BT > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:51

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron återSverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll.
Många känner en oro inför framtiden. Idag saknar över 400 000 personer ett jobb att gå till. Arbetslösheten är hög-re än i våra grannländer.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Palmén, Borås, Kersti Skarland, Ulricehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill ge de unga, framtidstron, åter
DN - 12 apr 16 kl. 12:04

Unga kvinnor äter mer magsårsmedicin

Unga kvinnor äter allt mer magsårsmedicin och läkemedel mot depression. Det visar Socialstyrelsens läkemedelsstatistik..

YLE - 20 mar 17 kl. 17:03

Rapport visar: Majoriteten av de unga låter bli att rösta

Av de yngsta väljarna lät över två tredjedelar bli att rösta i det senaste kommunalvalet. Även unga vuxna, 25- 34 åringar, gick sällan till valurnan. Det finns runt 4,4 miljoner röstberättigade finländare i våra 295 kommuner.

BT - 11 mar 13 kl. 09:45

Unga lockas åter till politiken

Ryktet om de politiska ungdomsförbundens död är betydligt överdrivet. I Sjuhärad gick medlemssiffrorna upp 2012. De två jättarna tar nu gemensamma tag för att nå ännu högre höjder inför valet nästa år.

YLE - 20 apr 15 kl. 11:35

Unga riksdagsledamöter i Vasa valkrets

Medelåldern för de invalda ledamöterna från Vasa valkrets är 45 år. Sju av 16 invalda är under 40 år. Yngst är Antti Kurvinen (C) som fyller 29 i sommar.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 14:00

Unga delar med sig av erfarenheter

SVEDALA Integrationsprojektet Unga möter unga har slagit väl ut och i nästa vecka deltar fem ungdomsledare i en nätverksträff i Stockholm. ERWP.fif(2)Projektet ingår numera i det rikstäckande projektet PI, Passion och inkludering.

SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 07:38

565 unga Växjöbor riskerar att bli utan jobb

Känslan av att ha ett jobb att gå till är en känsla jag önskar att varje ung människa får känna. Det är en känsla som innefattar gemenskap, trygghet och stolthet. Ett jobb att gå till ger unga människor erfarenhet, frihet och kontakter att ta med sig vidare i livet.

YLE - 24 mar 17 kl. 09:54

Många unga stannar hemma på valdagen

I förra kommunalvalet var det totala valdeltagandet knappt 60 procent medan andelen under 25-åringar som röstade, var bara 30 procent. Experter ser inte ett slut på trenden. Eero Rämö är ordförande för Finlands ungdomsarbete Allians rf.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

HBL - 24 mar 13 kl. 12:00

Allt fler unga äter mediciner mot depression

Just nu äter 37 000 finländare i åldern 15?25 år någon sorts depressionsmedicin. Men ny forskning säger att medicinen i sig inte är någon garanti för bot.

YLE - 05 jul 13 kl. 04:23

Allt färre unga stadsbor tar körkort

Allt färre ungdomar i städer skaffar körkort. Ifjol tog bara drygt hälften av 18-åringarna i städerna körkort, visar uppgifter från Trafiksäkerhetsverket Trafi. 22-åriga Sofia Hägglund hör till den växande skaran av urbana unga som saknar körkort.

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Lars von Trier tillbaka i Cannes

Efter att ha varit portad i flera år kommer nu Lars von Trier tillbaka till Cannes. Den danske filmregissörens film "The house that Jack built", med Matt Dillon och Uma Thurman i rollerna, kommer att visas utom tävlan.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Vandalisering: Rångedalas fotbollsplan sönderkörd: ”Idioter”

I höstas var bilar inne och sladdade sönder gräsmattan. Natten till torsdagen hade en moped lämnat stora spår efter sig. .

BT - 15 minuter sedan

Avled efter grov misshandel - man häktad

Den 52-årige man som har suttit anhållen efter den grova misshandel som inträffade i Alingsås under påskhelgen, där en man senare avled, har nu begärts häktad..

BT - 15 minuter sedan

Brutalt New York skildras i "The alienist"

"The alienist" är Netflix nya serie om jakten på en seriemördare i det sena 1800-talets New York. Huvudrollerna spelas av Dakota Fanning, Daniel Brühl och Luke Evans. - Det är fascinerande att se att det inte är så länge sedan som starka kvinnor hela tiden motarbetades, säger Fanning.

BT - 15 minuter sedan

Nasdaq: Vissa mindre problem under morgonen

Vissa kunder till Stockholmsbörsen har haft mindre problem under torsdagsförmiddagen. Dagen efter det dramatiska totalstoppet på börsen är det fortfarande oklart exakt vad som hände. - Det är en väldigt ovanlig och allvarlig händelse.

BT - 15 minuter sedan

Staffan de Mistura till FN:s Backåkramöte

FN:s sändebud till Syrien Staffan de Mistura kommer att delta i säkerhetsrådets möte i skånska Backåkra i helgen, uppger en UD-källa för TT. Frågan om den misstänkta kemvapenattacken i Syrien kommer att ägnas stor kraft under FN:s säkerhetsråds möte i skånska Backåkra i helgen, bekräftar källan.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Deafheaven släpper nytt album i sommar

Det amerikanska metalbandet Deafheaven är tillbaka efter tre års tystnad. Singeln "Honeycomb", som finns ute nu, är det första nya materialet från bandet sedan skivan "New Bermuda" släpptes 2015. I sommar kommer också ett helt nytt album - "Ordinary corrupt human love" släpps den 13 juli.

BT - 30 minuter sedan

Lindborg lägger av med elitsatsningen

Den förra landslagsåkaren och numera långloppsåkaren i skidor, Sara Lindborg, lägger av. 34-åringen skriver på Instagram att den senaste säsongen var hennes sista som elitåkare: "Nummerlapp kommer jag troligtvis åka med någon gång ändå, men med lägre ambitionsnivå och träningsmängd.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Sugrör och tops förbjuds i Storbritannien

Storbritannien planerar att sätta stopp för försäljningen av sugrör av plast, plastpinnar som drinktillbehör och bomullstops. Målet är att minska nedskräpningen av haven och följer tidigare krav på kostnader för plastpåsar i butiker, förbud av mikroplaster och planer på att införa pant på plastflaskor.(TT).

BT - 45 minuter sedan

J-Södra byter tränare efter förlustsvit

Efter tre raka förluster i säsongsinledningen får Jönköpings Södras tränare Jörgen Wålemark lämna superettanklubben.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.