Expressen > Nyheter

Thursday, 27 October, 12:50

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Lastbil och bil i krock – skadeläget oklart

En lastbil och personbil har krockat på motorvägen. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Ingves vädjan: Skrota ränteavdraget

Riksbankschefen Stefan Ingves vädjar nu desperat till politikerna att skrota ränteavdraget.Stefan Ingves räknar med att hushållens skulder kommer att fortsätt att stiga - pekar nu ut skulderna som det största hotet mot svensk ekonomi.– Jag tycker att man ska ta bort ränteavdraget.

Expressen - 1 timme sedan

Volvo på väg mot vinstrekord igen

Ett nytt rekordår är på väg för Volvo. Och det syns i bokföringen. Hittills i år har Volvo gjort en vinst på 7,66 miljarder kronor..

Expressen - 1 timme sedan

Kinberg Batra öppnar för blocksamarbete

Moderaterna vill skärpa kraven i välfärden på nationell nivå. Nu söker M-ledaren Anna Kinberg Batra ”en bred samsyn” – Vi är beredda att göra upp över blockgränsen, säger hon. Partiet vill också införa sanktioner för verksamheter som inte når kraven – till exempel begränsat vinstuttag.

Expressen - 2 timmar sedan

Lejde vän att elda upp villan – man döms

Den ståtliga villan brann ner fullständigt – men det var helt enligt plan. Innan villaägaren tog med sig familjen till Astrid Lindgrens Värld ska han nämligen ha lejt en vän att starta den våldsamma branden. Anledningen?

Expressen - 1 timme sedan

Är vi inte ensamma i universum?

På olika håll pågår sökandet efter liv på andra planeter. Bland annat har den ansedda kosmologen Stephen Hawking profilerat sig inom jakten efter utomjordiskt liv. Nu har ett forskarlag tagit emot signaler från stjärnor – och tror att den kan härstamma från en intelligent källa.

Expressen - 1 timme sedan

Ericssonanställda får 24 månadslöner

Ericsson är klart med ett första avgångspaket till sina ingenjörer.Ingenjörerna erbjuds upp till 24 månaders ersättning om de lämnar företaget.Trotjänare som passerat 60 år kan få avtalspension.

Expressen - 1 timme sedan

Person ska ha fått farlig vätska i ansiktet

En person på ett företag i Mönsterås uppges ha fått en farlig vätska i ansiktet. Ambulans är budad till platsen. – Vi vet inte hur illa det är, säger Fredrik Bratt, informatör på polisens ledningscentral..

Expressen - 1 timme sedan

Misstankarna stärks mot Arboga-paret

Misstankarna mot den 41-åriga mordmisstänkta Arbogakvinnan och hennes 18-årige sambo, har stärkts, enligt kammaråklagare Johan Fahlander. Nu begär han paret omhäktade i ytterligare en månad: – Jag kommer att begära åtalsförlängning på båda två så snabbt som möjligt, säger han till Expressen..

Expressen - 1 timme sedan

Boindex: Priset på bostäder bromsar in

Köpkraften på den svenska bostadsmarknaden minskar, visar Swedbanks boindex. Det tror man skulle kunna leda till att prisökningen på bostäder kommer bromsa in redan innan årets slut. Under nästa år spår man också att bostadspriserna kommer att börja sjunka..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.