premiärlyftet för "en djefla utställning"

Du har väl inte missat att det är Strindbergsåret i år? I huvudstaden råder rena August Strindbergsyran, 100 år efter nationalskaldens död. Och i Selma Lagerlöf-land ger man förstås en hjälpande hand!.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 06:00

Utställning med fantastisk inramning

Det kunde inte ha varit mer välregisserat. Utställningsområdet vid Näset badade i sol och Street Freaks Summermeet 2014 blev den succé arrangörerna hoppats. Mustangklubbens 50 år firades med en särskild utställning i utställningen och pris till finaste bil i klassen gick till Malin Sjödins röda Fastback från 1965..

Nerikes Allehanda - 04 mar 14 kl. 14:23

Kan vinna pris för årets utställning

Museet Tekniska Kvarnen kan bli Årets utställning 2013 för utställningen Kretsloppslandet..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning

Foto: Tomas Nyberg
Hur kan man köra bil på en äppelskrutt? Det är tanken att besökaren på Trelleborgs biogascenter ska lära sig. På fredag öppnar en ny utställning om hur organiska material förvandlas till fossilfritt bränsle.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Brott: Fängelse för dubbel spritsmuggling

Två män har dömts till sex respektive fyra månaders fängelse och utvisning för bland annat spritsmuggling. Brotten ägde rum både i Ystad och Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 5 minuter sedan

MP föreslår skattehöjning och p-avgifter

Precis som Socialdemokraterna vill Miljöpartiet göra stora satsningar på skolan. MP vill dock finansiera satsningen genom att bland annat införa p-avgifter och höja skatten. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Mer fika räddar inte staden

Städerna är på väg att förvandlas från handelscentrum till fikastråk med gymsamvete. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Första spadtaget i ett Skegrie som växer

Under fredagen togs det första spadtaget för de 27 nya bostäder som beräknas stå klara våren 2020. Byggprojektet är ännu ett i raden av satsningarna som görs i Skegrie. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Svend Dahl: Därför bör vi sänka förväntningarna på nästa regering

Det är dags att inse att regeringar inte kommer att se ut som förr. Det bli svårare att bilda handlingskraftiga majoriteter. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Stöld: Man la ut annons på Blocket – då kom tjuvar på besök

En man i Höllviken la ut en annons på Blocket om att han hade däck och fälgar till salu. Kort därefter kom tjuven på besök. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

S satsar 17 miljoner på skolan - tar pengar från framtida investeringar

Socialdemokraterna satsar 17 extra miljoner på skolan och lika mycket på socialen. Satsningarna betalas genom att offra en stor del av det överskottsmål som fullmäktige fattat beslut om för att klara framtida investeringar. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Anfallare klar för TFF

TFF förstärker offensiven. André Reinholdsson har skrivit på för tre år med laget..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Trelleborg: Inbrottstjuvar satte eld på byggbod

Tjuvarna nöjde sig inte med att stjäla. De satte även eld på kläder som fanns i boden på byggarbetsplatsen. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Nya styret utmanas av blocköverskridande opposition

Samtidigt som M och KD förbereder sig för att ta över makten i Trelleborg med stöd av SD, formerar sig nu övriga partier i en blocköverskridande opposition..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.