Expressen > Nyheter

Thursday, 28 July, 00:56

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Bomblarm på Union Station i Washington

Washingtons centralstation utrymdes på onsdagen efter ett bomblarm, enligt Reuters. Folk sprang i panik från Union Station efter att hotet hade blivit känt..

Expressen - 1 timme sedan

Stort polispådrag efter misshandel

En person har skadats efter misshandel i Rosengård. Eventuellt har misshandel skett i samband med ett råm. – Vi är på plats och säker vittne och går med hund, säger Cale Persson vid polisens ledningscentral..

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: Tidsfråga för IS-attack i Sverige

Kriminalprofessor Leif GW Persson har varnat för att en IS-attack mot Sverige. Robert Egnell, professor vid Försvarshögskolan, håller med. – Det kan inträffa närsomhelst, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Ali David Sonboly beundrade Hitler

Nio personer sköts till döds och 27 skadades i München-attacken förra veckan. Gärningsmannen, Ali David Sonboly, beundrade Adolf Hitler och kände samhörighet med diktatorn eftersom de var födda på samma dag. Det uppger tysk säkerhetspolis till Frankfurter Allgemeine Zeitung..

Expressen - 2 timmar sedan

Inga åtal efter Freddie Grays död

De sista tre misstänkta poliserna frias för Freddie Grays död. Det säger åklagaren till CNN..

Expressen - 2 timmar sedan

Hotad, hatad – och hyllad som frälsare

Han hyllas som en frälsare. Anklagas för att vara CIA-agent. Har förevigats med en egen skulptur.

Expressen - 2 timmar sedan

Ettåring till sjukhus efter lägenhetsbråk

En ettåring fördes kraftigt blödande till sjukhus efter ett lägenhetsbråk. Mamman och en annan kvinna grälade – och en av dem kastade en glaslykta. Den träffade i stället barnet.

Expressen - 3 timmar sedan

Turkiska staten stänger ner medier

Turkiska staten stängde under onsdagen ner flera medier. Enligt AP handlar det om 45 tidningar och 16 tv-stationer..

Expressen - 3 timmar sedan

De arbetar minst – i danska kungahuset

Prins Joachim går sina egna vägar. Han deltar inte i familjeträffar och han tar minst del i de kungliga förpliktelserna. Danska tidningen BT har gjort en sammanställning av kungligheternas offentliga framträdanden, och konstaterar att prinsen ligger i lä jämfört med övriga familjemedlemmar..

Expressen - 3 timmar sedan

Läckberg om Daniel Lind Lagerlöfs död

Efter regissören Daniel Lind Lagerlöfs försvinnande 2011 kände Camilla Läckberg skuld. Nu öppnar författaren upp om de tuffa tankarna. "Det var det enda jag kunde tänka på när jag såg hans familj, och det var länge det enda jag kunde tänka på", skriver Läckberg i sin blogg..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.