Newsmill > Opinion

Wednesday, 20 January, 10:06

Newsmill - 23 jan 13 kl. 23:59

Kinas trakasserier av Japan är ett farligt spelhttp://www.newsmill.se/trackback/48829Östasienkännare: I sin strävan att ta över de japanska Senkaku-öarna tar Kina till trakasserier och framför rena felaktigheter som fakta. Kanske hoppas man på att aggressiviteten ska leda till eftergifter från japansk sida. Men det är ett riskfyllt spel man spelar.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Japan, Senkaku, Kina, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, trakasserierav , Japanär ett , farligt, spel
HBL - 17 sep 12 kl. 16:55

Ekonomer tror på kortvarig kris mellan Kina och Japan

En ny våg av Japan-fientliga protester väntas svepa över Kina.Turbulensen kan få globala ekonomiska effekter, varnar bedömare. Men länderna har för mycket att förlora på handelskrig säger andra.

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 00:05

"Bryt Kinas dominans"

Just nu håller Asia-Pacific Economic Cooperation, Apec, toppmöte i USA. Regionen sjuder av dispyter, och ledarna måste börja ta gemensamt ansvar för fred och utveckling, skriver Japans tidigare försvarsminister Yuriko Koike.
Trots att det är Kinas framväxt som stormakt och den obevekliga förskjutningen av ekonomisk makt till Asien som är vår tids viktigaste historiska händelser så har USA haft sitt fokus på annat håll.

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

NT - 02 aug 11 kl. 09:30

Japan oroas av Kina på frammarsch

Japan uttrycker i sin årliga försvarsrapport oro över Kinas växande militära styrka i regionen, särskilt vad gäller aktiviteten till sjöss. Själva planerar Japans flotta att utvidga antalet ubåtar från 16 till 22, vilket ses av bedömare som ett försök att matcha Kinas ambitioner, som bland annat omfattar att skaffa en kapacitet för hangarfartyg. Japans militär är visserligen välutrustad, men består av runt 230 000 man - en tiondel av Kinas..

DI - 24 nov 13 kl. 15:17

Japan rasar mot Kinas aggression

Japan och dess allierade USA kritiserade på söndagen skarpt Kinas inrättande av en reglerad flygzon över Östkinesiska havet, inklusive öar Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på..

YLE - 14 dec 15 kl. 12:48

Tomtar och barn från Ekenäs fascinerar i Japan

Flera tiotal tomtar från Ekenäs fascinerar i ett varuhus i miljonstaden Osaka i Japan. Det är hantverkaren Kajsa Wikman-Colérus, bosatt i Sköldargård, som säljer sina tomtar på en nordisk marknad. När Yle Västnyland ringer upp Wikman-Colérus står hon i en rulltrappa på väg till den nionde våningen i varuhuset Hankyu.

Sydsvenskan - 18 feb 11 kl. 05:39

Japan avbryter valfångst

Japan ställer in valjakten i Antarktis för resten av säsongen. Anledningen är, uppger regeringen, trakasserier från miljöaktivister.
Men enligt miljörörelsen finns det fler skäl till beslutet.

Nyhetskanalen - 02 aug 11 kl. 09:33

Japan oroas över Kinas militär

Japan uttrycker i sin årliga försvarsrapport oro över Kinas växande militära styrka i regionen, särskilt vad gäller aktiviteten till sjöss..

Nyhetskanalen - 18 aug 12 kl. 10:23

Konflikt om ögrupp trappas upp mellan Japan och Kina

Kina kräver att Japan "omedelbart upphör med handlingar" som kränker Kinas överhöghet, i en eskalerande konflikt om en ögrupp som båda länder gör anspråk på. Dagen efter att Japan deporterat prokinesiska aktivister som gripits efter ett besök på öarna, som kallas Senkaku i Japan och Diaoyu i Kina, sade Japans högste polischef på lördagen att kustbevakningen måste få fler skepp och bättre bemanning för att kunna försvara ögruppen, som i dag kontrolleras av Japan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.