YLE > Finland

Saturday, 16 December, 08:10

YLE - 09 apr 13 kl. 15:09

Regeringen inte ovetande om Itellas dotterbolag på Jungfruöarna.Chefen för statens ägarstyrning säger att regeringen inte kan ha varit omedveten om att Itella (tidigare Posten) har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Han säger också att statsbolag ska skatteplanera. Det är en del av affärsverksamheten. Det grävande tv-programmet MOT avslöjade i går att det 100-procentigt statsägda Itella har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Finansminister Jutta Urpilainen kommenterade i gårdagens A-studio att det är "helt opassande" för ett statsbolag att ha dotterbolag i skatteparadis.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Itellas, Jungfruöarna, Itella, Posten, MOT, Jutta Urpilainen, Men, Eero Heliövaara, Heliövaara, Cyniska, Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeninte , ovetandeom , Itellas, dotterbolag, Jungfruöarna
DI - 05 apr 12 kl. 10:37

Regeringen informerades om vapenexport

Information om exporten av vapensystemet Bill till Saudiarabien nådde upp i toppen på regeringen redan våren 2010, visar Dagens industris uppgifter. Trots det spelade regeringen ovetande fyra månader senare..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 03 feb 11 kl. 16:52

Regeringen inleder försäljning av aktier i Nordea

Regeringen offentliggör idag sin avsikt att sälja upp till 255 miljoner aktier i Nordea Bank AB ("Nordea"), motsvarande 6.3 procent av de utestående aktierna i bolaget. Initialt erbjuder regeringen 200 miljoner aktier till försäljning, med möjligheten att utöka erbjudandet med ytterligare högst 55 miljoner aktier, till totalt högst 255 miljoner aktier.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Regeringen - 04 apr 12 kl. 16:42

Nu stärker regeringen skyddet för försöksdjur

Regeringen vill inrätta en central etisk nämnd för djurförsök. Den 4 april överlämnade regeringen en proposition till riksdagen med förslag som ska stärka djurskyddet. Genom förslagen i propositionen genomförs även ett nytt EU-direktiv om skydd av försöksdjur.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Uutissuomalainen: Finländare tänder inte på könsneutrala titlar

Endast 16 procent av finländarna vill slopa titlar som tjänsteman, förtroendeman och riksdagens talman..

YLE - 2 timmar sedan

Svenskarna kan mer om aktier än finländare och placerar också modigare: ”Finländare förstår sig inte på risk”

Svenskar tar mera risk när de placerar pengar än finländare. Då svenskar gärna placerar pengar i aktier satsar finländare i högre grad på tryggare blandfonder och räntefonder. Det kan leda till att finländarna går miste om stora intäkter..

YLE - 3 timmar sedan

Blå framtid samlas för första gången som parti

Blå framtid, som registrerades som parti i november, ordnar sin första partistämma i dag. Regeringspartiet ska välja ordförande och partistyrelse under mötet i Tammerfors..

YLE - 9 timmar sedan

Årets nyhetsbilder återger olyckor, avsked till presidenten och 100-årsfirandet

Det gångna årets nyhetsbilder handlar i hög grad om olyckor, men också om historiska händelser. Det hundraåriga Finland som fick gåvor och besök syntes i pressbildsflödet..

YLE - 13 timmar sedan

Alkoholforskare ursinnig över lagändringen - "Värsta beslutet som gjorts under min livstid"

Alkoholforskaren Peter Eriksson vid Helsingfors universitet ser inte med blida ögon på den senaste ändringen i alkohollagen..

YLE - 14 timmar sedan

Du som drömmer om att bli musikalartist kan nu få in foten i dörren i Karis

Lärkkulla folkakademi i Karis inleder hösten 2018 en ny tvåspråkig utbildning i musikal. Proffs i branschen fungerar som lärare..

YLE - 15 timmar sedan

Esbo stad polisanmäler Kajon - barn med specialbehov lämnades utan tillsyn

Taxibolaget Kajon lämnade ett barn med specialbehov ensamt i onsdags.Det är det tolfte fallet i höst. Nu har Esbo stad anmält bolaget till polisen..

YLE - 16 timmar sedan

Mycket jämn omröstning om procentgränserna - så här röstade riksdagen

Det blev ett extremt jämnt resultat då riksdagen röstade om att tillåta försäljning av starkare alkoholdrycker i detaljhandeln. 98 riksdagsledamöter röstade för en höjning, och 94 ledamöter mot. Sju ledamöter var frånvarande vid omröstningen..

YLE - 16 timmar sedan

Hopp om att rädda Veikkausspel på Åland

Det finns hopp om att rädda kvar Veikkausspelen på Åland. I slutet av november meddelade Veikkaus att de efter 40 år slutar sälja alla sina spel från och med årsskiftet, något som vållat stor frustration på Åland..

YLE - 16 timmar sedan

Mikael Jungner lämnar Sdp - "Det är inte samma parti som jag brann för en gång i tiden"

Den före detta riksdagsledamoten och vd för kommunikationsbyrån Kreab, Mikael Jungner lämnar Sdp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.