YLE > Finland

Wednesday, 18 July, 07:00

YLE - 05 apr 13 kl. 14:58

"Varannan gonorrésmittad har inga symptom"- Tillsvidare har vi inte resistenta gonorréstammar här i Finland, säger specialläkare Eija Hiltunen-Back vid polikliniken för hud- och könssjukdomar i Helsingfors. Bland annat i Japan finns det resistenta stammar och genom att följa bakterierna i laboratorierna och hur de reagerar på olika mediciner kan vi snabbt uppdatera vårdrekommendationerna, framhåller Hiltunen-Back. Många får fortfarande smittan på resa.Yle I Finland biter medicinerna på den gonorré vi har. Läkarna diagnosticerade 300 fall av gonorré i fjol.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
;varannan, Finland, Eija Hiltunen-Back, Helsingfors, Japan, Hiltunen-Back, Finska, Norden, Europa, Kanerva, Dagbladet, Hör, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: quot;Varannan, gonorrésmittadhar , inga, symptom"

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Eldsvåda i Fagersta i Borgå - familj hann rädda sig ur branden

Ett trähus på Kvarnbrovägen i Borgå började brinna tidigt på onsdag morgon. Invånarna hann ta sig ut ur huset..

YLE - 45 minuter sedan

Lönnströms hemmuseum firar 30 år – bjuder på spännande historier i autentisk miljö

Rafael och Teresia Lönnström var ett fabrikörspar med en dramatisk historia och ett starkt intresse för konst. I slutet av 1980-talet förvandlades deras hem till ett hemmuseum. I år fyller museet trettio år..

YLE - 1 timme sedan

Grå väderbitna båthus gav idéer till nytänk inom skärgårdsbyggande

Nya hus i skärgården kunde byggas i ekologiska byar, de har fått inspiration av båthus, samtidigt som de är moderna och energisparande. Det är några av de förslag som lagts fram i Iniö som ett nytänk inom byggande i skärgården..

YLE - 1 timme sedan

Eldsvåda i Fagersta i Borgå

Ett hus brinner på Kvarnbrovägen i Borgå. Invånarna hann ta sig ut ur huset..

YLE - 1 timme sedan

Joel tog LSD och svampar mot sin depression - överläkare: "Kan sätta psyket på spel"

Preliminär forskning visar på att psykedeliska droger kunde vara till hjälp för svårt deprimerade. Mycket kan ändå gå snett om man väljer att experimentera med hallucinogena substanser, säger läkare..

YLE - 1 timme sedan

Fynd från utgrävningar och info om förändringar – Åbo stads nya infocontainer håller dig uppdaterad

På tisdag den 17 juli öppnade Åbo stad en infocontainer på Salutorget. Den ska hålla Åboborna uppdaterade om de förändringarna som pågår på Salutorget, men också berätta om hur de arkeologiska utgrävningarna framskrider..

YLE - 11 timmar sedan

Partiledarna debatterade i Finlandsareenan: "Inga jordgubbar plockas ifall människor inte kommer hit från länder utanför EU"

På tisdag kväll träffades partiledarna under en direktsänd debatt på politikerveckan Finlandsarenan i Björneborg..

YLE - 11 timmar sedan

Kekkonens stuga i Houtskär till salu

Presidenten använde under många år stället för att fiska och koppla av i skärgården med sina vänner. Då den byggdes 1970 var det en luxuös stuga..

YLE - 13 timmar sedan

Novia i Raseborg tar tag i problemen: Det ska bli möjligt att göra mera på distans

Novia jobbar hela tiden med orsakerna till att utbildningarna i Ekenäs inte lockar studerande. Det säger chefen för Novias enheter i Åbo och Raseborg Eva Sandberg-Kilpi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.