BT > Utrikes

Friday, 24 May, 20:22

BT - 02 mar 13 kl. 08:35

Sydneys Mardi Gras lockar turisterOmkring 300 000 personer väntas trotsa regnet för att på lördagen beskåda den årliga paraden under Sydneys gayfestival Mardi Gras. Paraden, som är stadens största evenemang efter fyrverkerierna på nyårsafton, lockar många turister och väntas inbringa omkring 30 miljoner australiska dollar i intäkter.
I år tillåts Australiens soldater för första gången marschera i sina uniformer..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Mardi Gras, Sydneys, Australiens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sydneys, Mardi, Gras, lockar, turister
Kristianstadsbladet - 02 mar 13 kl. 08:32

Sydneys Mardi Gras lockar turister


Omkring 300 000 personer väntas trotsa regnet för att på lördagen beskåda den årliga paraden under Sydneys gayfestival Mardi Gras. Paraden, som är stadens största evenemang efter fyrverkerierna på nyårsafton, lockar många turister och väntas inbringa omkring 30 miljoner australiska dollar i intäkter.I år tillåts Australiens soldater för första gången marschera i sina uniformer..

Expressen - 10 feb 13 kl. 07:54

Fyra skjutna på Mardi Gras

Skottlossning bröt ut mitt under Mardi gras-karnevalen i New Orleans. Fyra personer ska ha skjutits på turiststråket Bourbon street, skriver Fox News..

SmålandsPosten - 22 maj 18 kl. 16:13

Mardi gras-känsla på Älmhultsfestivalen

I år blir det karneval med New Orleans-smak. "Glädjeorkestern”, som de kallar sig själva, Louisiana Avenue ska paradera längs Esplanaden under Älmhultsfestivalen och sprida Mardi gras-känsla..

SvD - 02 mar 13 kl. 08:32

Sydneys gayparad lockar turister

Omkring 300 000 personer väntas i dag trotsa regnet för att beskåda den årliga paraden under Sydneys gayfestival Mardi Gras..

Vagabond - 11 jun 18 kl. 15:19

Mardi Himal, Nepal – vandring på världens tack

Himalaya. Nepals krona. Vi vandrar mot okända Mardi Himals isglittrande toppar och upplever ett land där vandringen läker sår..

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 11 kl. 08:42

Stor löneprotest på Sydneys gator

Uppskattningsvis 30 000 anställda i offentlig sektor samlades på torsdagen till en av Sydneys största gatudemonstrationer på senare år. De protesterar mot nedskärningar och begränsade löneökningar i den australiska delstaten New South Wales. Delstatens premiärminister Barry O'Farrell var dock inte imponerad av aktionen.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 14 kl. 07:14

Roxette spelar vid Sydneys operahus

I februari kommer Roxette att spela på trapporna till Sydneys operahus i Australien. Marie Fredriksson och Per Gessles konsert blir höjdpunkten i den världsberömda operans veckolånga konsertsatsning ”On the steps”. Roxette har en stor publik i landet och sålde ut sina konserter när de senast besökte Australien 2012.

UNT - 04 dec 14 kl. 07:13

Roxette spelar vid Sydneys operahus

I februari kommer Roxette att spela på trapporna till Sydneys operahus i Australien..

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 14 kl. 07:15

Roxette spelar vid Sydneys operahus

I februari kommer Roxette att spela på trapporna till Sydneys operahus i Australien. Marie Fredriksson och Per Gessles konsert blir höjdpunkten i den världsberömda operans veckolånga konsertsatsning "On the steps". Roxette har en stor publik i landet och sålde ut sina konserter när de senast besökte Australien 2012.

SvD - 04 dec 14 kl. 07:13

Roxette spelar vid Sydneys operahus

I februari kommer Roxette att spela på trapporna till Sydneys operahus i Australien. Marie Fredriksson och Per Gessles konsert blir höjdpunkten i den världsberömda operans veckolånga konsertsatsning ”On the steps”..

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.