Expressen > Nyheter

Sunday, 28 August, 22:31

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Augustas, 15, biokväll blev förstörd – av SF

I fredags fick 15-åriga Augusta Jansson och hennes mamma vända i dörren till Filmstaden i Malmö. De släpptes inte in på "Suicide Squad" eftersom Augusta inte kunde bevisa sin ålder. Hon hade ett vårdkort med sitt personnummer och hon hade en förälder med sig.

Expressen - 1 timme sedan

Nya trenden: Nu flyr kunder från kabel-tv

Över en miljon människor sade upp sina kabel-tv-abonnemang i USA förra året. Trenden som kallas ”cord cutting” är tydlig – streamingtjänster som Netflix och HBO tar över och de traditionella tv-operatörerna går en osäker framtid till mötes. Frågan är nu om svenska kunder också gör bäst i att ”klippa kabeln” och övergå till strömmade alternativ?.

Expressen - 1 timme sedan

Man försökte spränga kyrka – knivhögg präst

Den unge fanatikern gav intryck av att gå på gudstjänsten i kyrkan - men försökte där att detonera en sprängladdning. När det misslyckades drog han i stället fram en kniv och attackerade prästen. Attacken tros ha koppling till terrornätverket IS..

Expressen - 2 timmar sedan

Massdöd av renar efter blixtnedslag

Över 300 vildrenar har hittats döda i vad man tror är ett blixtnedslag. Massdöden har inträffat på norska Hardangervidda. – De dödades sannolikt av blixten.

Expressen - 2 timmar sedan

Experten: Då gör solen sin comeback

Simma lugnt! Nu drar Medelhavsvärmen in över landet igen. – Sommaren ger sig inte, säger meteorolog Johan Groth..

Expressen - 4 timmar sedan

KD-ledaren: Vi måste bekämpa antisemitism

KD-ledaren Ebba Busch Thor anser att Sveriges regering behöver göra mer för att markera mot den växande antisemitismen i Sverige. – Jag har själv personer i min bekantskapskrets som vittnat om att de valt att flytta på grund av den utsatthet man upplever, säger hon..

Expressen - 4 timmar sedan

Bil i diket efter olycka – person är fastklämd

En person är fastklämd och ska hjälpas ut efter en singelolycka med bil på väg 16 vid trafikplats Flädie. Olyckan inträffade omkring 17.15..

Expressen - 5 timmar sedan

Kungens fina tal till sin drottning Silvia

Kung Carl Gustaf riktade i dag en kärleksförklaring till drottningen under ett tal på Solliden. Han möttes av applåder när han pratade om en äldre speciell bild på honom och Silvia. – Som sedermera blev min hustru och faktiskt till och med Sveriges drottning, sa kungen..

Expressen - 6 timmar sedan

Knivman häktad efter 12 veckors polisjakt

En tidigare ostraffad man har häktats för en oprovocerad knivattack mot en äldre man vid en spårvagnshållplats tidigare i år. Gärningsmannen slog till precis efter att han och offret gått av vagnen vid Fjällgatan – och högg sitt offer i ryggen. – Han greps av en tillfällighet i torsdags, han kändes igen från övervakningsbilderna, säger åklagare Kalle Esbo..

Expressen - 6 timmar sedan

Blond och kvinna? Då får du lättare vd-post

Om du är blond och kvinna – då är sannolikheten större att du får en vd-post. Två forskare har kommit fram till slutsatsen efter att ha undersökt antalet blonda kvinnor senatorer och företagsledare, skriver Business Insider. "Med andra ord, kan Barbie vara vd så länge hon är ung eller medgörlig", skriver en av forskarna i sin blogg..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.