HBL > Finland

Monday, 25 January, 01:38

HBL - 02 maj 13 kl. 13:40

Allt fler flyttfåglar tillbakaDet varma vädret under de senaste veckorna lockar allt fler flyttfåglar tillbaka. Naturförbundet Luonto-Liitto, som rapporterar vårtecken inom djur- och växtlivet, uppger att våren på många orter har lyckats kompensera för sin försening. Förra veckan observerades vårens första insektsätande fågel, en ladusvala. Strax innan hade tofsviporna spridit sig över landet. Tofsvipor brukar ofta komma redan i slutet av mars medan ladusvalorna vanligen kommer en månad senare.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Luonto-Liitto, Södra Finland, liitto, FNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, flyttfåglartillbaka
TA - 12 mar 13 kl. 14:26

Flyttfåglar vände när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader.
Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

BT - 12 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar vände tillbaka när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader. Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

YLE - 09 apr 15 kl. 10:31

Reflexflaggor räddar flyttfåglar

Reflexflaggor ska hindra flyttfåglar från att flyga in i elledningar. Vasa Elnät testar som bäst den här nya typen av fågelskrämmor. Genom att byta ut bollar mot reflexflaggor hoppas de kunna skydda flyttfåglarna och hindra dem från att flyga in i elledningar.

SR - 05 okt 19 kl. 08:25

Kartläggning av flyttstråk ska rädda flyttfåglar

Det är många flyttfåglar som flyger in i vindkraftverk. Därför vill fågelskådare från Gävleborg, Dalarna och Västmanland kartlägga de så kallade flyttfågelstråken, de naturliga stråk som fåglarna använder för sin flytt..

Sydsvenskan - 25 nov 18 kl. 19:33

Sjuka flyttfåglar stannar och vilar

Forskare vid Lunds universitet har undersökt hur småfåglar agerar när de blir sjuka på sin väg för att övervintra söderut. Efter två studier på flyttfåglar i skånska Falsterbo konstaterar forskarna att fåglarna hanterar sjukdomar på olika sätt beroende.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 18 kl. 19:33

Sjuka flyttfåglar stannar och vilar

Forskare vid Lunds universitet har undersökt hur småfåglar agerar när de blir sjuka på sin väg för att övervintra söderut. Efter två studier på flyttfåglar i skånska Falsterbo konstaterar forskarna att fåglarna hanterar sjukdomar på olika sätt beroende.

UNT - 22 okt 12 kl. 06:56

Flyttfåglar kan sprida blödarvirus

Det är troligt att flyttfåglar bidrar till att sprida en form av allvarlig virusorsakad blödarfeber till nya områden i södra Europa..

Sydsvenskan - 03 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar tidigt vårtecken

Ringmärkningen av flyttfåglar har redan startat i Falsterbo ? tre veckor tidigare än vanligt. Fågelexperterna ska undersöka om klimatförändringar gör att fåglarna flyttar tillbaka till Sverige tidigare än förut..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 15:01

Flyttfåglar anländer allt tidigare

Klimatförändringen återspeglas allt tydligare bland våra flyttfåglar. Sedan 1979 har de i genomsnitt tidigarelagt sin ankomst med nästan fyra dagar, enligt en ny rapport från Ottenby fågelstation på Öland..

SR - 02 sep 13 kl. 08:54

Flyttfåglar lär av de äldre

Äldre, erfarna flyttfåglar hittar bättre än yngre, det verkar i alla fall stämma när det gäller den amerikanska trumpetartranan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.