Newsmill > Opinion

Thursday, 25 April, 04:28

Newsmill - 07 apr 13 kl. 14:03

Att Socialdemokraterna kallar Fatah "kära systerparti" är upprörandehttp://www.newsmill.se/trackback/50067Svensk-judisk dialog: Det är verkligen bekymmersamt för Socialdemokraterna att de till sin årliga partikongress under den gångna veckan bjöd in Husam Zomlot från palestinska partiet Fatah. Fatah betyder ordagrant på arabiska "öppna" eller "öppning" men partiet Fatah allt annat än öppnar dörrar till fred och solidaritet med utsatta, centrala begrepp som Socialdemokraterna vill stå för. Att Stefan Löfven uttrycker att Fatah är Socialdemokraternas "kära systerparti" är  därför minst sagt upprörande och visar på en oroväckande okunskap om det palestinska partiet många svenska politiker står i kö för att visa sitt stöd till.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Fatah, Husam Zomlot, Stefan Löfven, Socialdemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att Socialdemokraterna, kallar, Fatah, kära, systerpartiär , upprörande
SVT - 21 sep 18 kl. 14:49

Socialdemokraterna kallar till presskonferens

Socialdemokraterna har kallat till presskonferens med anledning av måndagens val av talman till riksdagen. SVT sänder direkt med start klockan 15..

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Fatah och Hamas oense om bin Ladins död

Medan Fatah beskrev Usama bin Ladins död som "bra för freden", fördömde Hamas "mordet på en helig krigare". Men meningsskiljaktigheterna lär inte hindra de två palestinska grupperna - och elva till - från att i dag skriva på ett avtal som lägger grunden för allmänna palestinska val inom ett år, enligt TT.

Överenskommelsen, som ska skrivas under i Kairo i dag, har tillkommit med egyptisk medling.

Nyheter 24 - 13 maj 11 kl. 17:40

Fatah och Hamas i ohelig allians - EU splittrat


"Svårt att se att Sverige inte skulle erkänna en palestinsk stat i september" Under onsdagen förra veckan i Kairo skrev de palestinska partiorganisationerna Fatah och Hamas under ett avtal att regera de palestinska territorierna tillsammans i en enhetssregering. HistorisktEfter att den tidigare enhetsregeringen föll sönder 2007 utbröt strider på Gazaremsan mellan de båda fraktionerna som resulterade i 100 döda. Men också i en splittring av Västbanken (Fatah) och Gaza (Hamas).

Dagen - 08 jan 12 kl. 10:21

Hamas och Fatah överens om fångutväxling

De palestinska organisationerna Hamas och Fatah har kommit överens om att utväxla fångar. Det rapporterade palestinska källor på lördagen. Båda organisationerna ska i mitten av januari presentera en lista på politiska fångar som de vill ha frisläppta.

Nyhetskanalen - 22 okt 12 kl. 16:25

Trolig seger för Fatah i palestinska valet

Fatah verkar ha tagit hem segern i det första palestinska valet sedan 2006. Men valet är något av ett bakslag, med lägre deltagande och minskat stöd för Fatah.
Slutresultatet väntas på tisdag.

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 12:09

Fatah firade årsdag i Gaza


Tiotusentals anhängare av palestinske presidenten Mahmud Abbas parti al-Fatah samlades på fredagen i Hamasstyrda Gaza för att högtidlighålla partiets årsdag. Det var första gången sedan 2007, då islamistiska Hamas tog kontroll över Gazaremsan, som Fatah firade sin årsdag där.Förhållandet mellan Hamas, som är terrorstämplat av både EU och USA, och al-Fatah som styr Västbanken har länge varit ansträngt, men båda sidor har på senare tid i öppnat för försoning..

BT - 17 aug 13 kl. 14:31

Skottlossning vid al-Fatah-moskén

Polis och demonstranter beskjuter just nu varandra vid al-Fatah-moskén i centrala Kairo, skriver Reuters. Tv-bilder från den egyptiska tv-kanalen CBC visar hur skott avlossas både mot och från moskéns minaret. Flera hundra personer, uppemot 1 000 enligt vissa uppgifter, tillbringade natten instängda i al-Fatah-moskén vid Ramsestorget där demonstranter och säkerhetsstyrkor drabbade samman i går.

BT - 17 aug 13 kl. 15:19

Våldet tilltar kring al-Fatah-moskén

Polis och demonstranter beskjuter just nu varandra vid al-Fatah-moskén i centrala Kairo, skriver Reuters. Tv-bilder från den egyptiska tv-kanalen CBC visar hur skott avlossas både mot och från moskéns minaret. Polis släpar ut islamister från moskén, rapporterar AFP.

BT - 17 aug 13 kl. 17:09

Polisen har tömt al-Fatah-moskén

al-Fatah-moskén i centrala Kairo har nu tömts på demonstranter, uppger en säkerhetskälla för AFP. Under eftermiddagen pågick skottlossning mellan polis och demonstranter, som omringats inne i moskén. Regeringens säkerhetsstyrkor säger att de har besvarat eldgivning från moskéns minaret och tv-bilder visar hur tornet perforerats av kulor.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 13 kl. 20:13

Kallar Maria Larsson kallar sin egen politik för socialism?

SOCIALIST. Idag lanserade Socialdemokraterna ett förslag om allmän förskola från två års ålder. Den kristdemokratiska ministern Maria Larsson har dock sin alldeles egen verklighetsuppfattning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.