YLE > Finland

Friday, 19 October, 04:14

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingarRaseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt. Det är bildningsnämnden som fattar beslut om grundskolor ska stängas eller inte. De medlemmar i bildningsnämnden Yle Nyheter har talat med anser ändå att stängda skolor inte nödvändigtvis är rätt väg att gå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anders Walls, SFP, Yle Nyheter, Raseborg, Björklöf, Ursprungligen, Arenan Sfp, Isa Forsbäck, Bromarv, Forsbäck, Miikka Soivio, Enligt, Filip Björklöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängda, skolor, medförinte , alltid, besparingar
YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

HBL - 19 jan 15 kl. 13:32

Ett valförbund medför alltid en risk

I Åboland är SFP den här gången i valförrbund med Samlingspartiet. I Vasa valkrets hettar det till genom att ledamöterna som kommer in blir färre.Att partikanslierna gjort väldigt noggranna kalkyler innan de bestämt sig för ett valförbund är givet, menar Lauri Karvonen, professor i statsvetenskap vid Åbo Akademi.

YLE - 06 nov 12 kl. 16:36

Svenska skolor på finska orter mår oftast bra

Nedläggningshotet mot Halikko svenska skola i Salo har aktualiserat frågan om hurdana framtidsutsikter de svenska språköskolorna har. Utsikterna verkar för tillfället vara goda. Flera av grundskolorna har på sistone vuxit och fått fler elever.

YLE - 12 feb 14 kl. 16:16

Brandalarm i skolor beror på kommun

Det varierar från kommun till kommun om skolorna har automatiska brandalarm. Det framkommer i en rundringning Yle nyheter gjort till kommuner i Svenskfinland. Jakobstad är en av de städer automatiska brandalarm saknas i många skolor.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktig lösning med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 11 kl. 06:30

Trots policy saknar två skolor 30-gräns

Idag är bilarna tre gånger så många som barnen. Att vara förälder i ett bilanpassat samhälle är inte alltid lätt.
?

Barometern - 14 aug 13 kl. 07:36

Flera gator helt avstängda

Planera ordentligt och ta helst cykeln. I dag och på lördag är stora delar av Kalmar helt avstängda för biltrafik. ?

YLE - 10 sep 14 kl. 09:18

Skolhot tas alltid på stort allvar

Polisen ska alltid rycka ut om en skola eller en större grupp människor hotas. Det säger kommissarie Mika Jylhä på Österbottens polisinrättning efter att det blev pådrag vid Vasa Övningsskola på tisdagen. Ett e-postmeddelande som uppfattades som hotfullt hade sänts till föräldrar och flera av skolans lärare.

BT - 23 jan 13 kl. 08:03

Het debatt kan leda till folkomröstning om småskolor

Landsbygdsalliansen vill se en folkomröstning om nedläggningen av skolorna. Ikväll bjuder de in till möte för att påbörja en namninsamling.
De heta frågorna på måndagens fullmäktigemöte fortsätter att engagera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

20-års åldersgräns för rökning och högst två dosor snus med från utlandsresan – så ska Finland bli nikotinfritt

Finland ska vara rökfritt år 2030. För att det ska bli verklighet föreslår Social- och hälsovårdsministeriet en lång rad åtgärder som borde genomföras under de kommande regeringsperioderna..

YLE - 8 timmar sedan

Riva, sälja eller renovera - här är Hangö Hyreshus framtidsplaner

Om två år skall Hangö Hyreshus vara på fötter hoppas vd Petra Lindström. Att en frivillig företagssanering beviljades blev startskottet på förändringsprocessen..

YLE - 10 timmar sedan

E-U: Föräldrar oroliga över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis

Föräldrar är oroade över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis. Daghemmets föräldraförening har varit i kontakt med stadens fastighetsavdelning och inomhusluftsgrupp..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborg kan tänka sig att mäta inomhusluften i flera skolor

Inomhusluften i tre skolor i Raseborg skulle kunna kartläggas för att få reda på vilka symtom elever och personal har..

YLE - 10 timmar sedan

Unga i Grankulla använder allt oftare cannabis på hemmafester enligt polisen – alkohol och droger uppges säljas i stadens skejtpark

Alkohol och droger uppges säljas till barn och unga i skejtparken i Grankulla. Granhultsskolan har informerat föräldrarna om det här. Närpolis Juuso Siren har hört om försäljningen, men inte sett den själv.

YLE - 10 timmar sedan

Partibarometer: SDP får de positivaste reaktionerna, Vänsterförbundet passerade Samlingspartiet

SDP har passerat De gröna som det parti som finländarna förhåller sig mest positiva till. Samtidigt har Vänsterförbundet gått om Samlingspartiet..

YLE - 10 timmar sedan

Regeringspartiernas riksdagsgrupper: Åland får inte en egen EU-parlamentariker

I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14. Det har varit tal om att ge det extra mandatet till Åland, men nu har regeringens riksdagsgrupper bestämt att det inte kommer att ske..

YLE - 10 timmar sedan

Unga i Åbo kan bli utan gratis preventivmedel – staden på väg att göra helomvändning i frågan?

Åbo tog redan ett långt steg mot att erbjuda gratis preventivmedel till alla som ännu inte fyllt 25. Nu är förslaget i kraftig motvind..

YLE - 11 timmar sedan

Ny linjedragning av politikerna: Allt fler får bo på sommarstugan året om i Sibbo

I Sibbo får tre fritidsbostäder med undantagslov bli bostäder för året runt boende. Politikerna vill att allt fler ska få bo året runt i Sibbo skärgård..

YLE - 12 timmar sedan

Lokalt live: Många vill träffa Mumintrollen innan de går i ide

Yle Åboland träffade Muminfamiljen i Muminvärlden i Nådendal. Det är första gången Muminvärlden har öppet några dagar under hösten också, och då vädret mestadels har varit fint har man haft rätt mycket besökare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.