YLE > Finland

Wednesday, 21 March, 08:20

YLE - 09 apr 13 kl. 15:09

Regeringen inte ovetande om Itellas dotterbolag på Jungfruöarna.Chefen för statens ägarstyrning säger att regeringen inte kan ha varit omedveten om att Itella (tidigare Posten) har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Han säger också att statsbolag ska skatteplanera. Det är en del av affärsverksamheten. Det grävande tv-programmet MOT avslöjade i går att det 100-procentigt statsägda Itella har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Finansminister Jutta Urpilainen kommenterade i gårdagens A-studio att det är "helt opassande" för ett statsbolag att ha dotterbolag i skatteparadis.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Itellas, Jungfruöarna, Itella, Posten, MOT, Jutta Urpilainen, Men, Eero Heliövaara, Heliövaara, Cyniska, Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeninte , ovetandeom , Itellas, dotterbolag, Jungfruöarna
DI - 05 apr 12 kl. 10:37

Regeringen informerades om vapenexport

Information om exporten av vapensystemet Bill till Saudiarabien nådde upp i toppen på regeringen redan våren 2010, visar Dagens industris uppgifter. Trots det spelade regeringen ovetande fyra månader senare..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 16:11

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2017

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2017. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 03 feb 11 kl. 16:52

Regeringen inleder försäljning av aktier i Nordea

Regeringen offentliggör idag sin avsikt att sälja upp till 255 miljoner aktier i Nordea Bank AB ("Nordea"), motsvarande 6.3 procent av de utestående aktierna i bolaget. Initialt erbjuder regeringen 200 miljoner aktier till försäljning, med möjligheten att utöka erbjudandet med ytterligare högst 55 miljoner aktier, till totalt högst 255 miljoner aktier.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Live: Skyddspolisen bedömer hotbilden i Finland

Skyddspolisen ordnar en presskonferens om nationell säkerhet. Bland annat terrorhotet i Finland ska behandlas..

YLE - 45 minuter sedan

Våren anländer till Åbo – narcisser placeras ut på Teaterbron

Åbo stad brukar i slutet av mars placera ut narcisser, men det har inte i mannaminne samtidigt funnits is på Aura å och vårnarcisser på Teaterbron..

YLE - 2 timmar sedan

Tekniska nämnden vill behålla alla skolkök i Raseborg - utlokalisering inget alternativ

Köksstrukturen ska bibehållas oförändrad i Raseborg. Det föreslår majoriteten av politikerna i tekniska nämnden i Raseborg..

YLE - 2 timmar sedan

Finlandssvenska Gweal utsätts för etnisk profilering: När jag frågar om varför just jag stoppas, så undrar de över min attityd

Den enda som stoppas och vars identitet kontrolleras. Det är något finlandssvenska Gweal Monykuany fått vänja sig vid. Han utsätts för etnisk profilering, något som synas närmare för första gången i Finland i en rapport inom kort..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Trump trotsade rådgivare och gratulerade Putin, en person död i trafikolycka i Träskända

Analysföretaget påstår sig ha spelat en betydande roll i Trumps valseger. I Träskända har en person dött efter att ha kolliderat med en lyktstolpe under natten..

YLE - 3 timmar sedan

En person död i trafikolycka i Träskända

Räddningsverket uppger att en person har dött i en trafikolycka i Träskända..

YLE - 12 timmar sedan

Yles nättjänster har ett omfattande serviceavbrott i natt - reservtjänsten fungerar

En del av yle.fi:s nättjänster är ur funktion på grund av underhållsarbete. Vid större nyhetshändelser under natten uppdaterar vi också på svenska på vår reservtjänst..

YLE - 12 timmar sedan

Kritiskt läge under Regattaveckoslutet - Hangö riskerade bli utan vatten

Vattnet hotade ta slut i Hangö under Regattaveckoslutet i fjol. Det fanns mycket folk i staden på grund av seglingstävlingarna, grundvattnet var lågt och industrierna använde rikligt med vatten vid underhållsarbeten..

YLE - 13 timmar sedan

Barbro Wikberg njuter av att lära Hangöbarnen spela tennis

Hundratals barn och ungdomar har lärt sig spela tennis tack vare Barbro Wikberg i Hangö tennisklubb. Hon fick ett hedersomnämnande då Hangö stad premierade idrottare förra veckan..

YLE - 14 timmar sedan

Borde du få välja vem som reparerar din mobil? – i USA kämpar konsumenterna för sin rätt att välja, i EU litar vi på konsumentskyddet

Konsumenter och reparatörer i USA har tagit upp kampen mot stora teknologijättar som Apple och Samsung. I delstat efter delstat vill de införa en lag som skulle tvinga tillverkarna att ge kunder och reparationsverkstäder möjligheter att reparera elektronik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.