Kristianstadsbladet > Inrikes

Thursday, 27 June, 02:13

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 12:20

Arbetsmiljö viktig för psykisk hälsa
20 procent av svenskarna upplever psykisk ohälsa. Andelen är högre i gruppen som saknar arbete: 38 procent jämfört med 17 procent bland dem som jobbar, enligt en undersökning från bemanningsföretaget Wise Group.För dem som arbetar men upplever psykisk ohälsa är respekt från chefen det allra viktigaste.Undersökningen baseras på svar från 2 500 svenskar i åldrarna 18-74 år.Nyligen visade siffror från försäkringskassan att psykisk ohälsa är en allt vanligare orsak till sjukfrånvaro..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Wise Group, Försäkringskassan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsmiljö, viktigför , psykisk, hälsa
Dagens PS - 03 sep 18 kl. 15:43

Så hanterar du psykisk ohälsa på jobbet

Erfaren hälsostrateg tipsar både chefer och medarbetare. Psykisk ohälsa är i dag den vanligaste sjukskrivningsorsaken. Tre av fyra personer har upplevt psykisk ohälsa, antingen själv, hos en kollega eller som närstående, enligt Försäkringskassan.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

UNT - 02 apr 13 kl. 12:20

Arbetsmiljö viktig för psykisk hälsa

20 procent av svenskarna upplever psykisk ohälsa. Andelen är högre i gruppen som saknar arbete: 38 procent jämfört med 17 procent bland dem som jobbar, enligt en undersökning från bemanningsföretaget Wise Group.(TT).

DalaDemokraten - 01 maj 16 kl. 06:50

Debatt: Vi kan spara miljarder på psykisk hälsa

Enligt en OECD-rapport från 2013 uppskattade man de sammanlagda kostnaderna i samhället för psykisk ohälsa till 70 miljarder kronor årligen i förlorade arbetsinsatser och utgifter för vård och omsorg. Det är dags att riksdag och regering börjar förstå vinsterna med en ökad generell psykisk hälsa bland befolkningen. Arbetsmiljöverkets rapport som det redogjordes för i DN Debatt 9/3 talar visserligen om organisationsproblem, men övergripande strukturproblem måste börja tas på allvar.

DN - 23 jun 16 kl. 12:19

Ny undersökning avslöjar stort glapp i synen på psykisk ohälsa


Arbetsmiljön eller privatlivet? Arbetsgivare och arbetstagare har olika uppfattning om vad som kan orsaka psykisk ohälsa. Arbetsgivarna tror att medarbetarna blir sjuka av problem i privatlivet.

Sydöstran - 15 jan 19 kl. 14:00

Sämre arbetsmiljö ökar psykisk ohälsa

Det kommer allt tätare rapporter om fysisk och psykisk ohälsa på våra arbetsplatser. Arbetsmiljön har försämrats. I vården saknas folk, likaså i skolan.

SR - 24 maj 15 kl. 03:00

Psykisk ohälsa ökar inom sjukvården

Stressrelaterad psykisk ohälsa blir ett allt större problem inom sjukvården. Nu varnar Vårdförbundet för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar..

Sydsvenskan - 24 maj 15 kl. 05:51

Psykisk ohälsa vanligare i vården

Psykisk ohälsa som orsakats av stress är ett växande problem i sjukvården. Facket varnar för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.På psykiatriska kliniken vid Ersta sjukhus i Stockholm fördubblades antalet patienter som fick huvuddiagnosen utmattningssyndrom under perioden 2012—2013.

SvD - 24 maj 15 kl. 05:50

Psykisk ohälsa vanligare i vården

Psykisk ohälsa som orsakats av stress är ett växande problem i sjukvården. Facket varnar för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 15 kl. 05:51

Psykisk ohälsa vanligare i vården

Psykisk ohälsa som orsakats av stress är ett växande problem i sjukvården. Facket varnar för att arbetsmiljön på många håll är ohållbar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.På psykiatriska kliniken vid Ersta sjukhus i Stockholm fördubblades antalet patienter som fick huvuddiagnosen utmattningssyndrom under perioden 2012—2013.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.