SvD > Utrikes

Tuesday, 19 February, 12:07

SvD - 17 jan 13 kl. 05:41

Medborgargarde skipar egen rättvisaPå landsbygden i västra Mexiko har invånarna skapat sin egen polisstyrka, ett medborgargarde, och gripit 44 misstänkta brottslingar som de själva ämnar döma och straffa..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Mexiko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medborgargarde, skipar, egen, rättvisa
Kristianstadsbladet - 17 jan 13 kl. 05:41

Medborgargarde skipar egen rättvisa


På landsbygden i västra Mexiko har invånarna skapat sin egen polisstyrka, ett medborgargarde, och gripit 44 misstänkta brottslingar som de själva ämnar döma och straffa.Hundratals människor beväpnade med gevär, pistoler och macheteknivar tänker skipa sin egen rättvisa i Tecoanapa och Ayutla de los Libres i delstaten Guerrero där de ska ta itu med gäng som rånar, kidnappar och mördar.Gardet har satt upp vägspärrar och går nattvakt i städerna..

Barometern - 18 okt 16 kl. 22:43

"Olyckligt om man börjar jaga clowner"

Efter flera clownincidenter höjs röster för medborgargarden. Men polisen varnar för att ta lagen i egna händer. "Om man ger sig ut och skipar egen rättvisa är vi farligt ute.

YLE - 16 sep 14 kl. 06:50

Norden bra på social rättvisa

Nivån av social rättvisa i Finland är nästhögst inom EU, efter Sverige. Däremot klarar flera sydeuropeiska länder sig sämre. Det framkommer i ett nytt EU-index för social rättvisa som omfattar alla 28 medlemsländer.

Supermiljöbloggen - 18 nov 13 kl. 14:30

COP19 SPECIAL: Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna: Vi demonstrerar för klimaträttvisa

I måndags inledningstalade Filippinerna på FN:s klimattoppmöte i Warszawa. Det var många som grät i salen och tre tysta minuter hölls för de drabbade av tyfonen. Därefter fortsatte COP19 i samma upplöjda spår av skev maktbalans som vanligt; Filippinerna och civilsamhället hungerstrejkade, västvärlden med ett blockerande Australien i spetsen fortsatte bereda vägen för fler katastrofer, fler klimatflyktingar och en djup klimatorättvisa.

Alliansfritt Sverige - 05 sep 13 kl. 08:24

M skriver om sin historia, igen ? Kent Persson ytterst ansvarig för revisionen av hans egen historierevision

Nu ska Moderaterna skriva om idéprogrammet där de försökte ta ära för arbetet mot apartheid och införandet av rösträtten. Det är Aftonbladet som avslöjar att stycket är borta som låter påskina att Moderaterna var drivande i arbetet med att införa rösträtt och avskaffa apartheid. Till arbetsstämman i höst skall det gamla stycket som lyder: Vi människor har en stark känsla för rättvisa.

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 07:46

”Rättvisa i Bosnien kunde inte ha kommit lägligare”

Förra veckan kom domen mot en av Europas värsta förbrytare i modern tid, Ratko Mladic. Han är den som kanske allra mest gav övergreppen under det smutsiga inbördeskriget på Balkan ett ansikte, och värdet av att han äntligen fått möta rättvisan är högt – särskilt i dessa tider. Detta är en krönika.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 07:21

Fastighetsägare som straffas efterlyser rättvisa

Fastighetsägaren måste rensa kommunens mark från vedtravar, husvagnar och annat som tyder på privatisering.
Samtidigt efterlyser han att reglerna måste gälla för alla, och får medhåll av miljö- och byggchefen. Miljö- och byggnämndens avgående ord­förande Per Garnegård (M) krävde för ett par veckor sedan skärpning när det gäller privatpersoner som använder kommunens mark som sin egen.

SmålandsPosten - 01 nov 13 kl. 07:07

Orättvisa elområden snedvrider konkurrensen

Problemen med elområdesindelningen i Sverige måste lösas av det statliga Svenska Kraftnät, och kostnaderna fördelas lika över landets elkonsumenter, skriver Rolf Sällryd (KD), ledamot i EU:s regionkommittés energi- och klimatutskott, ordförande i landstingsfullmäktige. Sverige är som bekant numera indelat i fyra elområden beroende på att Danmark önskar elimport från Sverige. Att danskarna vill köpa el från Sverige har jag inget emot, men som det nu är får elkonsumenter i södra Sverige betala genom en extra pålaga för denna export.

Supermiljöbloggen - 15 okt 15 kl. 07:53

”Klimatfrågan handlar om rättvisa”

Ansvar måste utkrävas från de som har det största ansvaret för utsläppen - till förmån för de som drabbats hårdast, det skriver Anna Axelsson, Diakonia, och Martin Vogel, Svenska kyrkan. Diakonias och Svenska kyrkans internationella arbetes utgångspunkt i klimatfrågan är alla människors lika värde och lika rätt till utveckling. Klimatfrågan handlar om rättvisa, eftersom de människor som drabbas hårdast av klimatförändringarna är de som historiskt bidragit minst till de globala utsläppen av växthusgaser.

Supermiljöbloggen - 17 dec 15 kl. 11:11

Fältbiologerna ska gå 22 mil för att uppmärksamma frågan om klimaträttvisa

Samlar samtidigt in pengar till Musikhjälpen. Supermiljöbloggen mötte under onsdagen upp med medlemmar från Fältbiologerna, som ska gå hela vägen från riksdagen i Stockholm till Musikhjälpens bur i Linköping, detta för att lyfta frågan om klimaträttvisa. - Vi vill uppmärksamma 1,5-gradersgränsen och visualisera vad klimatfrågan handlar om.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.