YLE > Finland

Saturday, 23 February, 21:46

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingarRaseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt. Det är bildningsnämnden som fattar beslut om grundskolor ska stängas eller inte. De medlemmar i bildningsnämnden Yle Nyheter har talat med anser ändå att stängda skolor inte nödvändigtvis är rätt väg att gå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anders Walls, SFP, Yle Nyheter, Raseborg, Björklöf, Ursprungligen, Arenan Sfp, Isa Forsbäck, Bromarv, Forsbäck, Miikka Soivio, Enligt, Filip Björklöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängda, skolor, medförinte , alltid, besparingar
YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

HBL - 19 jan 15 kl. 13:32

Ett valförbund medför alltid en risk

I Åboland är SFP den här gången i valförrbund med Samlingspartiet. I Vasa valkrets hettar det till genom att ledamöterna som kommer in blir färre.Att partikanslierna gjort väldigt noggranna kalkyler innan de bestämt sig för ett valförbund är givet, menar Lauri Karvonen, professor i statsvetenskap vid Åbo Akademi.

YLE - 06 nov 12 kl. 16:36

Svenska skolor på finska orter mår oftast bra

Nedläggningshotet mot Halikko svenska skola i Salo har aktualiserat frågan om hurdana framtidsutsikter de svenska språköskolorna har. Utsikterna verkar för tillfället vara goda. Flera av grundskolorna har på sistone vuxit och fått fler elever.

YLE - 12 feb 14 kl. 16:16

Brandalarm i skolor beror på kommun

Det varierar från kommun till kommun om skolorna har automatiska brandalarm. Det framkommer i en rundringning Yle nyheter gjort till kommuner i Svenskfinland. Jakobstad är en av de städer automatiska brandalarm saknas i många skolor.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktig lösning med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 11 kl. 06:30

Trots policy saknar två skolor 30-gräns

Idag är bilarna tre gånger så många som barnen. Att vara förälder i ett bilanpassat samhälle är inte alltid lätt.
?

Barometern - 14 aug 13 kl. 07:36

Flera gator helt avstängda

Planera ordentligt och ta helst cykeln. I dag och på lördag är stora delar av Kalmar helt avstängda för biltrafik. ?

YLE - 10 sep 14 kl. 09:18

Skolhot tas alltid på stort allvar

Polisen ska alltid rycka ut om en skola eller en större grupp människor hotas. Det säger kommissarie Mika Jylhä på Österbottens polisinrättning efter att det blev pådrag vid Vasa Övningsskola på tisdagen. Ett e-postmeddelande som uppfattades som hotfullt hade sänts till föräldrar och flera av skolans lärare.

BT - 23 jan 13 kl. 08:03

Het debatt kan leda till folkomröstning om småskolor

Landsbygdsalliansen vill se en folkomröstning om nedläggningen av skolorna. Ikväll bjuder de in till möte för att påbörja en namninsamling.
De heta frågorna på måndagens fullmäktigemöte fortsätter att engagera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot - rånarna greps senare

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare. Männen greps senare under kvällen..

YLE - 1 timme sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare..

YLE - 6 timmar sedan

Henriksson tror att tiden för vårdreformen inte räcker till

Oppositionspartiet SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson tippar att den här riksdagen inte hinner rösta om vårdreformen. Hon säger att det finns bara tre veckor kvar och 20 punkter som strider mot grundlagen..

YLE - 7 timmar sedan

"Som 15-åring är man inte redo att köra en riktig bil" - Snart får unga framföra lätta bilar utan körlektioner

Den första mars blir det möjligt för femtonåringar att börja köra lätta bilar. Dessa fordon, som hör till fordonsklass T, är personbilar som har en begränsad topphastighet på 60 kilometer i timmen..

YLE - 8 timmar sedan

Bromarvborna bjöds på virtuell resa runt världen: "Det drog nog lite i magen"

I Bromarv ställde man till med en lite annorlunda fest i samlingslokalen Hembygdens Väl förra veckan. Man bjöd nämligen på VR-party - ett besök i den virtuella verkligheten..

YLE - 10 timmar sedan

Experter: Ingen valfrihet utan EU-kommissionens välsignelse

Finland måste be EU-kommissionen bedöma den planerade valfriheten inom vården innan den kan träda i kraft. Den bedömningen håller rättsexperter fast vid efter att grundlagsutskottet kom med sitt utlåtande om vårdreformen på fredagen..

YLE - 15 timmar sedan

Se skid-VM live: Pärmäkoskis medaljchans och Niskanens chansning

Krista Pärmäkoski har tagit medalj i skiathlon i de två senaste stortävlingarna. Den sviten kan förlängas i dag, men det är många om budet. I herrloppet riktas intresset mot Iivo Niskanen, som något överraskande väljer att ställa upp i tävlingen.

YLE - 11 timmar sedan

Siv Sandberg om vård- och landskapsreformen: Det blir spännande ända in i kaklet

Ytterst utmanande. Så kan man sammanfatta slutrakan för regeringens jätteprojekt, vård- och landskapsreformen. Tiden hotar ta slut och alla regeringspartier kanske inte längre stöder en urvattnad kompromiss, säger valexperten och kommunforskaren Siv Sandberg..

YLE - 11 timmar sedan

Lotta Green: Vårdarna - de riktiga superhjältarna

Tänk er ett barn som ställer sig upp och säger, ”jag vill bli närvårdare när jag blir stor”. Lotta Green undrar om det börjar vara dags att ge vården den uppskattning den förtjänar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.