YLE > Finland

Tuesday, 18 December, 12:13

YLE - 05 apr 13 kl. 14:58

"Varannan gonorrésmittad har inga symptom"- Tillsvidare har vi inte resistenta gonorréstammar här i Finland, säger specialläkare Eija Hiltunen-Back vid polikliniken för hud- och könssjukdomar i Helsingfors. Bland annat i Japan finns det resistenta stammar och genom att följa bakterierna i laboratorierna och hur de reagerar på olika mediciner kan vi snabbt uppdatera vårdrekommendationerna, framhåller Hiltunen-Back. Många får fortfarande smittan på resa.Yle I Finland biter medicinerna på den gonorré vi har. Läkarna diagnosticerade 300 fall av gonorré i fjol.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
;varannan, Finland, Eija Hiltunen-Back, Helsingfors, Japan, Hiltunen-Back, Finska, Norden, Europa, Kanerva, Dagbladet, Hör, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: quot;Varannan, gonorrésmittadhar , inga, symptom"

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Alvar Aaltos byggnader i Ekenäs ska bli kändare - Raseborg börjar samarbeta med andra Aalto-städer

Raseborg går med i ett nätverk för så kallade Aalto-städer. Det är ett nätverk för finska eller utländska orter med minst ett objekt som arkitekten Alvar Aalto har planerat..

YLE - 10 minuter sedan

Tysk polis frigav misstänkt sexualbrottsling - på grund av kommunikationsmiss

Mannen misstänks för sexualbrott i Uleåborg släpptes på fri fot innan man kunde förflytta honom från Tyskland till Finland, berättar Uleåborgspolisen. I Uleåborg har flera personer med utländsk bakrgund utsatts för hot och hatprat, polisen uppmanar folk att hålla sig lugna..

YLE - 45 minuter sedan

Biträdande JK: Föräldrar måste få tillgång till sina barns hälsouppgifter

Biträdande justitiekansler Mikko Puumalainen är bekymrad över att barnets intresse inte beaktats tillräckligt då man skapat åldersgränser för hälsovårdstjänsten Mina Kanta..

YLE - 2 timmar sedan

Mikroplaster finns redan djupt nere i jordmånen - hur det kan påverka jordklotet ännu ett mysterium

Under sin relativt korta tid på jorden har plasten redan lyckats ha en förödande effekt på miljön på många håll i världen. Forskare hävdar att plastens miljöeffekter kommer att förstärkas ytterligare..

YLE - 2 timmar sedan

De rika blev bara rikare i fjol - för resten gick det inte lika bra

Inkomstskillnaderna ökade i fjol. I korthet betydde det att folk med stora realinkomster blev rikare, medan medel- och låginkomsttagare fick klara sig med en mindre budget än året innan..

YLE - 2 timmar sedan

Lovisapolitikern Mia Heijnsbroek-Wirén ställer upp i riksdagsvalet

Mia Heijnsbroek-Wirén är ordförande för stadsstyrelsen i Lovisa och kretsordförande för Svenska folkpartiet i Nyland. Hon ställde också upp i riksdagsvalet 2011 och fick då över 1 200 röster..

YLE - 4 timmar sedan

Lärare och rektorer: Elever borde få sifferbetyg i ett tidigare skede

I Finland blir det allt vanligare med verbal bedömning i grundskolan. Många lärare och rektorer är ändå av den åsikten att en sådan bedömning inte berättar tillräckligt om elevens kunnande. Det framkommer i Yles färska enkät..

YLE - 4 timmar sedan

Finlands natur utsatt för allt svårare hot - hälften av alla naturtyper är i fara

Hälften av Finlands naturtyper är hotade visar en undersökning från Finlands miljöcentral. Värst är läget i södra Finland och särskilt gäller hoten kusttrakterna. Jämfört med läget för tio år sedan har hoten mot naturtyperna bara ökat..

YLE - 4 timmar sedan

Lärare och rektorer: Elever borde i ett tidigare skede få sifferbetyg

I Finland blir det allt vanligare med verbal bedömning i grundskolan. Många lärare och rektorer är ändå av den åsikten att en sådan bedömning inte berättar tillräckligt om elevens kunnande, framkommer i Yles färska enkät..

YLE - 6 timmar sedan

Bioterminal och servercentral - Fortum har stora planer för Joddböle i Ingå

Joddböle i Ingå kan bli ett lagringsområde för biomassa och dessutom ge plats för en stor servercentral. Energibolaget Fortum berättar nu mera om sina planer för området efter att det gamla kolkraftverket har rivits..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.