Kristianstadsbladet > Ekonomi

Monday, 24 September, 12:20

Kristianstadsbladet - 12 mar 13 kl. 05:41

Sudan och Sydsudan enas om olja
Sudan och Sydsudan har enats om att återuppta exporten av olja inom två veckor efter medlingssamtal med Afrikanska unionen i Etiopien.Det oljerika Sydsudan saknar kontakt med kusten och har därför inte kunnat exportera olja sedan januari förra året, efter tvister om avgifter för oljeexporten, som går i ledningar till hamnar i Sudan.Länderna delades efter en folkomröstning 2011 men är fortfarande inte eniga om villkoren kring uppdelningen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sydsudan, Afrikanska, Etiopien, Sudan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sudanoch , Sydsudan, enasom , olja
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sydsudan stänger oljeproduktion

Sydsudan har stängt av sin oljeproduktion på grund av en konflikt med grannationen Sudan. Sydsudan utropade sig självständigt från Sudan i juli förra året och fick då tre fjärdedelar av oljeproduktionen, men landet är beroende av Sudan för att kunna exportera oljan. Beslutet att stänga av oljeproduktionen kom efter att Sudan beslagtagit olja då Sydsudan inte betalat avgifter för transporten.

BT - 25 jun 14 kl. 16:43

Träta om konvertit i Sudan olöst

Sudan, Sydsudan och USA är indragna i ett praktbråk. I centrum står en kvinna som hotats av dödsstraff som avfälling från islam. Familjen hoppas få flytta med henne till USA.

Kristianstadsbladet - 09 dec 12 kl. 15:56

Sammandrabbningar i Sydsudan


Minst tio personer har dödats i sammandrabbningar i Sydsudan mellan demonstranter och sydsydanesisk militär. Bråket gäller flytten av ett lokalt myndighetssäte från en stad till en annan i delstaten Bahr al Ghazal. En talesman för FN:s fredsbevarande styrka i regionen sade på söndagen att även några av demonstranterna kan ha varit beväpnade.

UNT - 25 jun 14 kl. 16:43

Träta om konvertit i Sudan olöst

Sudan, Sydsudan och USA är indragna i ett praktbråk..

SvD - 25 jun 14 kl. 16:43

Träta om konvertit i Sudan olöst

Sudan, Sydsudan och USA är indragna i ett praktbråk. I centrum står en kvinna som hotats av dödsstraff som avfälling från islam..

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Världens nyaste land - Sydsudan - står inför enorma utmaningar

I morgon får Afrika ett nytt land, Sydsudan. - Folk övar på nationalsången och stämningen är väldigt förväntansfull, säger Ingemar Andersson som är på plats för Pingst Jönköpings räkning.

Stämningen till trots är alla bedömare överens: Det nybildade Sydsudan står inför enorma utmaningar.

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 13 kl. 19:05

al-Bashir stoppar olja från Sydsudan

Sudans president Omar al-Bashir stoppade på lördagen oljeflödet från Sydsudan, rapporterade sudanesisk radio. Oljan började åter flöda till Sudan för bara två månader sedan, efter att länderna lyckats enas om hanteringen av sydsudanesiska oljetillgångar via sudanesiska anläggningar. Oljetillgångarna ligger huvudsakligen i Sydsudan medan raffinaderier och exportterminaler ligger i norr..

Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 00:05

"Svår väg för Sydsudan"

När Sydsudan på lördag blir självständigt markerar det slutet på ett långvarigt krig. Men det nya landet kommer att vara ett av världens fattigaste och behöva stöd från omvärlden för att bevara den sköra freden, skriver tidigare Sidachefen Bo Göransson och journalisten Cecilia Bäcklander.
Jubas flygplats är liten och ankomstkontrollen flexibel.

Dagen - 06 okt 11 kl. 03:00

Sudan trappar upp konflikten om oljan

Södra Sudan och Sudan kämpar om kontrollen över oljan i gränstrakterna och läget blir allt mer spänt i regionen. En lokal organisation rapporterar att ett stort inflöde av vapen har lett till ökade våldsamheter.

Striderna mellan norra Sudans armé och sydsudanesiska rebeller samt olika samhällen längs gränsen har accelererat sedan i juni i delstaterna Södra Kordofan och Blå Nilen.

Nyhetskanalen - 23 apr 12 kl. 07:08

Hundratals dödade i strider mellan Sudan och Sydsudan

Stanken av död fyller luften i oljefästet Heglig, på gränsen mellan Sudan och Sydsudan. Enligt nordsidans ledare har över tusen sydsudaneser dödats i helgens strider om området.

- Vi förhandlar inte med de här människorna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.