YLE > Finland

Thursday, 27 April, 22:43

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Signia Group gör förvärv på helt ny marknad

Den svenska mediekoncernen Signia Group har förvärvat de två baltiska bolagen BalticAdx samt SetupAd vars affärsidé är att hjälpa publicister att leverera ”högkvalitativa, riktade annonser mot utländska besökare” genom realtidsbudgivning, så kallad RTB. Det framgår i ett pressmeddelande. Med den nya tekniken ska sajtägare kunna tjäna mer pengar på sin trafik utan att behöva tumma på befintliga intäktsströmmar, menar man.

YLE - 1 timme sedan

Tapparas glädje efter nya titeln: ”Helt otroligt”

Hela Tappara jublar efter nya guldet. ”Vi fick den belöning vi ville ha”, säger målvaktshjälten Dominik Hrachovina. Guldmedaljerna runt halsen, pokalen i tryggt förvar, kramar åt alla håll.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:32

Helt Off på sällsynt klubbturné

Kultur och Nöje I somras avslutade de Malmöfestivalen med lite av en releasefest för nya albumet Riktig Riktig. En spelning som blev ett minne för livet.
– Det var jättekul, lätt vår största spelning någonsin och det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att få avsluta, säger Jens Resch.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Dagen - 21 jan 11 kl. 09:33

?Föräldrar som är helt emot aga använder ändå milt våld i sin uppfostringsmetod?

? Jag tror det är mycket ovanligt att kristna utifrån Bibeln använder aga som uppfostringsmetod. Däremot kan jag tänka mig att många föräldrar, kristna som icke kristna, ibland tar till metoder man egentligen inte vill, säger Carl-Henrik Karlsson, verksamhets-ledare för ett kristet föräldranätverk.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Förskolorna i Hangöby dras in nästa läsår

Den svenskspråkiga och den finskspråkiga förskolan i Hangöby stängs läsåret 2017-2018. Bildningsnämnden i Hangö beslöt det efter omröstning. Bildningsnämnden möttes i dag (27.

YLE - 3 timmar sedan

Fontän lyser upp stranden i Stallörsparken i Ekenäs

Knipans badstrand i Ekenäs centrum får igen en fontän. För flera år sedan fanns det en fontän nära Gamla bastun. Nu ska den installeras i havet.

YLE - 3 timmar sedan

"Att i samma skede föda sitt första barn och riskera sin hälsa kändes hemskt"

Det kändes alldeles hemskt, berättar Mari Nieminen. Att i samma skede man fött sitt första barn till råge på allt fick riskera sin egen hälsa är inte vad man önskar. Mari Nieminen födde sitt första barn på Barnmorskeinstitutet år 2013.

YLE - 4 timmar sedan

Palliativ vård är inte väntan på död

De flesta som får cancer blir friska. I en del fall går sjukdomen inte att bota, men det finns behandlingar som kan lindra och bromsa cancern. Inom onkologin används begreppet palliativ också för en del behandlingsformer som ges till kroniskt sjuka.

YLE - 4 timmar sedan

Finland får en manstung regering: Det går nedåt, säger Harriet Silius

Finland håller på att få en manstung regering. Inom kort kommer regeringen att bestå av elva män och sex kvinnor. Regeringen hade nio män och fem kvinnor då den inledde sin verksamhet.

YLE - 4 timmar sedan

Jadu och Mohammed har jobb, men inte rätt att jobba

Om Migrationsverket inte beviljar asyl och inte vill stå för kostnaderna så okej, men ge då ett uppehållstillstånd för arbete så man själv kan betala för sig, säger Jadu upprört. Efter ett och ett halvt år i Finland talar han redan finska och har lyckats få ett jobb. I Irak studerade han redovisning.

YLE - 5 timmar sedan

Lång konflikt mellan Olavi Kaleva och stadsstyrelsen - markaffären blev droppen

Det var en eventuell markaffär mellan Lovisa stad och företaget Eltete som fick stadsdirektör Olavi Kaleva att lämna in sin avskedsansökan. Stadsstyrelsen i Lovisa var villig att behandla markaffären och föra ärendet vidare till fullmäktige. Stadsdirektör Olavi Kaleva ansåg att affären inte var en bra tanke - inte åtminstone till det pris som stadsstyrelsen och Eltete hade kommit överens om.

YLE - 5 timmar sedan

Havsörnens återkomst påverkar andra fåglar

Samtidigt som havsörnsstammen återhämtar sig blir det allt tuffare för andra sjöfåglar. Den fridlysta örnen går hårt åt bland annat ejder och skräntärna. - Jag tror att det är runt 20 procent av de häckande ådorna som havsörnen tar.

YLE - 6 timmar sedan

SFP och Samlingspartiet tar makten i Sjundeå

I Sjundeå har de nya fullmäktigepolitikerna delat in sig i två block, vilket leder till att SFP och Samlingspartiet tar de viktiga ordförandeposterna. SFP har lyckats med att maximera sitt inflytande, säger Stefan Svanfeldt som förhandlar för SFP:s del. Svenska folkpartiet, Samlingspartiet och Sannfinländarna samarbetar i Sjundeå och bildar ett block med 17 ledamöter i fullmäktige.

YLE - 7 timmar sedan

Västmetrobolaget vann över byggbolag i miljongräl

Byggbolaget YIT:s krav på skadestånd på fyra miljoner euro av Västmetrobolaget förkastades på torsdagen av Esbo tingsrätt. YIT:s krav handlade om att Västmetrobolaget gett felaktig information om entreprenaden. YIT byggde mellan åren 2011 och 2014 metrostationen i Ängskulla i Esbo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.