Sydsvenskan > Nyheter

Thursday, 21 January, 21:17

Sydsvenskan - 03 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar tidigt vårteckenRingmärkningen av flyttfåglar har redan startat i Falsterbo ? tre veckor tidigare än vanligt. Fågelexperterna ska undersöka om klimatförändringar gör att fåglarna flyttar tillbaka till Sverige tidigare än förut..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Falsterbo, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyttfåglar, tidigt, vårtecken
TA - 12 mar 13 kl. 14:26

Flyttfåglar vände när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader.
Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

BT - 12 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar vände tillbaka när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader. Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

HBL - 02 maj 13 kl. 13:40

Allt fler flyttfåglar tillbaka

Det varma vädret under de senaste veckorna lockar allt fler flyttfåglar tillbaka. Naturförbundet Luonto-Liitto, som rapporterar vårtecken inom djur- och växtlivet, uppger att våren på många orter har lyckats kompensera för sin försening. Förra veckan observerades vårens första insektsätande fågel, en ladusvala.

YLE - 15 apr 17 kl. 16:54

Vårtecken trots kylan: Fåglar, blommor, paddor, ormar

Det kalla vädret till trots har många flyttfåglar redan kommit till Finland. Miljöorganisationen Luonto-Liitto uppger att bland annat lärkor, starar, bofinkar och sädesärlor setts och hörts på många håll i landets södra och mellersta delar. Kylan gör ändå att många vårflyttare väntar ett tag med återkomsten.

BT - 02 apr 19 kl. 16:16

Altanen– ett säkert vårtecken

Återvändande flyttfåglar och knoppande buskar. Vårtecknen i trädgården är många. Men det mest påfallande för Holgers Stugmaterial är något helt annat.

GöteborgsPosten - 25 feb 14 kl. 17:03

Flyttfåglarna kommer tidigt i år

Ett säkert vårtecken syns i skyn. Flyttfåglarna börjar redan återvända, och trana och tofsvipa kan nu siktas vid Skånes södra kuster..

YLE - 15 mar 17 kl. 10:38

Våren är här - i alla fall svanarna

Fåglarna har börjat återvända med besked till Österbotten efter övervintring på olika håll i Europa och Afrika. Ett säkert vårtecken är svanarna som man kunde se redan i början av mars på Söderfjärden i Vasa. Fågelskådare Ari Lähteenpää är ofta ute på Söderfjärden för att bonga vårens fåglar.

YA - 26 feb 14 kl. 06:30

Kåseberga vaknar sakta till liv

Foto: Bass Nilsson
Det är vår i luften. Värmen är inte på topp men bakom de stängda dörrarna i Kåseberga anas aktiviteter inför kommande säsong och vid hamnplan spanar fågelskådare efter fler vårtecken.
Doften av tång breder ut sig vid hamnen i Kåseberga.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:51

Miljön och människorna känner inga gränser

För att säkra skyddet av miljö och biologisk mångfald – och för att minimera mängden gifter som människor utsätts för i sin vardag – vill Miljöpartiet att EU ska ha en offensiv miljö- och naturvårdspolitik, skriver Cheryl Jones Fur (MP) språkrör för MP Kronoberg och kandidat till EU-parlamentet. Ett välkommet vårtecken är flyttfåglarnas återkomst varje år. Efter den långa mörka årstiden är det upplyftande att återigen få höra tranornas rop och lövsångarens avslappnande sång.

YLE - 12 jun 14 kl. 12:35

Våren var lång

Naturobservationer visar att våren började ovanligt tidigt i år, redan i februari. I landets södra delar var det vår i omkring tre månader. I fjol var den termiska våren över på bara en månad i söder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.