Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 24 February, 02:54

Sydsvenskan - 30 mar 13 kl. 06:30

Tillgången ger efterfråganAtt sitta och hänga framför tv-apparaten anses vara mer och mer omodernt. Trots tekniska framsteg som gjort apparaterna mer avancerade ? och tittandet avgjort mer lyxigt och behagligt ? sägs det att själva tv:n, som möbel, är på väg ut. Det har sagts länge.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
The Guardian, Storbritannien, SVT, Thrones, Men

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillgångenger , efterfrågan
Cornucopia - 09 sep 14 kl. 07:20

Tillgång, efterfrågan och bostadsbubblan

Det finns en del mycket vanliga fundamentala missuppfattningar kring bostadsbubblan. Bland annat funktionen av tillgång och efterfrågan, där många debattörer tror att det handlar om tillgång och efterfrågan på bostäder, när det egentligen handlar om tillgång och efterfrågan på krediter.

Som bekant är det inte bostadsbrist som driver bostadsbubblan, tvärt om stiger priserna snabbare i avfolkningslän än i t ex Stockholm.

Svenskbladet - 16 apr 13 kl. 14:17

Plötslig chocknedgång i efterfrågan på dyra och fula glasvaser

Området Glasriket i Småland har varit känt sedan 1700-talet för sin omfattande glasindustri.
På senare tid har dock efterfrågan på glasprodukter gått ned.

En konsekvens av den låga efterfrågan på skålar och ljusstakar som mestadels hamnar i ett vitrinskåp hemma hos någon mormor är att 70% av produktionen av Orrefors Kosta Bodaskålarna nu kommer att flyttas till låglöneländerna Turkiet, Slovenien och Thailand, alltså inte i Småland där orterna Orrefors, Kosta, och Boda ligger.

NT - 20 maj 16 kl. 09:07

Samarbete ökar tillgången på lammkött

I Sverige är efterfrågan på lammkött större än tillgången, men i västra Östergötland kan man till följd av ett samarbete köpa lokalproducerat lammkött året om..

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 05:30

Fortsatt efterfrågan på räkor


Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. - Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion.Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

BT - 11 feb 14 kl. 05:31

Fortsatt efterfrågan på räkor

Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. - Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion.Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

BT - 11 feb 14 kl. 09:45

Fortsatt efterfrågan på räkor

Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. – Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion. Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

DalaDemokraten - 21 jul 17 kl. 15:51

Falun har äldreboenden som täcker efterfrågan – men brist i åtta dalakommuner

Falun har balans mellan tillgång och efterfrågan på äldreboenden – men det råder brist i åtta dalakommuner..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Skånskan - 04 aug 18 kl. 05:00

Efterfrågan på bostäder kommer vara hög under lång tid

lund En ny stadsdel växer fram på Brunnshög. 400 bostäder ska skapas per år. Trots detta ser inte Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, någon ände på efterfrågan på bostäder i Lund.

Dagensanalys.se - 16 okt 17 kl. 09:31

Trots stor efterfrågan blir inte geodata från Lantmäteriet tillgängliga

Lantmäteriet sitter på enorma mängder geodata, med information om såväl topografiska och geologiska förhållande som kartor och fastighetsdata med mera. I flera år har myndigheten begärt pengar för att kunna göra denna data offentlig, men återigen har regeringen prioriterat andra områden, trots att vinsterna skulle kunna vara mycket stora. Att få tillgång till den data som lantmäteriet sitter på innebär att företag och organisationer skulle kunna planera såväl resvägar och transporter som nyetableringar och enkla saker som att borra efter vatten snabbare och enklare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Kvinna ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Prinsessan Rima bint Bandar Al Saud, dotter till en tidigare USA-ambassadör, är en förespråkare för kvinnors rättigheter i Saudiarabien. Hon har tidigare arbetat vid landets idrottsmyndighe.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Bishara och John Lundvik triumferade

”On my own” sjöng 16-årige Bishara, men han verkar ha hela folket med sig..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

"Singin' in the rain"-skaparen har gått bort

Stanley Donen som regisserade "Singin' in the rain" och en rad andra Hollywoodklassiker har avlidit. Han blev 94 år. Bortgången bekräftas av hans son för Chicago Tribune, rapporterar amerikanska medier.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Det är dags för Hilma Borelius gata i Lund

Lars Göran Pärletun vill lyfta fram en forskare och rösträttskämpe..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Våldtäktsvittne åtalas för barnporr i mobilen

På grund av mobilfilmen ställs det 16-åriga vittnet själv inför rätta..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

19-åring häktad – misstänks ha försökt våldta kvinna i Folkets park

Mannen häktades på lördagen och är på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäktsförsök..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Två till sjukhus efter brand i Boden

Två personer har förts till sjukhus med ambulans efter en brand i ett flerfamiljshus i centrala Boden på lördagsmorgonen. – Vi har en patrull på plats som jobbar på och vi har väldigt få detaljer i nuläget, säger Peder Johnsson, presskommunikatör på pol.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Kalkonpris till Trumpfilm

President Donald Trump vinner två kalkonpriser för sämsta insats i en film under 2018. Utmärkelserna delas ut under årets Razzie awards i Los Angeles. Golden Raspberry Awards, eller "Razzie awards", utser de sämsta filmerna och insatserna inom film unde.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Var sjätte nallar pengar från barnen

Var sjätte förälder har någon gång tagit pengar från sina barns sparkonton, enligt en ny undersökning. Att göra det kan vara olagligt. När föräldrar sparar på ett konto som har öppnats i barnets namn, eller om kapitalet är pengar barnet fått av en nära.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

"Överväg att utreda alla IS-svenskar"

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen. Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige. Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.