YLE > Finland

Friday, 15 December, 03:44

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Hanna i flygdrama: Jag var helt skakig

Proffscyklisten Hanna Nilsson var på väg till Slovenien för teambuilding med laget. Då utvecklade sig flygningen till ett svettigt drama. – Det var en mardrömsupplevelse.

Expressen - 24 okt 17 kl. 21:15

Leif GW: Männen som sex- trakasserar är omedvetna

Många män som utsätter kvinnor för sextrakasserier är omedvetna om att de bryter mot lagen – det menar Leif GW Persson. I SVT:s "Veckans brott" berättar han om sin syn på sex och juridik, i svallvågorna av #metoo-kampanjen.– De som gör det tror jag också tyvärr kan vara omedvetna om det, i kraft av någon slags inneboende primitivism, säger Leif GW Persson om män som sextrakasserar kvinnor.

Världen Idag - 03 maj 17 kl. 00:01

Medberoende är helt enkelt den som – frivilligt eller ofrivilligt – har snärjts in i en annan människas beroendeproblematik.

När man säger ordet ”medberoende” tänker nog de flesta på alkoholisthustrun. Hon har drabbats av sin makes alkoholmissbruk och verkar omöjligen kunna förändra sin situation. Visst finns de situationerna, där en människa helt enkelt drabbas av den anhöriges problem, men förr eller senare snärjs den anhörige själv in i problemet och blir en del av det.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:32

Helt Off på sällsynt klubbturné

Kultur och Nöje I somras avslutade de Malmöfestivalen med lite av en releasefest för nya albumet Riktig Riktig. En spelning som blev ett minne för livet.
– Det var jättekul, lätt vår största spelning någonsin och det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att få avsluta, säger Jens Resch.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Se Yles stora valdebatt i kväll - på TV1 och Arenan

I kväll börjar valdebatterna på Yle med den stora valdebatten på TV1 klockan 21.05. Debatten går på finska..

YLE - 8 timmar sedan

Angela Merkel får Finlands regerings internationella jämställdhetspris

Tysklands förbundskansler Angela Merkel blir den första som tilldelas Finlands regerings internationella jämställdhetspris..

YLE - 9 timmar sedan

Stormosképlaner tas inte upp i stadsstyrelsen - men projektet lever vidare

Planerna på en stormoské i Helsingfors går inte vidare till stadsstyrelsen. De föreningar som står bakom projektet meddelar att de drar tillbaka sin ansökan om en tomtreservation eftersom det politiska motståndet mot projektet varit stort..

YLE - 10 timmar sedan

Församlingarna försvarar högre gravavgifter i Raseborg: Medlemmar betalar fortfarande betydligt mindre än andra

När Yle Västnyland rapporterade om att gravavgifterna i Raseborg höjs rejält väckte frågan en hel del upprörd debatt på webben..

YLE - 10 timmar sedan

Haglund tar över efter Ollila på Etla och EVA

SFP:s förra partiledare Carl Haglund tar över som styrelseordförande för Näringslivets forskningsinstitut Etla och Näringslivets delegation EVA efter Jorma Ollila..

YLE - 11 timmar sedan

Avfallsmängderna i Skärgårdshavet ökade

Det nya servicefartyget Roopes ökade kapacitet har gjort sopinsamlingen effektivare i Skärgårdshavet..

YLE - 11 timmar sedan

Smör eller margarin? Fördomar och vanor styr fettätandet.

Näringsterapeuter hör ofta om föreställningar om att smör är en traditionell naturprodukt och margarin innehåller en mängd tillsatsämnen. Men hur är det?.

YLE - 13 timmar sedan

Både facket och företagarna missnöjda med nytt förslag om nollavtal

Regeringens förslag till nya regler för de så kallade nollavtalen får kritik både från fackligt och från företagarhåll. För lite, säger facket. För mycket, säger Företagarna i Finland..

YLE - 13 timmar sedan

Rivningsplaner av stuga i Pojo upprör: "Om den var i gamla stan i Ekenäs skulle det bli ett himla liv"

Stadsstyrelsen i Raseborg vill riva en stuga nära kyrkbacken i Pojo. Museiverket anser att byggnaderna i området är av kulturhistoriskt värde..

YLE - 14 timmar sedan

Striden om kolsänkorna är avgjord: Finland kan öka avverkningarna men mindre än skogssektorn hoppats

De tre institutionerna: ministerrådet, EU-parlamentet och EU-kommissionen har enats om ett slutligt beslut om hur man ska beakta de kolsänkor som finns i skogarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.