YLE > Finland

Tuesday, 25 April, 06:44

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Församlingar vill chockhöja tomthyrorna - Johans bostadsverderlag kan stiga med hundratals euro

Församlingarna planerar att chockhöja hyrorna på tomter på Lövö i västra Helsingfors. I ett hemligt förslag som Yle Huvudstadsregionen tagit del av föreslås att hyrorna mångdubblas under de kommande femton åren. Johan Storgårds, invånare på Lövö i Helsingfors, är bestört.

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Regeringen grunnar på sysselsättning, tuffa tider för Trump

Regeringens två dagar långa halvtidsgranskning fortsätter i dag och de svåraste frågorna står kvar på agendan. Regeringen måste komma överens om åtgärder för sysselsättningen. Det är kämpigt också för USA:s president Donald Trump som stöter på motgångar då han försöker driva igenom förändringar innan de första 100 dagarna som president är över.

YLE - 1 timme sedan

Unga om 1918-bok: "Det är så enkelt att välja sida och se den andra som fienden"

Nästa år har det gått hundra år sen inbördeskriget i Finland år 1918. En ny tvåspråkig lärobok om händelserna distribueras nu till finländska unga och vi bad två gymnasieelever provläsa den. Boken "1918- Jag var där" baserar sig på privatpersoners arkivmaterial.

YLE - 1 timme sedan

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

YLE - 1 timme sedan

Uutissuomalainen: FPA kräver att studerande vid gymnasiet ska ta studielån

FPA har sett över sina omstridda krav på gymnasiestuderande. Myndiga gymnasiestuderande måste fortfarande ta studielån för att få utkomststöd. Enligt FPA:s nya förhållningsregler finns ändå ett undantag.

YLE - 13 timmar sedan

Nu ska det bli ordning på de vanskötta nymanska stiftelserna

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

YLE - 2 timmar sedan

Lärarna blir färre i Pernå kyrkoby skola trots att Lovisa satsar på byskolor

I framtiden ska två klasslärare och en timlärare ta hand om undervisningen i hela skolan. I ett klassrum ser eleverna på film, i ett annat är det handarbetstimme på gång. Skolhuset i Pernå kyrkoby är rätt trångt men mysigt.

YLE - 2 timmar sedan

Fackbossar: Finlands konkurrenskraft bättre än vi tror, kommer att öka

Även om regeringen har sysselsättningen som ett av de främsta målen, är det är inte enbart regeringens förtjänst att jobben blir fler. De beslut som redan gjorts, kombinerat med kommande reformer, kan både höja sysselsättning och konkurrenskraft. Det förutpår Sture Fjäder, som är ordförande för de högutbildades centralförbund Akava.

YLE - 2 timmar sedan

Varför finns det mera jobb i Sverige än i Finland?

Ekonomin i Sverige växer så det knakar och sysselsättningen är skyhög. I Finland är det i stället regeringen som tänker så det knakar på hur man ska få upp sysselsättningen till svenska nivåer också här. Varför finns det så mycket mera jobb i Sverige?

YLE - 7 timmar sedan

Beslut om svenska skolnätet i Esbo skjuts upp

Beslutet om framtiden för det svenska skolnätet i Esbo skjuts upp. Planen var att ordna en invånarkväll om skolnätet på onsdag kväll, men nu meddelar Svenska bildningstjänster att invånarvkällen är inhiberad. Orsaken sägs vara att en utredning om lokalernas användning i stadens skolnät blir färdig först till hösten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.