YLE > Finland

Monday, 21 August, 21:39

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

Världen Idag - 03 maj 17 kl. 00:01

Medberoende är helt enkelt den som – frivilligt eller ofrivilligt – har snärjts in i en annan människas beroendeproblematik.

När man säger ordet ”medberoende” tänker nog de flesta på alkoholisthustrun. Hon har drabbats av sin makes alkoholmissbruk och verkar omöjligen kunna förändra sin situation. Visst finns de situationerna, där en människa helt enkelt drabbas av den anhöriges problem, men förr eller senare snärjs den anhörige själv in i problemet och blir en del av det.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:32

Helt Off på sällsynt klubbturné

Kultur och Nöje I somras avslutade de Malmöfestivalen med lite av en releasefest för nya albumet Riktig Riktig. En spelning som blev ett minne för livet.
– Det var jättekul, lätt vår största spelning någonsin och det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att få avsluta, säger Jens Resch.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Dagen - 21 jan 11 kl. 09:33

?Föräldrar som är helt emot aga använder ändå milt våld i sin uppfostringsmetod?

? Jag tror det är mycket ovanligt att kristna utifrån Bibeln använder aga som uppfostringsmetod. Däremot kan jag tänka mig att många föräldrar, kristna som icke kristna, ibland tar till metoder man egentligen inte vill, säger Carl-Henrik Karlsson, verksamhets-ledare för ett kristet föräldranätverk.

Cornucopia - 25 jan 15 kl. 11:07

Stationär DAB helt meningslöst

I normalläget är stationär DAB helt meningslöst. Samtliga Public Service/Sveriges Radios digitalkanaler, plus ordinarie kanaler, finns nämligen helt störningsfritt och med högsta ljudkvalitet att lyssna på live på Internet.

Enda gången man faktiskt behöver använda radion för att lyssna på digitalradio är om man inte har tillgång till Internet, vare sig via tråd, WiFi eller 3G/4G.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Stadsstyrelsen i Raseborg röstade nej till köp av markområde i Västervik

Raseborg utnyttjar inte sin förköpsrätt för fastigheten Storberget i Västervik. Planläggningen ansåg att fastigheten vid Västerviksvägen kunde ha varit viktig. Västervikområdet ligger nära området Gammelboda som redan är rätt utbyggt.

YLE - 2 timmar sedan

Minnesstund för offren i Åbo på Narinken i Helsingfors – "Våld kan inte besvaras med våld"

Omkring två hundra människor samlades invid Kampens kapell på Narinken för att hedra minnet av offren i knivattacken i Åbo. Representanter för många olika religioner var på plats på Narinken på måndag kväll. Tillställnigen ordnades av Helsingfors kyrkliga samfällighet, Religionernas samarbete i Finland och av det muslimska samfundet i Finland.

YLE - 2 timmar sedan

Kärlek och fred i centrum på Borgå torg

Hundratalet personer demonstrerade på måndag kväll på Borgå torg mot våld och terrorism. Tanken var att både fördöma våld och samtidigt minnas de som föll offer för terrorism i Åbo. Gruppen Ni får komma till Borgå - som sammankallade till demonstrationen via Facebook - fördömer på sociala medier användningen av våld- och terrorhandlingar eftersom man då sprider rädsla och hat.

YLE - 3 timmar sedan

En av de fyra misstänkta för delaktighet i attacken i Åbo dömd för sexualbrott

En av de fyra marockanska medborgare som misstänks för delaktighet i knivattacken i Åbo i fredags har tidigare dömts för ett sexualbrott i Finland. Han är 18 år gammal och han dömdes vid Egentliga Finlands tingsrätt för tvingande till sexuell handling. Den misstänkta har överklagat domen, som alltså inte har vunnit laga kraft.

YLE - 3 timmar sedan

Riksåklagarämbetet: polisen agerade korrekt i samband med gripandet

Polisens användning av maktmedel i samband med gripandet av den misstänkta gärningsmannen för knivattacken i Åbo, gick rätt till enligt åklagaren. Det uppger riksåklagarämbetet. Polisen använde tjänstevapen i samband med gripandet av den misstänkte i fredags, men inga omständigheter har framkommit som skulle ge anledning till ytterligare åtgärder från åklagarens sida.

YLE - 5 timmar sedan

Yle: Den huvudmisstänkta hade fått negativt asylbeslut

Den huvudmisstänkta för knivattacken i Åbo hade fått ett negativt asylbesked, enligt uppgifter till Yle. - Jag bekräftar att asylprocessen för den huvudmisstänkta pågår och att asylbeslutet har överklagats och att processen fortfarande pågår, säger Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot till Yle. Tidigare har polisen inte uppgett i vilket skede den huvudmisstänktas asylprocess är.

YLE - 5 timmar sedan

Seppälä i Ekenäs håller öppet tillsvidare

Trots att skatteförvaltningen ansöker om konkurs för klädföretaget Seppälä fortsätter butikerna hålla öppet som vanligt. Det säger Marina Strömberg som är chef för butiken i Ekenäs. Strömberg säger att Seppäläs vd Eveliina Melentjeff meddelade på måndagseftermiddagen (21.

YLE - 5 timmar sedan

Den huvudmisstänkta hade fått negativt asylbeslut

Den huvudmisstänkta för knivattacken i Åbo hade fått ett negativt asylbesked, bekräftar chefen för Centralkriminalpolisen Robin Lardot för Yle. - Jag bekräftar att asylprocessen för den huvudmisstänkta pågår och att asylbeslutet har överklagats, säger Lardot till Yle. Tidigare har polisen inte uppgett i vilket skede den huvudmisstänktas asylprocess är.

YLE - 6 timmar sedan

Polisen återgår till normal beredskap

Polisen återgår i dag till normal beredskap efter att ha haft en högre beredskap under veckoslutet, meddelar polisöverdirektör Seppo Kolehmainen på Twitter. Enligt Kolehmainen följer polisen ändå konstant med säkerhetssituationen. Efter fredagens knivattack i Åbo höjde polisen beredskapen på olika håll i landet.

YLE - 6 timmar sedan

Halla-aho delade svartmålande MV-text på Facebook

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho delade propagandasajten MV:s artikel där man påstår att den afghan som tidningen Turun Sanomat uppgav att hjälpte knivoffren i Åbo inte skulle ha hjälpt offren. Halla-aho beskrev också tidningens agerande som "väldigt oförskämt" och bedömde att MV-sajtens text stämmer. MV-sajten tolkar bilder från brottsplatsen som att invandrare inte hjälpte offren, trots att flera medier skrivit om personer med utländsk bakgrund som hjälpte offren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.