YLE > Finland

Thursday, 26 April, 02:11

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Byggnadsindustrin inleder omfattande lockout i maj - vill få till stånd ett snabbt avtal

Arbetsgivarsidan inom byggindustrin utlyser lockout. Lockouten börjar den 9 maj och är ett direkt svar på de strejker som löntagarnas representant Byggnadsförbundet har inlett..

YLE - 6 timmar sedan

Terho: Regeringssamarbetet fortsätter, men Blå framtid ställer krav

Blå framtid kommer att sitta kvar i regeringen, bekräftar partiets ordförande Sampo Terho. Blå framtid ställer ändå krav säger han. Bland annat måste social- och hälsovårdsreformen gå igenom..

YLE - 7 timmar sedan

Blå framtids ordförande Sampo Terho möter pressen - Yle direktsänder

Blå framtids ordförande Sampo Terho svarar på mediernas frågor efter partistyrelsens möte i kväll. Yle direktsänder presskonferensen på Arenan med start klockan 19.55..

YLE - 8 timmar sedan

Narkotikan ett stort problem på Åland

Det finns mycket narkotika i omlopp på Åland och allmänheten inser nog inte riktigt hur stort problemet är. Det säger kommissarie Rasmus Friman, som har varit projektledare för det narkotikaprojekt som polisen på Åland startade år 2017..

YLE - 8 timmar sedan

En stulen dator ledde F-Secure på spåren till nyckeln som kan öppna miljoner lås

Mysteriet med en stulen dator ledde F-Secures forskare till upptäckten av ett kryphål som kunde användas till att skapa en nyckel som öppnar nästan alla hotelldörrar..

YLE - 9 timmar sedan

Konstnärer vill måla på vägg och mur i Hangö

Stadsbilden i Hangö kan i framtiden prydas av en väggmålning och murgrafitti. Politikerna vill ännu fundera litet på saken..

YLE - 10 timmar sedan

Henriksson diskuterade vårdreformen med Sipilä: ”Jag förstår att regeringen börjar vara orolig”

Statsminister Juha Sipilä har idag träffat SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Henriksson berättar att diskussionen bland annat handlade om SFP:s syn på vård- och landskapsreformen..

YLE - 11 timmar sedan

Väyrynen återvänder till riksdagen i juni - lovar rösta mot vårdreformen

Europarlamentarikern Paavo Väyrynen lämnar Centern och återkommer till riksdagen redan i juni. Det beskedet kom Väyrynen med vid en presskonferens på onsdagen..

YLE - 11 timmar sedan

Svenska Yle fick en intervju med Prins Daniel - "Fantastiskt att se all den energi och glädje ni har skapat här"

Drumsö lågstadium i Helsingfors hade kungligt besök på onsdagen. Sveriges prins Daniel besökte skolan med anledning av ett projekt som skolan är med i - Skolan i rörelse..

YLE - 11 timmar sedan

Rony Rex diskuterar Aviciis död och hälsa i musikbranschen: "Jag känner ett tryck varje dag"

Artisten Aviciis död har öppnat upp musikindustrins mörka sida. I dokumentären Avicii: True Stories berättar artisten om de höga krav branschen kan sätta på artister..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.