VBL > Finland

Tuesday, 14 July, 18:01

VBL - 12 feb 13 kl. 05:20

Nordkorea testade kärnvapenNordkorea kan ha utfört ett kärnvapenprov, uppger Sydkorea och Japan. Enligt USA:s geologiska forskningscentral har ett skalv med magnituden 4,9 mätts i området. Skalvet mättes på bara en kilometers djup nära Nordkoreas kärnprovsområde..
Läs mer på VBL
Läs mer om:
Sydkorea, Japan, USA, Nordkoreas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordkorea, testade, kärnvapen
DI - 09 sep 16 kl. 05:23

Nordkorea testade kärnvapen

Nordkorea har genomfört sitt femte kärnvapentest. Seismisk aktivitet har registrerats på landets testplats. "Det är helt klart en explosion", säger Jeffrey Lewis vid Middlebury Institute..

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 17 kl. 12:25

Uppgifter: 200 döda när Nordkorea testade kärnvapen

Omkring 100 personer ska ha omkommit i en första kollaps..

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 12:01

Nordkorea påstås nu ha termonukleära stridsspetsar - nytt test om 100-tals kiloton

Nordkorea ska nu ha detonerat ännu ett kärnvapen och påstår sig nu även ha termonukleära stridsspetsar ("vätebomber") att beväpna sina interkontinentala robotar med. Man har i så fall gått från experimentstadiet till vapenstadiet och det kan handla om hundratals kiloton kraftiga laddningar, vilket gör att även med Nordkoreas usla robotprecision kan man faktiskt skada något man siktar på. Nordkorea med faktiska stridsspetsar riskerar nu helt rita om den säkerhetspolitiska kartan och med utmärkt timing till Zapad-17 få bort USA:s fokus från rysk aggression i Europa.

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 08:10

Nordkorea: ”Gåva till skitstövlarna”

Enligt Nordkoreas diktator var roboten alltså en present till de ”amerikanska skitstövlarna” på deras självständighetsdag. Det rapporterar den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA, som beskriver roboten som avfyrades som både ”välgjord” och ”stilig”. Kim Jong-Un konstaterade att amerikanarna ”inte kommer att bli så glada” över gåvan under 4 juli-firandet.

Sydsvenskan - 05 jul 17 kl. 00:20

Nordkorea: Kan bära kärnstridsspets

Den robot som Nordkorea testat kan bära en "stor, tung kärnstridsspets", enligt landets statliga nyhetsbyrå. USA kommer "aldrig att acceptera ett Nordkorea med kärnvapen", säger den amerikanska utrikesministern Rex Tillerson. Efter en mängd uppskjutnin.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 17 kl. 00:20

Nordkorea: Kan bära kärnstridsspets

Den robot som Nordkorea testat kan bära en "stor, tung kärnstridsspets", enligt landets statliga nyhetsbyrå. USA kommer "aldrig att acceptera ett Nordkorea med kärnvapen", säger den amerikanska utrikesministern Rex Tillerson. Efter en mängd uppskjutnin.

SR - 22 apr 17 kl. 10:50

"USA:s aggression tvingar Nordkorea utveckla kärnvapen"

Nordkoreas ambassadör i Sverige framförde ståndpunkten i samband med att han höll ett föredrag på ISDP, Institute for Security and Development Policy, i Stockholm på fredagen..

Sydsvenskan - 08 maj 16 kl. 19:12

Nordkorea vill lugna. Men kärnvapenskramlar på samma gång.

Det ligger nära till hands att betrakta Nordkorea och dess diktator Kim Jong-un som ett skämt – ett slags bisarr operettstat styrd av en minst lika bisarr operettfigur. Nära till hands – men samtidigt ett allvarligt misstag.För det finns inget komiskt med Nordkorea.

Cornucopia - 12 aug 17 kl. 11:24

Lyckad propaganda - Nordkorea har inte ICBM-förmåga

USA:s presidents utspel mot Nordkorea har gått diktaturens ärenden att piska upp en rädsla för att Nordkorea skulle ha minsta förmåga att leverera kärnvapen via en interkontinental ballistisk robot (ICBM) till USA eller Europa. Tvärt om visar sakkunniga experter att Nordkorea inte har den möjligheten då robotskotten varit utan stridsspets, och oavsett så skulle de inte träffa det de siktar på - precisionen är så dålig att man inte ens skulle klara av att träffa ett mål stort som Los Angeles.
Ett robotskott med en Hwasong-14 mot Stockholm skulle träffa inom den yttre blå cirkeln, och med 10 kiloton
kärnvapenladdning orsaka skada inom den lilla röda cirkeln på Södertörn, inklusive 1.

Cornucopia - 11 apr 17 kl. 19:52

Nordkorea - diskutera i små grupper

Det är dålig stämning i Asien, på grund av förväntningar om ytterligare kärnvapenprov från Nordkoreas sida. Alla står redo och det kan bli aktuellt med angrepp om landet återigen testar kärnvapen. Jag lämnar detta inlägg här för kvällen, så kan ni diskutera i små grupper.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.