YLE > Finland

Thursday, 23 February, 19:41

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

BT - 06 nov 14 kl. 14:05

Ebola skrämmer 18-åringar mest

Ebola och andra smittsamma sjukdomar är det som skrämmer svenska 18-åringar mest, enligt en undersökning som gjorts av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Fyra av tio tillfrågade tror att ebola är ett allvarligt hot mot Sverige. Därmed har epidemier passerat krig som mest skrämmande företeelsen i den årliga undersökningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Stora industrier får rum i Skogby i Ekenäs

Ett stort markområde i Skogby väster om Ekenäs ska planläggas för industrier som behöver extra mycket plats. Området ligger vid riksväg 25. Det handlar om ett nästan 60 hektar stort område i Skogby och Harparskog 11 kilometer sydväst om Ekenäs centrum.

YLE - 45 minuter sedan

Sipilä: Regerigen beredd att bevara Malms flygplats

Malms flygplats kan bevaras om man lyckas nå en överenskommelse med Helsingfors stad, säger statsminister Juha Sipilä (C). Sipilä uttalade sig under riksdagens remissdebatt på torsdagen. Riksdagen debatterade medborgarinitiativet Lex Malmi som vill bevara Malms flygplats för flygtrafik.

YLE - 1 timme sedan

Båssastranden i Ekenäs kan få över 100 nya hus

Båssastranden i Ekenäs kan få 350 nya invånare. Planen för det nya bostadsområdet invid Gammelboda är nu i utkastskedet. Förslaget nu är att 110 nya bostäder kan byggas på de nästan 60 tomter som skapas på området.

YLE - 1 timme sedan

Anu Koivunen: Sipilä borde medge att han hade fel

Det var inte fel att publicera artikeln om statsministerns kopplingar till gruvbolaget Terrafame utan att höra honom själv, bedömer Opinionsnämnden för massmedier (ONM). Nu borde statsminister Juha Sipilä (C) offentligt medge att han hade fel, anser medieforskare och professor vid Stockholms universitet Anu Koivunen. Koivunen anser att ONM:s beslut är välargumenterade och välformulerade.

YLE - 1 timme sedan

Sannfinländare fick anmärkning efter att ha stött könsneutrala äktenskap

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har gett tre riksdagsledamöter en anmärkning för att de har brutit mot ett gruppbeslut. Arja Juvonen, Tiina Elovaara och Ville Tavio fick en anmärkning för att de röstade mot medborgarinitiativet som skulle ha upphävt lagen om könsneutrala äktenskap. Riksdagsgruppen hade beslutat att alla i gruppen röstar för initiativet.

YLE - 2 timmar sedan

Så här kan din väg se ut efter vintern

Gropar och sprickor pryder otaliga vägar och gator runtom i Västnyland. Vägarna har lidit extra mycket i vinter på grund av den varierande väderleken, säger arbetsplatschef Tom Eliasson vid företaget Destia, som bland annat sköter om vägunderhåll. - Temperaturen pendlar ofta mellan plus och minus.

YLE - 2 timmar sedan

Telia Sonera-anställda marscherar ut – förseningar i kundservicen att vänta

Telia Sonera Finlands personal marscherar ut från arbetsplatserna på fredagen. I utmarschen deltar Telia Soneras anställda och hyrpersonal, samt anställda vid dotterbolagen Datainfo och Sergel oberoende facktillhörighet. Utmarschen inleds vid midnatt på fredagen den 24 februari och avslutas klockan 23.

YLE - 3 timmar sedan

Yles utgivningsdirektör: Viktigt att Yle uppfattas som en tillförlitlig organisation

Under de senaste månaderna har Yles journalistiska ledarskap utsatts för skarp kritik i medierna, och bolagets trovärdighet har fått sig en törn. Hela den så kallade Ylehärvan rullades upp i samband med bevakningen av statsminister Juha Sipiläs kopplingar till gruvbolaget Terrafame. Situationen har upplevts som ohållbar och nu hoppas man på Yle att lugnet ska återställa sig med hjälp av en utomstående utredningsman.

YLE - 3 timmar sedan

Nyfinländare får större roll i integrering av invandrare

Nu utbildas samhälls- och hälsokommunikatörer i en unik utbildning på Yrkesakademin i Österbotten (YA). De ska underlätta invandrares integrering i samhället. Vill du bli samhälls- och hälsokommunikatör krävs det att du har invandrarbakgrund.

YLE - 3 timmar sedan

Djurparkens intendent: Vargen intresserad av allt som stoppas in i buren

Intendenten vid Etseri djurpark Mauno Seppäkoski tillbakavisar missuppfattningar om vargolyckan i Etseri djurpark i tisdags. Seppäkoski säger att vargen inte bet tag i den 7-åriga pojkens hand för att den skulle ha varit hungrig. - Vargen har konstaterat att det händer något intressant på andra sidan stängslet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.