YLE > Finland

Sunday, 22 October, 12:19

YLE - 09 apr 13 kl. 15:09

Regeringen inte ovetande om Itellas dotterbolag på Jungfruöarna.Chefen för statens ägarstyrning säger att regeringen inte kan ha varit omedveten om att Itella (tidigare Posten) har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Han säger också att statsbolag ska skatteplanera. Det är en del av affärsverksamheten. Det grävande tv-programmet MOT avslöjade i går att det 100-procentigt statsägda Itella har ett dotterbolag i skatteparadiset Jungfruöarna. Finansminister Jutta Urpilainen kommenterade i gårdagens A-studio att det är "helt opassande" för ett statsbolag att ha dotterbolag i skatteparadis.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Itellas, Jungfruöarna, Itella, Posten, MOT, Jutta Urpilainen, Men, Eero Heliövaara, Heliövaara, Cyniska, Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeninte , ovetandeom , Itellas, dotterbolag, Jungfruöarna
DI - 05 apr 12 kl. 10:37

Regeringen informerades om vapenexport

Information om exporten av vapensystemet Bill till Saudiarabien nådde upp i toppen på regeringen redan våren 2010, visar Dagens industris uppgifter. Trots det spelade regeringen ovetande fyra månader senare..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 03 feb 11 kl. 16:52

Regeringen inleder försäljning av aktier i Nordea

Regeringen offentliggör idag sin avsikt att sälja upp till 255 miljoner aktier i Nordea Bank AB ("Nordea"), motsvarande 6.3 procent av de utestående aktierna i bolaget. Initialt erbjuder regeringen 200 miljoner aktier till försäljning, med möjligheten att utöka erbjudandet med ytterligare högst 55 miljoner aktier, till totalt högst 255 miljoner aktier.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Regeringen - 04 apr 12 kl. 16:42

Nu stärker regeringen skyddet för försöksdjur

Regeringen vill inrätta en central etisk nämnd för djurförsök. Den 4 april överlämnade regeringen en proposition till riksdagen med förslag som ska stärka djurskyddet. Genom förslagen i propositionen genomförs även ett nytt EU-direktiv om skydd av försöksdjur.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Polisen: Ge aldrig dina bankkoder per telefon

Polisen i Östra Nyland varnar för bedragare som försöker lura folk att uppge sina bankkoder i telefon..

YLE - 4 timmar sedan

Sipilä: ”Väyrynen bör lämna Centern”

Centerns hedersordförande Paavo Väyrynen kan bli tvungen att lämna partiet. Juha Sipilä säger till tidningen Karjalainen att han inte räknar med stöd av Väyrynen..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöelever: Många unga dricker och de kommer inte att sluta

Rasmus Rantanen, Andrea Müller och Li Winberg i Hangö är inte förvånade över att deras hemstad hör till de orter i landet som har det lägsta antalet helnyktra ungdomar..

YLE - 5 timmar sedan

Dystra siffror: Finlands minst nyktra unga finns i Raseborg, Hangö och Lojo

Exceptionellt många västnyländska ungdomar tycker att det är okej att dricka. De säger också att det är lätt att få tag i droger, visar en riksomfattande undersökning..

YLE - 6 timmar sedan

Ta en virtuell tur i ett gammalt köpcentrum - så här ser Finland också ut

De har alla ett eget företag i ett litet köpcentrum i östra helsingfors. Men varför har nästan alla kunder här invandrarbakgrund? Och är det ett problem?

YLE - 10 timmar sedan

Teaterdirektören tog på brösten och kollegan tafsade på scenen

FNB har tillsammans med Finlands Skådespelarförbund kommit med ett avslöjande om hur utbrett sexuella trakasserier är i branschen..

YLE - 16 timmar sedan

Problemet på stambanan fixat - tågen går normalt

Tågtrafiken återgår till normal efter att problemen i Dickursby, Åggelby och Malm reparerades vid tiotiden på lördag kväll.

YLE - 15 timmar sedan

Åland drabbas av DdoS för fjärde gången under hösten

Åland har drabbats av en överbelastningsattack på internet, eller en så kallad DdoS-attack, rapporterar Ålands radio..

YLE - 16 timmar sedan

Problemet på stambanan så gott som fixat - tågen väntas gå normalt efter midnatt

Tågtrafiken väntas normaliseras vid midnatt efter att lördagens elfel är reparerade.

YLE - 17 timmar sedan

Torniainen på fri fot representerade motståndsrörelsen

Den kända nynazisten Jesse Torniainen deltog i Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Tammerfors på lördagen. Torniainen dömdes i fjol för grov misshandel vid Stationsplatsen i Helsingfors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.