Politikerbloggen > Opinion

Wednesday, 20 February, 17:13

Politikerbloggen - 22 jan 13 kl. 08:13

Döm fler till ungdomstjänst
DEBATT. För att förhindra att de kriminella gängen växer till behövs tidiga ingripanden mot ungdomar i riskzonen; tydliga signaler som talar om att det kriminella beteendet inte är okej. Det är viktigt att återkopplingen mellan brott och straff ligger nära i tiden. Det skriver Caroline Szyber (KD), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson, på TV4 Politikerbloggen.
Läs mer på Politikerbloggen
Läs mer om:
Debatt,  Caroline Szyber, TV4 Politikerbloggen, Kristdemokraterna, Sverige, Kriminella, SOU, Szyber, Foto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Döm, flertill , ungdomstjänst
BT - 01 jun 16 kl. 06:22

Marks kommun behöver fler platser för ungdomstjänst

Marks kommun ansvarar för att ordna ungdomstjänst, för 15- till 18-åringar som fällts för exempelvis narkotikabrott. En del i straffet är praktik - nu söker man efter fler arbetsplatser som kan ställa upp med sin tid..

Magazin24 - 10 jan 13 kl. 19:37

Ungdomstjänst för skallning

40 timmars ungdomstjänst och skadestånd blev resultatet för en skallning. En ung kille från Köping har dömts till ungdomstjänst efter att ha skallat en jämnårig kille i samband med en fest. Skallningen ska ha föregåtts av att den misshandlade killen knuffade den nu dömda killen.

BT - 01 dec 14 kl. 15:43

Ungdomstjänst för spritstöld i Mark

Tre 16-åringar från Marks kommun döms till ungdomstjänst efter en spritstöld. Det var i juli som ungdomarna utrustade med tegelstenar bröt sig in i en bostad i Skene och stal alkoholen. Två av killarna har erkänt medan den tredje, som skulle "hålla vakt", anser att hans inblandning i brottet var så liten att han inte ska få något straff.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 15 kl. 11:30

Två tonåringar döms till ungdomstjänst

Två tonårspojkar åtalades i samband med mordet i Rönnäs. Båda döms nu till ungdomstjänst. En döms till 30 timmars ungdomstjänst för vapenbrott.

SmålandsPosten - 16 jul 13 kl. 06:40

Pojke dömd till ungdomstjänst

En 16-årig pojke från Älmhult ska i mars månad ha tagit strypgrepp på en annan pojke i Älmhult. Han döms nu till 20 timmars ungdomstjänst. Det var vid en skola i Älmhult som 16-åringen ska ha tagit strypgrepp på en annan pojke.

BT - 08 aug 13 kl. 13:44

17-årig tjej döms till ungdomstjänst efter misshandel på skola

En 17-årig tjej från Borås dömdes till 35 timmars ungdomstjänst efter att ha misshandlat en jämngammal tjej i april i år. De två tjejerna kände varandra sedan tidigare. Tjejen som blev misshandlad har tidigare varit tillsammans med den andra tjejens pojkvän.

Västerbottens Folkblad - 29 apr 14 kl. 16:38

17-åring döms till ungdomstjänst

En 17-årig man från Lycksele slog sönder landstingets lokaler för över 40 000 kronor. Nu döms han till böter och ungdomstjänst. Det var i september i fjol som 17-åringen slog sönder egendomen som tillhörde Västerbottens Läns Landsting.

ÖstersundsPosten - 29 jul 14 kl. 18:37

Döms till ungdomstjänst efter stöld

Två 15-åringar bröt sig in i en myntautomat på ett solarium och fick med sig ungefär 2 000 kronor var. De döms nu av Östersunds tingsrätt för stöld. En av pojkarna döms också för häleri eftersom han tagit emot en stulen högtalare.

