YLE > Finland

Tuesday, 25 September, 09:15

YLE - 05 apr 13 kl. 14:58

"Varannan gonorrésmittad har inga symptom"- Tillsvidare har vi inte resistenta gonorréstammar här i Finland, säger specialläkare Eija Hiltunen-Back vid polikliniken för hud- och könssjukdomar i Helsingfors. Bland annat i Japan finns det resistenta stammar och genom att följa bakterierna i laboratorierna och hur de reagerar på olika mediciner kan vi snabbt uppdatera vårdrekommendationerna, framhåller Hiltunen-Back. Många får fortfarande smittan på resa.Yle I Finland biter medicinerna på den gonorré vi har. Läkarna diagnosticerade 300 fall av gonorré i fjol.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
;varannan, Finland, Eija Hiltunen-Back, Helsingfors, Japan, Hiltunen-Back, Finska, Norden, Europa, Kanerva, Dagbladet, Hör, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: quot;Varannan, gonorrésmittadhar , inga, symptom"

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

PTT: Maten blir dyrare - köttpriset stiger efter fyra års nedgång

Livsmedelspriserna stiger i år och nästa år, visar Pellervo Ekonomiska Forskningsinstituts prognos. Efter fyra års prisnedgång blir nu också köttprodukterna dyrare. Spannmålets prisutveckling är däremot jämn..

YLE - 30 minuter sedan

Pyttis fågelskyddshem hotas av stängning

Kymmenedalens naturskyddskrets kan inte längre sköta verksamheten vid Pyttis fågelskyddshem. Om ingen vill ta över läggs skyddshemmet kanske ner vid årsskiftet..

YLE - 1 timme sedan

Staten ska få bättre koll på utlänningars fastighetsköp – ett nytt lagförslag som ger staten förkörsrätt på strategiskt viktiga fastigheter tar oss tillbaka till 90-talet

På 1990-talet reglerades utlänningars fastighetsköp i Finland men i och med Finlands inträde i EU och att det säkerhetspolitiska läget såg annorlunda ut avskaffades regleringarna. Nu är situationen en annan och staten behöver därför ha bättre översyn över utländska köpares fastighetsköp och ha större möjligheter att ingripa i problematiska situationer för att säkra den nationella säkerheten. I november landar ett lagpaket som föreslår detta på riksdagens bord..

YLE - 3 timmar sedan

I Ekenäs betalar många extra för körlektioner med moped

Det finns en risk att olyckor ökar till följd av förändringarna i lagen gällande mopedkort. Det befarar Johan Forssell som är trafiklärare i Ekenäs. Samtidigt gläds han över att flera väljer att ta körlektioner i alla fall..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Påven besöker Tallinn, Centern håller krismöte i Villa Bjälbo och hur kunde Airiston Helmi få fortsätta att svälla trots upprepade diskussioner?

Påven Franciskus avslutar sin fyradagars rundresa i Baltikum med ett besök i Tallinn, Centern möts i Villa Bjälbo för att diskutera regeringssamarbetet efter förtroendeomröstningen av utrikesminister Timo Soini och Pargaspolitiker svarar på hur Airiston Helmi kunde växa sig så stort, trots att företaget stötts och blötts bland politikerna i tio år..

YLE - 4 timmar sedan

Förlossningsrädsla drabbar allt fler – vissa väljer bort barn på grund av rädslan

Att vänta barn kan vara en spännande och omvälvande tid för en föderska. Men för många präglas den väntande tiden av rädsla och obehag för den stundande förlossningen..

YLE - 4 timmar sedan

Hur kunde Pargas stad ge Airiston Helmi lov att bygga så stort och så mycket i skärgården?

Pargaspolitiker har under de senaste tio åren i flera repriser diskuterat Airiston Helmi, men ändå har verksamheten fått fortsätta och svälla ut. Ordförandena för alla sex stadsfullmäktigegrupper i Pargas svarar hur det här har varit möjligt..

YLE - 4 timmar sedan

KSML: Riksdagsledamot Veera Ruoho tar igen emot en flodvåg av hatpost

Riksdagsledamot Veera Ruoho (Saml) har igen börjat få en stor mängd hatpost, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Mängden hatpost började öka sedan det förra veckan blev klart att domen mot Teuvo Hakkarainen behandlas i hovrätten..

YLE - 4 timmar sedan

Efter tre månader med nya taxilagen: ”Taxibilarna kan ta slut i Borgå i vinter”

Den lägre prissättningen och friare konkurrensen leder i förlängningen till brist på taxibilar i stadsbilden befarar Lars Salomaa, ordförande för Borgå Taxi..

YLE - 10 timmar sedan

Centerns riksdagsgrupp håller krismöte i Villa Bjälbo på tisdag

Antti Kaikkonen, ordförande för Centerns riksdagsgrupp, bekräftar för STT att han har kallat partiets riksdagsgrupp till statsministerns tjänstebostad på tisdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.