YLE > Svenskfinland

Monday, 16 September, 13:06

YLE - 11 maj 13 kl. 15:53

Kvarkentrafiken byter namnEnligt ögonvittnen till tidningen Pohjalainen har namnet Wasaline målats på Vasabåtarnas färja m/s Wasa Express. Rederiets vd Reko Märsylä vill inte säga om det är färjan eller rederiet som byter namn.
- Vi infomerar om saken på måndag. Jag kan inte säga något före det om det är rederiet eller färjan som bytt namn och varför namnbytet sker, säger Märsylä till Yle Nyheter Österbotten. NLC Ferrys styrelseordförande Mikael Öhlund säger ändå till Vasabladet att det är rederiet som byter namn till Wasaline.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pohjalainen, Wasaline, Vasabåtarnas, Wasa Express, Reko Märsylä, Märsylä, Yle Nyheter Österbotten, NLC Ferrys, Mikael Öhlund, Vasabladet, Nyheter Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvarkentrafiken, byter, namn
Uppsalanyheter.se - 03 feb 15 kl. 02:53

Lindmark: "Bara jag kvar" - The Playboys byter namn

Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.   Efter femton år som "The Playboys" byter nu Uppsalabaserade bandet namn till "The Sidemen".

Nyan - 23 sep 14 kl. 12:00

Väg byter namn i Vestergeta

Laxvägen i Vestergeta byter namn. Laxvägens norra loop byter namn till Sikslingan och Laxvägens nord/sydliga dragning byter namn till Abborrvägen. Laxvägen återstår som den väg som i öst/västlig riktning ansluter till Gamla byvägen.

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 15:01

Carema byter namn till Vardaga


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 15:01

Carema byter namn till Vardaga


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

BT - 27 aug 13 kl. 15:02

Carema byter namn till Vardaga

Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. - Vi ville ha ett svenskklingande namn.

Dagensanalys.se - 18 dec 17 kl. 09:00

Datainspektionen byter namn och får nytt uppdrag

Datainspektionen byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten och får nytt uppdrag och mer pengar, det framkommer av ett pressmeddelande. Regeringen tillför Datainspektionen 30 miljoner för att stärka arbetet med den personliga integriteten. Myndigheten kommer byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten och ges i uppdrag att agera stödjande och rådgivande för att tjänster som ökar medborgarnas livskvalitet kan fortsätta utvecklas och användas samtidigt som den personliga integriteten värnas.

DI - 13 apr 18 kl. 08:10

TF Bank byter namn på affärssegment

TF Bank har beslutat om att byta namn på sina två affärssegment inom utlåning. Från och med den 13 april byter Sales Finance namn till Ecommerce Solutions och Direct to Consumer byter namn till Consumer Lending..

Opinionen.se - 27 aug 13 kl. 13:00

Carema byter namn

Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. "Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

TA - 27 aug 13 kl. 12:59

Carema byter namn


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga."Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 12:59

Carema byter namn


Vårdbolaget Carema byter namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga."Vi behöver en neutral nystart", skriver Fredrik Gren, vd för Caremas moderbolag Ambea i ett pressmeddelande om namnbytet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Karleby-Jakobstad flygplats får tillbaka morgonflyget från Helsingfors

Från och med mars nästa år kommer man igen att kunna ta morgonflyget från Helsingfors till Karleby-Jakobstad flygplats. Finnair inför också en förmiddagsretur..

YLE - 5 timmar sedan

Hus i Jakobstad totalförstördes i brand – ingen skadades

Ett hus i Jakobstad började brinna tidigt på måndagsmorgonen. Huset totalförstördes i branden och eftersläckningsarbetet pågår..

YLE - 7 timmar sedan

Bostadsmässa i småstaden - vad hände sedan och vad kan Lovisa lära sig inför 2023

Lovisa är en mindre stad än många av de andra städerna som stått värd för bostadsmässan. I Kouvola som ordnade bostadmässan 2019 hälsar projektchefen att Lovisa måste jobba hårt med att marknadsföra mässans tomter..

YLE - 8 timmar sedan

Pyramider av järnpellets tornar upp sig i Karleby hamn – råvarorna går inte åt som tidigare

Det här året ser ut att bli knaggligt för Karleby hamn, enligt hamndirektör Torbjörn Witting. Just nu lagras uppemot 800 000 ton järnpellets i hamnen eftersom köparna lyser med sin frånvaro. Och efter en provlast i maj har det varit tyst på stenkolsfronten..

YLE - 21 timmar sedan

Emma Geisor en del av "Så jävla duktig" – vloggade om sin psykiska ohälsa

Emma Geisor ville vara med i serien Så jävla duktig för att kunna vända det jobbiga i sitt liv till någonting positivt. Nu hoppas hon att serien ska kunna hjälpa andra som mår dåligt..

YLE - 21 timmar sedan

Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen.

YLE - Igår: 08:18

Kurt Lindgård första strokepatienten som flögs till Umeå för vård – är idag nästan fullt återställd: "Jag känner stor tacksamhet"

Kurt Lindgård från Österhankmo i Korsholm blev den första patienten att flygas över Kvarken för strokevård. Allt gick exakt som det skulle, både vid Vasa centralsjukhus och vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå..

YLE - Igår: 08:00

Ann-Sophie Sandström ny programvärd för Kaffekvarnen: ”En bra motivering och berättelse ger ofta en bra orsak att spela en viss låt”

I ett gammalt trähus nära vattentornet i Nykarleby hittar vi Kaffekvarnens nya programvärd. Ann-Sophie Sandström har genom åren gjort sig känd som en radioredaktör av rang när det gäller samtalsprogram där ”vanligt folk” berättar om livsval och avgörande händelser, och musiken har ofta varit en viktig del av helheten. Nu hoppas hon kunna ge den äldre musiken ett sammanhang i Yle Vegas omtyckta långkörare..

YLE - Igår: 06:04

Teaterrecension: Steppande gangstrar och lösbröst på vift när musikalen "Sugar" spelas i Vasa

Varför sätter en teater upp en musikal som baserar sig på en sextio år gammal Marilyn Monroefilm och som handlar om män utklädda till kvinnor. Kan det här fortfarande hålla?.

YLE - Igår: 18:30

Jesse Puljujärvi visade vägen då Kärpät vände och vann mot Sport – öppnade både mål- och assistkontot

Mer än två matcher behövde Jesse Puljujärvi inte vänta för att hitta rätt i ishockeyligan igen. Hemma mot Sport var det Puljujärvi som såg till att Kärpät kvitterade. HIFK lyckades i sin tur bortaslå KalPa medan TPS förlorade hemma mot Ässät..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.