Skånskan - 24 maj 18 kl. 11:59

Ungdomstjänst för 18-åring

Kävlinge Den 18-årige Malmöbon sparkade en ung man när han låg ner på marken på Västergatan i Kävlinge.
Nu döms mannen till ungdomstjänst för misshandel.Misshandeln inträffade efter en stor fest i Kävlinge i september förra året.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 16:29

Arg pojke får ungdomstjänst

TOMELILLA En 16-årig pojke döms till 20 timmars ungdomstjänst för att ha bedrivit skadegörelse på ett boende i Tomelilla kommun och gjort våldsamt motstånd mot polisen.
Den 24 oktober 2017 rev han ner och skadade bokhyllor, skafferi och porslin, sparkade till en matvagn och drog av en lucka till en spis på ett boende.
Nästa dag slog han sönder en strömbrytare och porslin och kastade en brandsläckare i golvet så att den gick sönder.

Fler nyheter från Politikerbloggen

Politikerbloggen - 01 okt 13 kl. 13:31

Sociala medier allt viktigare i politiken


SOCIALA MEDIER. De sociala medierna blir allt viktigare i politiken och partierna rustar nu inför valrörelsen. Mediestrategen Brit Stakston anser att det parti som inte tar de sociala medierna på allvar riskerar att begå ett allvarligt misstag.

Politikerbloggen - 30 sep 13 kl. 09:51

Novus: Var sjätte väljare vet inte hur de ska rösta


OSÄKRA VÄLJARE. Var sjätte väljare vet inte hur de ska rösta i nästa års riksdagsval. En mätning från Novus visar att andelen osäkra väljare ökat stort.

Politikerbloggen - 27 sep 13 kl. 14:18

Kristofferson möter Svensson & Adaktusson


RIKSTINGET. TV4Nyheternas Ulf Kristofferson intervjuade Alf Svensson och Lars Adaktusson under Kristdemokraternas pågående riksting i Karlstad. Klicka på bilden för att se intervjun..

Politikerbloggen - 27 sep 13 kl. 11:05

Hägglund öppnar för statlig vård


STATLIG VÅRD. Kristdemokraternas partiledare, socialminister Göran Hägglund, kan tänka sig att pröva landstingen och på sikt låta staten ta över vården. Det förklarade han när han talade under partiets riksting i Karlstad.

Politikerbloggen - 26 sep 13 kl. 11:36

Beatrice Ask frågas ut


FRÅGESTUND I RIKSDAGEN.Vid riksdagens frågestund i riksdagen är juttitieminister Beatrice Ask på plats. Hon kommer bland annat att få frågor om registerskandalen.

Politikerbloggen - 25 sep 13 kl. 13:15

Ask om registerskandalen: ?Fick en chock?


REGISTERSKANDALEN. Justitieminister Beatrice Ask (M) kommenterade det olagliga polisregistret över tusentals romer, i TV4 Nyhetsmorgon. Klicka på bilden för att se klippet..

Politikerbloggen - 24 sep 13 kl. 10:57

Gunilla Carlsson fick biståndspengar i lön


BISTÅNDSPENGAR. Under fyra års tid fick Gunilla Carlsson sin lön som biståndsminister betald med biståndspengar, rapporterar Ekot idag. Detta gällde även hennes statssekreterare.

Politikerbloggen - 24 sep 13 kl. 05:21

Ullenhag om registerskandalen


REGISTERSKANDALEN. Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) kommenterar avslöjandet om att polisen i Skåne upprättat ett olagligt register över romer. Klicka på bilden för att se klippet..

Politikerbloggen - 19 sep 13 kl. 16:38

Annie Lööf om Centerns framtid


ANNIE LÖÖF INTERVJUAS: Direkt efter sitt inledningstal intervjuades Centerledaren Annie Lööf av TV4:s Ulf Kristofferson. Tryck på klippet för att se intervjun..

Politikerbloggen - 19 sep 13 kl. 06:00

Novus: Bottenbetyg för Annie Lööf


TILLGÅNG ELLER BELASTNING. Hela 71 procent av svenska folket anser att Fredrik Reinfeldt är en tillgång för sitt parti. Det visar en mätning från Novus som presenteras av TV4Nyheterna idag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.