YLE > Finland

Thursday, 23 February, 19:41

YLE - 08 apr 13 kl. 06:28

Arcadastuderande helt omedvetna om fusionsplanernaDiskussionen går het kring yrkeshögskolornas Arcadas och Novias framtid, och ifall en fusion dem emellan kommer att bli aktuell eller inte. De enda som inte inkluderats i debatten är studerandena. Flera av de studerande som tillfrågas i Yle Huvudstadsregionen blir överrumplade av frågan om vad de anser om planerna på en fusion mellan yrkeshögskolorna Arcada och Novia. - Det här var nytt för mig, det visste jag inte, säger en kille. Spela upp klipp på Arenan - Jag hörde om det först i dag, säger en annan kille.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Arcadas, Novias, Yle Huvudstadsregionen, Arcada, Novia, Arenan, Diskussionen, Österbottens, BlomqvistPressbild Elin Blomqvist, Liberala Studerande, LSK, Ordförande, ASK, Martikainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arcadastuderande, helt, omedvetnaom , fusionsplanerna
HBL - 06 jun 14 kl. 15:44

"Inte ovanligt att kvinnor är omedvetna om sin graviditet"

Det föds i Finland omkring 24 barn per år som en total överraskning också för barnets egen mor, så kallade kryptiska graviditeter där kvinnan inte har någon biologisk bekräftelse på att hon väntar barn. En kvinna kan alltså vara gravid utan att hon vet om det? – Javisst, det händer ideligen att kvinnor kommer till mottagningen med magkramper, helt omedvetna om att de är gravida, säger Annakaija Lappalainen på läkarcentralen Naisten Aava i Helsingfors.

VA - 13 jun 11 kl. 08:00

"Mångfald ? hur jobbigt som helt"

13 juni Förstora När inte alla tycker, eller ens ser på världen, likadant krävs det hårt arbete att få ihop en väl fungerande arbetsgrupp. Är vi inte beredda på det och satsar på att få öppenhet, tillit och ett nyfiket och inkluderande klimat, kommer föreställningar, fantasier och förutfattade meningar att fortsätta hindra mångfaldens positiva effekter.

Efter sjutton års erfarenhet av arbete med att bryta den etniskt svenska dominansen och öka mångfalden, har jag en uppfattning om varför det går så trögt för svenska företag och verksamheter att anställa personer med annat modersmål än svenska.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 16 kl. 03:00

Jenny är öppen för det omedvetna

I juni 2013 besökte Jenny Ahlberg Alexanderkyrkan i den ryska staden Narva. Det blev ett besök som helt kommit att förändra hennes liv. – Det var en sorg som kom över mig där inne.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Mason vågar formulera en helt ny bild

Paul Mason vågar tänka bortom kapitalismen. Han törs formulera en helt ny bild av en rättvis och hållbar värld. Något av det mest upplyftande jag läst på länge, skriver Mattias Hagberg..

GT - 4 timmar sedan

Våldsam brand i villa – helt övertänd

En våldsam brand rasar i en villa i Veddige.Tolv räddningsenheter är på plats för att bekämpa branden.– Men villan är helt övertänd, den går inte att rädda, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad..

YLE - 4 timmar sedan

Andrea Julin hörde sitt namn genom hela VM-elddopet: ”Helt fantastiskt”

Mästerskapsdebuten tog slut i sprintens tidskval för Andrea Julin. En besvikelse att inte få tävla vidare framför en högljudd hemmapublik, men det första VM-äventyret gav enormt mycket vid handen. – Jag sa före tävlingen att jag inte får vara besviken om jag inte går vidare, men nog är det här ändå en liten besvikelse.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Helt apropå - som det var då

I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker "Helt apropå", 25 år efter ?
I kväll sänds en dokumentär om Sveriges Televisions gamla humorklassiker ?Helt apropå?

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 15:52

"Det är egentligen helt ofattbart att jag inte har en egen talkshow"Om att vara rolig:Har digitaliserat hela TV für alle

När man intervjuar eller skriver om Peter Wahlbeck så måste han benämnas som "galen" eller kontroversiell. Det verkar stå i någon form av handbok. Men hur hamnade han där egentligen??

