TA > Inrikes

Tuesday, 22 January, 08:00

TA - 13 feb 13 kl. 16:26

Facebooks servrar ger polisen hopp? Vi kommer att begära ut uppgifter därifrån. Företaget har sagt att servrarna i Luleå ska serva norra Europa, och då borde uppgifter som rör svenska användare finnas där, säger Anders Ahlqvist, expert på IT-brottslighet vid Rikspolisstyrelsen.
Läs mer på TA
Läs mer om:
Facebooks, Luleå, USA, Europa, Anders Ahlqvist, IT, Rikspolisstyrelsen, Facebook, Jan Fredriksson, Sverige, Anders Ahnqvist, Belgien, Irland, Beatrice Ask

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebooks, servrarger , polisen, hopp
DN - 13 feb 13 kl. 16:20

Facebooks servrar i Luleå ger polisen hopp

Facebooks serverhallar i Luleå, de första utanför USA, tas i bruk om några månader. Det kan göra det lättare att lagföra exempelvis näthatare som gör sig skyldiga till brott..

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 17 kl. 15:00

Bilder på halsbandstjuven ger polisen hopp

Polisen har nu bilder på en misstänkt gärningsman från en av förra veckans halsbandsryckningar. Bilderna har nu gått ut bland polisen i Skåne med hopp om att få fast den skyldige..

SR - 24 jan 17 kl. 15:17

Därför kan polisen inte få Facebookfilmen

Om filmen på den misstänkta gruppvåldtäkten finns sparad på Facebooks servrar kan det ta flera månader innan polis och åklagare får ta del av den..

Polisen - 24 apr 14 kl. 10:27

Beatrice Ask besökte polisen i Södra Järva

Polisen i Södra Järva fick på onsdagen besök av justitieminister Beatrice Ask (M) ville höra mer om polisarbetet i området, men också om förstärkningen av 29 poliser, insats Fenix. Dessutom träffade hon ungdomsföreningen Tro, Hopp och Kärlek..

Polisen - 13 dec 12 kl. 13:51

Polisen på plats i Ekeby

Uniformerad polis finns på plats i Ekeby under torsdagen och fredagen i hopp om att få in tips som kan leda utredningen om mordet på 53-åringen framåt..

Polisen - 11 mar 14 kl. 15:59

Hopp om en kul studentskiva

När vårens studentskivor drar igång är nog våld det sista många tänker på men för polisen hänger fester och våld tyvärr ihop. Genom att tänka på några småsaker går det att undvika att bli utsatt för brott och istället få en kul studentskiva..

Polisen - 05 aug 14 kl. 15:30

Polisen arbetar med skogsbranden i Västmanland

Polisen förbereder just nu en strukturerad evakuering i det brandhotade området i Västmanland, om det skulle bli nödvändigt. Om räddningsledaren tar beslut om evakuering kommer Polisen i Västmanland att få förstärkning från andra polismyndigheter  för att kunna evakuera så snabbt som möjligt. Utöver Polisen i Västmanland deltar också Polisen i Stockholm, Örebro och Uppsala i arbetet med....

Polisen - 19 jan 11 kl. 11:46

Polisen biträder Migrationsverket

Varje år verkställer polisen flera utvisningar. I de fall polisen kopplas in handlar det om personer som inte frivilligt lämnar Sverige. För att genomföra utvisningarna på bästa sätt samverkar polisen med Migrationsverket och Kriminalvården..

Polisen - 25 sep 12 kl. 08:51

Så jobbar Polisen i trafiken

I kampen mot rattfylleri arbetar Polisen på två fronter. Den ena är att så många trafikanter som möjligt ser att Polisen genomför kontroller och den andra är att Polisen står på platser där man vet att rattfyllerister åker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.