Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 05 July, 02:19

Sydsvenskan - 11 mar 13 kl. 23:29

Ungern struntar i kritikTill synes oberört av internationell och inhemsk kritik röstade Ungerns parlament ja till att förändra författningen i än mer konservativ riktning. Oroväckande och sorgligt, anser EU-minister Birgitta Ohlsson..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Ungerns, EU, Birgitta Ohlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungern, struntari , kritik
NSD - 16 mar 12 kl. 20:10

Ungern kritiseras av Europarådet

Europarådet riktar hård kritik mot hur Ungern lever upp till grundläggande demokratiska principer på två punkter, rapporterar SVT:s Rapport. Den främsta kritiken handlar om rättvisans oberoende, där Europarådet anser att den ansvariga för juridiska frågor har för långtgående befogenheter. Den andra punkten där Ungern får kritik gäller religionsfriheten..

HBL - 19 okt 13 kl. 13:04

De fattiga lider när Ungern putsar sin fasad

På pappret ser det ut som om Ungern återhämtar sig från finanskrisen i rekordfart. Men för många av landets fattiga känns det mest som en fasadrenovering då det styrande partiet skapar kortsiktiga tvångsjobb och inför nya skatter.? Jag älskar fotboll, men det här är bara sanslöst!

Sydsvenskan - 30 jan 12 kl. 06:30

Pagrotsky riktar kritik mot ­utrikesministern

Leif Pagrotsky (S) riktade på söndagen kritik mot regeringen och ­utrikesminister Carl Bildt när han talade i Malmös synagoga till minnet av Förintelsen. -?Han har inte med ett enda ord berört utvecklingen i Ungern, sade han.

Sydsvenskan - 29 jan 12 kl. 20:40

Pagrotsky i hård kritik mot Bildt

Foto: Lisbeth Westerlund
"Han har inte med ett enda ord berört utvecklingen i Ungern."
Leif Pagrotsky, ledande S-politiker, tog utvecklingen i Ungern som ett ?land mitt i Europa där nationalismen, rasismen och minoritetsförtrycket sticker fram sitt fula tryne?.

SvD - 06 sep 15 kl. 09:31

Sjöstedt: Nu måste EU straffa Ungern

EU bör suspendera Ungern i enlighet med EU-fördragets artikel 7. Det kräver Vänsterpartiet, som menar att landet bryter mot de mänskliga rättigheterna. – Vi tycker att det är helt orimligt att Ungern som medlem av EU struntar i grundläggande humanism och sina förpliktelser mot asylsökande, säger partiledare Jonas Sjöstedt..

YLE - 20 apr 16 kl. 14:44

HFD stoppade avvisning till Ungern

Högsta förvaltningsdomstolen har stoppat en avvisning till Ungern. Migrationsverket och Helsingfors förvaltningsdomstol hade bestämt att en asylsökande, som är medborgare i Afghanistan, skulle avvisas till Ungern. Personen hade kommit till Ungern via Serbien och sökt asyl i Ungern före resan till Finland.

YA - 10 jan 11 kl. 01:00

Skakig start för Ungern

Ungern fick en minst sagt skakig start med EU:s ordförandeklubba. En ny medielag som trädde i kraft den 1 januari hotar nu att överskugga hela ordförandeskapet. Den nya lagen har kritiserats hårt i Ungern och av andra EU-länder.

Kristianstadsbladet - 11 jan 11 kl. 09:09

Skakig start för Ungern

Ungern fick en minst sagt skakig start med EU:s ordförandeklubba. En ny medielag som trädde i kraft den 1 januari hotar nu att överskugga hela ordförandeskapet.
Den nya lagen har kritiserats hårt i Ungern och av andra EU-länder.

Nya Wermlands Tidningen - 27 okt 11 kl. 07:30

"Perra" struntar i Boorks kritik

Snålblåsten viner kring öronen på Perra Johnsson och hans Timrå. Leif Boork kräver hans avgång och påstår sin vana trogen att Johnsson saknar kompetens. ?

BT - 30 jul 14 kl. 00:30

Sätt en större press på Ungern

EU och i synnerhet EU-parlamentet måste sätta press på Fidesz och Viktor Orbán. Först var det tragiskt, sedan oroväckande för att slutligen bli direkt farligt. Ungerns premiärminister Viktor Orbán och hans parti Fidesz har länge vållat den europeiska borgerlighetens huvudvärk.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Bransch: Jaga vattenskoterförare

För lite görs för att sätta dit vattenskoterförare som missköter sig. Det anser båtbranschens riksförbund Sweboat, som anklagar polis och Kustbevakningen för att vara för slapphänta i frågan. – Polis och kustbevakning måste vara mer närvarande för att l.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Första halvåret Rysslands varmaste

De första sex månaderna i år var det varmaste första halvåret som uppmätts i Ryssland sedan statistik började föras 1891, enligt landets meteorologiska och hydrologiska center. De ovanligt varma vintermånaderna påverkar resultatet mycket. I januari låg.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sagrada Família öppnar för coronakämpar

Sagrada Família, Antoni Gaudís basilika som aldrig verkar bli färdigställd, har öppnat på nytt sedan den hållits stängd under coronapandemin, skriver Reuters. Basilikan i Barcelona i Spanien tog emot den första besöksgruppen på lördagen, men till en bör.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tidigare ministrar gör migrationsutspel

Inför den omdebatterade migrationsöverenskommelsen som ska slutas under sommaren mellan riksdagens partier kommer ett utspel från tidigare ministrar på olika sidor blockgränsen. Hans Blix (L), Jan Eliasson (S) och Alf Svensson (KD) skriver i en debattar.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Seger tillbaka: ”Tre poäng viktigast”

FC Rosengård tog sin andra raka seger mot Kristianstad..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Två bilar i krock på E22 utanför Lund

Under fredagskvällen krockade två bilar på E22 utanför Lund..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ingen är ovälkommen här så länge man respekterar reglerna

Boende i Västra hamnen skriver om besökarna i stadsdelen..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

FC Rosengård tog en ny derbyseger

Backens styrning visade vägen till en ny 1–0-seger...

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Experten: Svårt att sälja stulna dockor

Porslinsdockor för hundratusentals kronor stals i veckan vid ett inbrott på Leksaksmuseet i Fisksätra, enligt museet. – Det är ganska udda att stjäla dockor, säger leksaksexperten Peter Pluntky. Under natten till i onsdags tog sig tjuvar in genom Leksak.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Toivonen med i truppen mot Elfsborg

I truppen som åker till Borås för att möta Elfsborg borta på söndag finns Ola Toivonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.