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:32

Helt Off på sällsynt klubbturné

Kultur och Nöje I somras avslutade de Malmöfestivalen med lite av en releasefest för nya albumet Riktig Riktig. En spelning som blev ett minne för livet.
– Det var jättekul, lätt vår största spelning någonsin och det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att få avsluta, säger Jens Resch.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Stora industrier får rum i Skogby i Ekenäs

Ett stort markområde i Skogby väster om Ekenäs ska planläggas för industrier som behöver extra mycket plats. Området ligger vid riksväg 25. Det handlar om ett nästan 60 hektar stort område i Skogby och Harparskog 11 kilometer sydväst om Ekenäs centrum.

YLE - 45 minuter sedan

Sipilä: Regerigen beredd att bevara Malms flygplats

Malms flygplats kan bevaras om man lyckas nå en överenskommelse med Helsingfors stad, säger statsminister Juha Sipilä (C). Sipilä uttalade sig under riksdagens remissdebatt på torsdagen. Riksdagen debatterade medborgarinitiativet Lex Malmi som vill bevara Malms flygplats för flygtrafik.

YLE - 1 timme sedan

Båssastranden i Ekenäs kan få över 100 nya hus

Båssastranden i Ekenäs kan få 350 nya invånare. Planen för det nya bostadsområdet invid Gammelboda är nu i utkastskedet. Förslaget nu är att 110 nya bostäder kan byggas på de nästan 60 tomter som skapas på området.

YLE - 1 timme sedan

Anu Koivunen: Sipilä borde medge att han hade fel

Det var inte fel att publicera artikeln om statsministerns kopplingar till gruvbolaget Terrafame utan att höra honom själv, bedömer Opinionsnämnden för massmedier (ONM). Nu borde statsminister Juha Sipilä (C) offentligt medge att han hade fel, anser medieforskare och professor vid Stockholms universitet Anu Koivunen. Koivunen anser att ONM:s beslut är välargumenterade och välformulerade.

YLE - 1 timme sedan

Sannfinländare fick anmärkning efter att ha stött könsneutrala äktenskap

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har gett tre riksdagsledamöter en anmärkning för att de har brutit mot ett gruppbeslut. Arja Juvonen, Tiina Elovaara och Ville Tavio fick en anmärkning för att de röstade mot medborgarinitiativet som skulle ha upphävt lagen om könsneutrala äktenskap. Riksdagsgruppen hade beslutat att alla i gruppen röstar för initiativet.

YLE - 2 timmar sedan

Så här kan din väg se ut efter vintern

Gropar och sprickor pryder otaliga vägar och gator runtom i Västnyland. Vägarna har lidit extra mycket i vinter på grund av den varierande väderleken, säger arbetsplatschef Tom Eliasson vid företaget Destia, som bland annat sköter om vägunderhåll. - Temperaturen pendlar ofta mellan plus och minus.

YLE - 2 timmar sedan

Telia Sonera-anställda marscherar ut – förseningar i kundservicen att vänta

Telia Sonera Finlands personal marscherar ut från arbetsplatserna på fredagen. I utmarschen deltar Telia Soneras anställda och hyrpersonal, samt anställda vid dotterbolagen Datainfo och Sergel oberoende facktillhörighet. Utmarschen inleds vid midnatt på fredagen den 24 februari och avslutas klockan 23.

YLE - 3 timmar sedan

Yles utgivningsdirektör: Viktigt att Yle uppfattas som en tillförlitlig organisation

Under de senaste månaderna har Yles journalistiska ledarskap utsatts för skarp kritik i medierna, och bolagets trovärdighet har fått sig en törn. Hela den så kallade Ylehärvan rullades upp i samband med bevakningen av statsminister Juha Sipiläs kopplingar till gruvbolaget Terrafame. Situationen har upplevts som ohållbar och nu hoppas man på Yle att lugnet ska återställa sig med hjälp av en utomstående utredningsman.

YLE - 3 timmar sedan

Nyfinländare får större roll i integrering av invandrare

Nu utbildas samhälls- och hälsokommunikatörer i en unik utbildning på Yrkesakademin i Österbotten (YA). De ska underlätta invandrares integrering i samhället. Vill du bli samhälls- och hälsokommunikatör krävs det att du har invandrarbakgrund.

YLE - 3 timmar sedan

Djurparkens intendent: Vargen intresserad av allt som stoppas in i buren

Intendenten vid Etseri djurpark Mauno Seppäkoski tillbakavisar missuppfattningar om vargolyckan i Etseri djurpark i tisdags. Seppäkoski säger att vargen inte bet tag i den 7-åriga pojkens hand för att den skulle ha varit hungrig. - Vargen har konstaterat att det händer något intressant på andra sidan stängslet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.