YLE > Finland

Wednesday, 23 August, 23:14

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tre av de misstänkta i Åbodådet förekommer i tyska polisregister

Fingeravtrycken från den huvudmisstänkta i knivattacken i Åbo finns hos den tyska polisen i Hamburg. 2015 ertappades mannen utan tågbiljett, enligt uppgifter till Yle. Den huvudmisstänkte Abderrahman Mechkah kunde i november 2015 inte visa upp några identitetshandlingar när han åkte tåg i Tyskland.

YLE - 1 timme sedan

#Grattis - hashtaggen fyller tio år

Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, galler, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn. Nu fyller fenomenet tio år.

YLE - 2 timmar sedan

Detaljplanen för Gammelboda stranden i Raseborg har dammats av

År 2008 var planutkastet för Gammelboda stranden i Raseborg framme för påseende senast, men sedan stannade planprocessen av. Nu har Raseborgs stad tagit tag i planen igen och planen läggs fram för påseende på nytt. Planförslaget har setts över och har utarbetats i samråd med markägare.

YLE - 3 timmar sedan

Västmetron igen ett steg närmare målet – start i slutet av september?

På onsdagen tog västmetron igen ett steg närmare målet. Helsingfors stads trafikverk godkände nämligen anordningen som styr metrotrafiken. Anordningen styr bland annat växlarna och visar var metrotågen befinner sig.

YLE - 3 timmar sedan

Tekniska nämnden vill bygga anläggning för mattvätt i Tenala

Tenala ska få en ny mattvättningsanläggning i Vikstrand år 2018. Det vill åtminstone tekniska nämnden i Raseborg och föreslår ett tilläggsanslag på 55 000 euro för nästa år. I år finns det inga pengar för att bygga en mattvättningsanläggning, konstaterar Werner Orre (SFP).

YLE - 4 timmar sedan

Lojo köper Lylyis herrgård

Lojo stad har köpt Lylyis herrgård av Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. HNS godkände försäljningen i måndags (21.8).

YLE - 5 timmar sedan

Informationstavla blev rättssak i Sjundeå

Sjundeå kommuns nya informationstavla i kyrkbyn väcker irritation hos en tomtägare. Tomtägaren har nu gått så långt som till förvaltningsdomstolen för att bli av med tavlan. Informationstavlan finns vid en busshållplats nedanför Päivärinteen koulu.

YLE - 5 timmar sedan

Kyrkoherde svarar på regeringens retorik mot papperslösa - "Kyrkans roll är att hjälpa"

Förslaget om att man borde börja bestraffa dem som gömmer papperslösa oroar kyrkoherden Jouni Lehikoinen i Åbo. Att hjälpa är inte kriminellt, säger han. - I vår församling har vi hjälpt många asylsökande och lyckats hjälpa dem, men om det i framtiden är kriminellt förstår jag inte vad vi skulle göra, kommenterar Lehikoinen för Svenska Yle.

YLE - 5 timmar sedan

Metallförbundets tidigare ordförande Per-Erik Lundh är död

Metallarbetarförbundets långvariga ordförande Per-Erik Lundh har avlidit. Han blev 77 år gammal. Han dog på fredag förra veckan efter en svår sjukdom, uppger Metallarbetarförbundet.

YLE - 6 timmar sedan

BBC: EU-medborgare i Storbritannien fick brev om utvisning - misstag säger ministerium

Det brittiska inrikesministeriet har av misstag skickat kring 100 brev till EU-medborgare i landet, med beskedet att de kan interneras, rapporterar BBC. Misstaget kom fram efter att en finsk forskare bosatt i Storbritannien fick ett brev av det här slaget. Forskaren Eva Johanna Holmberg som är gift med en britt fick beskedet att hon har en månad på sig att lämna landet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.