YLE > Finland

Friday, 20 July, 14:38

YLE - 09 apr 13 kl. 15:09

Regeringen inte ovetande om Itellas dotterbolag på Jungfruöarna.Chefen för statens ägarstyrning säger att regeringen inte kan ha varit omedveten om att Itella (tidigare Posten) har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Han säger också att statsbolag ska skatteplanera. Det är en del av affärsverksamheten. Det grävande tv-programmet MOT avslöjade i går att det 100-procentigt statsägda Itella har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Finansminister Jutta Urpilainen kommenterade i gårdagens A-studio att det är "helt opassande" för ett statsbolag att ha dotterbolag i skatteparadis.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Itellas, Jungfruöarna, Itella, Posten, MOT, Jutta Urpilainen, Men, Eero Heliövaara, Heliövaara, Cyniska, Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeninte , ovetandeom , Itellas, dotterbolag, Jungfruöarna
DI - 05 apr 12 kl. 10:37

Regeringen informerades om vapenexport

Information om exporten av vapensystemet Bill till Saudiarabien nådde upp i toppen på regeringen redan våren 2010, visar Dagens industris uppgifter. Trots det spelade regeringen ovetande fyra månader senare..

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 16:11

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2017

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2017. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 03 feb 11 kl. 16:52

Regeringen inleder försäljning av aktier i Nordea

Regeringen offentliggör idag sin avsikt att sälja upp till 255 miljoner aktier i Nordea Bank AB ("Nordea"), motsvarande 6.3 procent av de utestående aktierna i bolaget. Initialt erbjuder regeringen 200 miljoner aktier till försäljning, med möjligheten att utöka erbjudandet med ytterligare högst 55 miljoner aktier, till totalt högst 255 miljoner aktier.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett öppet garage i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och en täckt bilparkering rasade samman till följd av smällen..

YLE - 2 timmar sedan

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett biltak i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och ett biltak rasade samman till följd av smällen..

YLE - 4 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - men evakuerade får ännu inte återvända meddelar myndigheterna

Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande. Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända..

YLE - 3 timmar sedan

Kommentar: Champagnen var dyr och kall men de politiska utspelen ljumma i Björneborg – var det någon som noterade Suomiareena?

För arrangörerna och partierna gäller det nu att fundera på varför någon ska orka besöka Björneborg eller följa diskussionerna under den bästa semesterveckan i juli, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung efter en vecka på Suomiareena..

YLE - 4 timmar sedan

Evakuerade har smugit tillbaka till sina hus - polisen ryter till

Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända. Branden är fortfarande inte släckt, och det finns risk för att den blossar upp igen..

YLE - 4 timmar sedan

Naturresursinstitutet: Vi går mot den minsta spannmålsskörden sedan millennieskiftet

Spannmålsskörden ser ut att bli klart mindre i år än normalt, eventuellt den minsta på nästan 20 år, uppger Naturresursinstitutet..

YLE - 16 timmar sedan

Trots ihärdig vattenbombning vägrar elden släppa taget om Pyhäranta – branden väcker stor oro bland byborna

150 brandmän från fem räddningsverk fortsätter att kämpa mot branden i den gassande solen. Den snabba spridningen väcker oro i det lilla samhället..

YLE - 6 timmar sedan

Pop att sortera plast men kärlen i Västnyland blir knappast fler

Det är svårt att få insamlingskärl för förpackningsplast till mindre orter. Många små kommuner och byar växer med flera tusen invånare sommartid men inte ens då räcker invånarantalet till..

YLE - 6 timmar sedan

Telia köper Bonniers tv-verksamhet - blir ägare till MTV i Finland

Telekommunikationsbolaget Telia Company köper mediebolaget Bonniers tv-verksamhet. I och med affären övergår MTV i Telias ägo, liksom också svenska TV4 och musikkalalen CMore..

YLE - 8 timmar sedan

Våldsbrotten minskar i huvudstadsregionen - men på vår karta kan du se i vilka stadsdelar de ändå ökat

På vår interaktiva karta kan du se hur läget förändrats i olika stadsdelar i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. I Vanda och Helsingfors har det absoluta antalet våldsbrott minskat under de senaste åren, medan de har ökat i Esbo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.