YLE > Finland

Friday, 14 December, 03:43

YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingarRaseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt. Det är bildningsnämnden som fattar beslut om grundskolor ska stängas eller inte. De medlemmar i bildningsnämnden Yle Nyheter har talat med anser ändå att stängda skolor inte nödvändigtvis är rätt väg att gå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anders Walls, SFP, Yle Nyheter, Raseborg, Björklöf, Ursprungligen, Arenan Sfp, Isa Forsbäck, Bromarv, Forsbäck, Miikka Soivio, Enligt, Filip Björklöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängda, skolor, medförinte , alltid, besparingar
YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

HBL - 19 jan 15 kl. 13:32

Ett valförbund medför alltid en risk

I Åboland är SFP den här gången i valförrbund med Samlingspartiet. I Vasa valkrets hettar det till genom att ledamöterna som kommer in blir färre.Att partikanslierna gjort väldigt noggranna kalkyler innan de bestämt sig för ett valförbund är givet, menar Lauri Karvonen, professor i statsvetenskap vid Åbo Akademi.

YLE - 06 nov 12 kl. 16:36

Svenska skolor på finska orter mår oftast bra

Nedläggningshotet mot Halikko svenska skola i Salo har aktualiserat frågan om hurdana framtidsutsikter de svenska språköskolorna har. Utsikterna verkar för tillfället vara goda. Flera av grundskolorna har på sistone vuxit och fått fler elever.

YLE - 12 feb 14 kl. 16:16

Brandalarm i skolor beror på kommun

Det varierar från kommun till kommun om skolorna har automatiska brandalarm. Det framkommer i en rundringning Yle nyheter gjort till kommuner i Svenskfinland. Jakobstad är en av de städer automatiska brandalarm saknas i många skolor.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktig lösning med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 11 kl. 06:30

Trots policy saknar två skolor 30-gräns

Idag är bilarna tre gånger så många som barnen. Att vara förälder i ett bilanpassat samhälle är inte alltid lätt.
?

Barometern - 14 aug 13 kl. 07:36

Flera gator helt avstängda

Planera ordentligt och ta helst cykeln. I dag och på lördag är stora delar av Kalmar helt avstängda för biltrafik. ?

YLE - 10 sep 14 kl. 09:18

Skolhot tas alltid på stort allvar

Polisen ska alltid rycka ut om en skola eller en större grupp människor hotas. Det säger kommissarie Mika Jylhä på Österbottens polisinrättning efter att det blev pådrag vid Vasa Övningsskola på tisdagen. Ett e-postmeddelande som uppfattades som hotfullt hade sänts till föräldrar och flera av skolans lärare.

BT - 23 jan 13 kl. 08:03

Het debatt kan leda till folkomröstning om småskolor

Landsbygdsalliansen vill se en folkomröstning om nedläggningen av skolorna. Ikväll bjuder de in till möte för att påbörja en namninsamling.
De heta frågorna på måndagens fullmäktigemöte fortsätter att engagera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Hyresgäster i Fiskars: Risk att hantverkarna inte har råd att bo kvar

Fiskarsborna Jenni Danielsson och Pekka Palsanen oroar sig för att brukets hantverkare försvinner om hyresbostäderna köps upp av utomstående och förvandlar dem till fritidsbostäder..

YLE - 9 timmar sedan

Ilta-Sanomat: Härjande magsjuka på Nylands brigad har smittat drygt 60 personer

[link:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005931291.

YLE - 10 timmar sedan

22-åriga renskötaren Jussa: "Ishavsbanan kan betyda slutet för rennäringen och mig" - planerna på Ishavsbanan får hård kritik bland samer

Ishavsbanan är ett hot mot både renskötseln och hela samekulturen. Dessutom kör staten över samernas grundläggande rättigheter när banan utreds. Det anser Tiina Sanila-Aikio, ordförande för Sametinget.

YLE - 10 timmar sedan

Nytt förslag i skolfrågan Sjundeå: Yngre och äldre elever i olika byggnader

Frågan om det nya skolcentrumet i Sjundeå tar återigen en ny vändning. Tekniska nämnden föreslår nu en modell som innebär att det behövs två nybyggen i stället för ett..

YLE - 10 timmar sedan

Se bilder: Årets Lucia 2018 Elin Qvist lyser upp vintermörkret

Svenska Yle följde med Lucias kröningskonsert i Helsingfors domkyrka där årets lucia och hennes följe lyste upp vintermörkret..

YLE - 11 timmar sedan

Avigsidan med ekologiskt mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlande grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 11 timmar sedan

Snabbmodet är årets onödigaste fenomen

Årets onödigaste pryl eller fenomen är snabbmodet, meddelar tidningen Suomen Luonto som utser en onödig pryl varje år..

YLE - 12 timmar sedan

Tavios yttrande om EU och nazism leder inte till fortsatta åtgärder i riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavios yttrande om EU och Nazityskland leder inte till vidare åtgärder i riksdagen. Riksdagens talman Paula Risikko talade med Tavio på onsdag kväll efter plenum..

YLE - 13 timmar sedan

Ingen framtid för de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus

De gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus kommer att upphöra. Det blev klart under HUS fullmäktigemöte 13.12.

YLE - 13 timmar sedan

Snart är den långa julaftonen slut - ECB kör ner sitt stimulansprogram vid årsskiftet

Europeiska centralbanken avslutar sitt massiva stimulansprogram vid årsskiftet som planerat. Stimulansen har haft avgörande betydelse för den ekonomiska återhämtningen i euroländerna, och till och med större betydelse för Finland än vad regeringen vill medge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.