YLE > Finland

Sunday, 26 January, 19:34

YLE - 08 mar 13 kl. 08:55

Dystert för industrin i januariIndustriproduktionen föll med nästan fem procent i januari jämfört med samma månad i fjol, uppger Statistikcentralen. Produktionen minskade mest inom el- och elektronikindustrin, med nästan 15 procent, medan den inom metallindustrin minskade med ungefär 12 procent. Preliminära siffror visar att industriproduktionen för hela fjolåret minskade med 2,2 procent jämfört med 2011. Både år 2010 och 2011 har produktionen ökat på årsnivå. Nya uppgifter visar att också värdet på industrins orderingång minskade i januari - jämfört med i fjol fick industrin 4,5 procent färre beställningar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Statistikcentralen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystertför , industrini , januari
YLE - 27 dec 13 kl. 11:23

Industrin ser rätt dystert på ekonomin

Den finländska industrisektorn ser relativt dystert på konjunkturläget, visar Näringslivet EK:s förtroendebarometer för december. Den så kallade förtroendeindikatorn, som beskriver konjunkturläget, var i december klart under långtidsmedeltalet. Förtroendeindikatorn för december är oförändrad jämfört med november.

YLE - 17 jul 14 kl. 07:56

Inte så dystert i Jakobstad trots allt

Den traditionella industrin håller på att dö bort, inte minst i Jakobstad där till exempel Rettig och Componenta säger upp folk. Men framtiden är inte så dyster som man kunde tro, enligt Mats Löfberg på Österbottens TE-central. Löfberg säger till Yle Keski-Pohjanmaa att nya arbetsplatser skapas hela tiden, trots de stora uppsägningarna inom industrin.

YLE - 07 aug 13 kl. 09:54

Dystert i alla branscher

Efter lite optimism under våren har företagens förväntingar gällande ekonomin igen vänt mot det sämre, visar Näringslivet EK:s färska barometer. Utsikterna för årets andra halvår ser dystrare ut. Det allmänna konjunkturläget väntas försvagas i någon mån inom det närmaste halvåret inom byggbranschen, industrin och bland serviceföretag.

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 08:40

Dystert inom industrin

Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före. "Aktiviteten i industrin fortsatte att minska för tredje månaden i rad till nivåer vi inte sett sedan 2012 och ännu finns det inga en.

BT - 04 apr 14 kl. 13:08

Industrin går mot lyft

Återhämtningen i den svenska industrin pågår, om än långsamt. Produktionen i industrin ökade i februari. - Det var i linje med förväntningarna, säger Torbjörn Isaksson, ekonom på Nordea.

BT - 09 mar 11 kl. 09:37

Minskad orderingång till industrin

Orderingången till den svenska industrin föll med 1,6 procent från december till januari, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).
Från hemmamarknaden minskade orderingången med 5,4 procent från december till januari. Orderingången från exportmarknaden steg med 1,2 procent.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 12 kl. 19:03

Dystert i år - men bättre 2013

Dystert så det förslår, men 2013 blir det något bättre i Sverige och Värmland. Det beskedet kommer från Svenskt Näringsliv, som under tisdagen presenterade sin konjunkturrapport. ?

DI - 01 nov 19 kl. 08:32

Oväntat dystert i den svenska industrin i oktober

Inköpschefsindex för den svenska industrin sjönk till 46 i oktober från 46,1 i september..

Sydsvenskan - 07 apr 15 kl. 09:49

Minskad orderingång i industrin

Orderingången till den svenska industrin sjönk med fyra procent i februari jämfört med januari. Nedgången var ungefär lika stor från både export- och hemmamarknaden, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med februari i fjol minskade orderingången med 3,1 procent.

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 15 kl. 09:49

Minskad orderingång i industrin

Orderingången till den svenska industrin sjönk med fyra procent i februari jämfört med januari. Nedgången var ungefär lika stor från både export- och hemmamarknaden, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med februari i fjol minskade orderingången med 3,1 procent.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Nya märkligheter i Estoniautredningen, rapporter och nödbojar spårlöst försvunna: "Dags att dyka efter sanningen" säger Siiri som överlevde katastrofen

Slutrapporten om m/s Estonias förlisning tillfredsställer inte alla experter och överlevande. De menar att bara en ny, grundlig undersökning av vraket kan räta ut frågetecknen. Spotlight har hittat tidigare okända brister och motstridigheter i utredningarna kring Estoniakatastrofen 1994..

YLE - 3 timmar sedan

Avtalsförhandlingarna fortsätter in i det sista inom pappersindustrin där arbetsgivaren hotar med lockout – nu förlängs också strejken inom mekaniska skogsindustrin

Arbetsgivarorganisationen Skogsindustrin och Pappersförbundet träffas på söndagseftermiddagen för ett sista försök att undvika den strejk som ska bryta ut på måndagsmorgonen. Samtidigt förlänger Industrifacket sin planerade strejk inom mekaniska skogsindustrin med en vecka..

YLE - 3 timmar sedan

Avtalsförhandlingarna fortsätter in i det sista inom pappersindustrin – arbetsgivaren hotar med lockout

Arbetsgivarorganisationen Skogsindustrin och Pappersförbundet träffas för ett sista försök att få till stånd ett nytt kollektivavtal på söndagseftermiddagen. Om parterna inte kommer överens inleder pappersarbetarna sin strejk på måndag..

YLE - 4 timmar sedan

Kinesiskt reseförbud får följder också här - mest drabbas turismföretagare i Lappland

Coronaviruset har lett till hårda reserestriktioner i Kina, och det kommer att synas också i många finländska turismföretagares resultat i år..

YLE - 7 timmar sedan

HRT utreder möjligheterna att införa enzonsbiljett – politiskt tryck efter missnöje med dyra biljetter för korta resor

Helsingforsregionens trafik HRT utreder som bäst möjligheterna att införa färdbiljetter för en enda region i huvudstadstrafiken. Det är särskilt resenärer i A-zonen är missnöjda..

YLE - 11 timmar sedan

Kerstin har på åtta månader haft över 20 olika assistenter: ”Det är psykiskt tungt, men vårdbolaget tar mig inte på allvar”

Synskadade Ekenäsbon Kerstin Röberg får varje dag hjälp av en personlig assistent. Under en veckas tid hade hon en ny assistent varje dag..

YLE - 12 timmar sedan

Vårdhunden Cooper är projektanställd av Pargas stad - labradoodlen piggar upp seniorer i Nagu

Labradoodlen Cooper är projektanställd av Pargas stad som vårdhund inom bland annat äldrevården. Han besöker äldreboendet Grannas i Nagu en gång i veckan..

YLE - 12 timmar sedan

Småbarnsföräldrar skiljer sig allt oftare – risken för skilsmässa störst tre till fyra år efter bröllopet

Ungefär vart fjärde första äktenskap i Finland slutar i skilsmässa. Något som blir allt vanligare är att par med småbarn skiljer sig. Ofta är det kommunikationsproblem som ligger bakom..

YLE - 23 timmar sedan

Finnair flyger normalt till Kina - resenärer får boka om resor

Till följd av det nya coronaviruset ändrar Finnair på villkoren för att ändra eller inhibera flygresor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.