YLE > Finland

Saturday, 24 June, 22:45

YLE - 30 apr 13 kl. 16:01

Spansk deklaration skrämmer finska pensionärerVid midnatt ska alla i Spanien bosatta ha deklarerat sina tillgångar utomlands. Upptäcks obeskattad förmögenhet, utmäts stränga bötesstraff av de spanska skattemyndigheterna. Det gör finländska pensionärer oroliga. Jakten på skattesmitare och internationell olaglig ekonomisk verksamhet har fått de spanska myndigheterna att skärpa reglerna. I dag är sista dagen att lämna in skattedeklaration över egendom och placeringar utomlands om man är permanent bosatt i Spanien.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Spanien, Pertti Lindeman, Lindeman, Att, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spansk, deklaration, skrämmer, finska, pensionärer
YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Dalarnas tidningar - 14 jun 13 kl. 11:42

Spår som skrämmer både gamla och barn

Nedbusningen i centrala Älvdalen med däckbränning, glaskrossning, nedskräpning och våldsam och laglös körning fortsätter. Många älvdalingar skräms och upprörs över de spår som skrämmer så många..

Sydsvenskan - 26 maj 14 kl. 14:43

Resultatet i EU-valet skrämmer

Nu är de här. Valresultaten. Siffrorna.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Fem personer har drunknat under midsommarhelgen

Totalt har fem personer drunknat under midsommarhelgen. Även två allvarliga trafikolyckor har inträffat. Under midsommardagen drunknade en man från Ijo i Norra Österbotten i Ijo älv.

YLE - 5 timmar sedan

Slutet på fastemånaden ramadan närmar sig – tidpunkten för id al-fitr bestäms av månen

Fastemånaden ramadan avslutas i år efter midsommaren och firandet av id al-fitr i Finland inleds antingen på söndagskvällen eller på måndagen. Efter ramadan följer månaden šawwal som inleds med den tre dagar långa id al-fitr. Den exakta tidpunkten då id al-fitr inleds är ännu oklar eftersom den islamska kalendern baseras på månfaser.

YLE - 8 timmar sedan

Kallt väder räddar liv – men alltför många kör båt i fyllan

Än så länge har olyckorna under midsommaren varit relativt få. Enligt Richard Vaenerberg vid Helsingfors båtpolis är det främst tack vare veckoslutets låga temperaturer. Från en säkerhetssynpunkt är nämligen kallt väder bra väder.

YLE - 9 timmar sedan

Kommuner får bonuspeng för att fixa nya kommunplatser

Nästan 60 finländska kommuner får en extra penningsumma av staten för att öka på antalet kommunplatser för personer som fått asyl eller uppehållstillstånd. Den summa som fördelas är sammanlagt 1,6 miljoner euro. De sex kommuner som förbinder sig att ge minst 150 nya kommunplatser får mest pengar – 100 000 euro var.

YLE - 9 timmar sedan

Vi kullkastar midsommarens största myter - finländaren har sex, äter korv och dricker brännvin?

Vi samlar här en lista över de vanligaste midsommarmyterna. Experterna avslöjar hur många som håller streck. Myt 1: “På midsommaren dricker man brännvin” Sant och falskt.

YLE - 12 timmar sedan

Arshe Said räknar minuterna tills ramadan är över

På söndag firas id al-fitr för att uppmärksamma att fastemånaden ramadan är över. I år har ramadan infallit under sommarens ljusaste tid, vilket har inneburit tunga dagar för många muslimer i Finland. - Det har varit långa dagar med 22 timmar utan mat och dryck, men nu är det snart slut.

YLE - 13 timmar sedan

Risat avfallsystem gav resultat - skrotet i skogarna har minskat och i skärgården sorterar man som aldrig förr

Kritiken mot den nya fastighetsvisa insamlingen av avfall duggade tätt före systemet skulle tas i bruk i Pargas stads skärgårdsdelar. Många var övertygade om att det skulle bli både dyrare och sämre med egna låsta avfallskärl. En av farhågorna var att allt mer avfall skulle dumpas i terrängen då det inte längre fanns allmänna sopinsamlingar.

YLE - 16 timmar sedan

Lågreservoar tryggar vattenförsörjningen på Åland

Sex tusen kubikmeter dricksvatten i en ny lågreservoar. Det är den senaste satsningen på Åland för att trygga trygga vattenförsörjningen under varma högsommardagar. Anläggningen som har kostat 2,5 miljoner euro stod klar lagom till midsommar och till den åländska turistsäsongen som innebär en högre vattenförbrukning.

YLE - 17 timmar sedan

Polisen: Trafikolyckor, bråk och allt mer droger

Midsommarnattsfirandet förlöpte rätt normalt runt om i landet, uppger polisen som dock tvingades rycka ut lite mer än under en vanlig veckoslutsnatt. Olika former av droger har enligt polisen spelat en större roll än förut vid de oroligheter som uppstått. Tipsen om personer som kör onyktra, uppför sig störande samt personer eller grupper som bråkar sinsemellan har gett polisen en hel del arbete under kvällen och natten.

YLE - Igår: 10:20

Två personer har drunknat, berusad bilist körde i fel riktning

Rattfyllerister, bråkmakare och olyckor har sysselsatt polisen runt om i Finland. Ingen rapporteras ha förolyckats i vägtrafiken även om mindre olyckor har inträffat. Två personer uppges ha drunknat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.