BT > Nyheter

Monday, 22 January, 15:22

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron återSverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll.
Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb att gå till. Arbetslösheten är hög-re än i våra grannländer.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Palmén, Borås, Kersti Skarland, Ulricehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill ge de unga, framtidstron, åter
DN - 12 apr 16 kl. 12:04

Unga kvinnor äter mer magsårsmedicin

Unga kvinnor äter allt mer magsårsmedicin och läkemedel mot depression. Det visar Socialstyrelsens läkemedelsstatistik..

YLE - 20 mar 17 kl. 17:03

Rapport visar: Majoriteten av de unga låter bli att rösta

Av de yngsta väljarna lät över två tredjedelar bli att rösta i det senaste kommunalvalet. Även unga vuxna, 25- 34 åringar, gick sällan till valurnan. Det finns runt 4,4 miljoner röstberättigade finländare i våra 295 kommuner.

BT - 11 mar 13 kl. 09:45

Unga lockas åter till politiken

Ryktet om de politiska ungdomsförbundens död är betydligt överdrivet. I Sjuhärad gick medlemssiffrorna upp 2012. De två jättarna tar nu gemensamma tag för att nå ännu högre höjder inför valet nästa år.

YLE - 20 apr 15 kl. 11:35

Unga riksdagsledamöter i Vasa valkrets

Medelåldern för de invalda ledamöterna från Vasa valkrets är 45 år. Sju av 16 invalda är under 40 år. Yngst är Antti Kurvinen (C) som fyller 29 i sommar.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 14:00

Unga delar med sig av erfarenheter

SVEDALA Integrationsprojektet Unga möter unga har slagit väl ut och i nästa vecka deltar fem ungdomsledare i en nätverksträff i Stockholm. ERWP.fif(2)Projektet ingår numera i det rikstäckande projektet PI, Passion och inkludering.

SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 07:38

565 unga Växjöbor riskerar att bli utan jobb

Känslan av att ha ett jobb att gå till är en känsla jag önskar att varje ung människa får känna. Det är en känsla som innefattar gemenskap, trygghet och stolthet. Ett jobb att gå till ger unga människor erfarenhet, frihet och kontakter att ta med sig vidare i livet.

YLE - 24 mar 17 kl. 09:54

Många unga stannar hemma på valdagen

I förra kommunalvalet var det totala valdeltagandet knappt 60 procent medan andelen under 25-åringar som röstade, var bara 30 procent. Experter ser inte ett slut på trenden. Eero Rämö är ordförande för Finlands ungdomsarbete Allians rf.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

HBL - 24 mar 13 kl. 12:00

Allt fler unga äter mediciner mot depression

Just nu äter 37 000 finländare i åldern 15?25 år någon sorts depressionsmedicin. Men ny forskning säger att medicinen i sig inte är någon garanti för bot.

YLE - 05 jul 13 kl. 04:23

Allt färre unga stadsbor tar körkort

Allt färre ungdomar i städer skaffar körkort. Ifjol tog bara drygt hälften av 18-åringarna i städerna körkort, visar uppgifter från Trafiksäkerhetsverket Trafi. 22-åriga Sofia Hägglund hör till den växande skaran av urbana unga som saknar körkort.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Tv-toppen: Miljonpublik såg idrottare hyllas

Galasäsongen har dragit igång. Nästan två miljoner tittare ville se när svenska idrottsstjärnor hyllades på "Idrottsgalan". Kvar på första platsen är SVT:s flaggskepp "På spåret" med över 2,5 miljoner tittare.

BT - 1 timme sedan

Forskare kritiserar "farlig" studie

I förra veckan publicerades en studie som visar hur det går att tillverka ett virus nära besläktat med smittkoppsviruset - med hjälp av internet. Livsfarligt, menar andra forskare som nu kritiserar publiceringen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Flera OS-åkare till världscupen i Seefeld

Fem OS-åkare finns med i den svenska längdtruppen till helgens världscuptävlingar i österrikiska Seefeld. Bland andra formstarka Ebba Andersson och Calle Halfvarsson. "Vi har flera starka åkare på plats", säger förbundskapten Rikard Grip.

BT - 45 minuter sedan

Gladiator hjälper skuldsatta med ekonomin

Som gladiatorn "Athena" stjälper hon människor i TV4. Men när "Lyxfällan" gör comeback hjälper Magdalena Kowalczyk personer i kris. - Jag måste säga att jag har tappat hakan lite över hur folk kan stoppa huvudet i sanden, säger hon till TT.

BT - 45 minuter sedan

"Transformers" kan vinna kalkonpris

Stora Hollywoodstjärnor och påkostade filmproduktioner kan vinna filmvärldens värsta pris. Razzie Awards prisar de sämsta insatserna inom film och störst risk att vinna har "Transformers: The last knight" som fått nio nomineringar.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Recension: Jan Töve skapar ordlös poesi

Lågmält, ömsint och roligt. Recensenten Jan Almlöf, tidigare chefredaktör för Tidningen FOTO, faller för Jan Töves fotobok ”Faraway Nearby”..

BT - 30 minuter sedan

Upprörda pensionärer blir blåsta på mer

En tusenlapp mindre i tjänstepension per månad - värre än tidigare besked. Det jäser i Pensionssverige sedan tiotusentals pensionärer, före detta kommun- och landstingsanställda, fått sina pensionsbesked i förra veckan. Nu väntar förhandlingar där facken kräver förändringar.

BT - 15 minuter sedan

Hovrätten: Nytt förslag i strid med EU-rätten

Det är högst tveksamt om det nya förslaget om datalagring av trafikuppgifter är förenligt med EU-rätten. Det anser Hovrätten för övre Norrland i sitt remissvar. Hovrätten varnar också för att den fria bevisföringen i Sverige kan hotas om förslaget genomförs.

BT - 15 minuter sedan

Mäktiga ögonblicket i skogen: Rovdjuret stod som fastfruset

Magnus Fagerman var ute och promenerade med sina båda hundar när han först stötte på en räv som han fick en skymt av innan den vände på störst när den såg kameran. Men den mäktigaste väntade runt hörnet – det var lodjuret han upptäckte när han sedan vände sig om..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.