Expressen > Nyheter

Monday, 23 October, 17:00

Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

DalaDemokraten - 10 timmar sedan

Förfallet garage – politiker hotas med böter på 30 000

I närmare 1,5 år har miljö- och byggnämnden väntat på att en politiker ska åtgärda sitt förfallna garage.
Nu är tålamodet slut – politikern hotas med vite på 30 000 kronor..

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Hårda kritiken mot Åsa Sjöberg – efter Martin Timell-skandalen

Innehållsdirektören på TV4, Åsa Sjöberg, har hyllats av vd:n Casten Almqvist.Samtidigt kände hon till larmen om svåra missförhållanden i "Äntligen hemma"-produktionen.Nu höjs röster om att hon borde träda tillbaka.

Expressen - 15 minuter sedan

IT-haveri på Skatteverket – flera tjänster oåtkomliga

Flera av Skatteverkets system ligger nere. Användare kan sedan i förmiddags inte logga in på myndighetens hemsida och använda sina e-tjänster. Vad som orsakat systemkollapsen är i nuläget inte känt.

Expressen - 15 minuter sedan

Lastbil har vält i Uppsala

En lastbil har vält på väg 55 i Uppsala, skriver SVT Nyheter..

Expressen - 1 timme sedan

Ännu en musbutik har dykt upp i Göteborg

Nu har ännu en musbutik slagit upp portarna på Hagas gator i Göteborg. Den här gången rör det sig lämpligt nog om en ostbutik, och den ligger i likhet med de tidigare tre, på Kaponjärgatan i Haga. .

Expressen - 1 timme sedan

Studie: 4 av 5 använder mobilen när de kör bil

Varannan svensk bilist tycker de kör bättre än andra – och det som oroar mest i trafiken är dåliga förare och att medtrafikanterna använder mobilen, enligt Sifo.Samtidigt svarar 78 procent att de använder mobilen när de kör bil..

Expressen - 1 timme sedan

Flygbolag i konkurs – blåsta på drömresan

På höstlovet skulle trebarnsfamiljen Ödmark åka på en drömresa till Karibien.Men så gick flygbolaget Air Berlin i konkurs – och nu är flygen inställda.– Det känns som vi har blivit blåsta på 43 000, säger mamman Lisa Stern Ödmark..

Expressen - 1 timme sedan

Internt personalmöte på TV4 om krisen kring Timell

Efter TV4-skandalen, där det framkommit att Martin Timell utsatt kolleger för sexuella övergrepp, riktas stark kritik mot TV4:s ledning som visste om problemen men inte gjorde något.Nu hålls ett internt stormöte med personalen på TV4 med anledning av händelserna.– De ansvariga måste ställas till svars, säger nyhetsankaret Rania Shemoun Olsson till TV4 Nyheterna.

Expressen - 1 timme sedan

USA:s kärnvapenbombare ska sättas i dygnet runt-beredskap

USA förbereder sig för att sätta sina kärnvapenbombare i beredskap dygnet runt, enligt en uppsatt medarbetare på det amerikanska flygvapnet.De kärnvapenbestyckade bombplanen har inte haft dygnet runt-beredskap sedan kalla kriget, rapporterar The Independent. – Det här är ytterligare ett steg för att förvissa oss om att vi är beredda, säger General David Goldfein till Defense One..

Expressen - 1 timme sedan

Konditori i Tygelsjö utsatt för cyklande rånare

Ett konditori i Tygelsjö utanför Malmö utsattes för ett rån under måndagseftermiddagen.Rånaren ska ha hotat med kniv och försvann efteråt från platsen på cykel. .

Expressen - 1 timme sedan

Krogattacken tas över av säkerhetsåklagare

Riksenheten för säkerhetsmål tar över utredningen kring kroghändelsen i Ängelholm.Samtidigt förstärker polisen bevakningen av nattlivet i staden.– Vi vill förhindra otrygghet, säger lokalpolisområdeschefen Karim Ottosson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.