Expressen > Nyheter

Sunday, 07 March, 09:13

Expressen - 22 apr 13 kl. 15:29

En miljon barn ska vaccineras mot polioGAROWE/SOMALIA. Nu börjar Unicefs jättekampanj i Somalia. 1 miljon barn ska under åter vaccineras mot polio. En av dem som ska räddas med ett stick i fingret är lilla Yahya, 6 månader..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Garowesomalia, Unicefs, Somalia, Yahya

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljon, barnska , vaccinerasmot , polio
Helsingborgs Dagblad - 27 jul 12 kl. 11:44

Fler barn vaccineras mot hepatit B

Allt fler barn vaccineras mot sjukdomen hepatit B. I maj vaccinerades 54 procent av spädbarnen i landet, det är 35 procent fler än maj för ett år sedan, visar statistik från företaget Glaxosmithkline. Men skillnaden är stor mellan landstingen.

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 12:03

Många barn vaccineras i Kronoberg

Något fler barn vaccineras mot barnsjukdomarna i Kronoberg jämfört med riket som helhet..

Skånskan - 19 feb 16 kl. 09:56

Halv miljon barn lider i Ukraina

Nyheter Över en halv miljon barn lider på grund av kriget i Ukraina.Enligt FN:s barnorganisation Unicef behöver en tredjedel av dem psykosocialt stöd.
– Två år av våld, bomber och rädsla har satt bestående spår i tusentals barn i östra Ukraina, säger chefen för Unicefs Ukraina-kontor Giovanna Barberis.

Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 05:32

En halv miljon barn lider i Ukraina

Över en halv miljon barn lider på grund av konflikten i Ukraina, och en tredjedel av dem behöver psykosocialt stöd. Det uppger FN:s barnorganisation Unicef, rapporterar nyhetsbyrån FNB.— Två år av våld, bomber och rädsla har satt bestående spår i tusentals barn i östra Ukraina, säger chefen för Unicefs Ukraina-kontor Giovanna Barberis.

Nyhetskanalen - 30 mar 11 kl. 11:11

Elfenbenskusten: En halv miljon barn flyr

Situationen i Elefenbenskusten blir värre för varje dag som går. Värst drabbade är barnen. Över en halv miljon barn tros vara på flykt från sina hem..

SR - 11 jul 11 kl. 01:55

UNICEF: Halv miljon barn riskerar dö i torkan

I lördags var det glädje och sång i det nybildade landet Sydsudan på Afrikas Horn men regionen står inför en problematisk tid. Runt en halv miljon barn risker att dö på grund av torkan på Afrikas horn, varnar UNICEF..

Expressen - 12 aug 11 kl. 20:31

En halv miljon barn riskerar att dö i kolera

FN varnar för att en halv miljon barn kan komma att dö i kolera om de inte får hjälp inom några veckor. Sjukdomen riskerar att spridas snabbt i de överfulla flyktinglägren. - Man måste sätta in behandling relativt omgående, säger Lina Eidmark på Läkare utan gränser i Sverige.

NSD - 27 jan 12 kl. 20:51

En miljon barn riskerar svält

Omkring en miljon barn i Sahel-området, längs Saharas södra kant, riskerar inom mycket kort akut undernäring. Därför slog FN:s barnfond Unicef på larmet på fredagen och vädjade om 67 miljoner dollar (motsvarande drygt 450 miljoner kronor) till motåtgärder..

SvD - 27 apr 15 kl. 19:00

En miljon barn behöver nödhjälp

Nära en miljon barn i Nepal beräknas vara i akut behov av hjälp efter den kraftiga jordbävningen i lördags med många efterskalv. Om sex veckor väntas monsunregn som kan orsaka ytterligare en katastrof – om de hundratusentals som nu sover utomhus inte fått tak över huvudet..

SR - 17 feb 16 kl. 05:00

En miljon barn hotas av svält

FN:s barnfond Unicef skriver i en ny rapport att omkring en miljon barn hotas av akut undernäring, vattenbrist och sjukdomar i sydöstra Afrika..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.