BT > Nyheter

Monday, 01 June, 01:26

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Hur fattiga är de fattiga barnen?Finns fattiga barn i Sverige? Finns det hålögda, håglösa, smutsiga och dåligt klädda barn, som lever i misär?
För att kunna få mat för dagen måste de hjälpa till med försörjning genom tiggeri och småstölder.
Föräldrarna är kanske missbrukare, lågutbildade och vissa har psyiska besvär. Fattiga barns föräldrar kan vara ensamstående, arbetslösa och eller första generationens invandrare.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Rädda Barnen, Majblomman, Jan Josefsson, TV, Uppdrag, Josefsson, Kosovo, Afrika, Europa, Rumänien, Åre, Karlsson, Götalandsregionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur fattigaär de , fattiga, barnen
Skånskan - 17 okt 15 kl. 12:30

Stickar för att de fattiga barnen ska slippa frysa

HÖRbY Här är damerna som förenar nytta med nöje.
De har startat ett stickkafé i Hörby, och varje onsdagseftermiddag träffas de i PRO-lokalen i Stora Hotellet för att sticka värmande mössor, vantar och tröjor till behövande barn i Vitryssland och Litauen.I veckan lämnade de över flera fullproppade lådor med barnkläder till Marianne och Göran Grahn i Omsed, som åker till Vitryssland och Litauen i november med kläder och förnödenheter till utsatta barn i bland annat Minsk och Birzai.

SvD - 22 okt 12 kl. 08:10

De fattiga barnen är ingen valfråga

De fattiga barnen är ingen valfråga.

GöteborgsPosten - 08 feb 14 kl. 07:00

Fattiga barns pengar går till administration

Fattiga barn med ensamstående föräldrar ska få stöd genom Ernst Hansons donationsfond. Men de senaste åren har förvaltarna fått betydligt mer ur stiftelsens kassa än de fattiga barnen..

GöteborgsPosten - 08 feb 14 kl. 07:00

Fattiga barns pengar går till administration

Fattiga barn med ensamstående föräldrar ska få stöd genom Ernst Hansons donationsfond. Men de senaste åren har förvaltarna fått betydligt mer ur stiftelsens kassa än de fattiga barnen..

UNT - 01 maj 11 kl. 18:31

S tog strid för de fattiga barnen

Barnfattigdom, sjukförsäkringen och jobben präglade Socialdemokraternas förstamajtal i Uppsala. Kommunalrådet Marlene Burwick utlovade en satsning för fattiga Uppsalabarn..

NSD - 07 jul 11 kl. 09:05

Fler fattiga barn i Kalix

De fattiga barnen i Kalix blir allt fler. Ett halvår har gått sedan hon slog larm - fortfarande har inget hänt. - Jag blir så ledsen, säger Ulla Granström, socialdemokratisk kommunpolitiker..

Aftonbladet - 29 dec 14 kl. 10:52

Vi har inte glömt de fattiga barnen

Replik från Rädda barnen om barnfattigdom.

Aftonbladet - 29 dec 14 kl. 10:52

Vi har inte glömt de fattiga barnen

Replik från Rädda barnen om barnfattigdom.

YLE - 05 sep 17 kl. 14:35

"Barnen trivs när de får påverka på dagis"

- Barnen får synas, barnen får höras och idéerna kommer från barnen! berättar barnskötaren Hannele Konstas-Vähäsilta från det privata daghemmet Mukulax Kähäri i Åbo. Det är den nya läroplanen för småbarnspedagogik i ett nötskal.

BT - 20 sep 13 kl. 18:18

Efter flytten - barnen mår bättre

När barnen var på Hedvigsborgsgården fick de diarré, mådde dåligt. För tre veckor sedan flyttades de till Götagården. Och nu mår de bra.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Här gräver de för ny cykelbana

Herrljunga centrum får en ny gång- och cykelväg utmed Fabriksgatan. Det kräver en hel del grävarbete innan man kan börja med asfalteringen..

BT - 30 minuter sedan

Bollebygds församlingshem ska rivas

Bollebygds församlingshem ska rivas så att nya bostäder kan byggas. I helgen såldes inventarierna..

BT - 1 timme sedan

Ulla Björkman i bokmärkesstrid: ”Massa trixande av män med makt”

I vintras stängde Ulla Björkmans bokmärkesutställning som i flera år har visats i Vrigstad. Samarbetet har slutat med en hård konflikt om kontrakt och pengar. .

BT - 2 timmar sedan

Historiskt fynd av sällsynt fågel i Sverige

För första gången någonsin har fågelarten orientpipare skådats i Sverige. Det oväntade besöket lockade hundratals fågelskådare till Torslandaviken i Göteborg..

BT - 2 timmar sedan

Konstnären Christo död

Den världsberömde konstnären Christo har gått bort vid 84 års ålder. Christo, som tillsammans med sin hustru Jeanne-Claude bland annat klätt in riksdagshuset i Berlin och bron Pont Neuf i Paris i textil, dog i sitt hem av naturliga orsaker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.