YLE > Finland

Thursday, 19 January, 16:06

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

BT - 06 nov 14 kl. 14:05

Ebola skrämmer 18-åringar mest

Ebola och andra smittsamma sjukdomar är det som skrämmer svenska 18-åringar mest, enligt en undersökning som gjorts av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Fyra av tio tillfrågade tror att ebola är ett allvarligt hot mot Sverige. Därmed har epidemier passerat krig som mest skrämmande företeelsen i den årliga undersökningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Vägavgifter kan leda till kreativa lösningar på landet

Det känns orättvist att vi som bor på landsbygden sannolikt får betala högre vägavgift bara för att vi kör hundratals kilometer för att kunna jobba, säger Ingåbon Jenny Lönnroos. Samtidigt tror hon att det kan leda till kreativitet: Vi skapar våra jobb på landet. Kommunikationsminister Anne Berner (C) har presenterat förslag på hur man ska tackla de kommande behoven i vägnätet.

YLE - 5 timmar sedan

Svenska sektionen om Skräbböle skola: Det här ska inte få hända

Problemen kring fasadrenoveringen i Skräbböle skola i Pargas diskuterades av stadens beslutsfattare i onsdags. Svenska sektionen för bildningsnämnden skickar nu en skrivelse till stadens ledning inom fastighetsenheten och till stadsstyrelsen och kräver större öppenhet i samband med renoveringsprojekt. - Vi har ju inte ansvar för bygget men vi har ansvar för elever, personal och material.

YLE - 15 minuter sedan

Ungdomsgäng i Esbo misshandlar andra unga – polisen ber offren ta kontakt

Flera fall av misshandel har inträffat i Esbo i slutet av 2016 och början av 2017, meddelar polisinrättningen i Västra Nyland. Både de misstänkta och offren är minderåriga unga. Det är frågan om ett ungdomsgäng som ett flertal gånger misshandlat eller hotat andra minderåriga unga.

YLE - 1 timme sedan

Frågorna strömmar in om bilskatten - här besvarar vi de viktigaste!

Frågorna strömmade in kring bilbeskattningen – vi besvarar några centrala frågor! ”Vad har jag, som kör bil 10 000 km årligen för någon glädje av att de som kör mycket och köper ofta nya bilar, kommer billigare undan?” I framtiden kommer kostnaderna för körandet att påverkas av fler faktorer än idag: Bilens storlek, ålder och koldioxidutsläpp samt antalet kilometer man kör per år påverkar helheten.

YLE - 1 timme sedan

Ingå valde skattmåsbody istället för fyrverkeri

Ingå firar Finland 100 år med skrattmåskläder. Alla nyfödda Ingåbor får en body i gåva av kommunen. Vanligtvis föds ett femtiotal barn per år, men Ingå har låtit trycka upp hela 100 babyplagg med kommunens egna kommundjur på.

YLE - 1 timme sedan

Trafikreformen väcker kritik inom regeringen och oppositionen

Kommunikationsminister Anne Berners förslag till bolagisering av statliga vägar kritiseras av oppositionen och av företrädare för regeringspartierna. Sannfinländarna håller med om att vägnätet snabbt måste rustas upp, men motsätter sig förslaget om bolagisering, skriver försvarsminister Jussi Niinistö i sin blogg. Företag får inte göra business på nationalegendom på befolkningens bekostnad, skriver Niinistö.

YLE - 2 timmar sedan

Topeliuspriset till Jeanette Björkqvist

Den frilansande nyhetsreportern och grävande journalisten Jeanette Björkqvist får årets Topeliuspris, det finlandssvenska publicistpriset. Priset delades ut på torsdag i Helsingfors på seminariet Mediespråk 2017. Prissumman är 7500 euro.

YLE - 2 timmar sedan

Misstänkte miljonbedragarens arbetskamrater i chock

Personalen vid utbildningsverket i Helsingfors är chockad efter nyheten att verkets före detta säkerhetschef misstänks för miljonbedrägeri. Direktör Liisa Pohjolainen är upprörd över att missbruket kan ha pågått i ett årtionde. Utbildningsverkets direktör Liisa Pohjalainen fick veta om brottsmisstankarna i början av november 2016 då stadens juridiska tjänster och polisen kopplades in.

YLE - 2 timmar sedan

Olyckskorparna kom på skam - Terrafame gick med vinst

Den statsägda Terrafame-gruvan i Sotkamo gick på vinst under årets sista kvartal i fjol. I höstas talade statsminister Juha Sipilä (C) om att ett under skulle ske vid gruvan. Det är första gången i gruvan går med vinst sedan staten tog över den och omvandlade Talvivaara till Terrafame.

YLE - 3 timmar sedan

Bromarv vill locka turister med natur och närmat

Efter en längre paus är Bromarv med på resemässan i Helsingfors igen. Bromarvborna jobbar på att utveckla byn och därför vill man vara med och konkurrera om de potentiella turisterna. - I och med att allt är under utveckling så vill vi berätta vad som händer här och visa upp bygden, säger Sara Randström från Bromarv byaråd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.