Expressen > Nyheter

Wednesday, 25 November, 21:16

Expressen - 18 feb 13 kl. 15:33

Assanges frihetsplan: Bli politikerEn plats i senaten kan vara vägen till frihet för Wikileaks grundare Julian Assange. Assange menar att det skulle motivera USA och Sverige att släppa anklagelserna mot honom, skriver The Guardian..
Läs mer på Expressen


Läs mer om:
Wikileaks, Julian Assange, USA, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Assanges, frihetsplanBli , politiker
Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Assanges advokat: Räknas inte som våldtäkt i Storbritannien

Efter fem månader i luxuös husarrest på godset Ellingham Hall ställdes Wiki­leaks grundare Julian Assange i går inför rätta. Arresteringsordern från Sverige är ogiltig, hävdade han med hjälp av sina advokater.
Nästan ett år efter den påstådda våldtäkten i Stockholm stod Julian Assange åter i domstol i London.

BT - 01 mar 12 kl. 09:11

Assanges liv döljer större story

Julian Assange hade stora ambitioner med den här biografin. Med den ville han ?förklara vår globala kamp för att tvinga fram ett nytt regelsystem mellan folken och deras regeringar?.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 11 kl. 15:32

Julian Assanges liv kan bli film

Wikileaks-grundaren Julian Assanges liv kan snart skildras på vita duken. De amerikanska producenterna Michelle Krumm och Barry Josephson har planer på att göra en thriller av Assanges livshistoria, skriver Variety. Producenterna har redan köpt rättigheterna till skribenten Andrew Fowlers kommande Assange-biografi "The most dangerous man in the world".

BT - 12 jul 11 kl. 13:28

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände till domstolen Hight Court i London på förmiddagen. Den brittiska domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett tidigare beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Kristianstadsbladet - 12 jul 11 kl. 14:33

Assanges överklagande prövas

Wikileaks grundare Julian Assange, som misstänks för våldtäkt i Sverige, anlände i dag till domstolen Hight Court i London. Domstolen ska behandla Assanges överklagande av ett beslut om att utlämna honom till Sverige.
Den 40-årige Assange vägrade att svara på frågor från journalister när han anlände klädd i grå kostym och mörka solglasögon.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 20:50

"Sverige planerar Assanges utlämning till USA"


Julian Assanges brittiska advokat anklagar Sverige för att i hemlighet planera en utläming till USA. STOCKHOLM/LONDON. Sverige samarbetar med amerikanska myndigheter och planerar i hemlighet att utlämna Julian Assange till USA.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:25

Assanges hemliga vapen: Före detta överåklagaren


Under tisdagens förhandlingar om Julian Assanges utlämning till Sverige ingrep den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem på försvarets sida. LONDON. Malmös tidigare överåklagare, Sven-Erik Alhem, anses vara det svenska rättsväsendets kanske mest nitiska vakthund.

DN - 11 feb 11 kl. 11:17

Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

Julian Assanges advokat, Geoffrey Robertson, angrep statsminister Fredrik Reinfeldt när förhandlingen om Assanges utlämning till Sverige fortsatte på fredagen. ?Han har skapat en giftig atmosfär mot Assange i Sverige?

BT - 02 mar 11 kl. 11:15

Assanges advokat granskas

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ska granskas av Advokatsamfundet efter initiativ från dess generalsekreterare Anne Ramberg. Domaren Howard Riddle i den brittiska domstol som prövat Assanges utlämning har sagt att Hurtig medvetet vilselett domstolen genom att lämna fel uppgift om hur många gånger den svenska åklagaren försökt kontakta honom.
- Vi skickade ett brev till Hurtig förra veckan och bad honom förklara sig, säger Ramberg till TT.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 10:47

DN kände inte till Lapidus koppling till Assanges advokat


Jens Lapidus och Johan Åkermark ger på torsdagen Julian Assange rätt i kritiken av det svenska rättssystemet. Men är de objektiva? STOCKHOLM.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Politikern avgår efter att ha antastat 14-åring

Den skånske politikern sexofredade 14-åriga "Sara" i SVT:s granskning. Nu avgår han. – Jag kommer att säga ifrån mig allt, det här är inte hållbart, säger han till SVT Nyheter Skåne..

Expressen - 30 minuter sedan

"Han lämnar ett stort tomrum efter sig"

En av Sveriges absoluta barnlitterära ikoner har gått ur tiden. Här berättar Lennart Hellsings kvarvarande familj om sin saknad – och svenska folket om sin kärlek. "Han lämnar ett stort tomrum efter sig", skriver familjen via förlaget Rabén & Sjögren..

Expressen - 45 minuter sedan

Världsstjärna inviger 500-årsjubileum

Ängelholm firar 500-årsjubileum under nästa år och stadens egen världsstjärna, mezzosopranen Susanne Resmark, inviger festligheterna vid tolvslaget på nyårsafton. Festen i Ängelholm fortsätter sedan hela året där aktiviteterna avlöser varandra..

Expressen - 1 timme sedan

SD:s flyktingkampanj i utländska tidningar

Sverigedemokraterna annonserar sin anti-flyktingkampanj i utländska tidningar. Med på annonsen skriver de även Moderaternas namn. – Det är ju så att vi gemensamt tycker det här, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Expressen - 1 timme sedan

Magikern skadad: "Jag svimmade av"

Magikern Stefan Odelbergs show på Rondo i Göteborg har försenats efter att artisten ramlat ner från ett bord innan föreställningen. – Jag svimmade av, men med smärtstillande och adrenalin kommer vi att genomföra showen ändå. Vi har Sveriges enda legitimerade Nasa-läkare i publiken som kommer att undersöka mig efter föreställningen, säger Stefan Odelberg..

Expressen - 2 timmar sedan

Lappen som ska få eleverna att sluta röka

Lärarna ville varna sina för elever för rökning – och satte upp en minst sagt oväntad lapp, med glimten i ögat, vid "rökrutan" utanför gymnasieskolan. – Jag stod med min kompis och vi började asgarva när vi såg den, säger eleven Rebecca Novo..

Expressen - 2 timmar sedan

S-gruppledaren sjuk i cancer – ska opereras

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Tomas Eneroth, 48, har sjukskrivit sig efter att ha fått diagnosen prostatacancer. – Jag är en av tiotusen män som får den här diagnosen varje år, skriver den småländske riksdagsmannen själv på sin Facebooksida..

Expressen - 2 timmar sedan

Dansk oenighet kring svensk flyktingpolitik

I Danmark går synen på Sveriges åtstramning av migrationspolitiken isär bland politiker..

Expressen - 3 timmar sedan

Äldre man dog efter frontalkrock med bil

En man i 70-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock på gamla E6 mellan Uddevalla och Munkedal. Olyckan inträffade strax innan klockan 16 på tisdagen. – Mannens anhöriga underättades om dödsfallet under tisdagskvällen, säger Thord Persson, förundersökningsledare vid trafikpolisen i Vänersborg..

Expressen - 3 timmar sedan

Lennart Hellsing död

Författaren och konstnären Lennart Hellsing har avlidit, 96 år gammal, uppger förlaget..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.