Alliansfritt Sverige > Opinion

Monday, 25 May, 16:43

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 12:32

Sverige i snart EU-domstolen för visstidsanställningarSmörgårdsbord för arbetsgivare. Bild: Max Gustafson
NOTIS. Alliansen försöker gång på gång visa handlingskraft mot arbetslösheten genom att uppfinna den ena nya anställningsformen efter den andra. Arbetsgivare är inte sena att dra nytta av detta, och kan nu stapla tidsbegränsade anställningar på varandra. Folk kan arbeta i åratal på samma ställe utan att få ett fast jobb, trots att de har laglig rätt till det.

Detta riskerar nu att landa Sverige i EU-domstolen:
Då EU:s direktiv om visstidsarbete kräver att varje medlemsland har ett effektivt skydd mot missbruk av upprepade tidsbegränsade anställningar anmälde TCO Sverige till EU-kommissionen. Kommissionen har efter utredning kommit fram till att den delar TCO:s syn och driver ett överträdelseförfarande mot Sverige. I februari 2013 utfärdade Kommissionen ett motiverat yttrande där man ger den Svenska regeringen två månader på sig att till Kommissionen anmäla de åtgärder som vidtagits för att fullständigt genomföra direktivet. Annars kan kommissionen besluta att väcka talan mot Sverige i EU-domstolen.Det har snart gått två månader.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
EU, GustafsonNOTIS, Sverige, Då EU, TCO Sverige, TCO, Kommissionen, Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigei snart , EU-domstolenför , visstidsanställningar
Alliansfritt Sverige - 22 jun 14 kl. 16:48

Regeringen tänker fortsätta blunda för missbruket av visstidsanställningar

Är det något som regeringen kämpar hårt för att gå runt så är det villkoren för arbetare med osäkra anställningar. EU-kommissionen har under flera år hävdat att Sverige bryter mot EU:s regler genom att låta visstidsanställningar fortlöpa på obestämd tid. Detta innebär att man kan vara visstidsanställd väldigt länge hos samma arbetsgivare.

Alliansfritt Sverige - 09 jan 14 kl. 08:09

Reinfeldt tar strid för arbetsgivares rätt att missbruka visstidsanställningar

Normen på svensk arbetsmarknad ska vara fast anställning. Men på senare år har vår regering med kraftigt tilltagande kreativitet uppfunnit nya former av visstidsanställningar. Dessa kan staplas på varandra, så personal kan hållas år ut och år in utan att få en fast tjänst.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 13 kl. 10:14

Regeringen hävdar att trixande med visstidsanställningar inte förekommer ? finns i regeringskansliet

I en promemoria härom året svarade regeringen på kritik om att anställda tvingas till långa visstidsanställningar. Genom att stapla olika sorters anställningar på varandra kan arbetsgivare låta bli att fastanställa sin personal år ut och år in. Regeringen svarade 2011 på kritiken: ?

SmålandsPosten - 17 jul 13 kl. 00:30

Visstidsanställningar måste ha ett slut

Ingenting är så permanent som ett temporärt regeringsprogram, har nationalekonomen Milton Friedman sagt. För svenskt vidkommande gäller att ingen anställning är så permanent som en visstidsanställning. En språklig orimlighet är många svenskars verklighet.

Alliansfritt Sverige - 17 aug 14 kl. 12:51

Alliansen tänker fortsätta ta strid för otrygga anställningar

År 2007 lade regeringen grunden för otrygga anställningar och införde allmän visstidsanställning. Det är en otrygg anställningsform vilket går emot normen på svensk arbetsmarknad som skall vara fast anställning. I praktiken kan visstidsanställningar missbrukas genom att staplas på varandra så att personal kan hållas år ut och år in utan att få en fast tjänst.

Sydsvenskan - 25 feb 15 kl. 06:21

Visstidsanställningar ses över

Lagen om visstidsanställning ska ses över efter att EU kritiserat Sverige för hur arbetsgivare överutnyttjar anställningsformen.— Man måste sätta upp någon slags begränsning, säger Irene Wennemo, statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet, till SR Ekot.EU kräver att medlemsländerna har ett effektivt skydd mot missbruk av upprepade tidsbegränsade anställningar.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 15 kl. 06:21

Visstidsanställningar ses över

Lagen om visstidsanställning ska ses över efter att EU kritiserat Sverige för hur arbetsgivare överutnyttjar anställningsformen.— Man måste sätta upp någon slags begränsning, säger Irene Wennemo, statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet, till SR Ekot.EU kräver att medlemsländerna har ett effektivt skydd mot missbruk av upprepade tidsbegränsade anställningar.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 15:12

I Sverige blir man utvisad om man rättar sig efter alliansens arbetslinje

Kan man uppvisa ett anställningskontrakt på över sex månader kan man få uppehållstillstånd i Sverige. Kan man däremot uppvisa två blir man utvisad, vilket en 51-årig kvinna fick erfara i veckan. Hon utvisades eftersom hon arbetat, förvisso över sex månader, men för två olika arbetsgivare.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:59

Den flexibla ekonomi högern vill ha kräver fasta anställningar

”Fast anställning ska vara norm”. Det har varit en central del av svensk arbetsmarknad i många herrans år. Med en fast anställning kommer möjligheten att planera sitt liv.

Alliansfritt Sverige - 23 nov 13 kl. 12:19

Hemligstämplat Sverige

I torsdags röstade Sveriges riksdag om en proposition från regeringen att bygga ut sekretessbestämmelserna, och därigenom inskränka offentlighetsprincipen, för att Sverige ska kunna delta i internationella samarbeten. Regeringens förslag gick igenom och hädan efter följer således en lagändring som konstitutionsutskottets ordförande, Peter Eriksson (MP), kallar för "ett yxhugg som kraftigt kommer att begränsa möjligheten att granska svenska myndigheter". Det här är dock lång ifrån första gången Moderaterna svingar för att sarga offentlighetsprincipen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.