YLE > Finland

Saturday, 20 January, 08:22

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

KSML: Färre asylsökande återvände hem frivilligt trots högre "traktamente"

Trots högre "resepeng" minskade antalet hemvändare från 2113 till 1422 på ett år. Migrationsverket kallar situationen för "en liten besvikelse"..

YLE - 45 minuter sedan

Betydligt fler förhandsröster än i förra presidentvalet – kolla när ditt röstningsställe är öppet

Förhandsröstningen i presidentvalet fortsätter fast det är veckoslut, men öppettiderna kan variera. Under förhandsröstningens tre första dagar röstade 700 000 finländare, vilket är aktivare än för sex år sedan..

YLE - 2 timmar sedan

Hur ska man tänka kring bilbarnstolar?

När vi nu står inför de snöigaste och isigaste månaderna börjar många fundera på hur bilen är utrustad för att klara förhållandena. För barnfamiljer involverar sådana funderingar ofta bilbarnstolar. Var ska den vara och vad man ska titta efter när man köper?.

YLE - 10 timmar sedan

FC Inter slog Ekenäs IF i första cupmatchen i fotboll

Finska cupens gruppspelsmatcher körde i gång för Ekenäs IF:s del med en bortamatch mot ligalaget FC Inter i Åbo. Inter var bättre med klara siffror på fredag kväll..

YLE - 14 timmar sedan

Utebliven tjäle och dåligt utsäde hotar vårsådden

Efter sju sorger och åtta bedrövelser väntar de östnyländska jordbrukarna nu på följande smäll. Vårbruket kan bli ett knepigare kapitel än normalt på grund av utebliven tjäle. Det utsäde som skördades i höstas kanske inte heller duger som utsäde..

YLE - 14 timmar sedan

Li Andersson: Domen mot bärplockarföretagaren var ett principiellt och politiskt betydelsefullt beslut

Både Vänsterförbundets ordförande Li Andersson och generalsekreterare för Förbundet för mänskliga rättigheter, Kaari Mattila, prisar den dom som en företagare i bärplockningsbranschen har fått. Nu ställs det krav på att företagen börjar ta ansvar för sina bärplockare..

YLE - 14 timmar sedan

Tallar röjdes för att ge plats för hotade insekter - Hangöbor är upprörda

Många Hangöbor är upprörda över att skogsmaskinerna har gått hårt fram på naturskyddsområdet vid Bellevuestranden. NTM-centralen säger att man måste bevara den unika miljön för utrotningshotade insekter..

YLE - 15 timmar sedan

Esbo stad: Vi känner inte till fallet där en äldre skulle ha dött av försummelse i hemvården

För drygt en vecka sedan uppdagades misstankar om att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/13/hs-forsummelse-misstanks-ligga-bakom-hemvardspatients-dod-i-esbo;försummelse i Esbo hemvård skulle ligga bakom en klients död;standard;].

YLE - 16 timmar sedan

Fotbollsspelarna Sevón och Honkasalo fortsätter i Ekenäs IF

Fotbollslaget EIF meddelar om två klara namn för säsongen 2018. EIF spelar i herrarnas division 1..

YLE - 16 timmar sedan

Två tidigare anställda vid Nordström Group i Lovisa fick sin dom

Två tidigare anställda vid Nordström Group i Lovisa har dömts för missbruk av förtroendeställning och medhjälp till missbruk av förtroendeställning. Det här efter att ha grundat ett konkurrerande företag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.