YLE > Finland

Saturday, 24 March, 01:30

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

Expressen - 24 okt 17 kl. 21:15

Leif GW: Männen som sex- trakasserar är omedvetna

Många män som utsätter kvinnor för sextrakasserier är omedvetna om att de bryter mot lagen – det menar Leif GW Persson. I SVT:s "Veckans brott" berättar han om sin syn på sex och juridik, i svallvågorna av #metoo-kampanjen.– De som gör det tror jag också tyvärr kan vara omedvetna om det, i kraft av någon slags inneboende primitivism, säger Leif GW Persson om män som sextrakasserar kvinnor.

Världen Idag - 03 maj 17 kl. 00:01

Medberoende är helt enkelt den som – frivilligt eller ofrivilligt – har snärjts in i en annan människas beroendeproblematik.

När man säger ordet ”medberoende” tänker nog de flesta på alkoholisthustrun. Hon har drabbats av sin makes alkoholmissbruk och verkar omöjligen kunna förändra sin situation. Visst finns de situationerna, där en människa helt enkelt drabbas av den anhöriges problem, men förr eller senare snärjs den anhörige själv in i problemet och blir en del av det.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:32

Helt Off på sällsynt klubbturné

Kultur och Nöje I somras avslutade de Malmöfestivalen med lite av en releasefest för nya albumet Riktig Riktig. En spelning som blev ett minne för livet.
– Det var jättekul, lätt vår största spelning någonsin och det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att få avsluta, säger Jens Resch.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 12:49

JUST NU: Volvo avtäcker helt ny lyxsuv

För första gången sedan 2008 släpper tillverkaren en ny modell. Och förväntningarna är stora. Motorjournalisterna har hängt på låset inför dagens stora släpp av helt nya XC40.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Granskottsyoghurt, grönpepparsalami och palsternackschips – Många guldmedaljer delades ut under FM i mathantverk

Totalt 53 företag deltog med drygt 100 produkter i de öppna finländska mästerskapen i mathantverk som ordnades i Ekenäs. Sammanlagt 21 guld, 9 silver, 1 brons och 2 hedersomnämnanden delades ut..

YLE - 3 timmar sedan

Här är årets Jussivinnare – Pristagaren Louhimies bad om ursäkt under sitt tacktal

Filmen Ikitie vann Jussistatyetten för bästa film..

YLE - 5 timmar sedan

Barnträdgårdslärarnas låga löner motiveras med tillägg på några tiotals euro – "Topplönen är nådd då 40 euro extra kommit till"

I Helsingfors ordnas på lördagen en demonstration mot barnträdgårdslärarnas låga löner..

YLE - 7 timmar sedan

Tvångsåtgärder mot bostadsbolag i Ekenäs - invånare lider av dålig inneluft

En radhuslägenhet i Ekenäs har drabbats av flera vattenläckage under de senaste tio åren. Invånarna har fått symptom av inneluften. Miljöhälsonämnden kräver nu att bostadsaktiebolaget gör upp en plan för hur bostaden ska repareras..

YLE - 7 timmar sedan

Demonregissörernas tidevarv är över - nu ryter konstvärlden till mot mobbning, trakasserier och förnedring i konstens namn

Den finska film- och teatervärlden genomgår en jordbävning. Efter avslöjandena om filmregissör Aku Louhimies arbetssätt, säger både filmproducenter, teaterchefer och skådespelare att det måste bli ett slut på tystnadskulturen - och att man måste sluta hylla så kallade demonregissörer..

YLE - 8 timmar sedan

Altia tog sina första steg på börsen – "Det är för tidigt att säga om staten gjort en bra affär eller inte"

Det blev en hyfsad start på börsen för alkoholdryckstillverkaren Altia. Handeln med bolagets aktier inleddes på fredag..

YLE - 8 timmar sedan

Uganda-fallet: Fem ugandier har gripits - tre åtalas för dråp

Fem ugandier åtalas för att ha dödat den finska affärsmannen som hittades avliden i Uganda i februari..

YLE - 10 timmar sedan

Myten om de unga fartdårarna spräcks - femtioåringarna sportar med fortkörning mest

Enligt polisens färska statistik är det inte de unga bilisterna som är de största fartdårarna i trafiken. Inte heller är de äldre, mer erfarna bilisterna mer laglydiga..

YLE - 10 timmar sedan

Paret Leka från Borgå vann Serie-Finlandia med ett seriealbum som spränger konventionerna

Kaisa och Christoffer Leka cyklade från New York till San Fransisco och skickade hem vykort med serieteckningar på. Vykorten blev till ett seriealbum som nu har vunnit Serie-Finlandia..

YLE - 12 timmar sedan

JUST NU: Stor polisoperation vid yrkeshögskola i Uleåborg - eleverna har uppmanats ta skydd i klassrummen

Polisen i Uleåborg meddelades på fredag eftermiddag om en suspekt man som påstått sig ha ett skjutvapen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.