YLE > Finland

Thursday, 19 January, 16:05

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

Affärsvärlden - 1 timme sedan

"Helt klart försvagas Alliansen av utspelet"

Moderatledaren Anna Kinberg Batras besked att hon är beredd att fälla regeringen redan i höst om SD stödjer en alliansbudget fick omedelbart kalla handen av Centerledaren Annie Lööf. "Helt klart försvagas Alliansen", säger statsvetaren Tommy Möller..

Expressen - 1 timme sedan

Leksand: "Helt klart intressant för oss"

Mattias Ritola uppges vara på väg tillbaka till Leksand. Nu öppnar Christer Siik, som sitter i klubbens sportråd, även upp för en värvning av HV 71:s Pär Arlbrandt. – Det är helt klart en intressant spelare för oss, säger han till Hockeybladet.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Våldsam villabrand: "Huset är helt övertänt"

En villa har börjat brinna i Sunne i Värmland. Enligt polisen är huset helt övertänt..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Först Ritola – nu kan nästa namn vara på väg in i Leksand: "Helt klart en intressant spelare"

Först Mattias Ritola.
Nu kan Pär Arlbrandt vara på väg in i Leksand.
– Det är helt klart en intressant spelare för oss, säger Christer Siik, mediakontakt i Leksands sportråd..

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

Först Ritola – nu kan nästa namn vara på väg in i Leksand: "Helt klart en intressant spelare"

Först Mattias Ritola.
Nu kan Pär Arlbrandt vara på väg in i Leksand.
– Det är helt klart en intressant spelare för oss, säger Christer Siik, mediakontakt i Leksands sportråd..

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 minuter sedan

Vägavgifter kan leda till kreativa lösningar på landet

Det känns orättvist att vi som bor på landsbygden sannolikt får betala högre vägavgift bara för att vi kör hundratals kilometer för att kunna jobba, säger Ingåbon Jenny Lönnroos. Samtidigt tror hon att det kan leda till kreativitet: Vi skapar våra jobb på landet. Kommunikationsminister Anne Berner (C) har presenterat förslag på hur man ska tackla de kommande behoven i vägnätet.

YLE - 5 timmar sedan

Svenska sektionen om Skräbböle skola: Det här ska inte få hända

Problemen kring fasadrenoveringen i Skräbböle skola i Pargas diskuterades av stadens beslutsfattare i onsdags. Svenska sektionen för bildningsnämnden skickar nu en skrivelse till stadens ledning inom fastighetsenheten och till stadsstyrelsen och kräver större öppenhet i samband med renoveringsprojekt. - Vi har ju inte ansvar för bygget men vi har ansvar för elever, personal och material.

YLE - 15 minuter sedan

Ungdomsgäng i Esbo misshandlar andra unga – polisen ber offren ta kontakt

Flera fall av misshandel har inträffat i Esbo i slutet av 2016 och början av 2017, meddelar polisinrättningen i Västra Nyland. Både de misstänkta och offren är minderåriga unga. Det är frågan om ett ungdomsgäng som ett flertal gånger misshandlat eller hotat andra minderåriga unga.

YLE - 1 timme sedan

Frågorna strömmar in om bilskatten - här besvarar vi de viktigaste!

Frågorna strömmade in kring bilbeskattningen – vi besvarar några centrala frågor! ”Vad har jag, som kör bil 10 000 km årligen för någon glädje av att de som kör mycket och köper ofta nya bilar, kommer billigare undan?” I framtiden kommer kostnaderna för körandet att påverkas av fler faktorer än idag: Bilens storlek, ålder och koldioxidutsläpp samt antalet kilometer man kör per år påverkar helheten.

YLE - 1 timme sedan

Ingå valde skattmåsbody istället för fyrverkeri

Ingå firar Finland 100 år med skrattmåskläder. Alla nyfödda Ingåbor får en body i gåva av kommunen. Vanligtvis föds ett femtiotal barn per år, men Ingå har låtit trycka upp hela 100 babyplagg med kommunens egna kommundjur på.

YLE - 1 timme sedan

Trafikreformen väcker kritik inom regeringen och oppositionen

Kommunikationsminister Anne Berners förslag till bolagisering av statliga vägar kritiseras av oppositionen och av företrädare för regeringspartierna. Sannfinländarna håller med om att vägnätet snabbt måste rustas upp, men motsätter sig förslaget om bolagisering, skriver försvarsminister Jussi Niinistö i sin blogg. Företag får inte göra business på nationalegendom på befolkningens bekostnad, skriver Niinistö.

YLE - 2 timmar sedan

Topeliuspriset till Jeanette Björkqvist

Den frilansande nyhetsreportern och grävande journalisten Jeanette Björkqvist får årets Topeliuspris, det finlandssvenska publicistpriset. Priset delades ut på torsdag i Helsingfors på seminariet Mediespråk 2017. Prissumman är 7500 euro.

YLE - 2 timmar sedan

Misstänkte miljonbedragarens arbetskamrater i chock

Personalen vid utbildningsverket i Helsingfors är chockad efter nyheten att verkets före detta säkerhetschef misstänks för miljonbedrägeri. Direktör Liisa Pohjolainen är upprörd över att missbruket kan ha pågått i ett årtionde. Utbildningsverkets direktör Liisa Pohjalainen fick veta om brottsmisstankarna i början av november 2016 då stadens juridiska tjänster och polisen kopplades in.

YLE - 2 timmar sedan

Olyckskorparna kom på skam - Terrafame gick med vinst

Den statsägda Terrafame-gruvan i Sotkamo gick på vinst under årets sista kvartal i fjol. I höstas talade statsminister Juha Sipilä (C) om att ett under skulle ske vid gruvan. Det är första gången i gruvan går med vinst sedan staten tog över den och omvandlade Talvivaara till Terrafame.

YLE - 3 timmar sedan

Bromarv vill locka turister med natur och närmat

Efter en längre paus är Bromarv med på resemässan i Helsingfors igen. Bromarvborna jobbar på att utveckla byn och därför vill man vara med och konkurrera om de potentiella turisterna. - I och med att allt är under utveckling så vill vi berätta vad som händer här och visa upp bygden, säger Sara Randström från Bromarv byaråd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.