Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 21 May, 09:25

Liknande nyheter

Taggar: Appleslår , prognoserna
Affärsvärlden - 24 jan 13 kl. 07:33

Prognoserna sänkte Apple

Apple spår en sämre försäljning under räkenskapsårets andra kvartal än vad analytikerna väntat. Prognoserna gjorde att aktien föll med 10 procent..

DI - 19 jul 11 kl. 22:45

Apple dubblar vinsten men sänker prognoserna

Apple redovisar ett justerat resultat per aktie på 7:79 dollar för det tredje kvartalet 2011 (3:51)..

DI - 24 apr 14 kl. 16:56

USA-börser: Apple rusar

Aktiekurserna på Wall Street rörde sig närmast i sidled under inledningshandeln av en rapporttung torsdag. Marknaden belönade Apple-aktien efter rapporten som överträffat prognoserna..

Sydsvenskan - 23 nov 13 kl. 06:30

Prognoserna lurade alla

Statistik är svårt.Prognoserna under valnatten slog fel med nästan åtta procentenheter. Efter en kritikstorm kryper Danmarks Radio nu till korset och slutar med vallokalsundersökningar.

Cornucopia - 26 nov 16 kl. 13:11

Arvet efter Jobs slut - dags för Apple att köra vilse igen?

Det finns goda anledningar att tro att det kulturella och innovativa arvet som Steve Jobs lämnade efter sig åt Apple när han dog 2011 nu är slut. Därmed återstår bara för den feta katten Apple att stagnera, för att sedan låta historien upprepa sig, även om man denna gången rimligtvis inte riskerar konkurs så länge krigskassan är överfylld. Problemet har sin grund i att Apple allt mer ser ut att överge sina professionella produkter och på sikt kanske helt slutar med Mac-datorerna.

Cornucopia - 24 jul 15 kl. 10:05

Apple Watch - från 3 995:- SEK till 180 000:- SEK

Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) har nu släppt sin armbandsterminal Apple Watch i Sverige, och kartellpriset ligger på 3 995:- SEK för billigaste modellen upp till 180 000:- SEK för den dyraste. Till det kommer förstås priset av en iPhone, som är en förutsättning för att armbandsterminalen ska gå att använda.

Billigast är serien Apple Watch Sport, där "dammodellerna" med 38mm storlek kostar 3 995:- SEK och herrmodellerna 4 495:- SEK.

Cornucopia - 27 nov 16 kl. 10:01

Så dödar Macens död Apple och även iPhone

Nedan följer ett exempel på hur Apple går Nokias väg och dör, sedan Apple försummat sina professionella Mac-användare. 
Nokia var en gång världens största mobiltelefontillverkare. Idag lever de vidare som Windows phone med kanske en promille av mobilmarknaden.

Dagensanalys.se - 04 maj 17 kl. 15:11

Tim Cook CEO på Apple gick ned 13,5 kilo tack vare Apple Watch

I en intervju sa Tim Cook CEO på Apple att ständiga återkopplings- och hälsokontrollfunktionerna från Apple Watch hjälpte honom att gå ned i vikt. Tim Cook berättade om Apples strategi att satsa mer på hälsa och fitness, ett segment som har utvecklats till ett stort intresseområde för iPhone-tillverkaren under de senaste tre åren. Apple citerar ofta till olika undersökningsresultat med Apple Watch och hur nöjda kunderna är med den, de påpekar gärna att ägarna använder den som ett effektivt verktyg för spårning av sitt hälsotillstånd.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 09:27

Apple ger sig in i VR-kriget – gynnar detta alla andra VR-spelare

Många säger att Apple uppfann din kära smartphone i form av iPhone som lanserades 2007. Men de gjorde de egentligen inte, de paketerade bara om tekniken som redan fanns och gjorde den mer användarvänlig. Sedan uppfann de surfplattan, eller gjorde de det?

Dagensanalys.se - 01 jul 16 kl. 08:02

Apple känner sig hotade av Spotify och vägrar publicera den senaste appen

Genom sin styrkedemonstration visar Apple att de äger hela ekosystemet för appar till iOS. Apple bestämmer vilka appar som ska publiceras i AppStore och vilka som får stå utanför. Senast i raden av appar som fått kängan är Spotify.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Lugn inledning i korten

Stockholmsbörsen väntas starta den nya veckan i lugn handel och med positiva förtecken..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Saltx får order på 55 miljoner

Energilagringsbolaget Saltx, som handlas på First North, har fått en order på 8.000 Suncool-solfångare från energibolaget Sunact i Ghana..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Asienbörser på plus efter pausat handelskrig

Börserna i Asien steg på måndagen i spåren av positiva besked kring det hotande handelskriget mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Nya uppgifter: IAG förbereder bud på Norwegian

Flygbolaget IAG dementerade så sent som i fredags uppgifter om ett eventuellt bud på Norwegian. Men nu har budrykten blossat upp igen..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:27

Historiskt billig Londonbörs

Brexit skrämmer investerare. Bara under de två världskrigen har brittiska aktier varit billigare..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Rekordmånga svenskar gör bostadsköp i Spanien

Varje år köper tusentals svenskar lägenheter och hus i solsäkra Spanien. På fem år har antalet köpare dubblats från knappt 2 000 till nära 4 000. Under årets första kvartal var intresset större än någonsin tidigare..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Färre vill bli mäklare efter oro på marknaden

Oron på bostadsmarknaden gör nu att intresset för landets mäklarutbildningar minskar markant. På ett flertal lärosäten är det drygt 20 procent färre förstahandssökande jämfört med förra läsåret..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Finsk domstol avslår Qliro-bolagets yrkande

Helsingfors förvaltningsdomstol har avslagit CDON Alandias, ett bolag inom Qliro Group, yrkanden angående upphävandet av finska Skatteförvaltningens efterbeskattningsbeslut för skatteåret 2012..

Affärsvärlden - I förrgår: 16:00

Hemnet: Rekordlång säljtid för nyproduktion

Det tar allt längre tid att sälja nyproducerade bostadsrätter på bostadssajten Hemnet. Nyproduktionen som såldes i april hade i genomsnitt legat rekordlånga 60 dagar till försäljning..

Affärsvärlden - 18 maj 18 kl. 08:13

Astra Zeneca upprepar vinstprognos för helåret

Trots att kvartalsrapporten kom in under analytikernas förväntningar behåller läkemedelsbolaget Astra Zeneca sin vinstprognos för 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.