YLE > Finland

Thursday, 18 October, 05:28

YLE - 15 maj 13 kl. 05:41

Stängda skolor medför inte alltid inbesparingarRaseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt. Det är bildningsnämnden som fattar beslut om grundskolor ska stängas eller inte. De medlemmar i bildningsnämnden Yle Nyheter har talat med anser ändå att stängda skolor inte nödvändigtvis är rätt väg att gå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anders Walls, SFP, Yle Nyheter, Raseborg, Björklöf, Ursprungligen, Arenan Sfp, Isa Forsbäck, Bromarv, Forsbäck, Miikka Soivio, Enligt, Filip Björklöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängda, skolor, medförinte , alltid, inbesparingar
YLE - 15 maj 13 kl. 06:44

Stängda skolor medför inte alltid besparingar

Raseborgs stadsstyrelse föreslår att sammanlagt 300 000 euro ska sparas på grundskolorna. I praktiken kan det betyda att två grundskolor måste läggas ner. Styrelseordförande Anders Walls, SFP, säger att det kan gå att spara utan att stänga skolor men att det inte är klokt.

HBL - 19 jan 15 kl. 13:32

Ett valförbund medför alltid en risk

I Åboland är SFP den här gången i valförrbund med Samlingspartiet. I Vasa valkrets hettar det till genom att ledamöterna som kommer in blir färre.Att partikanslierna gjort väldigt noggranna kalkyler innan de bestämt sig för ett valförbund är givet, menar Lauri Karvonen, professor i statsvetenskap vid Åbo Akademi.

YLE - 06 nov 12 kl. 16:36

Svenska skolor på finska orter mår oftast bra

Nedläggningshotet mot Halikko svenska skola i Salo har aktualiserat frågan om hurdana framtidsutsikter de svenska språköskolorna har. Utsikterna verkar för tillfället vara goda. Flera av grundskolorna har på sistone vuxit och fått fler elever.

YLE - 12 feb 14 kl. 16:16

Brandalarm i skolor beror på kommun

Det varierar från kommun till kommun om skolorna har automatiska brandalarm. Det framkommer i en rundringning Yle nyheter gjort till kommuner i Svenskfinland. Jakobstad är en av de städer automatiska brandalarm saknas i många skolor.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktig lösning med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 11 kl. 06:30

Trots policy saknar två skolor 30-gräns

Idag är bilarna tre gånger så många som barnen. Att vara förälder i ett bilanpassat samhälle är inte alltid lätt.
?

Barometern - 14 aug 13 kl. 07:36

Flera gator helt avstängda

Planera ordentligt och ta helst cykeln. I dag och på lördag är stora delar av Kalmar helt avstängda för biltrafik. ?

YLE - 10 sep 14 kl. 09:18

Skolhot tas alltid på stort allvar

Polisen ska alltid rycka ut om en skola eller en större grupp människor hotas. Det säger kommissarie Mika Jylhä på Österbottens polisinrättning efter att det blev pådrag vid Vasa Övningsskola på tisdagen. Ett e-postmeddelande som uppfattades som hotfullt hade sänts till föräldrar och flera av skolans lärare.

BT - 23 jan 13 kl. 08:03

Het debatt kan leda till folkomröstning om småskolor

Landsbygdsalliansen vill se en folkomröstning om nedläggningen av skolorna. Ikväll bjuder de in till möte för att påbörja en namninsamling.
De heta frågorna på måndagens fullmäktigemöte fortsätter att engagera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Från krisläge till framtidstro – Sofia tar över två bybutiker: "Bybornas engagemang fick mig att fatta det slutgiltiga beslutet"

Många byar har under de senaste årtionden förlorat sina butiker. Länge såg det ut som att Norrnäs och Töjby i Närpes skulle gå samma öde till mötes. Ingen verkade intresserad av att ta över bybutikerna.

YLE - 45 minuter sedan

Savon Sanomat: Polisen får utan personens samtycke låsa upp en misstänkts telefon med fingeravtryck

Enligt riksdagens justitieombudsman Pasi Pölönen är fingeravtryck signalement som polisen alltid har rätt att ta utan personens samtycke, oberoende av vad brottet handlar om..

YLE - 13 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läsordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 1 timme sedan

Låt skogen växa i fred, säger klimatexperter – kolsänkorna blir en stor fråga när partierna gör upp miljöprogram inför valet

Med ett halvt år till riksdagsval jobbar många partier nu med sina miljöprogram, och skogsavverkning kommer att bli en av de största frågorna. Skogsägarna måste få incitament för att låta skogen växa i fred, säger nu allt fler..

YLE - 1 timme sedan

Flertalet församlingsvalskandidater vill bevara Svenska församlingshemmet i Borgå - men räcker det till?

Majoriteten av de svenska kandidaterna i församlingsvalet i Borgå vill bevara Svenska församlingshemmet. Men räcker ekonomin och viljan till eller blir det ett nybygge i Näse?.

YLE - 9 timmar sedan

Den varma hösten räddade sockerbetsskörden - nu förs kampanj för att få fler att odla sockerbetor

Den varma hösten kompenserade den torra sommaren och bidrar till en rätt så bra sockerbetsskörd..

YLE - 11 timmar sedan

Hämndlysten investeringsbankir avslöjade Nordeas misstänkta pengatvätt – "Sannolikt kopplade till Magnitskijfallet"

Investeringsbankiren William "Bill" Browder vill skipa rättvisa för sin mördade vän Sergej Magnitskij. Senast hittade han spår av pengatvätt på Danske Bank och nu på Nordea..

YLE - 11 timmar sedan

Fyra decennier av musik med DoReMingå i Ingå

Orkestern DoReMingå började som ungdomsorkester för 40 år sedan men har fortfarande kvar en del av sina ursprungliga medlemmar..

YLE - 12 timmar sedan

Strul med matleveranser i Borgå på grund av strejk – egen matsäck gäller på måndag och tisdag i skolorna

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL, har utlyst en politisk strejk till måndag och tisdag nästa vecka (22-23 oktober). Strejken påverkar också den kommunala basservicen..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa betalar över fyra miljoner euro om året till arbetslösa - men hälften av dem är arbetsoförmögna, säger sysselsättningschef

Vasa stads sysselsättningsbudget är i år 2,6 miljoner euro. Samtidigt betalar staden 4,4 miljoner euro i arbetsmarknadssstöd. Det borde vara tvärtom, tycker man vid staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.