YLE > Finland

Tuesday, 22 May, 21:20

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

Expressen - 24 okt 17 kl. 21:15

Leif GW: Männen som sex- trakasserar är omedvetna

Många män som utsätter kvinnor för sextrakasserier är omedvetna om att de bryter mot lagen – det menar Leif GW Persson. I SVT:s "Veckans brott" berättar han om sin syn på sex och juridik, i svallvågorna av #metoo-kampanjen.– De som gör det tror jag också tyvärr kan vara omedvetna om det, i kraft av någon slags inneboende primitivism, säger Leif GW Persson om män som sextrakasserar kvinnor.

Världen Idag - 03 maj 17 kl. 00:01

Medberoende är helt enkelt den som – frivilligt eller ofrivilligt – har snärjts in i en annan människas beroendeproblematik.

När man säger ordet ”medberoende” tänker nog de flesta på alkoholisthustrun. Hon har drabbats av sin makes alkoholmissbruk och verkar omöjligen kunna förändra sin situation. Visst finns de situationerna, där en människa helt enkelt drabbas av den anhöriges problem, men förr eller senare snärjs den anhörige själv in i problemet och blir en del av det.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

BT - 14 timmar sedan

Offroadkörning i Borås: ”Ett helt nytt koncept”

16 team från fem olika länder är anmälda och just nu håller arrangörerna håller på att finslipa de sista detaljerna på banan. I helgen blir det åka av i skogarna kring Bråt med för Sveriges en helt ny typ av offroadracing..

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Får Google vara elakt nu? "Don't be evil" nästan helt raderat ur uppförandekoden


”Don't be evil” är kanske ett av världens mest kända företagsmotton. Men nu drar Google ner på det. I en uppdaterad version av företagets uppförandekod är uppmaningen nästan helt borttagen.

IDG - 12 timmar sedan

Får Google vara elakt nu? "Don't be evil" nästan helt raderat ur uppförandekoden


”Don't be evil” är kanske ett av världens mest kända företagsmotton. Men nu drar Google ner på det. I en uppdaterad version av företagets uppförandekod är uppmaningen nästan helt borttagen.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Forskare: Debatten om inbördeskriget har varit balanserad - men ännu finns svåra frågor man inte har talat om

Finland har lyckats bra med försoningen efter inbördeskriget 1918. Det anser historikern och forskaren Matias Kaihovirta i Karis..

YLE - 3 timmar sedan

Förbjudet att göra upp öppen eld då varningen om skogs- och gräsbränder är i kraft

Just nu varnar Meteorologiska Institutet om skogs- och gräsbränder i hela landet på grund av den varma och torra våren. Då varningen är i kraft är det strängt förbjudet att göra upp öppen eld. Till detta hör även engångsgrillarna..

YLE - 3 timmar sedan

JK föreslår ett halvårs tid för att förbereda landskapsvalet - internationella rekommendationer talar om ett år

Justitiekanslersämbetet anser att man borde ha ett halvt års tid att förbereda sig för landskapsvalet efter att lagarna som gäller social- och hälsovårdsreformen har trätt i kraft. En expert som vi har talat med anser att man egentligen inte borde hålla landskapsvalet i oktober..

YLE - 4 timmar sedan

Alkoholforskare varnar för att alkoläsk i sommarvärme är illa för hälsan - "Vetenskapligt bevisat att folk dricker mer alkohol när vädret är vackert"

Alkoläsk har i och med den nya alkohollagen sålts i matbutikerna sedan årsskiftet. Vid det här skedet är det för tidigt att avgöra vilka konsekvenser alkoläsken har för folkhälsan. Men nu oroar sig forskare för att alkoholkonsumtionen ökar om det varma vädret fortsätter..

YLE - 4 timmar sedan

Världens största teknologipris till finländaren Tuomo Suntola - också du har hans relativt okända innovation i din ficka

Millenniumpriset för teknologi går i år till den finländska fysikern Tuomo Suntola för hans innovation som möjliggör tillverkning och utveckling av moderna IT-produkter. Priset delas ut av Teknikakademien i Finland, och prissumman är en miljon euro..

YLE - 4 timmar sedan

Hangö stadsstyrelse slarvade med formaliteterna kring markuthyrning vid Fabriksudden

Då stadsstyrelsen i Hangö i oktober 2017 beslutade hyra ut tre små markområden till Regattaföretagen på Fabriksudden begick man ett fel. Men felet är inte så stort att beslutet måste hävas, anser styrelsen..

YLE - 5 timmar sedan

Maj ser ut att bli den varmaste någonsin under den tid man fört statistik

Det ovanligt varma uppehållsvädret ser ut att fortsätta. Det blir tillfälligt lite svalare på onsdag och torsdag, men maj månad kan bli den varmaste någonsin under den tid man har statistikfört temperaturerna, säger Yles meteorolog Anne Borgström..

YLE - 6 timmar sedan

Smusslar stiftelserna pengar till SFP i det fördolda? Det anser forskare, men partiet slår ifrån sig – ”Den renaste formen av finansiering man kan ha”

Valfinansieringsforskaren Tomi Venho kartlägger i en ny rapport de finlandssvenska stiftelsernas bidrag till Svenska folkpartiet. Enligt Venho får partiet årligen, delvis indirekt, flera miljoner i bidrag. Han anser att penningtrafiken är allt annat än genomskinlig.

YLE - 6 timmar sedan

HBL: Kulturfonden för Sverige och Finland ger pengar till rysk-svenskt aktivistläger i Lovisa – fjolårslägret misstänktes gå Moskvas ärenden på Åland

Kulturfonden för Sverige och Finland beviljar medel till sommarläger för rysk-svenska fredsaktivister i Lovisa - trots att motsvarande läger i fjol väckte häftig debatt, skriver HBL. Ingen i fondledningen ville i dag svara på Svenska Yles frågor om saken..

YLE - 6 timmar sedan

HS: Daghemsbarn och personal besköts med plastkulevapen i Helsingfors

Enligt Helsingin Sanomat har på måndag dag daghemsbarn samt personal beskjutits med plastkulevapen medan de var på daghemmets Troolaris gård i Gräsviken. Enligt polisen är den misstänka under 15 år gammal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.