BT > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:04

BT - 16 apr 13 kl. 10:07

Romantisk komedi med viss gråsprängd charm
Vissa böcker i vissa genrer bygger nästan helt på ett avtal med läsaren, där författaren utlovar en viss sorts förströelse/igenkänning/njutning om läsaren går med på att läsa till slut trots att spänningen inför hur det ska gå är nerskruvad till ett minimum. Torsdagarna i parken är en sådan bok. Omslaget, baksidestexten, inledningen ? allt pekar åt samma håll, som när man sätter sig i biosalongen för att se en ?romantisk komedi?.
Läs mer på BT
Läs mer om:
George, Jeanies, Hilary Boyds, Jeanie, Boyd, Store

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romantisk, komedimed , viss, gråsprängd, charm
YLE - 18 feb 16 kl. 13:00

Fritjof Sahlström: Det är klart och entydigt att tvåspråkighet är bra för människor

Fritjof Sahlström, docent i pedagogik anser att man glömmer bort de många fördelar som kunde finnas med tvåspråkiga skolor. Enligt honom finns här fördelar som gagnar både tvåspråkiga barn, enspråkigt finska barn och enspråkigt svenska barn. - Genom tvåspråkiga skolor skulle vi få flera personer som kan tala både svenska och finska.

YLE - 26 sep 13 kl. 09:58

"Det finns inga svåra språk"

Alla språk har sina egna svårigheter, vissa kan ha besvärligt uttal, andra knepig grammatik. Det säger en man som kan åtminstone grunderna i fler än tio språk. Rogier Nieuweboer är född i Holland, men bor i Finland sedan mpnga år.

Nyheter 24 - 07 mar 14 kl. 09:39

Tränare blir avstängd – efter avhyvling av egen spelare

Frank Martin, som tränar University of South Carolinas basketlag, är avstängd i en match. Det har universitetet själva beslutat efter en minst sagt barsk utskällning. Och nej, det var inte domaren som fick stå i vägen för salivspottandet.

BT - 24 apr 13 kl. 07:44

Explosion vid Skatteverket i Malmö

Hela entrédörren till Skatteverkets lokaler på Kungsgatan i Malmö har sprängts bort vid en kraftig explosion. Polisen fick samtal från flera personer som vaknat av en detonationen strax före klockan två på onsdagsmorgonen. För två veckor sedan skakades ett bageri i Malmö av en liknande, kraftig nattlig explosion.

BT - 19 apr 13 kl. 11:28

Massiv terrorjakt i belägrat Boston

Stanna inne, och lås dörrarna! löd myndigheternas strikta order till invånarna i Watertown och andra förorter till Boston. Utanför pågick en massiv polisinsats efter en misstänkt bombman.

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 16:39

Har Sverigeblivit farligare?

Handgranater och skottlossning på öppen gata i Malmö. Oprovocerade knivattacker i Västerås och Norrköping.Har Sverige blivit farligare?

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 16:39

Har Sverigeblivit farligare?

Handgranater och skottlossning på öppen gata i Malmö. Oprovocerade knivattacker i Västerås och Norrköping.Har Sverige blivit farligare?

Kristianstadsbladet - 18 feb 13 kl. 07:00

Större engagemang kan rädda tidningarna

Foto: Bosse Nilsson
Den tryckta dagstidningsupplagan sjunker och pengarna rullar inte in som förr. Finns det en framtid för papperstidningen? Journalist Lukas Ernryd söker svaren och träffar medieprofessor Bo Reimer, som vill se mer socialt engagerade tidningar.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 15 kl. 02:00

Hatbrottens stad

Antisemitism fortsätter att solka bilden av Malmö.I två program framöver skärskådar SVT:s Uppdrag Granskning hatbrotten i Sverige.Det första avsnittet, som sänds ikväll, har rubriken "Judehatet i Malmö".

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 02:00

Hatbrottens stad

Antisemitism fortsätter att solka bilden av Malmö.I två program framöver skärskådar SVT:s Uppdrag Granskning hatbrotten i Sverige.Det första avsnittet, som sänds ikväll, har rubriken "Judehatet i Malmö".

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Ny chef på socialförvaltningen

Bollebygds kommun har anställt en ny chef. Johnny Teikkonen, 49 år, blir en av förvaltningscheferna för den nya socialförvaltningen..

BT - 4 minuter sedan

Han blir ny vd för Mont blanc – mitt under storvarslet

Mont blanc befinner sig mitt i förhandlingar efter att de för fyra månader sedan varslat 50 av företagets 70 anställda. Nu får företaget en ny vd, Gary Brown, som vill satsa på verksamheten för att ta sig igenom krisen – utanför Dalsjöfors..

BT - 4 minuter sedan

Hédi Frieds barnbok vittnar om nazistlägret

De lyckades få boken klar till Förintelsens minnesdag 27 januari. Hédi Fried skrev om sina egna tragiska upplevelser som flicka. Stina Wirsén illustrerade med en blandning av svärta och drömskt hopp.

BT - 30 minuter sedan

Avvaktande på börserna i Asien

Börserna i Asien var avvaktande i den inledande torsdagshandeln, med de flesta större indexen på röda siffror. Tokyobörsens Nikkei 225 hade tappat 0,4 procent fram till lunchpausen medan det bredare Topixindexet inledde dagen negativt med en nedgång på 0,6 procent i den tidiga handeln.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Nylander dubblerade assistskörden

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Studie ger fågelperspektiv på tillvaron

Fåglarna har en annan syn på världen än människan. En blick som fångar mer kontrast och är livsviktig, enligt en studie från Lunds universitet. Med hjälp av en specialbyggd kamera och olika datorberäkningar har forskare kunnat återge hur en fågel ser på verkligheten.

BT - 45 minuter sedan

Lysande kolonner på Holmenkollen

Den norske konstnären Vebjørn Sand vill smycka Holmenkollen i Oslo med fem lysande kolonner för att uppmärksamma 75-årsdagen efter den tyska ockupationen av Norge upphörde, som inträffar 8 maj nästa år. Tanken är att projektet ska stå färdigt 2020 och att det ska stå där i ett år.(TT).

BT - 1 timme sedan

Ulrik Nilsson: Vi gjorde rätt med Maksinen

För mig är frågan inte om Peter Maksinen har gjort något olagligt i sin roll som vd för Borås energi och miljö, eller i sak vad som hänt. Frågan för mig, och som också var det styrelsen ställdes inför, var om styrelsen har fortsatt förtroende för honom, skriver Ulrik Nilsson..

BT - 1 timme sedan

Infartsparkering i Borås ett dåligt aprilskämt?

Ska en Svenljungabo, som ska besöka centrum i Borås, behöva ställa bilen på Trandared, lasta av cykeln för att sedan cykla till city, undrar Åke..

BT - 1 timme sedan

Vem hade vågat drömma om VM-bandy i Borås?

Nu ser jag framemot att Borås blir en stor bandystad, skriver Väinö Östhult..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.