Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 11 August, 03:16

Alliansfritt Sverige - 15 maj 13 kl. 08:38

Klyftorna ökar snabbast i SverigeKLYFTOR. OECD rapporterar att Sverige är det land vars klyftor har ökat mest de senaste 20 åren. Andelen fattiga har fördubblats under perioden från under 4 % till över 9 %. 1995 var Sverige landet i OECD med de minsta klyftorna men nu när statistisken uppdateras så hamnar Sverige på 14:e plats. Under perioden så har de flesta haft ökade reala inkomster vilket självklart är bra. Men de sjuka, arbetslösa och de förtidspensionerade har till och med fått det sämre sedan 2006. Faktum är att Sverige inte ens kommer att vara ett föregångsland om utvecklingen får fortsätta i fem-tio år till enligt OECD.

Alliansen har dock varit tydliga med att om vi räknar bort var femte svensk så har inte klyftorna ökat och om klyftorna har ökat så är det Göran Perssons fel.

Det är just den typ av siffertrixande som löser verkliga problem snarare än kommunikativa problem för ett tröt och idélös regering. Eller så är det tvärt om.
  
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Sverige, Klyftor, OECD,  sverige, Göran Perssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klyftorna, ökar, snabbasti , Sverige
Alliansfritt Sverige - 16 maj 13 kl. 08:47

Klyftorna ökar ? mest mellan vad olika moderater säger om ökade klyftor

KLYFTOR. Imorse kom OECD:s rapport över klyftorna. Sverige är inte längre det mest jämlika landet, och klyftorna har ökat rejält.

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 06:42

Klyftorna ökar - eller?

Foto: JESSICA GOW / TT

Att klyftorna ökar i Sverige lär bli en av valrörelsens hetaste frågor. Men stämmer det? Svaret är ja – och nej.

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

HBL - 01 nov 12 kl. 19:56

Inkomstklyftorna ökar snabbast i Finland

Inkomstskillnaderna har ökat snabbare hos oss än i något annat OECD-land. Speciellt i huvudstadsregionen, med det dyraste boendet, räcker lönen i vissa branscher nätt och jämnt för levnadskostnaderna. ?

Dagens PS - 16 feb 17 kl. 08:07

Klyftorna ökar och är oberoende politiska

Medelklassen krymper medan antalet fattiga och rika hushåll har ökat i stor majoritet de senaste fem åren, enligt en granskning som Dagens Samhälle gjort och som SvD Näringsliv tagit del av. Men inkomstklyftorna i Sverige är inget nytt utan har tvärt om pågått i tre decennier – och vilken regering landet haft saknar betydelse i sammanhanget. ”Från 1980 ser vi ett trendbrott, att skillnaderna ökar”, säger Jesper Roine, docent i nationalekonomi som forskar om inkomstfördelning vid Handelshögskolan i Stockholm, till Dagens Samhälle, uppger SvD.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Skuldsättningen ökar snabbast i Jämtland

I Sverige lånar vi allt mer pengar till våra bostäder. Sedan 2006 har den totala bolåneskulden fördubblats och Jämtland är länet där skuldsättningen ökar snabbast..

DalaDemokraten - 09 sep 13 kl. 05:50

?Klyftorna ökar markant?

Falun ? Klyftorna ökar markant i samhället, säger Jessica Mjöberg, en av de tre nya S-nominerade i ett fyllnadsval som klubbas ....

Expressen - 18 nov 16 kl. 20:59

Klyftorna ökar i Ystad – Lugi tillbaka igen

Klyftorna ökar i Ystad.Storebror YIF är tillbaka efter svackan samtidigt som lillebror IFK fortsätter kräftgången i handbollsligan.YIF vann enkelt (33-22) mot formstarka Aranäs hemma i Ystad arena.

SR - 16 feb 18 kl. 11:38

Ekonomiska skillnaderna ökar i Sverige

De ekonomiska skillnaderna ökar i Sverige. De som har arbete drar ifrån med högre löner. Men Sverige har ändå en mindre andel fattiga än något annat EU-land..

SvD - 09 dec 15 kl. 20:51

Trycket ökar på Sverige att bekämpa IS

Trycket ökar mot Sverige att bidra militärt i kriget mot terrorismen. Både Frankrike och USA vill se ökade insatser mot IS. Hittills är det svenska bidraget i den USA-ledda koalitionen i Syrien och Irak på jämförelsevis låg nivå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.