Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 20 January, 00:45

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 15:01

Flyttfåglar anländer allt tidigareKlimatförändringen återspeglas allt tydligare bland våra flyttfåglar. Sedan 1979 har de i genomsnitt tidigarelagt sin ankomst med nästan fyra dagar, enligt en ny rapport från Ottenby fågelstation på Öland..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Ottenby, Öland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyttfåglar, anländerallt tidigare
YLE - 26 mar 16 kl. 18:54

Flyttfåglarna anländer allt tidigare

Det varmare klimatet gör att flyttfåglarna anländer tidigare än förr. – Jämfört med de senaste åren är våren just nu i normal tid, men den som har observerat fåglar under i en längre tid kan konstatera att vårarna för 20 år sedan inföll senare, säger Andreas Lindén, docent på Novia. Vattenfåglar kommer tidigare nuförtiden och en stor del gäss, svanar och lärkor har redan anlänt.

YLE - 22 feb 19 kl. 17:44

Studie visar att fåglar anländer allt tidigare på våren till följd av klimatförändringen: "Snart kanske en del inte flyttar alls"

Flyttfåglarna anländer tidigare på våren än förr. Det är en direkt följd av klimatets uppvärmning. Det visar resultaten av en studie där man följt med 200 arters förekomst på 21 fågelstationer i Nordeuropa och Kanada under flera decennier..

UNT - 28 mar 13 kl. 12:35

Vårfåglar anländer allt tidigare

I år är många försenade, men annars anländer faktiskt flyttfåglarna till Sverige allt tidigare på våren. Sedan 1979 har de i genomsnitt tidigarelagt sin ankomst med fyra dagar.(TT).

NSD - 28 mar 13 kl. 12:35

Vårfåglar anländer allt tidigare

I år är många försenade, men annars anländer faktiskt flyttfåglarna till Sverige allt tidigare på våren. Sedan 1979 har de i genomsnitt tidigarelagt sin ankomst med fyra dagar, enligt en sammanställning som gjorts vid Ottenby fågelstation på Öland..

TA - 12 mar 13 kl. 14:26

Flyttfåglar vände när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader.
Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

BT - 12 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar vände tillbaka när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader. Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

YLE - 09 apr 15 kl. 10:31

Reflexflaggor räddar flyttfåglar

Reflexflaggor ska hindra flyttfåglar från att flyga in i elledningar. Vasa Elnät testar som bäst den här nya typen av fågelskrämmor. Genom att byta ut bollar mot reflexflaggor hoppas de kunna skydda flyttfåglarna och hindra dem från att flyga in i elledningar.

SR - 13 maj 16 kl. 06:00

Tidig vårkänsla slår hårt mot flyttfåglar

Fåglar som flyger till häckningsplatser i Arktis via Sverige anländer fyra dagar tidigare jämfört med för 30 år sedan. Samtidigt visar en internationell studie av vadarfågeln kustsnäppa att det här beteendet kan ställa till problem..

SR - 05 okt 19 kl. 08:25

Kartläggning av flyttstråk ska rädda flyttfåglar

Det är många flyttfåglar som flyger in i vindkraftverk. Därför vill fågelskådare från Gävleborg, Dalarna och Västmanland kartlägga de så kallade flyttfågelstråken, de naturliga stråk som fåglarna använder för sin flytt..

YLE - 12 apr 13 kl. 19:52

Flyttfåglarna återvänder

Våren är sen, men just nu håller en massa flyttfåglar på att starta från ekvatorn. Färden är lång, men den kan i dag iakttas tack vare satellitsystem. Den nya tekniken ger svar på nästan alla frågor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.