Sydsvenskan > Kultur

Monday, 15 October, 20:05

Sydsvenskan - 30 mar 13 kl. 06:30

Tillgången ger efterfråganAtt sitta och hänga framför tv-apparaten anses vara mer och mer omodernt. Trots tekniska framsteg som gjort apparaterna mer avancerade ? och tittandet avgjort mer lyxigt och behagligt ? sägs det att själva tv:n, som möbel, är på väg ut. Det har sagts länge.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
The Guardian, Storbritannien, SVT, Thrones, Men

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillgångenger , efterfrågan
Cornucopia - 09 sep 14 kl. 07:20

Tillgång, efterfrågan och bostadsbubblan

Det finns en del mycket vanliga fundamentala missuppfattningar kring bostadsbubblan. Bland annat funktionen av tillgång och efterfrågan, där många debattörer tror att det handlar om tillgång och efterfrågan på bostäder, när det egentligen handlar om tillgång och efterfrågan på krediter.

Som bekant är det inte bostadsbrist som driver bostadsbubblan, tvärt om stiger priserna snabbare i avfolkningslän än i t ex Stockholm.

Svenskbladet - 16 apr 13 kl. 14:17

Plötslig chocknedgång i efterfrågan på dyra och fula glasvaser

Området Glasriket i Småland har varit känt sedan 1700-talet för sin omfattande glasindustri.
På senare tid har dock efterfrågan på glasprodukter gått ned.

En konsekvens av den låga efterfrågan på skålar och ljusstakar som mestadels hamnar i ett vitrinskåp hemma hos någon mormor är att 70% av produktionen av Orrefors Kosta Bodaskålarna nu kommer att flyttas till låglöneländerna Turkiet, Slovenien och Thailand, alltså inte i Småland där orterna Orrefors, Kosta, och Boda ligger.

NT - 20 maj 16 kl. 09:07

Samarbete ökar tillgången på lammkött

I Sverige är efterfrågan på lammkött större än tillgången, men i västra Östergötland kan man till följd av ett samarbete köpa lokalproducerat lammkött året om..

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 05:30

Fortsatt efterfrågan på räkor


Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. - Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion.Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

BT - 11 feb 14 kl. 05:31

Fortsatt efterfrågan på räkor

Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. - Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion.Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

BT - 11 feb 14 kl. 09:45

Fortsatt efterfrågan på räkor

Försäljningen av räkor fortsätter trots att nordhavsräkan rödlistades av Världsnaturfondens förra tisdagen. – Vi har inte märkt någon skillnad alls, säger Henrik Johansson, platschef på Göteborgs Fiskauktion. Efter beskedet sjönk priserna på räka under förra veckan.

DalaDemokraten - 21 jul 17 kl. 15:51

Falun har äldreboenden som täcker efterfrågan – men brist i åtta dalakommuner

Falun har balans mellan tillgång och efterfrågan på äldreboenden – men det råder brist i åtta dalakommuner..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Skånskan - 04 aug 18 kl. 05:00

Efterfrågan på bostäder kommer vara hög under lång tid

lund En ny stadsdel växer fram på Brunnshög. 400 bostäder ska skapas per år. Trots detta ser inte Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, någon ände på efterfrågan på bostäder i Lund.

Dagensanalys.se - 16 okt 17 kl. 09:31

Trots stor efterfrågan blir inte geodata från Lantmäteriet tillgängliga

Lantmäteriet sitter på enorma mängder geodata, med information om såväl topografiska och geologiska förhållande som kartor och fastighetsdata med mera. I flera år har myndigheten begärt pengar för att kunna göra denna data offentlig, men återigen har regeringen prioriterat andra områden, trots att vinsterna skulle kunna vara mycket stora. Att få tillgång till den data som lantmäteriet sitter på innebär att företag och organisationer skulle kunna planera såväl resvägar och transporter som nyetableringar och enkla saker som att borra efter vatten snabbare och enklare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Publiken sviker landslaget på Friends

En tisdagskväll i oktober, en landskamp utan tävlingsnerv och Slovakien som motståndare – då sviker åskådarna blågult. Det lutar åt den lägsta publiksiffran för landslaget sedan Friends arena stod klar för sex år sedan. – Vi spelar 20.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

S kan tvingas styra med alliansbudget i Malmö

Men allt kan ändras på mållinjen – snart möts stadens toppolitiker i kommunfullmäktige..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Detta vet vi om Khashoggis försvinnande

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har inte setts till sedan den 2 oktober..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Biotoppen: Nalle Puh-film högsta nykomling

"Christoffer Robin och Nalle Puh", som handlar om Christoffer Robin som vuxen, är veckans högsta nykomling på plats fyra. Även "First man" och "Night school" tar sig in på listan. Helgens mest sedda filmer: 1.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Begravningsstämning i Tysklands storpartier

Valet i sydtyska Bayern blev en förkrossande motgång för kristsociala CSU, som styrt det välmående alplandet i årtionden. Resultatet lär utlösa chockvågor även i Berlin, där förbundskansler Angela Merkel kämpar för att hålla ihop sin regering. – Det är.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

9.15: Dags för ny talmansrunda

Följ rapporteringen från talmansrundan här..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Konserthusturné för Louise Hoffsten

Hon är snart högaktuell som en av deltagarna i TV4:s "Så mycket bättre", men Louise Hofffsten vill ge sig ut på vägarna också. Med start i Nyköping i februari ger hon sig därför ut på en konserthusturné som besöker sammanlagt tio svenska städer i vår, s.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Sears ansöker om konkursskydd

Anrika amerikanska detaljhandelsbolaget Sears tvingas ansöka om konkursskydd. Sears, som grundades redan 1886 och under sin storhetstid var USA:s största detaljhandelsbolag, har tagit stryk när e-handeln vuxit sig allt starkare. Varuhuskedjan uppger nu.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Just nu: inga köer trots avstängning

E6 är fortsatt avstängd på grund av järnvägsarbete. Sydsvenskan rapporterar direkt. Vägen kommer att vara avstängd till och med den 27 oktober..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

E-handlare ser ljusare på framtiden

Samtidigt som framtidstron bland butiker minskade för tredje månaden i rad, ökar den något bland e-handlarna, visar Svenska Handels handelsbarometer för oktober. Synen på den framtida lönsamheten är dock något mer blygsam både för butik och e-handel. Fö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.