Expressen > Nyheter

Monday, 16 January, 11:47

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

SvD - 1 timme sedan

”Politiker, ni måste förstå att patienter far illa”

Den akuta sjukvården i Stockholm fungerar inte. Bristen på vårdplatser är verklig, och beror på att vi sjuksköterskor inte getts förutsättningar att göra ett bra jobb. Jag uppmanar er politiker att lyssna och åtgärda proablemen, skriver sjuksköterskan Tommie Fredriksson.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Kommunhus utrymt efter pulverlarm

Kommunhuset i Burlövs kommun fick utrymmas sedan en vaktmästare öppnat ett brev med vitt pulver. Det visade sig senare vara helt ofarligt - ett julgåva med gamla chockladpraliner som kommit i retur..

Expressen - 30 minuter sedan

Mördade sin fru med ett nackskott – detta hände

68-årige ex-militären Lennart Ekstrand hade fram till sin pension en tjänst inom den högsta svenska militärledningen. Nu är han dömd till 17 års fängelse efter att ha dödat sin hustru med ett nackskott. Det här är vad som hände den tragiska kvällen i Glemmingebro utanför Ystad.

Expressen - 1 timme sedan

Ex-militär döms till 17 års fängelse

Ex-militären Lennart Ekstrand, 68 sköt ihjäl sin fru i deras bostad utanför Ystad.  Nu döms han till 17 års fängelse för mord. .

Expressen - 45 minuter sedan

Tjänade 204 miljoner under sin tid som vd

Annika Falkengren lämnar toppuppdraget som koncernchef på SEB – utan avgångsvederlag. Men Falkengren har inte gått lottlös under sin tid på banken. Hon har sammanlagt tjänat drygt 204 miljoner kronor under vd-åren..

Expressen - 1 timme sedan

Kommunhus utrymt efter pulverbrev

Kommunhuset i Burlövs kommun har fått utrymmas sedan en vaktmästare öppnat ett brev med vitt pulver. Postavdelningen i kommunhuset har spärrats av, uppger P 4 Malmöhus..

Expressen - 1 timme sedan

Masskjutning på turistort i Mexiko

En masskjutning i den mexikanska semesterorten Playa del Carmen. Minst åtta personer är döda, enligt de första rapporterna..

Expressen - 1 timme sedan

Kurs i bilförlossning då BB i Sollefteå stänger

BB i Sollefteå stänger den sista januari och blivande föräldrar i området måste åka drygt 10 mil, och ibland betydligt längre, för att föda. Nu drar ABF i Sollefteå igång en studiecirkel i "bilförlossning"..

Expressen - 1 timme sedan

Masskjutning på turistort – flera döda

En masskjutning i den mexikanska semesterorten Playa del Carmen. Minst fem personer är döda..

Expressen - 1 timme sedan

Ex-militär sköt ihjäl frun – nu döms han

Den 68-årige ex-militären sköt ihjäl sin fru i deras bostad utanför Ystad. Enligt den rättspsykiatriska undersökningen led han inte av en allvarlig psykisk störning vid dådet. I dag meddelar Ystad tingsrätt dom mot 68-åringen..

Expressen - 1 timme sedan

Hennes nya uppdrag: Service till de rikaste

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, hyllar inte Annika Falkengrens tid på som vd på SEB. – SEB och Swedbank tillhör eleverna längst bak i klassrummet de senaste 11 åren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.