Expressen > Nyheter

Saturday, 28 May, 02:02

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Lägenhet avspärrad – handgranat hittad

Polisen grep en efterlyst man i Hageby i Norrköping på fredagskvällen. I samband med gripandet hittades en handgranat. – Lägenheten är avspärrad och vi väntar på bombteknikerna, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland..

Expressen - 1 timme sedan

Vaktens provocerande budskap på uniformen

Den beväpnade säkerhetsvakten arbetar med att skydda utrikesdepartementet - samtidigt har han ett märke med texten "Jiddrar du så dör du" fäst på uniformen. Arbetsgivaren Securitas tar starkt avstånd från vaktens agerande. – Det är ingenting vi kan försvara, det är rent utsagt åt skogen, säger Ronny Fredriksson, pressansvarig på Securitas..

Expressen - 2 timmar sedan

Yxman gick till attack innan fotbollsmatch

Fotbollsmatchen i Orrefors skulle strax börja. Då gick en man med yxa till attack mot en bil och hotade förbipasserande. – En patrull kunde med hjälp av pepparspray gripa mannen, säger polisens pressinformatör Jimmy Modin..

Expressen - 2 timmar sedan

Man sköts i benet utanför Uppsala

En man som skottskadats i ett ben har hittas på ett torg i Örsundsbro, tre mil sydväst om Uppsala, rapporterar Upsala Nya Tidning. .

Expressen - 3 timmar sedan

Man döms för sexbrott mot barn

En man i 60-årsåldern i Sundsvall har fällts för sexbrott mot två flickor. Han döms till 3,5 års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar lokala medier..

Expressen - 4 timmar sedan

"Han har förstört resten av mitt liv"

Det som började som en oskyldig badkväll i Motala kom att utveckla sig till ett blodindränkt skräckfilmsscenario. En 28-årig man attackerade fyra personer våldsamt. – Jag känner att jag ser ut som ett monster och att han har förstört resten av mitt liv, säger Danielle, 25, som fick ansiktet sönderbitet av en man.

Expressen - 6 timmar sedan

Mc-förare livshotande skadad efter krasch

En buss och en motorcykel krockade utanför Skurup. – Motorcyklisten fördes till sjukhus med livshotande skador, säger Klas Andersson på Region Skåne..

Expressen - 4 timmar sedan

Mördade sin familj – lider av schizofreni

19-åringen högg ihjäl sin mamma, pappa och storebor. Nu visar en undersökning att han lider av schizofreni. – Jag kan inte gå in på hans förklaring, säger chefsåklagare Peter Rask till Ekstrabladet..

Expressen - 4 timmar sedan

16-åring våldtagen av 33 män – i flera dygn

En 16-årig flicka misstänks ha gruppvåldtagits under flera dygn av 33 män i Rio de Janeiro, Brasilien, i veckan. Några av männen la upp bilder och filmer från övergreppen på Twitter - och övergreppen har väckt avsky världen över. – När jag vaknade upp hade jag 33 män ovanpå mig, säger flickan till O Globo..

Expressen - 5 timmar sedan

Larm om kropp i vattnet

Pois och räddningstjänst larmades under fredagskvällen till Hildesborg utanför Landskrona. Polisen hade fått larm om att något som misstänktes vara en avliden person hittats i vattnet.På plats kunde polis konstatera att det rörde sig om, en i och för sig avlien, säl.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.