BT > Inrikes

Tuesday, 22 May, 17:55

BT - 20 feb 13 kl. 01:31

Kan övervaka skolor utan tillståndEfter länsstyrelsernas kontroller förra året visade det sig att många skolor i landet bryter mot lagar om kameraövervakning. Men nu kan skolorna i Göteborg strunta i det sedan ett vaktbolag inte kräver något tillstånd, skriver Metro.
Företaget har nämligen kameror där det läggs en film över personerna så att de går inte att identifiera, ett kryphål i lagen.
Vaktbolaget kan däremot se om något händer och hur många gärningsmännen är.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Göteborg, Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan övervaka, skolorutan , tillstånd
GöteborgsPosten - 14 jun 17 kl. 11:07

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Det beskedet ger nu justitieminister Morgan Johansson (S).

UNT - 14 jun 17 kl. 11:03

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd..

Nyteknik - 14 jun 17 kl. 11:14

Regeringen: Polisen ska få kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan..

NSD - 14 jun 17 kl. 19:24

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd..

LV - 14 jun 17 kl. 21:45

Besked i dag: Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Beskedet, som först lämnades av statsminister Stefan Löfven under partiledardebatten i riksdagen på onsdagen, innebär att regeringen vet att utredningen om kameraövervakning som kommer på fredag inte kommer att leverera önskvärt resultat..

Kristianstadsbladet - 29 maj 13 kl. 16:34

Lättare övervaka utan tillstånd


Från den 1 juli blir det lättare att införa kameraövervakning utan krav på tillstånd på vissa platser. Det gäller till exempel i butiker, tunnelbanan och parkeringshus. Polisen får rätt att bedriva kameraövervakning utan tillstånd under högst en månad.

Expressen - 29 maj 13 kl. 17:00

Lättare för polisen att övervaka utan tillstånd

Från den 1 juli blir det lättare att införa kameraövervakning utan krav på tillstånd på vissa platser. Det gäller till exempel i butiker, tunnelbanan och parkeringshus. Polisen får rätt att bedriva kameraövervakning utan tillstånd under högst en månad..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Extra bevakning av skolor

Två nätter i rad har det brunnit på Tångaskolan i Falkenberg och polisen hyser oro för att det ska brinna igen, uppger SR Halland. Därför har man hyrt in vaktbolag att övervaka skolor och förskolor natten mot onsdag.Under tisdagseftermiddagen har polisen tillsammans med räddningstjänsten och personal från försäkringsbolag haft möte om vad som ska ske efter branden i Tångaskolans gymnastiksal.

Alingsås tidning - 20 maj 14 kl. 07:34

KV vill kameraövervaka skolor 

HERRLJUNGA: Sätt upp kameror på skolorna och på badhuset. Det föreslår Ronny Andreasson (KV) med anledning av den senaste tidens skadegörelse..

BT - 07 okt 13 kl. 08:46

Säs får tillstånd att kameraövervaka

Länsstyrelsen ändrar ett tidigare beslut och ger Säs rätt att kameraövervaka två väntrum. De två rummen är låsta och tänkta att skydda besökare mot våldsamma patienter. Sjukhuset har redan installerat larm, byggt om rummen för att göra dem säkrare och satt in väktare, men upplever att det inte räcker för att trygga säkerheten där inne.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:52

Hultqvist tonar ned säkerhetspolitiskt bråk

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tonar ned bråket om risken för ett väpnat angrepp på Sverige. Han ser ingen anledning att "överpröva" försvarsberedningen.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 11:53

Misstänkt granat vid Stora Enso

En misstänkt granat har hittats vid pappersbruket vid Stora Enso i Skutskär, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Polisen har spärrat av och utrymt en avdelning. - Vi fick in granaten med vår vedleverans i morse.

BT - 15 jan 18 kl. 11:40

V går till val på kortare arbetstid

Arbetstidsförkortning, ett nytt pensionssystem och en grön investeringsbank på 100 miljarder kronor. Det är Vänsterpartiets tre viktigaste valfrågor om partiledningen får som den vill på partikongressen nästa månad.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:25

Ny roll för Beatrice Ask

Moderaterna utser den förre justitieministern Beatrice Ask till talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor. Det säkerhetspolitiska läget präglas av osäkerhet och oförutsägbarhet, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 09:10

"Barn i skyddat boende behöver mer stöd"

En utredning, som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), visar att barn i skyddat boende behöver mer stöd än vad de får i dag.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

BT - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

BT - 15 jan 18 kl. 01:43

Man påkörd under rallytävling

En man i 35-årsåldern blev påkörd under rallytävlingen Finnskogsvalsen som i helgen kördes i skogarna runt Sunne och Torsby, skriver Värmlands Folkblad. Mannen, som deltog i tävlingen, blev påkörd av en annan tävlingsförare strax innan målgång på SS2.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

BT - 14 jan 18 kl. 21:25

Försvarsministern: Värnplikten kan utökas

Samtidigt som säkerhetsläget i omvärlden har försämrats har Försvarsmakten problem med försörjningen av personal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.