Expressen > Nyheter

Friday, 12 February, 19:06

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen


Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Så har Victoria ändrat sina H&M-örhängen

Men, Victoria! Har kronprinsessan en ådra av designer i sig? Om inte, vem har då gjort om hennes nya örhängen från H&M:s Conscious kommande vårkollektion?.

Expressen - 30 minuter sedan

Här minglar de på Stordalens premiär

MALMÖ. Han skräder inte orden Petter Stordalen. – Hyllie är Öresundsregionens nya huvudstad, vrålar den karismatiske hotellmagnaten från scenen och publiken jublar.

Expressen - 45 minuter sedan

Karolinska tillsätter extern utredning

Efter turerna med den omtalade kirurgen Paolo Macchiarini vill nu Karolinska universitetssjukhuset gå till botten med vad som har hänt. Under ett halvårs tid kommer en extern utredning att gå igenom vad som har hänt. – Vi ska se om det finns några rutiner som kan förbättras och rekommendera eventuella åtgärder, säger Kjell Asplund som ansvarar för utredningen..

Expressen - 1 timme sedan

Polisens tårar efter fina återföreningen

På sin flykt från Syrien kom paret ifrån varandra någonstans ute till havs. Men fem månader senare kunde de återförenas – i Trelleborgs hamn. – Vi såg hur en man med tung packning på hamnen kom springande längs med staketet.

Expressen - 1 timme sedan

Börsen straffar Swedbank

Börsen fortsätter att göra tummen ned Swedbank för hanteringen av den nu sparkade vd:n Michael Wolf. När övriga storbanker har rena partyt på Stockholmsbörsen står Swedbank kvar i skamvrån..

Expressen - 1 timme sedan

Klint: Vi behöver en stram spark i baken

Att kasta bort tonvis med fullt ätbar kvalitetsmat är förstås moraliskt förkastligt. Men det sker varje dag. I hushållen, i butiker, i hela livsmedelskedjan..

Expressen - 1 timme sedan

Kent Ekeroth får betala SVT efter järnrörsfilm

Kent Ekeroth (SD) måste betala 80 000 kronor till Sveriges Television, efter att ha stämt SVT inför domstol och förlorat en process om den så kallade järnrörsfilmen som Expressen avslöjade 2012..

Expressen - 1 timme sedan

Riksdagsledamöter arga efter Ekeroths fest

Flera riksdagsledamöter klagar på SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths festande. Riksdagens störningsjour larmades natten till torsdag till hans övernattningslägenhet i Stockholm för att få slut på festen som pågick klockan 04. – Hade jag bott i ett vanligt hyreshus hade jag ringt polisen, säger en riksdagsledamot..

Expressen - 1 timme sedan

Vem körde på Tyra – och smet därifrån?

Emma Erikssons älskade hund och familjemedlem, lilla Tyra, blev ihjälkörd i måndags. Men av vem? Ingen vet – och föraren tycks ha smitit från platsen.

Expressen - 2 timmar sedan

Get-yoga är den "bääästa" yogan

Med en get på ryggen har svenska Rachel Brathen, 27, tagit Instagram-världen med storm. I ett klipp på sitt Instagram-konto presenterade den kända yogainstruktören en ny yogastil – get-yogan..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.